Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

23 λεπτά πριν, UlveRz είπε

Το θεμα δεν ειναι απο που θα το παρεις αλλα να καλύψεις τις ανάγκες σου και να μην υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ρεύματος 

Από αυτά που παραθέτεις το tcl εχει καλύτερη απόδοση στην ψύξη,επισης η 10ετης εγγυηση προϋποθέτει συντήρηση καθε χρονο 

Αν σε ενδιαφέρει και η θέρμανση κοιτάς κατι άλλο,όπως εχει αναφερθεί από τα παιδιά εδώ μέσα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, UlveRz είπε

https://www.electronet.gr/klimatismos-thermansi/klimatistika/klimatistika-toihoy/ac-fujitsu-asyg18kmtaaoyg18kmta-18000-btu-1

https://www.electronet.gr/klimatismos-thermansi/klimatistika/klimatistika-toihoy/ac-mitsubishi-heavy-premium-series-srksrc-50-zs-w-18000-btu

https://www.electronet.gr/klimatismos-thermansi/klimatistika/klimatistika-toihoy/ac-mitsubishi-mszmuz-hr50vf-18000btu-1

https://www.electronet.gr/klimatismos-thermansi/klimatistika/klimatistika-toihoy/ac-fujitsu-ecolandia-asyg053klcaaoyg053klca-18000btu

https://www.electronet.gr/klimatismos-thermansi/klimatistika/klimatistika-toihoy/ac-tcl-miracle-iii-18chsdtpg21i-18000-btu

Το τελευταίο θα πρέπει να είναι οικονομικό σε ψύξη  αλλά δεν ξέρω τι θα κάνει σε θέρμανση.

Καταλαβαίνω ότι το μπάτζετ είναι σφιχτό αλλά με την επιδότηση είναι μια χρυσή ευκαιρία να πάρετε κάτι πραγματικά καλό που θα σας εξοικονομήσει χρήματα με την οικονομική χρήση. Μην τσιγκουνευτείτε για 5-10€ παραπάνω σε μηνιαία δόση και πάρτε ένα από τα 4 πρώτα αν θα πάει και για θέρμανση αλλιώς αν κυρίως ψύξη πάρτε το tcl.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, EuphangeL είπε

Άρα αντίστοιχα και το ATXC25D που βρίσκω είναι revision που αντικαθιστά το ATXC25C ε;

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Μία off topic ερώτηση σχετικά με το ανακυκλωνω:

Μπορείς να επιλέξεις ανεξάρτητα τεχνικό και ανεξάρτητα έμπορο, από τις λίστες που έχουν δημοσιεύσει; Εαν ναι, πρώτα επικοινωνώ με τον τεχνικό ή με το κατάστημα;

Για κρεβατοκάμαρα - μόνο ψύξη, μεταξύ

1. Inventor Legend LDVI-09WFI/LDVO-09
  2. Daikin ATXC25x
  3. Toshiba Yukai/Arata

Ποιο κάνει λιγότερο θόρυβο; Υπάρχει κάποιο σοβαρό προτέρημα μεταξύ αυτών των 3 για την χρήση που το θέλω;

Για την χρήση που το θέλεις το legend είναι το ποιο οικονομικο 

Αν σε βοηθάει,τώρα τελευταία πηρα το 18 για σαλονοκουζινα η εσωτερική είναι αθόρυβη χωρίς περίεργους θορύβους, προσωπικά κοιμάμαι που θέλω ησυχία το βραδύ 

Αλλα δεν θα έλεγα το ιδιο για την εξωτερική είναι θορυβώδης κατά την λειτουργία (δεν ενοχλεί μέσα στο σπίτι όμως σε καμία περίπτωση δεν τι λες αθόρυβη),απο οτι βλεπω στο site 9 με 18 ειναι σχεδον τα ιδια στα decibel  οπότε δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά οι εξωτερικές, σε όλα τα τα αλλά εξαιρετικο μέχρι στιγμής

Επεξ/σία από tollisth
  • Like 1

Καλημέρα. 

Να ρωτήσω είδα στο crazy προσφορά ένα arielli  by aux 18 ASW-H18B4. Το συγκεκριμένο ποιο μοντέλο  ακριβώς είναι το freedom? Γιατί έχουν διαφορετικές φωτογραφίες. 

Γνώμη? Ευχαριστώ 

Χθές παρέλαβα σιεστα 9αρι από πλαίσιο (το 12αρι ήταν από πρακτικέρ) και παρατήρησα στα κουτιά και στα 2 made in Turkey ενώ στο 12 Άρι έλεγε made in Malaysia. Να ανχωθω τύπου? 🤔

On 24/06/2023 at 15:58, liakjim said:

Οι απώλειες αυτές είναι για 9αρι.

Ψύξη ε;

Άρα.

Perfera.

Ακριβή σειρά μιντεοειδες: πχ midea easy pro, inventor legend κτλ

Εναλλακτικά δες το Morris winfin το 9αρι ( θα το βρεις στον Κώτσο). Αυτό με τα φυλλαράκια. Ή αν βρεις το tcl miracle iii. Παίζει και σε άλλα φασόν πχ υπάρχει σε finlux. 

Έχω δει το 12αρι και δίνει εκπληκτικό αποτέλεσμα για τα λεφτά του

Ποσο ρευμα καινε περιπου αυτα, για ενα 7ωρο χρησης;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, mindreader είπε

Θελω κατι που να καταναλωνει μεχρι μια 1kwh για ενα 7ωρο χρησης-ψυξη. Εχω δωσει στοιχεια πιο πανω. Αλλα δεν ξερω αν υπαρχει προταση.

Σε 7 ώρες θελεις να κάψει συνολικά 1kwh;

Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 35+ τότε μάλλον λίγο δύσκολο, διότι όταν το ανάψεις μέχρι να πιάσει θερμοκρασία θα δουλεύει τουλάχιστον 20-30 λεπτα σε υψηλά σχετικά Watt όποτε θα καταναλώσει.

επειτα εξαρτάται πάντα και από τις απώλειες που έχει ο χώρος για να δουλέψει στο ελάχιστο δυνατόν .

ενα καλό παράδειγμα είναι το δικό μου 9αρι midea all easy pro όπου εχθές το έβαλα στις 13:00 μέχρι τις 19:00 συνεχόμενα σε δωμάτιο 10τ.μ. παράλληλα με τα υπόλοιπα κλιματιστικά του σπιτιού και μου έκαψε 1.1kwh

IMG_6558.jpeg

IMG_6559.png

Επεξ/σία από tu-luba
  • Like 1

29 λεπτά πριν, phadomas είπε

Daikin sensira και perfera (9αρια)σε ασταμάτητα on/off

Φυσιολογικό.

1. Τα κλείνεις.

2. Κατεβάζεις 1 βαθμό

3. Τα βάζεις αφύγρανση

5 λεπτά πριν, tu-luba είπε

το δικό μου 9αρι midea all easy pro

Πες καλέ καμιά κουβέντα να μάθουμε αν λέει σε ψύξη. Μέχρι πόσο το έχεις δει να κατεβαίνει;

Να βάλω και εγώ. Asyg24kmta . Έκανε On-off από τα 220W σε 25C ζήτηση. Το έβαλα αφύγρανση (άψογη ατμόσφαιρα, παντελώς αθόρυβο). Παίζει 300W, βγάζει 12C αέρα.

image.png.e2db2167badeae983e7378970bfb02e4.png

σε απλή ψύξη βγάζει 16C αέρα και σε υψηλότερο eer (10.6) αλλά χαλάλι. Είναι σαφώς καλύτερη η ατμόσφαιρα σε αφύγρανση.

image.png.76fb149359290c222e1e61dfac58da3d.png

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πες καλέ καμιά κουβέντα να μάθουμε αν λέει σε ψύξη. Μέχρι πόσο το έχεις δει να κατεβαίνει;

Έχω 2 9 άρια  midea all easy pro, το ένα από τα δυο το απόγευμα βράζει το δωμάτιο γιατί το βλέπει ο  ήλιος και ένα 24αρι toyotomi erai στο σαλονι.

Τωρα που πλάκωσαν οι ζεστές και τα βάζω, παρακολουθώ πως συμπεριφέρονται και θα γράψω όταν βγάλω κάποια συμπερασματα.

Έχω και στα 3 ζητούμενη 27 και δεν έχω καθόλου on/off.

Αυτή τη στιγμή με εξωτερική 34, το ένα 9αρι που είναι στο ζεστό δωμάτιο δουλεύει σταθερά περίπου 150watt ενώ το άλλο που είναι πιο δροσερό κατεβαίνει στα 120watt

Όσο δουλεύει και κατεβαίνει η εξωτερική θερμοκρασία σταδιακά κατεβαίνει μέχρι τα 100watt όσο έχω δει ως τώρα.

Βεβαια σε δοκιμές πριν πιάσουν οι ζεστές είδα και 85watt όποτε εδώ παίζουν μεγάλο ρόλο οι απώλειες που υπάρχουν.

IMG_6561.png

Επεξ/σία από tu-luba
  • Like 2
  • Thanks 2

18 λεπτά πριν, tu-luba είπε

Έχω 2 9 άρια  midea all easy pro, το ένα από τα δυο το απόγευμα βράζει το δωμάτιο γιατί το βλέπει ο  ήλιος και ένα 24αρι toyotomi erai στο σαλονι.

Τωρα που πλάκωσαν οι ζεστές και τα βάζω, παρακολουθώ πως συμπεριφέρονται και θα γράψω όταν βγάλω κάποια συμπερασματα.

Έχω και στα 3 ζητούμενη 27 και δεν έχω καθόλου on/off.

Αυτή τη στιγμή με εξωτερική 34, το ένα 9αρι που είναι στο ζεστό δωμάτιο δουλεύει σταθερά περίπου 150watt ενώ το άλλο που είναι πιο δροσερό κατεβαίνει στα 120watt

Όσο δουλεύει και κατεβαίνει η εξωτερική θερμοκρασία σταδιακά κατεβαίνει μέχρι τα 100watt όσο έχω δει ως τώρα.

Βεβαια σε δοκιμές πριν πιάσουν οι ζεστές είδα και 85watt όποτε εδώ παίζουν μεγάλο ρόλο οι απώλειες που υπάρχουν.

IMG_6561.png

Πες μας γενικά και για τα τρία.

Βάλε και κανένα διάγραμμα όταν έχεις μια καλύτερη εικόνα της συμπεριφοράς (μαζί με θερμοκρασίες μετά - έξω και ζητούμενη).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...