Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, life is music είπε

Εγώ για το κλιματιστικό λέω ...αν το ανοίγω για κάνα 2 ώρες και μετά το κλείνω ...του προκαλώ ζημιά του κλιματιστικού ?

ναι αν κόβεις το ρεύμα όπως κάτι smart διακόπτες , αν δίνεις εντολή για κλείσιμο κομπλέ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 ώρες πριν, userAnon είπε

@liakjim

για το 1 υπνοδωμάτιο που έχω το AUX με απώλειες 1200 watt (max) άρα 4Κ BTU για ψύξη + θερμανση τι θα πρότεινες?

ίσως έχω 45% επιδότηση όμως δεν θέλω να δώσω πάνω από 300€ σύνολο.. Γενικά αν γνωρίζεις τα επιδοτούμενα δεν σημαίνει ότι έχουν ΚΑΙ δωρεάν εγκατάσταση απεγκατάσταση. Αν έχω καταλάβει καλά το δίνουν σαν παροχή κάποια καταστήματα.. (για yukai/arata σκεφτομαι αλλά παίζει και το Sensira αν και επειδή είναι για κρεβατοκάμαρα της κόρης νομίζω ότι έχουν περισσότερο θόρυβο) 

Θα έβαζα toshiba arata/yukai/

5 ώρες πριν, sainakos είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ 

Μόλις μου ήρθε μνμ από gov για επιδότηση κλίμα (αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να άλλαζα) καθώς το παλιό winia καλά κρατεί σχετικά ακόμα 

Κυριως η ψύξη με ενδιαφέρει, καθώς το χειμώνα υπάρχει αέριο, ωστόσο δεν αποκλείω και  την θέρμανση εφόσον κάνει καλή δουλίτσα 

Συμβουλή για κάποιο μοντέλο;; σαν αρχικό κρητηριο έχω την κατανάλωση και από ότι βλέπω το legend της inventor  είναι τίμιο;; 

Επίσης λογικά η αγορά θα γίνει από Κωτσοβολο που παρέχει και καλά δωρεάν εγκατάσταση (αλλά οι τιμές του είναι 100 πάνω από άλλους). Τι άποψη έχετε;; σκαμπαζουν οι τεχνικοί του ή καλύτερα να το πάρω από αλλού και να ψαχτώ εκτός για εγκατάσταση;; 

Ευχαριστώ 

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

4 ώρες πριν, sokap23 είπε

η τοποθέτηση του κλιματισμού: 
image.png.cbc419d165d9e282710c7ad7c74b2d83.png

Μάλλον τελικά καταναλώνει πολύ ...

Να καλέσω την DAIKIN και να ρωτήσω? ή να πάρω απευθείας τεχνικό τηλ.?

Πόση απόσταση έχεις από την κολώνα; Πόσο έξω βγαίνει η κολώνα; Μπορείς να βάλεις και μια φωτό από το πλάι; Γιατί λές ότι καίει πολύ;

3 ώρες πριν, therock είπε

@liakjim

Αδερφέ μου, έχω αγοράσει από τις προτάσεις σου, τα τελευταία 3 κλιματιστικά μου. Και σέβομαι την άποψη σου. Θα το εκτιμούσα αν είχες χρόνο να μου έδινες για ακόμα μια φορά την πρόταση σου

Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο από αυτά (θα απέκλεια τη σκέψη του φορητού). Δες καμιά κριτική. Έτσι και αλλιώς μιλάμε για τελευταίο νούμερο κινεζοκατάσταση από τα πολύ βάθη της κίνας.

• Like 1

2 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Το αισθητικό είναι χαλί τώρα, απλά ήταν λύση ανάγκης, όπου όταν κάνουμε κάποιες επισκευές στο σπίτι θα τα καλύψω με κανάλι.., μπορώ να σου στείλω κάνα δυο σε pm αν θες..

Να αυτά θέλω να αποφύγω και το ψάχνω. Τα κανάλια που μπαίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ειδικά για αυτή τη δουλειά;

Καλησπέρα σας παιδιά και πάλι. Είχα γράψει και πριν μια βδομάδα περίπου για ένα A/C που έβγαζε μια μυρωδιά κάποιες φορές. Λοιπόν παρατήρησα το εξής, αυτό συμβαίνει κάποιες φορές όταν ανοίγω μετά από κάποιες ώρες το a/c (όχι πάντα ελάχιστες) και κάποιες φορές ενώ δουλεύει για ώρα πχ στους 27 βαθμούς πχ που το έχω συνήθως γτ δεν μπορώ το πολύ κρύο, άρχισα να καταλαβαίνω πέρα από την χαρακτηριστική ελαφριά μυρωδιά, ότι δρν έβγαζε και κρύο το a/c εκείνη την ώρα, αλλά ο αέρας ήταν χλιαρός. Βγήκα στην εξωτερική μονάδα κ παρατήρησα ότι και ο ανεμιστήρας δρν δουλεύε αλλά ούτε κ ο συμπυκνωτής στην εξωτερική μονάδα, στην ουσία δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας της εσωτερικής αυτές τις στιγμές. Κάποια γνώμη; Το άφησα και εγώ κάποιες μέρες να τ παρατηρήσω γτ έβλεπα ότι δεν το κάνει συνέχεια, και είχα καλέσει κ στ Κωτσόβολο όπου και το έχω αγορασμένο εδώ κ ένα χρόνο κ μου είπαν κ αυτοί να τ παρατηρήσω, γτ μάλλον δεν θέλουν να έρθουν άσκοπα καθώς είναι στην εγγύηση ακόμα. Περιμένω γμωμες σας. Ευχαριστώ 

Καλησπέρα στην παρέα, mini story:

Έιχα βάλει πέρυσι καινούργιο 12ρι και ο εγκαταστάτης δεν έβαλε αντλία κενού με την γνωστή δικαιολογία ότι τα καινούργια δεν χρειάζονται κτλπ. Νιώθω ότι δεν αποδίδει όσο θα έπρεπε, ειδικά τώρα που πιάσαν οι ζέστες.

3 γρήγορες ερωτήσεις: 

1. Πάνω κάτω πόσο % απόδοση χάνουν χωρίς κενό τα AC?
  2. Ποιες είναι οι επιλογές μου τώρα/ τί να ζητήσω από σοϊκό ψυκτικό? Να μου κάνει εκ νέου κενό και να μου ξαναγεμίσει το φρέον?
  3. Ξέρετε πάνω κάτω πόσο $$ κάνει η διαδικασία?

5 λεπτά πριν, antonio91tech είπε

δρν έβγαζε και κρύο το a/c εκείνη την ώρα, αλλά ο αέρας ήταν χλιαρός. Βγήκα στην εξωτερική μονάδα κ παρατήρησα ότι και ο ανεμιστήρας δρν δουλεύε αλλά ούτε κ ο συμπυκνωτής στην εξωτερική μονάδα, στην ουσία δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας της εσωτερικής αυτές τις στιγμές.

είχε πιάσει την θερμοκρασία χώρο και έκλεισε , πολλά ac συνεχίζουν την εσωτερική μονάδα

όταν:

Στις 6/7/2023 στις 12:00 ΠΜ, antonio91tech είπε

Με τον μουσαμα ριξανε φαρμακα 2 διαφορετικα και μετά το ξεπλύνανε. 
Εν τ μεταξυ η μυρωδιά δεν ειναι ομως μούχλας κάτι π να βρωμάει. Αλλά όχι κ κάτι φρέσκο. Μπας και ειναι τπτ κάποια μυρωδιά ελαφρια απο τα φάρμακα που ρίξανε. Κάτι μου είπε κ ο ξάδερφος μου στην δουλεια που είναι κάθε φορά π καθαρίζουν τα κλιματιστικά για καμια βδομάδα βγάινει μια λιγο περιεργη μυρωδια.

τότε

Στις 9/7/2023 στις 1:46 ΠΜ, antonio91tech είπε

Έχουμε παρατηρήσει εγώ κ η γυναίκα ότι δεν βγάζει καθόλου νερό έξω η σωλήνα που βγαίνει από την εσωτερική μονάδα.

μπορεί να βούλωσε η αποχέτευση

άρα επειδή

Στις 5/7/2023 στις 6:03 ΜΜ, antonio91tech είπε

ειχα και free συντήρηση μέσω Κωτσόβολου, οπου και το ειχα αγοράσει, κάλεσα και ήρθαν και μου το κάνανε συντήρηση.

αναφέρεις το οτι μετά τη συντήρηση δε βγάζει νερά (μπορεί να μαζεύονται) , αν και πιστεύω απο πολύωρη χρήση θα έσταζε κάπου

Καλησπερα, μπορει καποιος να μου εξηγησει στον παρακατω πινακα του λινκ αν η εγκατασταση του S-AC-11-OUT / EQ3-9+12K θελει τριφασικο ρευμα η συνδεση απευθειας στον πινακα; Εγω καταλαβαινω οτι απο το 8-out και μετα δε μπορει να μπει σε κανονικη πριζα γιατι ειναι μεχρι 16Α αλλα δεν ειμαι σιγουρος και δεν προκειται για μενα οποτε μπορει καποιος να κανει fact check;

https://www.manualslib.com/manual/2178108/Equation-Eq3-9k.html?page=61#manual

Προκειται για αυτο το combo: https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-equation-silver-3000-2000-21000-btuh-me-2-esoterikes-1-exoteriki-monada-82367429

1 ώρα πριν, korakios είπε

ναι αν κόβεις το ρεύμα όπως κάτι smart διακόπτες , αν δίνεις εντολή για κλείσιμο κομπλέ

Άρα αν το κλείνω από το τηλεχειριστήριο όλα καλά ..... σε ευχαριστώ πολύ !

Στις 28/6/2023 στις 10:51 ΠΜ, dopermann είπε

Καλοριζικο!!!Δυστυχως απο τις 8 Ιουνιου εχουμε 28 δεν εχω παραλαβει ακομα 2 ykai 13ria περιμενω τωρα τους παιρνω τηλ και ειπαν θα με παρουν αυτοι πνιγοντε....Εντομεταξυ σε λιγες μερες λιγει και το vaouther οποτε το σκεφτομαι να ακυρωσω...

Παρελαβες η ακομη?

Αυτα φοβαμαι..

Θελώ να παρω το yukai 16αρι απο το praktiker λεει διαθεσιμο για αποστολη αλλα τους φοβαμαι οπως και για την εγκατασταση..

Επισης θα αγοραστει με πιστωτικη 12 δοσεις οποτε δεσμευομαι ακομη περισσοτερο μετα..

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Φαντάσου το σαν τηλεκοντρόλ υπερύθρων με wifi. Το καλό ότι είναι φθηνό και μπορείς να ελέγχεις και άλλη συσκευή στον χώρο. Το κακό είναι ότι δεν έχεις feedback ότι πήρε την εντολή οπότε θα πρέπει να έχεις έμμεσο τρόπο πχ πρίζα με watts όπου η αύξηση των watts δείχνει ότι άναψε.

Πάντως επειδή φαίνεσαι τρομερό άτομο και με γνώσεις ....αν μια μέρα περάσεις από το Περιστέρι πέρασε για μια μπύρα 

• Like 1
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Παρελαβες η ακομη?

Αυτα φοβαμαι..

Θελώ να παρω το yukai 16αρι απο το praktiker λεει διαθεσιμο για αποστολη αλλα τους φοβαμαι οπως και για την εγκατασταση..

Επισης θα αγοραστει με πιστωτικη 12 δοσεις οποτε δεσμευομαι ακομη περισσοτερο μετα..

Και εγώ του φοβόμουν και είπα να το παραγγείλω από το praktiker ..διότι τα παιδιά είπαν πως είναι καλό ....σήμερα το έκανα παραγγελία στα 543 αλλά μήνυμα δεν έχω λάβει ακόμα !

2 λεπτά πριν, life is music είπε

Και εγώ του φοβόμουν και είπα να το παραγγείλω από το praktiker ..διότι τα παιδιά είπαν πως είναι καλό ....σήμερα το έκανα παραγγελία στα 543 αλλά μήνυμα δεν έχω λάβει ακόμα !

Με δοσεις η απευθειας πληρωμη?

Καλησπέρα, τελευταία αντιλαμβάνομαι κάποιες αυξομειώσεις σε ένα Toyotomi . Οχι με την έννοια του inverter , αλλά μπορεί ανά 3 δευτερα να κάνει ένα ανέβασμα στιγμιαία, μετά πεφτει για λίγα δευτερα και ξανά το ίδιο. Τι μπορεί να φταει σε αυτό; έχει τύχει σε κανέναν;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...