Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 minutes ago, liakjim said:

5.5 παίζει το asyg24kmta στα 700W με 39C έξω και στο low (640m3/h δλδ σχεδόν ίδια παροχή).

ιδια θερμοκρασια εξω, ιδια παροχη που ειναι το μεγιστο του Sensira 12, EER 6.8...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Specs είπε

ιδια θερμοκρασια εξω, ιδια παροχη που ειναι το μεγιστο του Sensira 12, EER 6.8...

Κάτσε , σε "λίγο" θα τρέξω τα νούμερα για το 9άρι (ψάχνω τόση ώρα το κωλοκάριερ και δεν βρίσκω τα στοιχεία του)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτό που κρατάω είναι ότι ο χώρος σου ισορροπεί με μόλις 2600W στους 39C, άρα ναι, έχεις (ευτυχώς για σένα) λίγες απώλειες.

Ενδεικτικά αυτή τη στιγμή έχω και εγώ 39C και το asyg24kmta δίνει μέσα στον χώρο μου 4KW για να έχω 26.5C

Yes.

Απο οτι φαινετε ειμαι κλασικη περιπτωση υπερδιαστασιολογισης. Και με 12αρι θα εκανα δουλεια, αφου και τον χειμωνα δουλευε ρελαντι. Κοντα στα 42 τμ.

29 λεπτά πριν, Specs είπε

φυσικα...αυτο λεμε τοσες μερες εδω που το ξερουμε ηδη αλλα βλεπω κ τις μετρησεις κ ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα

με 1230 ταχυτητ   εχει 25,4 εισαγωγη και 17,8 εξοδο, στα 482w

Επεξ/σία από c-max

11 minutes ago, c-max said:

με 1230 ταχυτητ   εχει 25,4 εισαγωγη και 17,8 εξοδο, στα 482w

6.5 oπως τα δινεις τα στοιχεια, ΑΛΛΑ η εμπειρια μου λεει οτι επεσε η θερμοκρασια εισοδου οχι γιατι κρυωσε ο αερας (ως προς προηγουμενως) αλλα επειδη η ταχυτητα επηρεαζει το θερμομετρο.

Αν το βαλω με την προηγουμενη θερμοκρασια εισοδου , εχεις βαθμο αποδοσης 8 !!!

Διαλεγεις και παιρνεις και για την υπερδιαστασιολογηση ειναι εμφανης...

Απ οτι φαινεται η 24 ωρη λειτουργια αποδιδει! Τωρα με 43 εωτερικη εχω στο χωρο απο 27,5 εως 28,1 με ζητηση 28 στο κοντρολ φαν 3 το haier απο 415-550w κατα διαστηματα.Το πρωι που ανοιξα για αερισμο ενω η μοναδα εδειξε 30 ουσιαστικα δεν αλλαξε κατι στο χωρο εκτος απο ενα μικρο πικ στην καταναλωση! @Specs το βραδυ με φαν 3 οπως προτεινεις επαιζε στα 320w πιο χαμηλα κι απ τα 9αρια.

ΥΓ. Οι τεντες που περιμενω θα παιξουν καποιο ρολο στο σημειο του σαλονιου που το βαρα ο ηλιος το πρωι;

• Like 1

1 minute ago, energy52 said:

ΥΓ. Οι τεντες που περιμενω θα παιξουν καποιο ρολο στο σημειο του σαλονιου που το βαρα ο ηλιος το πρωι;

Φυσικά. Θα βοήθησουν. 

38 minutes ago, MikhailBakurin said:

Δοκίμασα κι εγώ το AUX/ Arielli

Τώρα που το θυμήθηκα. Δεν γνωρίζω αν έχεις wifi και την αντίστοιχη εφαρμογή AcFreedom, όμως τουλάχιστον στα δικά μου έχει κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις που μπορεί να γίνουν. Η πιο σημαντική είναι στον αέρα η επιλογή silence που δεν υπάρχει (τουλάχιστον στο δικό μου) κοντρόλ. Είναι πολύ πιο αθόρυβη από το low και το βραδυ σχεδόν δεν ακούγεται.

• Like 1

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα σας.

Θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι μιας και με διάφορα που ακούω θα μου πέσουν τα μαλλιά.

Καταρχήν έχω ένα κλιματιστικό 9ρι Inverter Toyotomi Umi Eco UTN/UTG-09AP 7 μηνών αγορασμενο σε χώρο 25 περίπου τετραγωνικών.

Τελευταία παρατήρησα πως μου λέει εσωτερική θερμοκρασία 32 βαθμούς (στην καλύτερη να πάει 30) και δουλεύει μόνιμα. Αυτήν την στιγμή έξω έχει 43 βαθμούς. Πριν κάνα 2ωρο το άναψα το έβαλα στους 27 και τώρα το έχω στους 30 μιας και έχω παγώσει! Αέρας στο auto. Δουλεύει στο μάξιμουμ .. ξανά λέω το έχω βάλει στους 30!  Μου έχει βγει η ψυχή να μιλήσω με το σέρβις της τογιοτομι.. Δεν είναι φυσιολογικό να δουλεύει έτσι .. Μιλησα και με τους εγκαταστάτες που το τοποθέτησαν τότε και μου είπε το θεϊκό "τα ινβερτερ δεν σταματάνε να δουλεύουν" και "αν κρυώνετε να το κλείνετε για λίγο". Μπορεί και να έχει δίκιο γι'αυτό ζητάω την δική σας βοήθεια να μου λύσετε τις απορίες μιας και θυμάμαι τα κλασικά ερκοντισιον που όταν πιάνουν την επιλεγμένη θερμοκρασία κάνουν το κλασικό ΚΛΑΚ και σταματάει να δουλεύει μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία και ξανά ξεκινάει . Δεν είμαι χθεσινος αλλά δεν είναι φυσιολογικό να το έχω βάλει στους 30 (έξω 43) και να δουλεύει στο φουλ και όσες ώρες και να δουλεύει μου λέει μόνιμα 32 βαθμούς εσωτερική θερμοκρασία... Θα κάνω χρήση την ΔΕΗ..

Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για το σεντονακι ☺️

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Opel007 είπε

τα ινβερτερ δεν σταματάνε να δουλεύουν"

Αυτος είναι ο κανόνας των inverter 

εαν κρυώνεις το βάζεις σε θερμοκρασία παραπάνω 

τι θερμοκρασία έχεις στο χώρο και ποσό έχεις ρυθμίσει εσυ ?

8 λεπτά πριν, Opel007 είπε

Δεν είμαι χθεσινος αλλά δεν είναι φυσιολογικό να το έχω βάλει στους 30 (έξω 43) και να δουλεύει στο φουλ και όσες ώρες και να δουλεύει μου λέει μόνιμα 32 βαθμούς εσωτερική

8 λεπτά πριν, Opel007 είπε

Πριν κάνα 2ωρο το άναψα το έβαλα στους 27 και τώρα το έχω στους 30 μιας και έχω παγώσει!

Αυτά τα δυο δε πάνε μαζί 

Επεξ/σία από dimostr

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Αυτος είναι ο κανόνας των inverter 

εαν κρυώνεις το βάζεις σε θερμοκρασία παραπάνω 

τι θερμοκρασία έχεις στο χώρο και ποσό έχεις ρυθμίσει εσυ ?

Στον χώρο το μηχάνημα λέει 32.

Εγώ το έχω στους 30 και δουλεύει στο φουλ.. Δεν έχει και πιο πάνω να το βάλω! όσες ώρες και να περάσουν στο φουλ δουλεύει και συνεχίζει να μου λέει 32 εσωτερική..

Ένα αναλογικό θερμόμετρο δωματίου που έχω μου λέει 25..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Opel007 είπε

Στον χώρο το μηχάνημα λέει 32.

Εγώ το έχω στους 30 και δουλεύει στο φουλ.. Δεν έχει και πιο πάνω να το βάλω! όσες ώρες και να περάσουν στο φουλ δουλεύει και συνεχίζει να μου λέει 32 εσωτερική..

Ένα αναλογικό θερμόμετρο δωματίου που έχω μου λέει 25..

Καταρχήν κοιτάμε το θερμόμετρο του χώρου 

βαλε το I feel (εαν έχει ) και βαλε το     Κοντρόλ στο χώρο του κλιματιστικού όρθιο χωρ8ς να το χτυπάει ο αέρας 

Επεξ/σία από dimostr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, userAnon είπε

μπορεί να έχει πρόβλημα ο αισθητήρας θερμοκρασίας του

Αυτό ακριβώς φοβάμαι κ εγώ .. γιατί ξανά λέω ότι όσες ώρες και να δουλεύει λέει μόνιμα 32 αααντε στην καλύτερη 31 βαθμούς εσωτερική θερμοκρασία.. εξού και δουλεύει μόνιμα η μονάδα στο φουλ

Επεξ/σία από Opel007

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Opel007 said:

Αυτό ακριβώς φοβάμαι κ εγώ .. γιατί ξανά λέω ότι όσες ώρες και να δουλεύει λέει μόνιμα 32 αααντε στην καλύτερη 31 βαθμούς εσωτερική θερμοκρασία.. εξού και δουλεύει μόνιμα η μονάδα στο φουλ

αν μπορέσεις να φέρεις κάποιον να το δει, καλά θα είναι.. αρκεί να βρεις κάποιον διαθέσιμο

αν έχεις ifeel δοκίμασε αυτό που λέει ο @dimostr

edit:  τον χειμωνα το δούλεψες? ήταν εντάξει στην θέρμανση? 

Επεξ/σία από userAnon

1 λεπτό πριν, userAnon είπε

αν μπορέσεις να φέρεις κάποιον να το δει, καλά θα είναι.. αρκεί να βρεις κάποιον διαθέσιμο

Τζάμπα λεφτά θα δώσει , έχει  ανάψει το κλιματιστικό όπως λέει εδώ και κάνα διωρο μέσα στο καύσωνα δηλαδή και  δεν έχει το I feel ενεργοποιημένο ο αισθητήρας του κλιματιστικού που είναι στο ταβάνι και λίγο δείχνει , ποτε θα γεμίσει ο χώρος κρύο αέρα ώστε να φτάσει εκεί πάνω 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...