Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, sokap23 είπε

Καλησπέρα σας, 

βλέποντας τις μετρήσεις από τα κλιματιστικά σας ήθελα να δώσω και εγώ τις δικές μου ενδείξεις.

Πρόκειται για το κλιματισμό DAIKIN PERFERA RXM71R2V1B των 24000 BTU για ~60τ.μ. . 

Οι μετρήσεις (ενδεικτικά) είναι οι εξής:

image.png.5f017b2659885375dbed2568b9205da5.png

και 

image.png.3ea5a511ac855d3e33c051dcfcea12ca.png

η τοποθέτηση του κλιματισμού: 
image.png.cbc419d165d9e282710c7ad7c74b2d83.png

Μάλλον τελικά καταναλώνει πολύ ...

Να καλέσω την DAIKIN και να ρωτήσω? ή να πάρω απευθείας τεχνικό τηλ.?

Με εξωτ. Θερμοκρασίες κοντά στα 40 μην περιμένεις θαύματα οποίο κλιματιστικό και να πάρεις.

Παντως δεδομένων των συνθηκών και από τα διαγράμματα πρέπει να έχεις αρκετές απωλειες καθώς και 60τ.μ. 

Φανταζομαι θα έχεις και ανοιχτές πόρτες να πηγαίνει και στα δωμάτια.

Εγω πάντως όταν είμαι σπιτι τα βάζω και τα τρία να δουλεύουν.

Επεξ/σία από tu-luba
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, tu-luba είπε

Με εξωτ. Θερμοκρασίες κοντά στα 40 μην περιμένεις θαύματα οποίο κλιματιστικό και να πάρεις.

Παντως δεδομένων των συνθηκών και από τα διαγράμματα πρέπει να έχεις αρκετές απωλειες καθώς και 60τ.μ. 

Φανταζομαι θα έχεις και ανοιχτές πόρτες να πηγαίνει και στα δωμάτια.

Εγω πάντως όταν είμαι σπιτι τα βάζω και τα τρία να δουλεύουν.

Όλες οι πόρτες κλειστές στο σαλόνι οπού και βρίσκετε το κλιματικό. 

Ίσως να τραβάει λίγο από μια πόρτα μιας και στο υπνοδωμάτιο έχω ελάχιστα ανοιχτή την μπαλκονόπορτα, παρόλο αυτά πιστεύεται πως είναι οκ? η ζήτηση είναι στους 27! 

Θα κλείσω όλες τις πόρτες και θα ανοίξω το κλιματισμό και στο υπνοδωμάτιο και θα παρατηρήσω συμπεριφορά. 

PS: η πολυκατοικία είναι του 2000 και οι απόλυες είναι οι έξης (υπολογισμένες το χειμώνα) 

Θερμικές Απώλειες 55-60τ.μ.

5561.58 Watt

4782.96 KCal/h

101.12 Watt/m2

86.96 KCal/h/m2

για 21C

Θερμικές Απώλειες 55-60 τ.μ.

5031.91 Watt

4327.44 KCal/h

91.49 Watt/m2

78.68 KCal/h/m2

για 19C

Επεξ/σία από sokap23

53 λεπτά πριν, sokap23 είπε

Καλησπέρα σας, 

βλέποντας τις μετρήσεις από τα κλιματιστικά σας ήθελα να δώσω και εγώ τις δικές μου ενδείξεις.

Πρόκειται για το κλιματισμό DAIKIN PERFERA RXM71R2V1B των 24000 BTU για ~60τ.μ. . 

Οι μετρήσεις (ενδεικτικά) είναι οι εξής:

image.png.5f017b2659885375dbed2568b9205da5.png

και 

image.png.3ea5a511ac855d3e33c051dcfcea12ca.png

η τοποθέτηση του κλιματισμού: 
image.png.cbc419d165d9e282710c7ad7c74b2d83.png

Μάλλον τελικά καταναλώνει πολύ ...

Να καλέσω την DAIKIN και να ρωτήσω? ή να πάρω απευθείας τεχνικό τηλ.?

Εχεις μεγάλο χώρο. Και τα δικά μου όταν τα ανάβω με ρύθμιση τους 27 ενώ μέσα έχουμε 32-33 αγγίζουν Peak για λίγα λεπτά τα 2500-2800W ο συμπιεστής, το βράδυ το ένα στον μεγάλο χώρο και με ανοιχτές πόρτες πηγαίνει 800-900W και στον μικρό χώρο τα 200-300W. 

21 λεπτά πριν, sokap23 είπε

Όλες οι πόρτες κλειστές στο σαλόνι οπού και βρίσκετε το κλιματικό. 

Ίσως να τραβάει λίγο από μια πόρτα μιας και στο υπνοδωμάτιο έχω ελάχιστα ανοιχτή την μπαλκονόπορτα, παρόλο αυτά πιστεύεται πως είναι οκ? η ζήτηση είναι στους 27! 

Θα κλείσω όλες τις πόρτες και θα ανοίξω το κλιματισμό και στο υπνοδωμάτιο και θα παρατηρήσω συμπεριφορά. 

PS: η πολυκατοικία είναι του 2000 και οι απόλυες είναι οι έξης (υπολογισμένες το χειμώνα) 

Θερμικές Απώλειες 55-60τ.μ.

5561.58 Watt

4782.96 KCal/h

101.12 Watt/m2

86.96 KCal/h/m2

για 21C

Θερμικές Απώλειες 55-60 τ.μ.

5031.91 Watt

4327.44 KCal/h

91.49 Watt/m2

78.68 KCal/h/m2

για 19C

Ακόμα και αν θεωρητικά σε καλύπτει με τις θερμικές απώλειες που έχεις υπολογίσει παίζουν και αλλά πράγματα ρόλο.

Η εξωτερική θερμοκρασία κατά την εκκίνηση του κλιματιστικού, η τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας σε σχέση με τον χώρο, αν είναι στο αυτόματο ανεμιστήρα ή σε κάποια λειτουργία quiet, αν είναι κοντά σε κουζινα , ακόμα και οι αυξομειώσεις της ζήτησης ή του ανεμιστήρα παίζουν το ρόλο τους.

Σε κάθε περίπτωση με τον καύσωνα που διανύουμε δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την λειτουργία και οικονομία των κλιματιστικών μας, όμως μπορούμε να καταλάβουμε αν το μηχάνημα που έχουμε επιλέξει επαρκεί για τον χώρο μας.

8 λεπτά πριν, tu-luba είπε

Ακόμα και αν θεωρητικά σε καλύπτει με τις θερμικές απώλειες που έχεις υπολογίσει παίζουν και αλλά πράγματα ρόλο.

Η εξωτερική θερμοκρασία κατά την εκκίνηση του κλιματιστικού, η τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας σε σχέση με τον χώρο, αν είναι στο αυτόματο ανεμιστήρα ή σε κάποια λειτουργία quiet, αν είναι κοντά σε κουζινα , ακόμα και οι αυξομειώσεις της ζήτησης ή του ανεμιστήρα παίζουν το ρόλο τους.

Σε κάθε περίπτωση με τον καύσωνα που διανύουμε δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την λειτουργία και οικονομία των κλιματιστικών μας, όμως μπορούμε να καταλάβουμε αν το μηχάνημα που έχουμε επιλέξει επαρκεί για τον χώρο μας.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. 

Ζήτηση τώρα στους 25 με όλα τα κλιματιστικά ανοιχτά. Θα στείλω το βράδυ τις ανανεωμένες μετρήσεις. 

Όσο για τις καιρικές συνθήκες, έχεις δίκαιο θα δοκιμάσω και πάλι όταν πάμε στους 30-32 για να συγκρίνω. 

3 hours ago, therock said:

Παιδιά καλημέρα. Σε νεόδμητο πέτρινο σπίτι θέλω να τοποθετήσω κλιματιστικό σε 2 υπνοδωμάτια. Δε χρειάζεται να συμπληρώσω ερωτηματολόγιο ξέρω ότι χρειάζομαι 9 η αν υπάρχει κάποιο 12 ακόμα καλύτερα. Μέχρι 300 ευρώ τι μπορείτε να προτεινετε σαν το καλύτερο σε αυτά τα χρηματα

Μήπως αξίζει κάποιο από τα παρακατω

InShot_20230716_134047231.jpg

@liakjim

Αδερφέ μου, έχω αγοράσει από τις προτάσεις σου, τα τελευταία 3 κλιματιστικά μου. Και σέβομαι την άποψη σου. Θα το εκτιμούσα αν είχες χρόνο να μου έδινες για ακόμα μια φορά την πρόταση σου

έκανα πρόχειρα ένα μοντάρισμα και έβαλα έναν απλό μετρητή μπρίζας για το Arielli 12άρι σε χώρο με μέτρια προς καλή μόνωση ~40τμ με ανοιχτή πόρτα (να μη ντουμανιάζει λόγω καπνίσματος) προς χώρο με φουλ απώλειες

ζητούμενη 26 με eco και low ανεμιστήρα , ~400kw/ώρα , 25 εσωτερική , 27 στο δίπλα χώρο (σε συντήρηση)

Με κλειστή πόρτα βράδυ ξεκινά τα on/off με θορύβους (ότι δίνεις παίρνεις) , για θέρμανση που το δοκίμασα φέτος είναι άθλιο , αλλά για ψύξη αυτές τις μέρες δεν έχω παράπονο για τα 250€+ εγκατάσταση 

7 ώρες πριν, EchiDNA είπε

Θα μπορούσες να ανεβάσεις μια φωτογραφία με το πώς ανεβαίνουν οι σωληνώσεις στην ταράτσα;

Είμαι σε φάση που θέλω να βάλω 2 μονάδες πάνω αλλά με απασχολεί πολύ το αισθητικό μέρος. 

Ευχαριστώ 

Το αισθητικό είναι χαλί τώρα, απλά ήταν λύση ανάγκης, όπου όταν κάνουμε κάποιες επισκευές στο σπίτι θα τα καλύψω με κανάλι.., μπορώ να σου στείλω κάνα δυο σε pm αν θες..

• Like 1

5 ώρες πριν, life is music είπε

To yukai μέσα δεν περιλαμβάνει το wifi stick για να μπορώ να ελέγχω το κλιματιστικό μέσω wifi ...από πού μπορώ να το προμιθευτω το συγκεκριμένο stick ?

Το είχα ψιλοψάξει, και το module που είναι κάνει γύρω στα 100€. Δε νομίζω να αξίζει να ασχοληθείς. Αν θες να μετράς καταναλώσεις παίρνεις μια tapo p110 και τελειώνεις. Τώρα για να το ανοίγεις και να το κλείνεις, δε νομίζω να αξίζει. Αν είναι για κλιματιστικό που θα το έχεις σπίτι, έχει αναφερθεί πως είναι καλύτερη η συνεχής 24ωρη λειτουργία του παρά το κλείσιμό του. Αν λείπεις για αρκετές ώρες, όταν θα φεύγεις θα το κατεβάζεις 1 βαθμό για να μένει στη συντήρηση και όταν γυρίζεις θα το επαναφέρεις.

Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνετε χρυσάφι για usb stick που ονειρεύεται η καθε ε5αιρεια όταν μπορείς με ένα τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/21599453/Broadlink-RM4-mini-Smart-Hub-Συμβατό-με-Alexa-Google-Home-Μαύρο.html να κανεις τη δο6λεια πανεύκολα 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνετε χρυσάφι για usb stick που ονειρεύεται η καθε ε5αιρεια όταν μπορείς με ένα τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/21599453/Broadlink-RM4-mini-Smart-Hub-Συμβατό-με-Alexa-Google-Home-Μαύρο.html να κανεις τη δο6λεια πανεύκολα 

Και πως το δουλεύεις αυτό ;

14 λεπτά πριν, yazidis είπε

Το είχα ψιλοψάξει, και το module που είναι κάνει γύρω στα 100€. Δε νομίζω να αξίζει να ασχοληθείς. Αν θες να μετράς καταναλώσεις παίρνεις μια tapo p110 και τελειώνεις. Τώρα για να το ανοίγεις και να το κλείνεις, δε νομίζω να αξίζει. Αν είναι για κλιματιστικό που θα το έχεις σπίτι, έχει αναφερθεί πως είναι καλύτερη η συνεχής 24ωρη λειτουργία του παρά το κλείσιμό του. Αν λείπεις για αρκετές ώρες, όταν θα φεύγεις θα το κατεβάζεις 1 βαθμό για να μένει στη συντήρηση και όταν γυρίζεις θα το επαναφέρεις.

Αν εγώ για παράδειγμα δεν το έχω ανοιχτό διοτι μπορεί να λείπω από το σπίτι ... γυρνώντας μετά από λίγο  στο σπίτι το βάζω να δουλέψει για κάνα 2 ώρες και μετά το κλείσω υπάρχει περίπτωση να του κάνω ζημιά ?

Επεξ/σία από life is music

9 λεπτά πριν, life is music είπε

Και πως το δουλεύεις αυτό ;

Αν εγώ για παράδειγμα δεν το έχω ανοιχτό διοτι μπορεί να λείπω από το σπίτι ... γυρνώντας μετά από λίγο  στο σπίτι το βάζω να δουλέψει για κάνα 2 ώρες και μετά το κλείσω υπάρχει περίπτωση να του κάνω ζημιά ?

Φαντάσου το σαν τηλεκοντρόλ υπερύθρων με wifi. Το καλό ότι είναι φθηνό και μπορείς να ελέγχεις και άλλη συσκευή στον χώρο. Το κακό είναι ότι δεν έχεις feedback ότι πήρε την εντολή οπότε θα πρέπει να έχεις έμμεσο τρόπο πχ πρίζα με watts όπου η αύξηση των watts δείχνει ότι άναψε.

23 λεπτά πριν, liakjim είπε

Φαντάσου το σαν τηλεκοντρόλ υπερύθρων με wifi. Το καλό ότι είναι φθηνό και μπορείς να ελέγχεις και άλλη συσκευή στον χώρο. Το κακό είναι ότι δεν έχεις feedback ότι πήρε την εντολή οπότε θα πρέπει να έχεις έμμεσο τρόπο πχ πρίζα με watts όπου η αύξηση των watts δείχνει ότι άναψε.

Εγώ για το κλιματιστικό λέω ...αν το ανοίγω για κάνα 2 ώρες και μετά το κλείνω ...του προκαλώ ζημιά του κλιματιστικού ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, life is music είπε

Εγώ για το κλιματιστικό λέω ...αν το ανοίγω για κάνα 2 ώρες και μετά το κλείνω ...του προκαλώ ζημιά του κλιματιστικού ?

Από την πρίζα ναι, δεν θα το ανοιγοκλεινα.

Επεξ/σία από liakjim

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...