Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 31/05/2023 at 13:52, jimmysss! said:
  1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Δεν εχω αποψη αλλα οχι κατι πολυ ακριβο
  2. Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα: Αδιαφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψυξη
  5. Συχνότητα χρήσης: Αποκλειστική πηγή ψύξης, περιστασιακή σε θέρμανση (και αν..)
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Υπαρχει και λεβητας πετρελαιου που το αναβουμε να σπασει το κρυο το χειμωνα
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί: Υπνοδωμάτιο
  8. Αγια Παρασκευη/Χολαργος - 203μ Υψόμετρο - (-1) ως 37 Βαθμους θερμοκρασια για το 2022 , η εξωτερική μονάδα θα είναι εκτεθειμένη στο νοτια.
  9. Επειδη θα το χρησιμοποιω για να κοιμηθω θα ηταν καλο να ηταν αθορυβο. Επισης επειδη εχω αλλεργιες δεν ξερω αν κανει διαφορα ο ιονιστης κλπ αλλα δε νομιζω να ειναι και deal breaker.
  10. εξωτερικη θερμοπροσωψη, γωνιακο δωματιο, τελευταιο οροφος (μονωση στη ταρατσα ), Νοτιοσ προσδιορισμος με μια μπαλκονοπορτα, η μια πλευρα του δωματιου εχει ντουλαπες και απο πισω ειναι το μπανιο (αν εχει αυτο σημασια)
  11. επιθυμητή θερμοκρασία= 18 καθως εχει γινει focused στην ψυξη.   
  12. Θερμικές Απώλειες
  13.  

2037.36Watt

1752.13KCal/h

145.53Watt/m2

125.15KCal/h/m2

Γενικα επειδη ειναι τελευταιο οροφος παρολου που εχει τη μονωση με τις πλακες επανω ψιλοβραζω..

Η μπαλκονοπορτα παρολο που ειναι διπλα αλουμινιου ειναι αρκετα παλια και εχουν απωλειες.

Το δωματιο ειναι γθρω στα 13-14τμ και υπαρχει και ανεμιστηρας οροφης (της πλακας απο σκλαβενιτη)

Με νοιαζει να μην καιει πολυ το κλιματιστικο ωστε να μην λυπαμαι και να το αναβω πιο ευκολα

Feel free to ask αν δεν εχω πει κατι ξεκαθαρα

Ευχαριστω!

Να επανελθω και να ξαναρωτησω τι προτεινετε μιας και ειδα οτι τρεχει μια προσφορα με τα Praktiker και ισως εχει αλλαξει κατι στις διαθεσιμες επιλογες

Προφανως ισχύουν τα ιδια και δεν θελω κατι πολυ ακριβο

Επεξ/σία από jimmysss!
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 ώρες πριν, manousos34 είπε
  • Fujitsu Ecolandia ASYG025KPCA υπαρχει feedback  για αυτο? η να χτυπησω σιεστα για 50ευρω εξτρα?

Θα ηθελα κι εγω μια γνωμη για την ερωτηση του φιλου γιατι ειμαι μεταξυ των δυο. Οι μισοι λενε οτι τα Daikin σε αυτη τη σειρα (οικονομικη) να μη τα προτιμησω

• Thanks 1

Επιβεβαιώνω ότι ισχύει η επιστροφή 20% με τα κουπόνια ανακύκλωσης. Μόλις γύρισα από πρακτικερ Παλλήνης. Προσωπικά από το Φεβρουάριο περίμενα να βάλουν και τα κλιματιστικά, έχοντας και κουπόνια αλλά δεν. Είχαν τα ψυγεία τότε και πήρα την επιστροφή για αυτό. Ισχύει τελικό ποσό χρέωσης στην κάρτα μετά την αφαίρεση του κουπονιού. 

• Like 1
  • Thanks 1

3 λεπτά πριν, notist είπε

Επιβεβαιώνω ότι ισχύει η επιστροφή 20% με τα κουπόνια ανακύκλωσης. Μόλις γύρισα από πρακτικερ Παλλήνης. Προσωπικά από το Φεβρουάριο περίμενα να βάλουν και τα κλιματιστικά, έχοντας και κουπόνια αλλά δεν. Είχαν τα ψυγεία τότε και πήρα την επιστροφή για αυτό. Ισχύει τελικό ποσό χρέωσης στην κάρτα μετά την αφαίρεση του κουπονιού. 

Το 20% επιστροφής ήταν επί του αρχικού ποσού ή επί του τελικού μετά την αφαίρεση του ποσού της ανακύκλωσης;

1 ώρα πριν, thanospl είπε

Πάντως το παλιό 20+ ετών Daewoo είχε. Μπορεί να πάει περιστέρι και στραβώσει τα φινς, σε ταράτσα μπορέι να υπάρχει κάποιο ζωντανό και να κάνει οποιαδήποτε ζημιά, ακόμα και παιδί να παίζει και να το χτυπήσει από απροσεξία. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ....

Μόλις τώρα, Maurikycli είπε

^ και το αυτοκίνητο σου μπορεί να στο κουτσουλισει περιστέρι μέχρι να στο τρακαρουν όταν είναι παρκαρισμένο αλλά δεν στο πουλάνε με κλειστή θέση στάθμευσης δώρο  🫤

Στις 14/6/2023 στις 10:22 ΜΜ, McCoy είπε

Έχω ένα λίγο ιδιαίτερο case.

Πήρε πρόσφατα η μητέρα μου voucher 45% για 2 κλιματιστικά. Θα χρειαστεί ένα 9αρι και ένα 12αρι, και τα 2 για κρεβατοκάμαρες, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά κύριο λόγο σε ψύξη (παίζει να μην χρησιμοποιηθούν και ποτέ σε θέρμανση αλλά ποτέ δε ξέρεις) και αυτό περιστασιακά, μονό σε μεγάλες ζέστες κλπ (το 12αρι ίσως και πιο συχνά αλλά όχι πολύ πιο συχνά). Επίσης δε τα πάει καλά γενικά με τις συντηρήσεις οπότε παίζει να τις κάνει 1 φορά στα 3 χρόνια, οπότε η εγγύηση πέρα των 2 πρώτων χρόνων πάει περίπατο για τη συντριπτική πλειοψηφία των κλιματιστικών. Επειδή δεν είναι και πολύ tech savvy αν έχει μεγάλο offset το κλιματιστικό (πχ ζητάς 26 και στο κατεβάζει 23) θα μπερδεύεται/νευριάζει/παγώνει κλπ. Τέλος το budget κυμαίνεται στα 300-400 + την επιδότηση, όποτε συνολικά στα ~600 ευρώ για κάθε συσκευή. Οπότε η ερώτηση είναι, ποια κλιματιστικά να της πω να πάρει; 🤔

Εγώ έχω εδώ και 3 χρόνια ένα 13αρι edge (το οποίο το πήρα με το βοήθεια του πολύτιμου αυτού thread) και είμαι ευχαριστημένος από κατανάλωση/θόρυβο/offset κλπ αλλά αξίζει να πας σε toshiba αν "κάψεις" την εγγύηση;

Να σημειωθεί ότι δε με νοιάζουν δωρεάν εγκαταστάσεις κλπ μιας και θα βάλω (επί πληρωμή) δικό μου ψυχτικό που κάνει άψογη δουλειά (δε το διακινδυνεύω με τα συνεργεία του Κωτσου κλπ).

Sorry για το σεντόνι.

Μια άποψη και για αυτό please 🙏

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Το 20% επιστροφής ήταν επί του αρχικού ποσού ή επί του τελικού μετά την αφαίρεση του ποσού της ανακύκλωσης;

Επί του τελικού αυτού που χρεώθηκε στην κάρτα. Είχα πάρει ένα 80αρι επιστροφή μια χαρά για Σκλαβενίτη. 

Για τώρα γμτ χρησιμοποίησα τα κουπόνια γιατί εληγαν και μείναμε αφραγκοι χάχα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, thanospl είπε

Το είδα από την αρχή και μου έκανε εντύπωση. Έτσι τα κάνουνε πια τα κλιματιστικά, χωρίς καμμιά προστασία του ψυγείου πίσω?

IMG_1905.jpg

Καλύτερα έτσι, το καθαρίζεις πολύ πιο εύκολα με λίγο νεράκι. Αν και τώρα που το ξαναβλέπω σαν να λείπει ένα κομμάτι που κουμπώνει εκεί φαίνεται..

Δες εδώ στο 14:25 

1 ώρα πριν, notist είπε

Επί του τελικού αυτού που χρεώθηκε στην κάρτα. Είχα πάρει ένα 80αρι επιστροφή μια χαρά για Σκλαβενίτη. 

Για τώρα γμτ χρησιμοποίησα τα κουπόνια γιατί εληγαν και μείναμε αφραγκοι χάχα.

Πριν να βάλει το 20% επιστροφή στα κλιματιστικά το είχε στα ψυγεία και δεν το πήρα χαμπάρι;

Επεξ/σία από ChrisN.S.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, ChrisN.S. said:

Καλύτερα έτσι, το καθαρίζεις πολύ πιο εύκολα με λίγο νεράκι. Αν και τώρα που το ξαναβλέπω σαν να λείπει ένα κομμάτι που κουμπώνει εκεί φαίνεται..

Πριν να βάλει το 20% επιστροφή στα κλιματιστικά το είχε στα ψυγεία και δεν το πήρα χαμπάρι;

Δεν νομίζω ότι εμποδίζει αυτό το γκριλ να περάσει το νερό. Απλά το κάνανε (δεν ξέρω ποιες αν όχι όλες οι μάρκες) για λόγους καθαρά οικονομίας.. Αυτό πιστεύω

IMG_1906.jpg

Επεξ/σία από thanospl

20 λεπτά πριν, thanospl είπε

Δεν νομίζω ότι εμποδίζει αυτό το γκριλ να περάσει το νερό. Απλά το κάνανε (δεν ξέρω ποιες αν όχι όλες οι μάρκες) για λόγους καθαρά οικονομίας.. Αυτό πιστεύω

IMG_1906.jpg

Μπορεί και για λόγους βάρους, όντως ψιλο γυφτιά είναι πάντως 😄

On 16/06/2023 at 17:17, liakjim said:

😜

Ψάξε τον παρακάτω κωδικό Toshiba Edge White RAS-B18G3KVSG-E/RAS-18J2AVSG

εναλλακτικά https://www.skroutz.gr/s/29535597/Toshiba-Haori-RAS-16J2AVSG-E1-RAS-B16N4KVRG-E-Κλιματιστικό-Inverter-16000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi-Dark-Grey.html

Με δελεάζει η εναλλακτική πρόταση σου με το μοντέρνο σε design Toshiba haori και βλέπω και καλές κριτικές.

Θεωρείς βέβαια ότι θα μείνω ικανοποιημένος με τα 16.000btu του σε ενιαίο χώρο 55τμ;

Ο χρόνος που θα φτάσει στην επιθυμητή ψύξη/θέρμανση δεν μου είναι τόσο παράγοντας όσο η αποδοτικοτητα της μονάδας και να είμαι ήσυχος ότι δεν δουλεύει στο μέγιστο καθολη τη διάρκεια λειτουργίας της.

Σ ευχαριστώ για την απάντηση!

43 λεπτά πριν, ChrisN.S. είπε

Δες εδώ στο 14:25 

Ακριβώς. Μάλιστα είχε βάλει και επιπλέον 20% έκπτωση στα ψυγεία, που είχαν ήδη λόγω εκπτώσεων Φεβρουαρίου. Φωτοβολίδα ΣΚ και Δευτέρας. Μάλιστα όταν ρώτησα μια κοπέλα στο μαγαζί αν ισχύει το επιπλέον 20% έκπτωση συν 20% επιστροφή και με κουπόνι ανακύκλωσης μου είπε: Ναι το αφεντικό τρελάθηκε χαχα. 

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Επίσης ο κώτσος το daikin από 524€ που το είχε με τοποθέτηση το πήγε 489€ αλλά χωρίς. Θέλει άλλα 100€ για τοποθέτηση. Τελείωσε στην Πατησίων και το ποιο κοντινό είναι Ελευσίνα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας ενδιαφέρομαι για αγορα κλιματιστικου για υπνοδωμάτιο 15 τμ.

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 800€
  2. Νέα αγορά
  3. Κατάστημα Θεσσαλονίκης
  4. Περίπου 70% ψύξη, 30% θέρμανση.
  5. Συχνότητα χρήσης: Με ενδιαφέρει βασικά η ψύξη τις νύχτες Ιουλίου-Αυγούστου (κάποιες φορές είναι απλά αδύνατον να κοιμηθεις λόγω συνδυασμού ζέστης+υγρασίας) και η περιστασιακή θέρμανση.Τις πολύ κρύες νύχτες του χειμώνα χρειάζεται μια "ώθηση".
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου.: Το σπίτι είναι καλα μονωμένο και θερμαίνεται με λέβητα+σώματα, αλλά το συγκεκριμμένο υπνοδωμάτιο δεν έχει σώμα. Με ανοιχτή την εσωτερική πόρτα θερμαίνεται σχετικα ΟΚ, αλλα όπως είπα τις πολύ κρύες μέρες χρειάζεται μια βοήθεια.
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί: υπνοδωμάτιο
  8. Τοποθεσία: Κατερίνη, Πιερία. Γενικά ήπιο κλίμα αλλά συχνά τεράστια ποσοστά υγρασίας. Θερμοκρασίες παρόμοιες με της Θεσσαλονίκης (κοντινοτερος μετεορολογικός -> Κορινός Πιερίας) υψόμετρο=15μέτρα περίπου και συχνα ΠΟΛΛΗ υγρασία.
  9. Απαραίτητα φίλτρα αέρα, χαμηλός θόρυβος, χαμηλή κατανάλωση.
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό: Το δωμάτιο είναι νότιο(μπαλκονόπορτα), μονωμένο απου παντού, ανατολικά-δυτικά-βόρεια συνορεύει με άλλα δωμάτια. Κουφώματα 5ετίας συνθετικά, ενεργειακά τζάμια. Από πάνω υπάρχει ταράτσα με μόνωση 7cm και σκεπή με πάνελ.
  11. Θερμικές απώλειες:
  1. Spoiler

304092922_.jpg.4457246bb57fc15745fc6f9e12e55bf7.jpg

Επεξ/σία από Tol1as

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 400-500€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Αντικατάσταση παλιού με voucher 40% αντικατάστασης..
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Κωτσόβολος 
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Και τα δυο
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: αποκλειστική ψυξη αλλά και θέρμανση σε μεγάλο βαθμο
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Πετρέλαιο 
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : ενιαίος χώρος σαλοτραπεζαρια με απώλειες αρκετές 
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) Άργος ξηρό σχετικά κλίμα αρκετή ζέστη το καλοκαίρι (40οc) και κρύο το χειμώνα..
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: δε με ενδιαφέρουν κάποια ιδιαίτερα feat, σίγουρα με ενδιαφέρει το vfm η οικονομία σίγουρα πρόκειται σγια σπίτι μεγάλων σε ηλικία ανθρωπων.
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Κακή μόνωση παλιά κουφώματα αρκετές απώλειες χώρος που επικοινωνεί με τα 2 υπνοδωμάτια χωρίς να κλείνει με πόρτα..
  11.  

Στο περίπου χωρίς να γνωρίζω και φοβερές λεπτομέρειες για θερμικές απώλειες έχω τα παρακάτω..

Θερμικές Απώλειες

9506.97 Watt

8176.00 KCal/h

158.45 Watt/m2

136.27 KCal/h/m2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...