Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

43 λεπτά πριν, Βασιλης 123 είπε

Τελικά αποφάσισα να πάρω midea το Cyrene save 2022, δεν ξέρω αν έχει καμία διαφορά με το από πάνω απλά είδα παραπάνω αγοραστική κίνηση σε αυτό.Τα toyotomi στα ίδια πάνω κάτω χρήματα είδα έχουν πολύ υψηλότερη κατανάλωση σε θέρμανση,μικρότερη εγγύηση και μάπα αντιπροσωπεία σε σχέση με midea.Επίσης το skroutz έχει δωρεάν εγκατάσταση στα midea!Στα μείον ο αφυγραντηρας που δεν έχει το midea και κάποιες λειτουργίες όπως φωνητικές εντολές που έχει το toyotomi.

Xtreme save θα εννοείς.

Αφύγρανση κάνουν όλα τα κλιματιστικά.

45 λεπτά πριν, kostask007 είπε

Οκ. Σ' ευχαριστώ πολύ. Τα 9αρια πιστεύεις θα είναι οκ, επειδή μπάζουν και τα παράθυρα; Ή θα ήταν καλύτερα να πάμε σε 12αρια;

Αν τα νούμερα των απωλειών που γράφεις είναι κοντά στην πραγματικότητα, είναι όντως για 12άρια αλλά λες ότι τα παλιά 9άρια ήταν επαρκή και ότι μένεις σε περιοχή με ήπιο κλίμα, οπότε θα μου έκανε εντύπωση αν δεν έφταναν. Αλλά τα 10άρια και τα 13άρια yukai/arata , έχουν ίδια ελάχιστα watts, οπότε αν τα βρίσκεις σε κοντινή τιμή, χτύπα το 13άρι για να μην έχεις ανασφάλειες.

• Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

45 minutes ago, liakjim said:

Xtreme save θα εννοείς.

Αφύγρανση κάνουν όλα τα κλιματιστικά.

Αν τα νούμερα των απωλειών που γράφεις είναι κοντά στην πραγματικότητα, είναι όντως για 12άρια αλλά λες ότι τα παλιά 9άρια ήταν επαρκή και ότι μένεις σε περιοχή με ήπιο κλίμα, οπότε θα μου έκανε εντύπωση αν δεν έφταναν. Αλλά τα 10άρια και τα 13άρια yukai/arata , έχουν ίδια ελάχιστα watts, οπότε αν τα βρίσκεις σε κοντινή τιμή, χτύπα το 13άρι για να μην έχεις ανασφάλειες.

Ναι βεβιασμένο λάθος.Είχε 2 και δεν ξέρω αν υπάρχουν διάφορες στα μοντέλα 

Midea Xtreme Save 2022 AG1-09NXD6-I/AG1-09NXD6-O Κλιματιστικό Inverter 12000 BTU A+++/A++ με Ιονιστή και WiFi

Midea XtremeSave Series AG1-12NXD6-I/AG1-12N8D6-O Κλιματιστικό Inverter 12000 BTU A+++/A++ με Ιονιστή και WiFi

1 hour ago, Βασιλης 123 said:

Ναι βεβιασμένο λάθος.Είχε 2 και δεν ξέρω αν υπάρχουν διάφορες στα μοντέλα 

Midea Xtreme Save 2022 AG1-09NXD6-I/AG1-09NXD6-O Κλιματιστικό Inverter 12000 BTU A+++/A++ με Ιονιστή και WiFi

Midea XtremeSave Series AG1-12NXD6-I/AG1-12N8D6-O Κλιματιστικό Inverter 12000 BTU A+++/A++ με Ιονιστή και WiFi

Αυτό είναι 9άρι Midea Xtreme Save 2022 AG1-09NXD6-I/AG1-09NXD6-O

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/6/2023 στις 4:27 ΜΜ, tollisth είπε

https://ac.inv-static.com/uploads/warranty-terms/10years_warrantyCard_Premium_010421.pdf

Φιλε μου το να κανείς σέρβις κάθε χρόνο εσυ κερδίζεις ανεξάρτητα της εγγύησης 

Οχι απαραιτητα, μπορει να χασεις και πολλα κι ολας. Τα 2 κλιματιστικα μας τα χαλασαν απο σερβις.

Τυπικα αυτο ειναι το σωστο καθε χρονο, πρακτικα οσοι εχει τυχει να μιλησουμε κανουν καθε 2 η 3 χρονια κι εγω μεσα. 

Στις 13/6/2023 στις 6:11 ΜΜ, energy52 είπε

Ναι, πρεπει να πληρωνεις σερβις απο τον 3ο χρονο και μετα υποχρεωτικα ετησια συντηρηση, δουλευει δεν δουλευει το μηχανημα.. Για μενα η inventor απ τη στιγμη που εβαλε αυτο τον ορο, καθιστα τα μηχανηματα της πανακριβα για αυτο που ειναι..

Διαβασα καπου εδω περα στα σχολια οτι ισχυει και για τις υπολοιπες εταιριες το ιδιο. 

Στις 13/6/2023 στις 4:47 ΜΜ, liakjim είπε

Γιατί πρέπει να συγκρίνουμε με το παλιό και όχι με τι μπορεί να πάρει σήμερα;

Συμφωνω και πανω που εκλεισα σε Toshiba Yukai για την σαλονοκουζινα ανακαλυψα οτι το υψος ειναι μεγαλο. Ειναι 32,5cm ολο κι ολο το κενο. Το κλιματιστικο που εχω τωρα ειναι 29cm σε υψος. 

Το σκεφτομαι να παω σε 18000 Btu. Εχω σκαλωσει βασικα γιατι βρηκα το μοντελο του Fujitsu (ASY17USCQ)  που θελω να αντικαταστησω αλλα δεν μπορω να βρω τα btu του με τιποτα.  Αναρωτιεμαι αν λογο της ονομασιας του μοντελου ειναι 17000 btu. 

Παρακατω ειναι και το manual του online οπου δε ξερω αν εχω γκαβωθει αλλά δε μπορω να βρω τα btu του.

https://www.manualslib.com/manual/1319938/Fujitsu-Asy17fsbq.html#manual

Επεξ/σία από NiaUuu

36 minutes ago, NiaUuu said:

Παρακατω ειναι και το manual του online οπου δε ξερω αν εχω γκαβωθει αλλά δε μπορω να βρω τα btu του.

https://www.manualslib.com/manual/1319938/Fujitsu-Asy17fsbq.html#manual

Cooling capacity (KW) > 4.7                > 16000 BTU

Heating capacity (KW) > 5.4                > 18425 BTU

fujjj.jpg

• Thanks 1

35 λεπτά πριν, amotida είπε

Cooling capacity (KW) > 4.7                > 16000 BTU

Heating capacity (KW) > 5.4                > 18425 BTU

fujjj.jpg

Ειχα γκαβωθει τελικα 😄 Σ ευχαριστω

Στις 13/6/2023 στις 4:47 ΜΜ, liakjim είπε

Γιατί πρέπει να συγκρίνουμε με το παλιό και όχι με τι μπορεί να πάρει σήμερα;

Επειδη κατεβαινω σε btu (αρα πεφτει και η τιμη τους) παω σε 18αρι κυριως λογο του υψους της εσωτερικης μοναδας (μεχρι 31cm το πολυ) που δυσκολευομαι να βρω σε 24αρι. Υπαρχει καποιο που θα προτεινες ως καλυτερο με το ιδιο ποσό (1200€) ταβανι? Για υπενθυμιση χρησιμοποιω 50-50 θερμανση ψυξη και εξακολουθω να θελω εγγυηση μεγαλη (οχι εγω πλεον,  η μανα μου). Οποτε απ' οσο θυμαμαι παμε σε Toshiba στα 7 χρονια και σε Inventor στα 10, (ξερω δεν το προτεινεις για θερμανση λογο οικονομιας οπως μου εξηγησες, ουτε κι εγω θα το παιρνα, η μανα μου εχει φαει κολλημα και τρωγεται γι αυτο εξακολουθω να ρωταω)

Καλημέρα σε όλους εύχομαι να είστε όλοι καλά.. 

1) Ενδιαφέρομαι για ένα κλιματιστικό, χώρος σαλόνοτραπεζαρίακαθιστικό χοντρικά 60m^2 με αρκετές απώλειες χάλια σχετικά μπαλκονοπαραθυρα με απώλειες και δεν κλείνει ο χώρος δηλαδή ακολουθούν δωμάτια δεν υπάρχει πόρτα να αποκλείσει το χωρο.. Υπάρχει voucher επιδότησης 40% και Κωτσόβολος στην περιοχή μου.. Τι μπορείτε να μου προτείνετε; Όσο το δυνατόν πιο οικονομικό και vfm..

2) Ενδιαφέρομαι επίσης για υπνοδωμάτιο παιδιού πιστεύω 9αρι θα είμαι πολύ καλά, δεν υπάρχει επιδότηση αυτό είναι για καινούριο σχετικά σπίτι τι θα μου προτείνατε;;

Ευχαριστώ εκ των προτερων

18 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Εμένα η γραμμή μου είναι ότι, αφού ο άλλος μπαίνει στα έξοδα που δύσκολα θα πέσουν κάτω από 360-400 ευρώ, ακόμα και με τη φθηνοτέρα των φθηνοτέρων λύση, ας δώσει 550-600 και να βάλει το σπίτι (ή το χώρο του) σε τελείως άλλο λέβελ άνεσης και οικονομίας. Δηλαδή, αν μένεις σε ένα σπίτι με σάπιο σύστημα θέρμανσης με πετρέλαιο απο το μακρινό 1970-80, και λες "α, ας πάρω και ένα κλιματιστικό για 4 ωρίτσες το καλοκαίρι" , μία φράση που θα σου κοστίσει 400, γιατί να μην προσπαθήσεις να πας στα 550-600 και να βρεθείς το χειμώνα με εντυπωσιακά μειωμένους λογαριασμούς ΚΑΙ καλύτερη ζέστη;

Φυσικά, αν δεν έχεις/δε θέλεις, δεν έχεις/δε θέλεις. Αλλά η πρότασή μου θεωρώ περικλείει το μεγαλύτερο vfm. Πέρσι δώσαμε 3κ για πετρέλαιο σε σπίτι 180τ.μ. Αν καλύπταμε τον πιο δύσκολο, βορεινό του χώρο, μεγέθους 40 τμ, με ένα καλό 18άρι κόστους 1200ε-1500ε με τοποθέτηση, υπολογίζω μπακαλίστικα ότι ήδη από την επόμενη χρονιά, θα είχαμε μείωση κατανάλωσης πετρελαίου τουλάχιστον 30% με ένα κλιματιστικό που θα κατανάλωνε ελάχιστη ενέργεια και θα είχε το χώρο ΠΟΛΥ καλύτερα ζεσταμένο από τα 3 κακόμοιρα καλοριφέρ που υπάρχουν τώρα εκεί.

Μια χαρά επένδυση είναι, αν ένας κατασκευαστής σου πουλάει 6.1 σκοπ με εγγύηση 7 ή 10 ετών προς 1200-1500 ευρώ (βάζω μοντέλα φουτζιτσου - τοσιμπα - δαηκιν στον υπολογισμό αυτό). 

Αυτό που πας να κάνεις θα καταστρέψει το λογαριασμό ρεύματός σου ΚΑΙ όποιο κλιματιστικό βάλεις, από το φθηνότερο ως το ακριβότερο. Ή θα πάρεις ένα σημαντικά ισχυρότερο (18άρι; 24άρι; Κάνε τον οδηγό να δούμε!), που δεν προτείνεται, ή θα πάρεις τουλάχιστον 2 δωδεκάρια, ανάλογα τη διαρρύθμιση.

Εναλλακτικά, μπορείς θεωρητικά (αν δε δούμε υπολογισμό δεν ξέρουμε τίποτα) να πάρεις αυτό το αριέλλι που λες και να το λειτουργείς αποκλειστικά στο χώρο του, με κλειστή την πόρτα που λες να αφήσεις ανοιχτή για να "διοχετεύεται" δροσιά. Κι εξηγούμαι: Αν το δουλέψεις με "διοχέτευση", θα εισέρχεται διαρκώς ζεστός αέρας από το υπόλοιπο σπίτι, τον οποίο δε θα μπορεί να καλύψει ένα 12άρι. Ο συμπιεστής του θα δουλεύει διαρκώς στα 700-900-1100 βατ και θα σε χρεώνει 2-3 ευρώ τη μέρα, ακόμα κι αν το λειτουργείς όντως μόνο 4 ώρες. Άσε που στα 25 τμ θα ξεπαγιάζεις και θα έχεις 10% υγρασία, ενώ στο υπόλοιπο σπίτι θα έχεις ζέστη + υγρασία.  Δε μιλάμε για 30-35 τμ, να πούμε εεεεεχ, άντε καλά. 72 και με κακή μόνωση, γκαραντί αποτυχία. Η πιο οικονομική προσέγγιση είναι να αφήσεις τα ακριβότερα και να πας σε 2 αριέλλι σαν αυτά που παρέθεσες, ή να πάρεις 1 και να κλείνεις την πόρτα.

Λοιπόν, έχει βγάλει προσφορά το Praktiker -20% με κάρτες Eurobank και δωρεάν εγκατάσταση. Βρήκα αυτό και αυτό που προφανώς είναι καλύτερα από το Arielli που είχα επιλέξει και στο ανεκτό +100€ συνολικά, αγορά και εγκατάσταση. Αλλά, ο ενδοιασμός μου είναι ο εξής: επειδή διαβάζω γενικά ότι η μισή δουλειά είναι η καλή εγκατάσταση ενός κλιματιστικού, ενώ με το Arielli θα τον επιλέξω εγώ τον μάστορά (θα ψάξω να βρω και θα βρω έναν καλό), με την προσφορά του Praktiker θα μου στείλουν αυτοί, που δεν θα ξέρω πόσο καλός είναι.

Οπότε, toyotomi ή juro-pro με τυχαίο μάστορα για εγκατάσταση και +100€ που σίγουρα αξίζει όσον αφορά το προϊόν ή Arielli με εγκατάσταση από σίγουρα καλό μάστορα και -100€;

1 λεπτό πριν, thanospl είπε

Το είδα από την αρχή και μου έκανε εντύπωση. Έτσι τα κάνουνε πια τα κλιματιστικά, χωρίς καμμιά προστασία του ψυγείου πίσω?

IMG_1905.jpg

Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάτι.

10 minutes ago, liakjim said:

Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάτι.

Πάντως το παλιό 20+ ετών Daewoo είχε. Μπορεί να πάει περιστέρι και στραβώσει τα φινς, σε ταράτσα μπορέι να υπάρχει κάποιο ζωντανό και να κάνει οποιαδήποτε ζημιά, ακόμα και παιδί να παίζει και να το χτυπήσει από απροσεξία. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...