Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, notist είπε

Καλημέρα. 18αρι είναι σε 45 τμ. Το κατέβασα στους 21 και βλέπω η ενέργεια πήγε στα 324w. Από την πρίζα βλέπω ότι για 21 ώρες συνεχούς λειτουργίας έχει κάψει 10,821 kWh. Σωστά τα λέω? Δηλαδή καίει στο 24ωρο συνέχεια αναμμένο 12-13 κιλοβατώρες? 

Η διαίρεση βγάζει 15τμ. Πάντως ναι, 12-13κιλοβατωρες βγαίνει. Με σταθερή χρήση θα πέσει λογικά ( συνήθως).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίο το πείραμα, ευχαριστούμε! Τελικά κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική, εφόσον η απάντηση εξαρτάται από 1) τη θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων και 2) την ελάχιστη κατανάλωση του μηχανήματος. Άρα στο γραφείο με εσωτερική θερμομόνωση πετροβάμβακα πίσω από γυψοσανίδα, δεν έχει νόημα να το αφήνουμε ανοικτό και το βράδυ. Νομίζω ούτε σε μια παραδοσιακή πέτρινη κατοικία γιατί και εκεί θα δουλεύει τσάμπα. Ούτε με το παλιό κλιματιστικό που έχω στο σαλόνι, που δεν πέφτει κάτω από 750W ό,τι εσωτερική θερμοκρασία και να του ζητήσεις. Σε αυτά τα σενάρια υποθέτω ότι σίγουρα συμφέρει η διακοπτόμενη, ενώ στα υπόλοιπα το εξετάζουμε κατά περίπτωση.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως εξαρτάται και από την διαστασιολόγηση, στο βαθμό που επηρεάζεται η ελάχιστη κατανάλωση. Όπως το έχω καταλάβει από αυτά που διαβάζω κατά καιρούς στο θέμα, το ζητούμενο είναι να μπορεί το μηχάνημα να καλύψει τις απώλειες του χώρου δουλεύοντας στο ρελαντί όσες περισσότερες μέρες του έτους γίνεται.

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Philippe είπε

Ωραίο το πείραμα, ευχαριστούμε! Τελικά κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική, εφόσον η απάντηση εξαρτάται από 1) τη θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων και 2) την ελάχιστη κατανάλωση του μηχανήματος. Άρα στο γραφείο με εσωτερική θερμομόνωση πετροβάμβακα πίσω από γυψοσανίδα, δεν έχει νόημα να το αφήνουμε ανοικτό και το βράδυ. Νομίζω ούτε σε μια παραδοσιακή πέτρινη κατοικία γιατί και εκεί θα δουλεύει τσάμπα. Ούτε με το παλιό κλιματιστικό που έχω στο σαλόνι, που δεν πέφτει κάτω από 750W ό,τι εσωτερική θερμοκρασία και να του ζητήσεις. Σε αυτά τα σενάρια υποθέτω ότι σίγουρα συμφέρει η διακοπτόμενη, ενώ στα υπόλοιπα το εξετάζουμε κατά περίπτωση.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως εξαρτάται και από την διαστασιολόγηση, στο βαθμό που επηρεάζεται η ελάχιστη κατανάλωση. Όπως το έχω καταλάβει από αυτά που διαβάζω κατά καιρούς στο θέμα, το ζητούμενο είναι να μπορεί το μηχάνημα να καλύψει τις απώλειες του χώρου δουλεύοντας στο ρελαντί όσες περισσότερες μέρες του έτους γίνεται.

Η απάντηση είναι μάλλον περίπλοκη και πάει όντως κατά περίπτωση και επίσης δεν είπαμε ότι πχ εγώ που έχω νυχτερινό ίσως τελικά να με συμφέρει να ανεβάσω κιόλας έναν βαθμό στις ώρες νυχτερινής χρέωσης ή τον χειμώνα αν κλείσεις το βράδυ μετά όλη την ημέρα θα προσπαθεί να καλύψει το έδαφος καίγοντας τελικά περισσότερο. Είναι και η θερμική άνεση μέσα όπου μετά από μήνες συνεχής θέρμανσης το σπίτι το νιώθεις ζεστό λες και έχεις καλοριφέρ που το χάνεις στη διακοπτόμενη λειτουργία.

Γενικά η συμβουλή που δίνουμε είναι άναψε το στα κρύα, κλειστο στις ζέστες την άνοιξη. 24/7.

Κάποιος μπορεί να πειραματιστεί εννοείται.

• Like 1
Δημοσ.

Στο δικό μου καλά μονωμένο χώρο πάντως, που "κρατά" την ζέστη ή την ψύξη μόλις κλείσω τα κλιματιστικά, η απάντηση είναι εύλογη! Συμφέρει η διακοπτόμενη λειτουργία σε κάθε περίπτωση ειδικά με θερμοκρασίες σαν αυτές που βιώνουμε τελευταίες μέρες!

• Like 1
Δημοσ.

σχεδόν κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, για αυτό πάντα διαστασιολογούμε τα μηχανήματα ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου.. 

τον "νορμάλ" χειμώνα, είμαι υπέρ της συνεχούς λειτουργίας, καθώς έτσι πετυχαίνουμε καλύτερη θερμική άνεση στο χώρο, αλλά και καλύτερα COP για τα μηχανήματα (άρα την τσέπη μας)

αυτές τις μέρες που ο καιρός έχει μαλακώσει αρκετά, αν δεν ανάψει τίποτα, το σπίτι διατηρεί 20 βαθμούς, αλλά πάλι δεν έχει θερμική άνεση να πεις να κάτσεις με τα πάντα κλειστά.. 

επειδή και εμείς έχουμε νυκτερινό, αυτές τις μαλακές μέρες, έχω βάλει χρονοδιακόπτη να ανάψει στις 15:30 και να σβήσει στις 08:00 της επόμενης.., αλλά και πάλι, μέχρι να πάει 17:30+ το σπίτι δεν έχει θερμική άνεση..

πχ για ένα σπίτι που κατοικείται, εκτιμώ πως η συνεχής λειτουργία είναι η καλύτερη, αντίθετα με ένα πχ γραφείο που είσαι εκεί 10 ώρες τη μέρα, βάλε το να ανάψει μια ώρα πριν πας και σβήσε το όπως φεύγεις.. 

όσοι χρησιμοποιείτε κλιματιστικά για θέρμανση βάλτε νυκτερινό ΑΜΕΣΑ!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως πιστεύω ότι δεν αξίζει ο υποβιβασμός της θερμικής άνεσης για να κερδίσω 2Kwh την ημέρα (αν κερδίζω) που θα κοστίσουν 10-15€ τον μήνα. Νομίζω προτεραιότητα είναι να νιώθω καλά μέσα στο σπίτι μου.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 4
Δημοσ.
7 ώρες πριν, liakjim είπε

Πάντως πιστεύω ότι δεν αξίζει ο υποβιβασμός της θερμικής άνεσης για να κερδίσω 2Kwh την ημέρα (αν κερδίζω) που θα κοστίσουν 10-15€ τον μήνα. Νομίζω προτεραιότητα είναι να νιώθω καλά μέσα στο σπίτι μου.

Ισχύει φουλ αυτό. Άλλο να πεις, θα πηγαίνω σπίτι μόνο να κοιμάμαι, πράγμα που ισχύει για φοιτητές και νέους εργαζόμενους. Άμα είναι έτσι, το ανάβεις με πρόγραμμα 1 ώρα πριν πας - φεύγεις το πρωί και σβήνει.

Για όσους όμως εργάζονται σπίτι, μένουν πολύ σπίτι, έχουν μικρά παιδιά (ή και μεγαλύτερα), είναι μονόδρομος να υπάρχει θερμική άνεση. Ειδικά από τη στιγμή που η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει δυνατότητα να επιτυγχάνουμε αξιοπρεπέστατες θερμοκρασίες 20 και 21 βαθμών στα σπίτια μας με... κυριολεκτικά το κόστος ενός καφέ τη μέρα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, για να βαλω κλιματιστικό 18.000 btu πρέπει να το "σηκώνει" η ηλεκτρική εγκτάσταση του σπιτιού???? Αυτό μου είπε πωλήτρια σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών. Το σπίτι έχει μονοφασικό ρεύμα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Trikala_city είπε

Καλησπέρα, για να βαλω κλιματιστικό 18.000 btu πρέπει να το "σηκώνει" η ηλεκτρική εγκτάσταση του σπιτιού???? Αυτό μου είπε πωλήτρια σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών. Το σπίτι έχει μονοφασικό ρεύμα.

Μηπως σου είπε ότι πρέπει να το σηκώνει η γραμμή που θα μπει ?

Μήπως σου είπε ότι πρέπει να μπει σε γραμμή δική του ?

Δημοσ.
Στις 24/3/2023 στις 2:08 ΜΜ, liakjim είπε

Έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές σε αυτό που υποστηρίζεις όμως και η "θερμική άνεση" είναι στην πράξη υποκειμενική. Εσύ με 21 βαθμους στο σπίτι μπορεί λόγου χάρη να νιώθεις κρύο και εγώ να θέλω να κυκλοφορήσω με κοντομάνικο!  Αξίζει όμως να ανεβάσεις ένα βαθμό παραπάνω το κλιματιστικό σου για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα ακόμα και με την όποια χρέωση αυτό συνεπάγεται διότι η οικονομική επιβάρυνση είναι συγκριτικά ελάχιστη!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...