Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σχετικά με την "κουλούρα" της σωλήνας πίσω από το κλιματιστικό τελικά είναι σωστή προσέγγιση ή βλάπτει την λειτουργία και το κλιματιστικό μακροπρόθεσμα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/6/2023 στις 7:27 ΜΜ, manousos34 είπε
  • Fujitsu Ecolandia ASYG025KPCA υπαρχει feedback  για αυτο? η να χτυπησω σιεστα για 50ευρω εξτρα?

12 ώρες πριν, kaliaris είπε

Θα ηθελα κι εγω μια γνωμη για την ερωτηση του φιλου γιατι ειμαι μεταξυ των δυο. Οι μισοι λενε οτι τα Daikin σε αυτη τη σειρα (οικονομικη) να μη τα προτιμησω

Από έμενα είναι όχι οι πιο φτηνές σειρές της Fujitsu, δώσε κάτι παραπάνω να πάρεις το σωστό μοντέλο.

1 ώρα πριν, ChrisN.S. είπε

Σχετικά με την "κουλούρα" της σωλήνας πίσω από το κλιματιστικό τελικά είναι σωστή προσέγγιση ή βλάπτει την λειτουργία και το κλιματιστικό μακροπρόθεσμα;

Ότι αναγράφει ο κατασκευαστής στον εγχειρίδιο εγκατάστασης. Τώρα αν η κουλούρα έχει τσακίσματα (πολύ πιθανό σε πρόχειρες εγκαταστάσεις μηχανημάτων >18k btu) καλύτερα να έχει 1.5 μέτρο..

Επεξ/σία από Klausx

5 λεπτά πριν, Klausx είπε

Από έμενα είναι όχι οι πιο φτηνές σειρές της Fujitsu, δώσε κάτι παραπάνω να πάρεις το σωστό μοντέλο.

Ότι αναγράφει ο κατασκευαστής στον εγχειρίδιο εγκατάστασης. Τώρα αν η κουλούρα έχει τσακίσματα (πολύ πιθανό σε πρόχειρες εγκαταστάσεις μηχανημάτων >18k btu) καλύτερα να έχει 1.5 μέτρο..

Δεν εννοώ την κουλούρα ως μήκος σωλήνωσης αλλά ως σχήμα αν προκαλεί πρόβλημα. Δεν αναφέρεται κάτι σχετικό σε κανένα manual.

Καλησπέρα στα παιδιά 

Τώρα πήρα χαμπάρι τη προσφορά του praktiker

Είχα απασχολήσει και παλιότερα τα παιδιά εδώ καθώς έψαχνα 4 κλιματιστικά σύνολο με τις απώλειες στα 3 μικρά δωμάτια να είναι αρκετά μικρές και οποιοδήποτε 9αρι να καλύπτει

Στα μικρά δωμάτια είχα καταλήξει σε Toshiba σαν σύνολο και λόγω θορύβου στο arata-yukai

Στο σαλόνι ένα 13αρι είναι οριακό, μήπως θα έπρεπε να πάω σε 16-18?από την ίδια σειρά η να πάω σε ακριβότερη 

Screenshot_2023-06-20-01-04-52-71_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg

Καλημερα σας, ψάχνω να αλλάξω 5 μονάδες, 1 24αρι και 4 9αρια. Είναι για το εξοχικό και τα θέλω να είναι για το καλοκαίρι αλλά και για την θέρμανση τον χειμώνα, Το κόστος δεν είναι πρόβλημα. Μπορείτε να μου προτείνετε ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά;

Ο τεχνικός που μου έκανε service αυτά που έχω τώρα μου έδωσε προσφορά για Fujitsu.

6 ώρες πριν, marioboni είπε

Καλησπέρα στα παιδιά 

Είχα απασχολήσει και παλιότερα τα παιδιά εδώ καθώς έψαχνα 4 κλιματιστικά σύνολο με τις απώλειες στα 3 μικρά δωμάτια να είναι αρκετά μικρές και οποιοδήποτε 9αρι να καλύπτει

Στα μικρά δωμάτια είχα καταλήξει σε Toshiba σαν σύνολο και λόγω θορύβου στο arata-yukai

Στο σαλόνι ένα 13αρι είναι οριακό, μήπως θα έπρεπε να πάω σε 16-18?από την ίδια σειρά η να πάω σε ακριβότερη 

Τα 3. 416 watt βλέπω ότι βγαίνουν 11.655 btu, δες το εύρος που έχει το 13αρι toshiba, λογικά δεν θα πρέπει να εχεις πρόβλημα.

Εάν όντως θεωρείς ότι θα είναι πολύ οριακό τότε ανέβα στο 16αρι.

Έχεις μήπως κάτοψη του χώρου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Γράψτε εσείς, κάποια στιγμή θα απαντηθούν.

Spoiler

Γράψε κάτω από το προφίλ σου ένα IBAN για τους βιαστικούς 😉😎, οι υπόλοιποι με τη σειρά..

Επεξ/σία από Kozanitis1

29 λεπτά πριν, nikmarg89 είπε

Καλημερα σας, ψάχνω να αλλάξω 5 μονάδες, 1 24αρι και 4 9αρια. Είναι για το εξοχικό και τα θέλω να είναι για το καλοκαίρι αλλά και για την θέρμανση τον χειμώνα, Το κόστος δεν είναι πρόβλημα. Μπορείτε να μου προτείνετε ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά;

Ο τεχνικός που μου έκανε service αυτά που έχω τώρα μου έδωσε προσφορά για Fujitsu.

Για πόση χρήση λέμε; Εφόσον δεν υπάρχει θέμα χρημάτων μπορούμενα σου πούμε πήγαινε σε κανένα Daikin Perfera αλλά πιστεύω ότι θα πάνε τσάμπα εφόσον είναι για εξοχικό και δεν θα υπάρχει συνεχής χρήση.

Μπορείς να κοιτάξεις σε toshiba yukai/arata (ίδιο μοντέλο, ο Κωτσόβολος το αναφέρει σαν arata) που είναι αρκετά αθόρυβα και έχουν 7 χρόνια εγγύηση και είναι φθηνότερα του Daikin.

Αλλιώς ίσως κανένα Haier εάν δεν υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη χρήση.

2 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Τα 3. 416 watt βλέπω ότι βγαίνουν 11.655 btu, δες το εύρος που έχει το 13αρι toshiba, λογικά δεν θα πρέπει να εχεις πρόβλημα.

Εάν όντως θεωρείς ότι θα είναι πολύ οριακό τότε ανέβα στο 16αρι.

Έχεις μήπως κάτοψη του χώρου;

Κάπου το είχα βρει κάποτε αλλά τώρα είμαι στη δουλειά 

Ναι παίζει να καλύπτει και το 13αρι απλά είπα θα επρεπει να πάω σε καλύτερη σειρά στο σαλόνι ,αν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος 

IMG_20230620_080830.jpg

1 λεπτό πριν, marioboni είπε

Κάπου το είχα βρει κάποτε αλλά τώρα είμαι στη δουλειά 

Ναι παίζει να καλύπτει και το 13αρι απλά είπα θα επρεπει να πάω σε καλύτερη σειρά στο σαλόνι ,αν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος 

IMG_20230620_080830.jpg

Σε ποιο σημείο θα το βάλεις; Βλέπω ότι υπάρχει κάποιος τρόπος για απομόνωση του χώρου.

Ίσως το 16αρι να είναι καλύτερο, αλλιώς κανένα 7αρι + 9αρι εαν γινόταν; Για να πιάνεις και το καθιστικό και την κουζίνα το λέω.

Ας μας πουν και τα υπόλοιπα παιδιά την γνώμη τους ή έστω κανέναν μηχανολόγος.

7 ώρες πριν, marioboni είπε

Καλησπέρα στα παιδιά 

Θα τα δουλέψεις και θέρμανση; είσαι σε περιοχή με πολλά κρύα;

Αν θέλεις κάτι σε toshiba, μήπως καλύτερα να δεις για το Toshiba Edge?, καλύτεροι δείκτες cop/seer νομίζω καθώς και χαμηλότερα ελάχιστα watt(ας το επιβεβαιώσουν οι υπόλοιποι)

Το σαλόνι πόσα τμ είναι;

21 ώρες πριν, McCoy είπε

Μια άποψη και για αυτό please 🙏

Εφόσον θα βάλεις δικό σου ψυκτικό δεν κανονίζεις όταν κάνεις τα δικά σου σερβις να κάνεις και στη μάνα σου;

Το μεγάλο θα μπει ακριβώς πάνω από την πόρτα με μέτωπο στον διάδρομο 

Θεσσαλονίκη είναι η περιοχή δεν έχει τόσο θέμα γενικά 

Θέρμανση σχεδόν αποκλειστικά αλλά θα βάλω και λέβητα που θα δουλέψει περιστασιακά 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...