Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, liakjim είπε

https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-18e2kvg-e-ras-18e2avg-e-klimatistiko-inverter-18000btu-134461

https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b10e2kvg-e-ras-10e2avg-e-klimatistiko-inverter-10000btu-134458

ΥΓ Δεν θα έβαζα κλιματιστικό στην κουζίνα. Είναι και μικρός ο χώρος, θα κάνει συνέχεια onoff.

Συμφωνώ και εγώ, αλλά έχουν περάσει ήδη γραμμές για ρεύμα, έχουν κάνει τρύπες στον τοίχο για να πάει στην ταράτσα η μονάδα και να μην εμποδίζει στο μπαλόνι κτλ. Εγώ είχα προτείνει 2 κλιματιστικά. Ωστόσο θα επαρκεί το 18αρι σίγουρα για τον χώρο; Ενναλακτική; 

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

ΥΓ

Υπάρχει κανένας οδηγός πως να ρυθμίσεις το grafana;

Επεξ/σία από flampouras
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

liakjim την άποψή σου για το Daikin Siesta Sensira C71 ATXC71C/ARXC71C 24000BTU τώρα που είναι σε προσφορά στα 928 ευρω; Χώρος μεγάλος γύρω στα 55-60 τμ και νομίζω πως το θέλω κατά 95% για ψύξη καθώς στο χώρο υπάρχει και τζάκι εκτός απο το φυσικο αεριο. Γενικλά ψαχνω το vfm αναμεσα στο siesta στα 928, στο yukai στα 1080 και ισως σε καποιο inventor.

1 λεπτό πριν, mindreader είπε

Η ΔΕΗ, με τα σκαμπανεβασματα στο ρευμα, μπορει να καψει κλιματιστικα; Να βαλω την πριζα πανω σε ενα πολυμπριζο προστασιας, εχει νοημα;

Ναι μπορει να τα καψει. Οχι δεν εχει νοημα να βαλεις πολυμπριζο προστασιας, αυτα προστατευουν μονο απο κεραυνο...

• Like 2

38 λεπτά πριν, UlveRz είπε

Βάζεις Toshiba και Toyotomi μαζί ως δίλημμα αγοράς;

image.gif.e30f493c15cb881c58cac98956e7c1f7.gif

24 λεπτά πριν, nick_81 είπε

liakjim την άποψή σου για το Daikin Siesta Sensira C71 ATXC71C/ARXC71C 24000BTU τώρα που είναι σε προσφορά στα 928 ευρω; Χώρος μεγάλος γύρω στα 55-60 τμ και νομίζω πως το θέλω κατά 95% για ψύξη καθώς στο χώρο υπάρχει και τζάκι εκτός απο το φυσικο αεριο. Γενικλά ψαχνω το vfm αναμεσα στο siesta στα 928, στο yukai στα 1080 και ισως σε καποιο inventor.

Απελπιστικά μικρό seer. Αν θέλεις μόνο ψύξη κοίτα κάνα μιντεοειδες πχ inventor Leon, legend,.αν θα ήθελες να μη φοβηθείς να το βάλεις θέρμανση τότε yukai.

36 λεπτά πριν, flampouras είπε

Συμφωνώ και εγώ, αλλά έχουν περάσει ήδη γραμμές για ρεύμα, έχουν κάνει τρύπες στον τοίχο για να πάει στην ταράτσα η μονάδα και να μην εμποδίζει στο μπαλόνι κτλ. Εγώ είχα προτείνει 2 κλιματιστικά. Ωστόσο θα επαρκεί το 18αρι σίγουρα για τον χώρο; Ενναλακτική; 

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

ΥΓ

Υπάρχει κανένας οδηγός πως να ρυθμίσεις το grafana;

Δεν ξέρω αν θα φτάσει το 18αρι, αλλά που θα βάλεις εκεί μέσα στα 12τμ ένα 24αρι; Με το πάει να πάρει μπροστά, θα σβήνει αμέσως. Μίλα και με κάποιον επαγγελματία να σου πει. Το κλιματιστικό πάντως θα πρέπει να μπει στο σαλόνι.

• Thanks 1

Για πείτε βρε παιδιά είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2 κλιματιστικά ποιο θεωρείτε καλύτερο περισσότερο χρήση το καλοκαίρι.

Κλιματιστικό 1

Κλιματιστικό 2

14 λεπτά πριν, atrwtos είπε

Για πείτε βρε παιδιά είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2 κλιματιστικά ποιο θεωρείτε καλύτερο περισσότερο χρήση το καλοκαίρι.

Κλιματιστικό 1

Κλιματιστικό 2

Προσωπικά θα έβαζα το δεύτερο.

• Like 1

@liakjim ευχαριστώ για την απάντηση. Δύο ερωτήσεις ακόμη που αφορούν την εγκατάσταση. Πρώτον ο ψυκτικός κάνει και την ηλεκτρολογική σύνδεση η απλά αν υπάρχει μπρίζα κουμπώνει το φις; Γιατί εγώ εχω αφήσει καλώδια τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Δεύτερον σε όσους έχουν κάνει απο πράκτικερ την δωρεάν εγκατάσταση, τι γινεται με τα τρυπήματα σε τοίχους κτλ; Γιατί πήρα σήμερα ένα φυλλάδιο για το τι παρέχει η δωρεάν και τι όχι και αναγράφει πχ ότι τρύπημα σε δοκάρι δεν καλύπτεται αλλά στοιχίζει 40+φπα, και είχε και άλλα πολλά στις μή καλύψεις.

@liakjim Tωρα πρεπει να παρακολουθω μερα νυχτα ποσταρισματα σου να γινω stalker δηλαδη για να καταλαβω αν Τοσιμπα>τογιοτομι ή το αναποδο!!! χαχ Τοσιμπα; το πετυχα;;; αν ναι για το συγκεκρμενο γνωμη;

1 λεπτό πριν, UlveRz είπε

@liakjim Tωρα πρεπει να παρακολουθω μερα νυχτα ποσταρισματα σου να γινω stalker δηλαδη για να καταλαβω αν Τοσιμπα>τογιοτομι ή το αναποδο!!! χαχ Τοσιμπα; το πετυχα;;; αν ναι για το συγκεκρμενο γνωμη;

Δες το yukai από πρακτικερ που το δίνει με εγκατάσταση στην ίδια τιμή ( ίδιο μηχάνημα με το arata , άλλο όνομα ).

• Like 1

4 λεπτά πριν, nick_81 είπε

πχ ότι τρύπημα σε δοκάρι δεν καλύπτεται αλλά στοιχίζει 40+φπα

σε δοκάρι έτσι και αλλιώς δεν τρυπάς

4 λεπτά πριν, nick_81 είπε

Πρώτον ο ψυκτικός κάνει και την ηλεκτρολογική σύνδεση η απλά αν υπάρχει μπρίζα κουμπώνει το φις; Γιατί εγώ εχω αφήσει καλώδια τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση;

απο τη στιγμή που άφησες καλώδιο με τη σωστή διατομή και καταλήγει στον πίνακα με σωστή ασφάλεια , θα συνδέσει εκεί

@korakios συμφωνώ για το δοκάρι αλλα ειναι το μοναδικο σημειο ελευθερο που μπορει να μπει, αλλιως δεν μπαίνει. Στο κάτω κάτω εγω είμαι ρετιρέ οπότε μικρό το κακό. Οι από κάτω που το βάλανε στο ίδιο σημείο εκει επηρεάζομαι αλλά είπαμε δεν υπάρχει άλλο μέρος σε ολόκληρο το σαλόνι.

• Sad 2

13 λεπτά πριν, nick_81 είπε

@korakios συμφωνώ για το δοκάρι αλλα ειναι το μοναδικο σημειο ελευθερο που μπορει να μπει, αλλιως δεν μπαίνει. Στο κάτω κάτω εγω είμαι ρετιρέ οπότε μικρό το κακό. Οι από κάτω που το βάλανε στο ίδιο σημείο εκει επηρεάζομαι αλλά είπαμε δεν υπάρχει άλλο μέρος σε ολόκληρο το σαλόνι.

Ξέχασε το.

4 ώρες πριν, liakjim είπε

Υπάρχουν και καλύτερες επιλογές για θέρμανση , όπως το yukai που προτάθηκε.

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-18e2kvg-e-ras-18e2avg-e-klimatistiko-inverter-18000btu-134461

https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b10e2kvg-e-ras-10e2avg-e-klimatistiko-inverter-10000btu-134458

ΥΓ Δεν θα έβαζα κλιματιστικό στην κουζίνα. Είναι και μικρός ο χώρος, θα κάνει συνέχεια onoff.

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/mitsubishi-heavy-srksrc-63zr-w-klimatistiko-inverter-22000-btu-aa/1684511

Αν κάποιος ξέρει να μου δώσει στατιστικά στοιχεία από κάποιους σταθμούς θα ήταν μια χαρά.

Θα ενεργοποιούνται προστασίες.

Παράδειγμα, βλέπω το 80άρι του @apostolisep3 , το οποίο πάνω από τους 37C εξωτερική, ανεβάζει ελάχιστες στροφές συμπιεστή και άρα και ελάχιστα watts:

image.png.d122f6dcff3f513229409791d484cf65.png

image.png.d0dffaab4adb3a8182d871c6e2e34c80.png

Το yukai τι καλύτερο έχει ?

5 ώρες πριν, liakjim είπε

Υπάρχουν και καλύτερες επιλογές για θέρμανση , όπως το yukai που προτάθηκε.

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/mitsubishi-heavy-srksrc-63zr-w-klimatistiko-inverter-22000-btu-aa/1684511

Αν κάποιος ξέρει να μου δώσει στατιστικά στοιχεία από κάποιους σταθμούς θα ήταν μια χαρά.

Θα ενεργοποιούνται προστασίες.

Παράδειγμα, βλέπω το 80άρι του @apostolisep3 , το οποίο πάνω από τους 37C εξωτερική, ανεβάζει ελάχιστες στροφές συμπιεστή και άρα και ελάχιστα watts:

image.png.d122f6dcff3f513229409791d484cf65.png

image.png.d0dffaab4adb3a8182d871c6e2e34c80.png

Το carrier που πήρα στην μάνα μου λέει αυτά εδώ στα χαρακτηριστικά ....είναι καλό το seer και το scop ?

Βαθμός ενεργειακής απόδοσης (SEER)

7.4
Βαθμός θερμικής απόδοσης (SCOP)

5.3

29 λεπτά πριν, life is music είπε

Το yukai τι καλύτερο έχει ?

Πιο οικονομικό σε θέρμανση, πιο ποιοτικό, δεν τρίζει, πιο αθόρυβο, μεγαλύτερη εγγύηση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...