Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

22 λεπτά πριν, Klausx είπε

Δοκίμασε στους 18 βαθμούς και μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα να δεις αν πέφτει η θερμοκρασία του χώρου και ταυτόχρονα αν πετάει ζεστό αέρα ο εξωτερικός ανεμιστήρας. Δεν γίνεται με ζητούμενη 25 βαθμούς να είχες 28,5 για 5 ώρες...έχεις ταράτσα από πάνω;

Ζητούμενη είχα 26 και 27 βαθμούς.25 ζητάω στην εκκίνηση για περίπου 1 ώρα και στην συνέχεια ρυθμίζω ζήτηση στους 26 και 27 το βράδυ.

Δεν έχω ταράτσα,2ος όροφος σε 6όροφη οικοδομή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, teopanta1 είπε

Και με το follow me δεν σταματάει, αν το σταματήσω τώρα όμως που ζητάω 25 και έχω 23 όταν το ανοίξω στο auto θα βγάλει ζεστό, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να το κάνει αυτό στο ζεστό και να μην λειτουργεί το ίδιο στο κρύο;

Μην το βάζεις στο auto αλλά σε ψύξη. Auto τον ανεμιστήρα του μόνο.

28 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Επίσης το srk63 εχει και αισθητήρα υγρασίας στην εσωτερική, οπότε αν κατεβάσει πολύ την θερμοκρασία του εσωτερικού στοιχείου θα ρίξει και την υγρασία στο χώρο.., λογικά θα υπολογίζει και αυτή..

Εμένα έχει σχεδόν 6 μέτρα σωλήνες, αλλά πάνω από 2 μέτρα εικάζω πως είσαι οκ

Θα μπορούσες να ανεβάσεις μια φωτογραφία με το πώς ανεβαίνουν οι σωληνώσεις στην ταράτσα;

Είμαι σε φάση που θέλω να βάλω 2 μονάδες πάνω αλλά με απασχολεί πολύ το αισθητικό μέρος. 

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Οκ,.θα ήθελα την εξωτερική μονάδα όχι τόσο κολλητά πάνω, αλλά δεν επηρεάζει την απόδοση νομίζω και επίσης η σωλήνα μου φαίνεται κοντή.

@Klausx τι λες;

Κάνε και το τεστ και στη θέση σου θα απέφευγα τη σύγκριση με άλλα κλιματιστικά μιας και η θερμοκρασία του αέρα έχει να κάνει και με τα κυβικά που βγάζει αλλά και με τα watts .

Κλασικό gree. Βάλε λίγο πιο πάνω τη ζήτηση.

Καλό.

Προσωπικά θα έβαζα Toshiba.

Πήγα στο Κωτσόβολο να πάρω τ arata το 9αρι και δεν το έχει είναι σε έλλειψη ....να πάρω το tcl από τα media markt ?

Επεξ/σία από life is music

33 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Kαλημερα.

Αυτο βλεπω υπαρχει μονο σε ενα καταστημα για παραλαβη .

Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι τπτ εκθεσιακο?

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252395-a-c-in13-toshiba-ras13cavg-e-b13ckvg-e?catalogId=10551&productId=27864002&langId=-24

Ακυρο δεν υπαρχει πλεον.

Οποτε παμε αναγκαστικα απο πρακτικερ.

https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b13e2kvg-e-ras-13e2avg-e-klimatistiko-inverter-13000btu-134459

Να παρω λετε το 16000 θα εχει μεγαλη διαφορα απο το 13000?

16000 η 13000?

Τι λετε οι εμπειροι?

Ο φιλος εδω στο ινσομνια μου προτεινε το 13αρι.

3 λεπτά πριν, life is music είπε

Πήγα στο Κωτσόβολο να πάρω τ arata το 9αρι και δεν το έχει είναι σε έλλειψη ....να πάρω το tcl ?

Αν θες το toshiba πήγαινε να το πάρεις από πρακτικερ που έχει 543€ με την τοποθέτηση. Ίδια τιμή με τον κότσο αλλά χωρίς τοποθέτηση,ακόμα και αν το είχε διαθέσιμο. 

Είπες ότι έχεις μια 50αρα επιταγή και θες να την χρησιμοποιήσεις. Αν τα βάλεις κάτω πάλι σε συμφέρει από πρακτικερ αν μιλάμε για το συγκεκριμένο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, northjohn είπε

Ευχαριστώ για την απάντησή σου, θα κάνω το τεστ με την πρώτη ευκαιρία.

Φωτογραφίες:

Εξω 1.jpg

Εξω 2.jpg

μεσα 3.jpg

Μεσα 2.jpg

Νομίζω ότι ο σωλήνας δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1,5 μέτρα αλλά και η εσωτερική μοναδα είναι αρκετά ψηλά.

τι απόσταση έχεις από το ταβάνι, έτσι όπως το βλέπω εγω πρεπει να είναι 7-8cm.

Επισης όπως είπωθηκε η εξωτερική μοναδα ειναι αρκετά κολλημένη στον τοίχο. Το ότι είναι πάνω πάνω στο ταβάνι δεν νομίζω να επηρεάζει παρά μόνο αν χρειαστεί service όπου δεν θα βγαίνει εύκολα το πάνω καπάκι.

Αν έχεις την δυνατότητα κανε διορθωτικές αλλαγές για να δουλεύει πιο σωστά το μηχανημα.

Επεξ/σία από tu-luba

4 λεπτά πριν, notist είπε

Αν θες το toshiba πήγαινε να το πάρεις από πρακτικερ που έχει 543€ με την τοποθέτηση. Ίδια τιμή με τον κότσο αλλά χωρίς τοποθέτηση,ακόμα και αν το είχε διαθέσιμο. 

Είπες ότι έχεις μια 50αρα επιταγή και θες να την χρησιμοποιήσεις. Αν τα βάλεις κάτω πάλι σε συμφέρει από πρακτικερ αν μιλάμε για το συγκεκριμένο. 

Μπορείς όμως να μου πεις  γιατί δείχνει διαφορά στα specs ανάμεσα στο yuκαι kai το arata?

5 λεπτά πριν, life is music είπε

Μπορείς όμως να μου πεις  γιατί δείχνει διαφορά στα specs ανάμεσα στο yuκαι kai το arata?

Μπήκες στο site της Toshiba και έχει διαφορετικά specs μεταξύ των δυο μοντέλων ?

5 λεπτά πριν, tu-luba είπε

Νομίζω ότι ο σωλήνας δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1,5 μέτρα αλλά και η εσωτερική μοναδα είναι αρκετά ψηλά.

τι απόσταση έχεις από το ταβάνι, έτσι όπως το βλέπω εγω πρεπει να είναι 7-8cm.

Επισης όπως είπωθηκε η εξωτερική μοναδα ειναι αρκετά κολλημένη στον τοίχο. Το ότι είναι πάνω πάνω στο ταβάνι δεν νομίζω να επηρεάζει παρά μόνο αν χρειαστεί service όπου δεν θα βγαίνει εύκολα το πάνω καπάκι.

Αν έχεις την δυνατότητα κανε διορθωτικές αλλαγές για να δουλεύει πιο σωστά το μηχανημα.

Ο σωλήνας είναι μετρημένος στα 2,5μ κατά την τοποθέτηση. Οι αποστάσεις είναι περίπου ίδιες με του προηγούμενου a/c που δούλευε χωρίς κανένα πρόβλημα για 15 χρόνια.

5 λεπτά πριν, life is music είπε

Οι διαφορές που γράφουν οι σελίδες του κότσου και του πρακτικερ εννοείς? Για το πρακτικερ ξέρω ότι είναι ότι να ναι στις περιγραφές. Πάντως εδώ τα παιδιά λένε ότι είναι το ίδιο με άλλη ονομασία. 

Στη σελίδα της toshiba και τα 2 έχουν seer 7.0 scop 4.6 

Δεν βλέπω διαφορά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, liakjim είπε

6.5εκ

image.png.5d9dbf4f384e10d1f13af9eed29087df.png

και 5εκ τα asyg07kmta έως και asyg14kmta

image.png.29542b03074c823084dca4b5f93ed916.png

20 ώρες πριν, life is music είπε

Κοίταζα το εγχειρίδιο του Yukai. Στη σελίδα της Toshiba είχαν μονο το 24αρι και έγραφε 5 εκατοστά κενό. https://toshiba-aircon.gr/wp-content/uploads/2022/05/IM_1133550102_00_EL_24.pdf . Θα ισχύει το ίδιο και για τα μικρότερα σε btu που έχουν διαφορετικό εσωτερικό σώμα ή να το ψάξω;

Άκυρο, το βρήκα και των μικρότερων. Κενό 6,5 εκατοστά γράφει. Θελει λιγο μεγαλύτερο κενό από το 24ρι αλλα οκ, διαχειρίσιμο ειναι!

Δυο τελευταίες ερωτήσεις:

1. Να υποθέσω ότι τα λίγα εκατοστά του γύψινου του ταβανιού δεν με επηρεάζουν; Δεν θα μετρήσω 7 εκατοστά κάνω από το γύψινο αλλά από το ταβάνι. Σωστά; (βλέπε δεύτερη φωτογραφία)

2. Η κουρτίνα από κάτω δεν θα κόβει την ροή του αέρα; 

image.png.c1be7639c59dd29abd7cb04b65dbede9.png

image.jpeg.4bfdcbbba116b27e525e09a3201b257b.jpeg

Επεξ/σία από Antretng

20 λεπτά πριν, dimostr είπε

Μπήκες στο site της Toshiba και έχει διαφορετικά specs μεταξύ των δυο μοντέλων ?

Τελικά έχει ίδιο seer και ίδιο scoop με το arata το yukai .....όποτε πάω να κάνω παραγγελία το yukai από το praktiker !

• Like 3

Μόλις τώρα, life is music είπε

Τελικά έχει ίδιο seer και ίδιο scoop με το arata το yukai .....όποτε πάω να κάνω παραγγελία το yukai από το praktiker !

Καλή επιλογή 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...