Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Έχει κάποιος πρόσφατο γράφημα από το 12άρι yukai, να συγκρίνω;

12άρι fujitsu ASY12RSE του 1996 δοκιμάστηκε εδώ και 24 ώρες με τάπο. Θερμοκρασία εξωτερική πέριξ των 11-17 (για πολύ λίγο, καθώς έβρεξε).

Ζήτηση 21, μετά 20, μετά 19. Θερμοκρασία χώρου 23, 22, 21,5 αντίστοιχα , 2-3 ώρες μετά από κάθε ρύθμιση.

Κατανάλωση 0,5kw / ώρα στη ρύθμιση 21, 0,45 στη ρύθμιση 20 και 0,40 στη ρύθμιση 19 (με την οποία έχω να προσθέσω ότι είμαι μια χαρά ευχαριστημένος, το να έχεις 23άρι στο σπίτι το θεωρώ υπερβολή, κυκλοφορώ και με 21-22 βαθμούς με κοντομάνικο απροβλημάτιστα).

Δεν έχουν κάποιο νόημα αυτές οι συγκρίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν έχουν κάποιο νόημα αυτές οι συγκρίσεις.

Έχουν, για να πάω σε καλύτερης απόδοσης συσκευή αν δε δω σημαντική διαφορά. 😇

Εκτός κι αν εννοείς ότι μιλάμε για συγκεκριμένους χώρους κλπ κλπ που δε μπορούν να είναι ceteris paribus.

Αν εννοείς το δεύτερο, ας αναδιαμορφώσω το ερώτημα: Ποια είναι η ελάχιστη ωριαία κατανάλωση σε κβατ yukai 12άρι και ATX35C ντάικιν 12άρι (αν θυμάμαι καλά το μοντέλο) στη θέρμανση; Μπορώ να τα βρω κάπου, ή τα έχεις εύκαιρα;

Επεξ/σία από MikhailBakurin

2 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Έχουν, για να πάω σε καλύτερης απόδοσης συσκευή αν δε δω σημαντική διαφορά. 😇

Εκτός κι αν εννοείς ότι μιλάμε για συγκεκριμένους χώρους κλπ κλπ που δε μπορούν να είναι ceteris paribus.

Αν εννοείς το δεύτερο, ας αναδιαμορφώσω το ερώτημα: Ποια είναι η ελάχιστη ωριαία κατανάλωση σε κβατ yukai 12άρι και ATX35C ντάικιν 12άρι (αν θυμάμαι καλά το μοντέλο) στη θέρμανση; Μπορώ να τα βρω κάπου, ή τα έχεις εύκαιρα;

Ναι δεν έχουν νόημα, άλλοι χώροι.

Επίσης δεν μας νοιάζουν τα ελάχιστα. Τις κιλοβατώρες πληρώνεις.

Παρόλα αυτά, το atxc35c έχει κατώτατο τα 156W και το Yukai ως ακολούθως:

image.png.28f4f648ad07205a8e64cc5d91610597.png

• Like 1

Να κάνω μια ερώτηση σε έναν προβληματισμό που έχω οποίος γνωρίζει ώστε να μου φύγει η υπόνοια.

Έχω βάλει ένα μπετονακι του απιονισμένου στην έξοδο για τα νερά της εξωτερικής μονάδας,αλλά, παρατηρώ μια γεμίζει γρήγορα μια όχι.

Μπορεί να έχει να κάνει με τι θερμοκρασία έχει έξω και τι ζήτηση κάνω?

Μιλάμε για σιεστα 12αρι ενός μήνα.

19 λεπτά πριν, manousos34 είπε

Να κάνω μια ερώτηση σε έναν προβληματισμό που έχω οποίος γνωρίζει ώστε να μου φύγει η υπόνοια.

Έχω βάλει ένα μπετονακι του απιονισμένου στην έξοδο για τα νερά της εξωτερικής μονάδας,αλλά, παρατηρώ μια γεμίζει γρήγορα μια όχι.

Μπορεί να έχει να κάνει με τι θερμοκρασία έχει έξω και τι ζήτηση κάνω?

Μιλάμε για σιεστα 12αρι ενός μήνα.

Ναι

30 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι δεν έχουν νόημα, άλλοι χώροι.

Επίσης δεν μας νοιάζουν τα ελάχιστα. Τις κιλοβατώρες πληρώνεις.

Παρόλα αυτά, το atxc35c έχει κατώτατο τα 156W και το Yukai ως ακολούθως:

image.png.28f4f648ad07205a8e64cc5d91610597.png

Μάλιστα, σε ευχαριστώ πολύ.

Άρα σε σημερινές συνθήκες βραδιού (11-12 βαθμοί), θα είχα πέριξ των 220 βατ κατανάλωση σε χαμηλές συνθήκες ζήτησης. Κάτω από το μισό σχεδόν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Μάλιστα, σε ευχαριστώ πολύ.

Άρα σε σημερινές συνθήκες βραδιού (11-12 βαθμοί), θα είχα πέριξ των 220 βατ κατανάλωση σε χαμηλές συνθήκες ζήτησης. Κάτω από το μισό σχεδόν...

Εφόσον τα 220watts θα έφταναν να καλύψουν τον χώρο. Δεν το ξέρεις αυτό.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Ναι, αναφέρομαι σε σενάριο σαν το mild κλίμα που έχει η Αττική 6-8 μήνες το χρόνο, που θεωρώ χθες το πιάσαμε 100%. Μικρές απώλειες, σχετική άπνοια, μέση ηλιοφάνεια λόγω ισημερίας.

Προφανώς, αναμένω διπλασιασμό-τριπλασιασμό κατανάλωσης τους 2 μήνες κρύου, που το φουτζίτσου βάραγε 15-17κβ εύκολα, εν συγκρίσει με τις 9 χθεσινές. :)

8 ώρες πριν, dimostr είπε

Τι πρέπει να κανεις σε σχέση με τι ?

Καλησπέρα. Λάθος ερώτηση. Ήθελα να ρωτήσω τι βλέπω. Μπήκα τώρα μετά από 10 ώρες και 40 λεπτά συνεχούς λειτουργίας στους 23 βαθμούς και βλέπω αυτά:

Screenshot_20230322_230901_Tapo.jpg

Screenshot_20230322_230854_Tapo.jpg

6 λεπτά πριν, notist είπε

Καλησπέρα. Λάθος ερώτηση. Ήθελα να ρωτήσω τι βλέπω. Μπήκα τώρα μετά από 10 ώρες και 40 λεπτά συνεχούς λειτουργίας στους 23 βαθμούς και βλέπω αυτά:

Screenshot_20230322_230901_Tapo.jpg

Screenshot_20230322_230854_Tapo.jpg

Τις έχεις τις απώλειες σου. Θύμησε μου σε ποια περιοχή μένεις και πόσες απώλειες λέει η εφαρμογή. Ιδανικά θα πρέπει να το αφήσεις πιο πολλές ώρες πχ 24-48 για να καταλάβεις ( ενδεικτικά σήμερα , το asyg24kmta ήταν στα 170-200W για 22 βαθμούς σε 60τμ με 6800W απώλειες).

27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τις έχεις τις απώλειες σου. Θύμησε μου σε ποια περιοχή μένεις και πόσες απώλειες λέει η εφαρμογή. Ιδανικά θα πρέπει να το αφήσεις πιο πολλές ώρες πχ 24-48 για να καταλάβεις ( ενδεικτικά σήμερα , το asyg24kmta ήταν στα 170-200W για 22 βαθμούς σε 60τμ με 6800W απώλειες).

Παλλήνη μένω. Θα το αφήσω τουλάχιστον 24 ώρες και βλέπουμε. Πάντως δεν είναι κλειστή η πόρτα του διαδρόμου. Θέλω να πω ότι δεν θερμαίνει μόνο τον ενιαίο χώρο σαλονιού κουζίνας αλλά πηγαίνει και στα υπνοδωμάτια που είναι ζεστά και αυτά. Ο υπολογισμός που έκανα ήταν για το σαλόνι κουζίνα. Αυτά ήταν:

Θερμικές Απώλειες

1534.26Watt

1319.46KCal/h

102.28Watt/m2

87.96KCal/h/m2

1 ώρα πριν, notist είπε

Παλλήνη μένω. Θα το αφήσω τουλάχιστον 24 ώρες και βλέπουμε. Πάντως δεν είναι κλειστή η πόρτα του διαδρόμου. Θέλω να πω ότι δεν θερμαίνει μόνο τον ενιαίο χώρο σαλονιού κουζίνας αλλά πηγαίνει και στα υπνοδωμάτια που είναι ζεστά και αυτά. Ο υπολογισμός που έκανα ήταν για το σαλόνι κουζίνα. Αυτά ήταν:

Θερμικές Απώλειες

1534.26Watt

1319.46KCal/h

102.28Watt/m2

87.96KCal/h/m2

Σε 15τμ το έχεις; 9αρι είναι;

7 ώρες πριν, liakjim είπε

Σε 15τμ το έχεις; 9αρι είναι;

Καλημέρα. 18αρι είναι σε 45 τμ. Το κατέβασα στους 21 και βλέπω η ενέργεια πήγε στα 324w. Από την πρίζα βλέπω ότι για 21 ώρες συνεχούς λειτουργίας έχει κάψει 10,821 kWh. Σωστά τα λέω? Δηλαδή καίει στο 24ωρο συνέχεια αναμμένο 12-13 κιλοβατώρες? 

26 λεπτά πριν, notist είπε

Καλημέρα. 18αρι είναι σε 45 τμ. Το κατέβασα στους 21 και βλέπω η ενέργεια πήγε στα 324w. Από την πρίζα βλέπω ότι για 21 ώρες συνεχούς λειτουργίας έχει κάψει 10,821 kWh. Σωστά τα λέω? Δηλαδή καίει στο 24ωρο συνέχεια αναμμένο 12-13 κιλοβατώρες? 

Όλα τα συστήματα θέρμανσης πρέπει να δουλεύουν 24/7 ώστε να *στρωνει* ο χώρος  , μετά μπορούμε να βγάλουμε το οποιοδήποτε συμπέρασμα για το πόσο θα καίει ανάλογα με την ζήτηση σε συνδυασμό με την εξωτερική 

• Like 1

Είναι η συνεχής λειτουργία πάντα περισσότερο οικονομική από τη διακοπτόμενη;

Η προχθεσινή ημέρα και κυρίως νύχτα, είχε ίδιες θερμοκρασίες με το χθεσινό βράδυ.

Το έκλεισα χθες το βράδυ στις 23:15 και πήρε πάλι σήμερα στις 7πμ.

Και στις 2 περιπτώσεις, από τις περίπου 10πμ και μετά, το κλιματιστικό έπεσε σε χαμηλότερο επίπεδο κατανάλωσης (φαίνεται το κλείσιμο από τα 350W και το άναμμα στα 250-200), οπότε από εκεί και πέρα θα παίζει το ίδιο.

Στην πρώτη περίπτωση έκαψε 4Kwh μέχρι τις 10πμ ενώ στη διακοπτόμενη 1.3KWh άρα κέρδος 2.7KWh

image.png.7b68b5ee59128d08fad715176d697875.png

ναι αλλά η θερμοκρασία του χώρου;

Μέσα σε σύντομο διάστημα ήρθε στα επίπεδα της προηγούμενης ημέρας (για την ίδια ώρα). Βέβαια εδώ να πούμε ότι το σπίτι είναι ζεστό μιας και εδώ και μήνες δεν έχει κλείσει το κλιματιστικό, οπότε δεν επηρεάστηκε η θερμική αδράνεια των δομικών στοιχείων από την παύση των λίγων ωρών (το πείραμα θα πρέπει να γίνει πιο σωστά πχ συνεχή λειτουργία έναντι συνέχεια διακοπτόμενη, όπου εκεί ίσως θα έχουμε άλλα αποτελέσματα ενώ και σε πιο ψυχρές ημέρες, ίσως να έχουμε και αντίθετα αποτελέσματα):

image.png.826e2a938dbe2201469d8cdc886b3357.png

• Like 3
  • Thanks 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...