Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, life is music είπε

εσεις που πήρατε κλιματιστικο απο το praktiker ...ποια εταιρεία σας το εβαλε ..μηπως η tklima ?

Η SP clima και το πρωτο και το δευτερο ,οταν μπει..Μετα απο την παραλαβη μετα απο ενα μηνα απο την μεταφορικη δελατολας,μου εκλεισαν ραντεβου μετα απο 2 εβδομαδες περιπου..ηρθαν στο πρωτο ραντεβου του σαββατου με αντλια κενου,αλλα χωρις μανομετρα.. προς τιμη τους το παραδεχτηκαν,μου ειπαν ειπαν να κανουν την εκατασταση και να ερθει αλλος τεχνικος μεσα στην βδομαδα να κανει το κενο στη συσκευη.

Δεν το δεχτηκα φυσικα και την τριτη που μιλησαμε μου εκλεισαν νεο ραντεβου για τις 18 αυγουστου... Τοσες μερες χωρις air condition θα ημασταν.Αγορα τελη ιουνιου και παμε για εγκατασταση τελη αυγουστου.Ας οψεται το χαμηλο της τιμης..Χωρις τη συμβολη του φορουμ λοιπον ουτε για αντλιες κενου θα ξεραμε και  φυσικα αν δεν τους το ζητουσα θα το ειχαν εγκαταστησει χωρις αυτη.Βεβαια χωρις το φορουμ θα ειχα εγκαταστησει καποιο toyotomi και θα πιστευα οτι ειχα και φοβερο κλιματιστικο..

8 ώρες πριν, thessalos_ είπε

Διάβασα προχτές ότι σας μπήκε η επιστροφή 20% από τα πρακτικερ. Επειδη εγώ ακόμη περιμένω υπάρχει κάποιος αλλος που αγόρασε κλιματιστικό από πρακτικερ έως 30/6 που έπαιζε η επιστροφή 20% και δεν έχει λάβει ακόμη το υπόλοιπο 19%; Γιατί σε μένα κάνανε πολλές ηλιθιότητες και βλέπω να με πιστόλιαζουν στο τέλος.. Αν τη λάβατε όλοι να πάρω κάνα τηλ να δω τι γίνεται. 

Μεχρι 31/8 ειναι φιλε μου και εμενα δεν εχει μπει ακομα,αν δεν μπει μεχρι τοτε ,μετα παρτους τηλ.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, Specs είπε

Για του λογου το αληθες, σε χωρες με πολυ υγρασια, οπως Νοτιοανατολικη Ασια, η Daikin βλεπω εχει νεες τεχνολογιες, οπως ενα υποκαταστατο Ururu που φερνει φρεσκο αερα απο εξω και ενα μοντελο που εχει αυξημενη αφυγρανση ακομη και οταν φτασει στην ζητουμενη και πεσουν τα watts...

108202385944.jpg.adc44bceda315a5cb683c18f49628b8d.jpg108202390048.jpg.7c4e363638bebbc046da229f0aee2ac7.jpg1082023101025.jpg.87486ce8c3a69bfa40ad788ce40ad498.jpg

Επειδη εχω πολυ καιρο να επισκεφθω το forum (πανω απο 1,5 χρονο) , εχει καποιος δημοσιευσει διαγραμματα καταναλωσης - αποδοσης του Daisekai 9 σε Cooling & Heating mode ? Το λεω αυτο γιατι παρατηρω στα αποτελεσματα της Eurovent, το Haori που ειναι πιο φθηνο μοντελο υπερτερει σε EER και COP συντελεστες στις διαφορες θερμοκρασιες δοκιμων που δημοσιευονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, liakjim said:

https://m.facebook.com/groups/1370401129714009/permalink/6610298202390916/

Καλά τα sharp ( έτσι νομίζω ότι διαβάζω). Κάνουν τρελή...υγρανση...

( Λογικά η αποχέτευση είχε ριχτεί μέσα στη σωλήνα από τα μπούνια στα μπαλκόνια και βροχή από ταράτσα, βούλωσε στον κάτω όροφο και τα πέταξε από το κλιματιστικό ).

16 hours ago, EchiDNA said:

Έχω δει αντίστοιχο περιστατικό πριν μερικά χρόνια σε φαρμακείο. Άρχισε να βρέχει και έβγαζε νερό από το κλιματιστικό. 

ολοιδιο σκηνικο εγινε πριν μερικα χρονια στον γειτονα μου στον 1ο

επλενε ο 3ος το μπαλκονι βουλωσε η υδροροη χαμηλα και ανεβαιναν τα βρωμονερα απο την απορροη του κλιματιστικου πισω στην εσωτερικη μοναδα που ηταν ακριβως πανω απο την τηλεοραση και το επιπλο με το ηχοσυστημα, που ηταν αραχτος στο σαλονι και παρακολουθουσε εκεινη τη στιγμη..!

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Klausx όντως ήταν θέμα με ρακόρ.

Όπως βγαίνουν οι εξωτερικοί σωλήνες, πάνω-πάνω, είχε γίνει κατά την πρώτη εγκατάσταση σύνδεση των σωληνώσεων με ρακόρ. Αυτό το πράγμα, με τη μεταφορά, έσπασε στη μέση και είχαμε διαρροή. Τώρα σωστο-λαθος να έχεις τέτοια σύνδεση, δεν ξέρω. Αλλά αποσο κατάλαβα έτσι έρχεται απ'το εργοστάσιο.

Όπως και να έχει, ήρθε σήμερα το συνεργείο, άλλαξε το σπασμένο ρακόρ, έκανε κενό και το μηχάνημα λειτουργεί. Τώρα δεν ξέρω τι έγινε με το "ζύγισμα" του φρέον που έβαλε, γιατί δεν έβλεπα εκεί που είναι το μηχάνημα, αλλά στο τέλος είδα κάτι αντλίες (αφού έκανε κενό) και ήχο εξαέρωσης, οπότε μάλλον έφτιαχνε τις πιέσεις;

Οπότε μάλλον όλα καλά.

Θενκ γιου klaus για το χρόνο σου!

Επεξ/σία από giorgos147
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να κανω κι εγω την παρουσιαση του κλιματιστικου που πηρα προσφατα,
καταρχην να πω οτι για τον ιδιο χωρο  ~55τμ χαμηλοταβανο 2,5 μετρα υψος σαλονοτραπεζαρια + ενα/δυο δωματια ειχα ενα Fujitsu 18αρι non inverter 20ετιας!
τις προαλλες με τον καυσωνα εβαλα τον βατομετρητη να δω ποσο καιει κι επαθα σοκ! 4.280Watt ακατεβατα ανεξαρτητως ρυθμισης😆

Spoiler

LYw78pK.jpg

σε μια βδομαδα που το λειτουργουσα καθημερινα επι 12ωρου ο μετρητης του σπιτιου εγραψε συνολικα 191 Kilowatts τα τετραπλασια σχεδον απο οσα εκαιγα σε μια βδομαδα τους προηγουμενους μηνες ~50Kw,
η αληθεια ειναι οτι επι μια 20ετια ζητημα ειναι να το δουλεψα συνολικα για ενα 2μηνο, αλλα επειδη οι καιροι αλλαζουν διαπιστωσα οτι και τα κλιματιστικα εχουν αλλαξει δραματικα και ειναι ισως η μονη οικιακη συσκευη που εχει αναβαθμισει τοσο πολυ την ενεργειακη της αποδοση, οποτε το εψαξα με γνωμονα και την θερμανση το χειμωνα,
κατεληξα στο Toyotomi Izuru All TRN/TRG-2335ZR 12αρι μοντελο 2023
https://www.skroutz.gr/s/42774699/Toyotomi-Izuru-All-TRN-TRG-2335ZR-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html#reviews

το προηγουμενο Fujitsu αρχιζε και δροσιζε μεχρι το μεσα δωματιο σε ενα 40λεπτο απο την εναρξη, το Toyotomi το κανει στο μισο χρονο, να πω εδω οτι δε με νοιαζει αν θα ψυχθει ο χωρος γρηγορα, πχ μεσα σε 5 λεπτα,  απο τη στιγμη που θα ανοιξω το κλιματιστικο και θα λειτουργει για τις επομενες 10-12 ωρες μενδιαφερει η αποδοση του σε βαθος χρονου και κυριως στη συντηρηση θερμοκρασιας

την ημερα της εγκαταστασης που εξω ειχε 35C το ανοιξα στους 27C και πηγε σε μιαμισι ωρα απο τα 900W στα 550W χωρις να προλαβει να πιασει την προβλεπομενη θερμοκρασια και να πεσει κι αλλο βεβαια εκεινη τη στιγμη ηταν απογευμα και ολη τη μερα το σπιτι ανοιχτο και ο τοπος απο το πρωι εβραζε, παρολαυτα μεσα ειχε ηδη πιασει δροσια

χθες τεσταρα το Toyotomi να δω τι καταναλωση κανει οταν πιανει τη θερμοκρασια που του βαζω
το εβαλα στους 28c ξεκινησε στα 360W και σε ενα 20λεπτο που επιασε θερμοκρασια επεσε στα 150W
μετα το εβαλα στους 27c ανεβηκε στα 320W και σε ενα 25λεπτο που επιασε θερμοκρασια επεσε παλι στα 150W
μετα το εβαλα στους 26c ανεβηκε στα  500W σε ενα 20λεπτο επεσε στα 300W και μετα απο αλλο ενα 20λεπτο επεσε κλιμακωτα στα 160W
εδω να πω οτι ο ανεμιστηρας εχει 5 βαθμιδες σε οποια κι αν το εβαζα η καταναλωση παρεμενε ιδια, στην 2η σκαλα ηταν σχεδον αθορυβο και η μεταφορα αερα ικανοποιητικη, οι περσιδες ειναι εντελως αθορυβες και δεν ακουγονται τριξιματα στα πλαστικα,
η εξωτερικη μοναδα ισως ειναι οτι πιο αθορυβο εχω ακουσει μεχρι τωρα βγαζει ενα μπασο ηπιο ηχο, και εννοειται απο μεσα δεν ακουγεται καθολου,
αυτο που επισης μου εκανε εντυπωση κοιταζοντας τον βατομετρητη ειναι το ποσο ομαλα ανεβοκατεβαζε τα Watt,
πχ οταν κατεβασα ενα βαθμο τη θερμοκρασια ανεβηκε πηδωντας κλιμακωτα 10-20W μεσα σε 30 δευτερολεπτα  (απο τα 150 στα 320W) μεχρι να σταθεροποιηθει, ενω μετα απο λιγο αρχισε και κατεβαινε κλιμακωτα σχεδον 1-2Watt ανα 2-3 δευτερολεπτα πχ. 289-287-286W κοκ
εδω ο μετρητης και το θερμομετρο σε αποσταση 3 μετρων απο το κλιματιστικο και 30 εκατοστα λοξα απο την ακτινα δρασης των περσιδων

Spoiler

qU9xv4w.jpg

acUJDM6.jpg

oBm7Dlh.jpg

89hJlym.jpg

απο Τριτη που ερχονται 36αρια θα επανελθω με update!

και μερικες φωτο απο την εγκατασταση:

Spoiler

του εβαλα δικα μου ποδαρακια απο μια ντουλαπα που ειχαν περισσεψει

GkqKBSa.jpg

εβαλαν σιλικονοστοκο με πιστολι που δουλευεται ευκολα
cFqnCev.jpg

hDMjNQQ.jpg

εδω το ασφαλισα για τα περιστερια γιατι δεν παλευονται..
VnNwEif.jpg

Qr8OajO.jpg

και απο μεσα μολις εχει μπει με τον τοιχο χαλια και το καλωδιο να κρεμεται
ne9Yd3M.jpg

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 2

2 ώρες πριν, giorgos147 είπε

@Klausx όντως ήταν θέμα με ρακόρ.

Όπως βγαίνουν οι εξωτερικοί σωλήνες, πάνω-πάνω, είχε γίνει κατά την πρώτη εγκατάσταση σύνδεση των σωληνώσεων με ρακόρ. Αυτό το πράγμα, με τη μεταφορά, έσπασε στη μέση και είχαμε διαρροή. Τώρα σωστο-λαθος να έχεις τέτοια σύνδεση, δεν ξέρω. Αλλά αποσο κατάλαβα έτσι έρχεται απ'το εργοστάσιο.

Όπως και να έχει, ήρθε σήμερα το συνεργείο, άλλαξε το σπασμένο ρακόρ, έκανε κενό και το μηχάνημα λειτουργεί. Τώρα δεν ξέρω τι έγινε με το "ζύγισμα" του φρέον που έβαλε, γιατί δεν έβλεπα εκεί που είναι το μηχάνημα, αλλά στο τέλος είδα κάτι αντλίες (αφού έκανε κενό) και ήχο εξαέρωσης, οπότε μάλλον έφτιαχνε τις πιέσεις;

Οπότε μάλλον όλα καλά.

Θενκ γιου klaus για το χρόνο σου!

Ελπίζω να μην έγινε κάποια χρέωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίει το μηχάνημα ή ο προηγούμενος εγκαταστάτης εφόσον δούλευε μια χαρά. Κατά την 2η εγκατάσταση έσπασε και όχι στην μεταφορά.

• Like 1

1 ώρα πριν, Odyss3us είπε

με γνωμονα και την θερμανση το χειμωνα....κατεληξα στο Toyotomi

Χμμμ. Δεν πάει καλά αυτός ο συνδυασμός από αυτά που έχουμε ως feedback. Μακάρι να σε ικανοποιήσει όσο το κάνει και στη ψύξη.

ΥΓ1. Θα ήθελα λίγο πιο κάτω την εσωτερική μονάδα ώστε να μην είναι τόσο κολλητά στο ταβάνι.

ΥΓ2. Βλέπω την αποχέτευση της εσωτερικής μέσα στην υδρορροή των νερών από τα πάνω μπαλκόνια και μου έρχεται στο μυαλό αυτά που είδαμε λίγο πιο πίσω. Μήπως να την έβγαζες ξεχωριστά; 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, liakjim said:

Χμμμ. Δεν πάει καλά αυτός ο συνδυασμός από αυτά που έχουμε ως feedback. Μακάρι να σε ικανοποιήσει όσο το κάνει και στη ψύξη.

ΥΓ1. Θα ήθελα λίγο πιο κάτω την εσωτερική μονάδα ώστε να μην είναι τόσο κολλητά στο ταβάνι.

ΥΓ2. Βλέπω την αποχέτευση της εσωτερικής μέσα στην υδρορροή των νερών από τα πάνω μπαλκόνια και μου έρχεται στο μυαλό αυτά που είδαμε λίγο πιο πίσω. Μήπως να την έβγαζες ξεχωριστά; 

για τη θερμανση θα το δουμε στη πραξη, ως συμπληρωματικο κυριως θα το ηθελα το σπιτι εχει αρκετα καλη μονωση
συγκριτικα πχ. με μια σομπα χαλαζια που καιει 1200W και ζεσταινει στο μισο μετρο θα ειναι αποδοτικοτερα

κι εγω θα το ηθελα λιγο πιο κατω αλλα οι μαστοροι το ταιριαξαν στην τρυπα που ειχε το προηγουμενο

ο απο κατω ειχε συσσωρευμενη μπιχλα και δεν επλενε ποτε το μπαλκονακι της κουζινας γιαυτο την πατησε,  δεν υπαρχει περιπτωση να συμβει αυτο σε μενα, αυτουνου ειχε βουλωσει μεχρι και η μεταλλικη σχαρα και τα νερα αντι να εκτονωθουν στο μπαλκονι του ανεβαιναν απευθειας πανω στο σωληνα!

Επεξ/σία από Odyss3us

1 hour ago, liakjim said:

Χμμμ. Δεν πάει καλά αυτός ο συνδυασμός από αυτά που έχουμε ως feedback. Μακάρι να σε ικανοποιήσει όσο το κάνει και στη ψύξη

Ποιος κινεζος κατασκευαστης φτιαχνει αυτο το ιαπωνικο προιον? και ποιο μοντελο ακριβως? η μηπως ειναι καποιο απο τα συχνα αναφερομενα απο εσενα για την αποδοση σε ψυξη Midea Xtreme Save η Easy pro ?

10 λεπτά πριν, Specs είπε

Ποιος κινεζος κατασκευαστης φτιαχνει αυτο το ιαπωνικο προιον? και ποιο μοντελο ακριβως? η μηπως ειναι καποιο απο τα συχνα αναφερομενα απο εσενα για την αποδοση σε ψυξη Midea Xtreme Save η Easy pro ?

Tα Toyotomi είναι φασόν gree. Υπάρχει και το satori που που δεν ξέρω τι είναι αλλά μου μοιάζει με aux.

1 ώρα πριν, Klausx είπε

Ελπίζω να μην έγινε κάποια χρέωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίει το μηχάνημα ή ο προηγούμενος εγκαταστάτης εφόσον δούλευε μια χαρά. Κατά την 2η εγκατάσταση έσπασε και όχι στην μεταφορά.

Ναι, ναι. Καμία χρέωση. Όλα γκουντ, πάλι καλά.

Κατατάλλα, έχουμε κανέναν μετρητή κατανάλωσης για πρίζα, που να σηκώνει τόσο φορτίο; Έχω νύχτα σε αυτά.

15 λεπτά πριν, giorgos147 είπε

Ναι, ναι. Καμία χρέωση. Όλα γκουντ, πάλι καλά.

Κατατάλλα, έχουμε κανέναν μετρητή κατανάλωσης για πρίζα, που να σηκώνει τόσο φορτίο; Έχω νύχτα σε αυτά.

Μια χαρά αυτό έχουμε αρκετοί, https://www.e-shop.gr/tp-link-tapo-p110-mini-smart-wi-fi-socket-energy-monitoring-p-PER.612983  ή οποιοδήποτε λέει 16+A.

• Thanks 1

Μετά από σύντομη διακοπή ρεύματος, όταν το ρεύμα επανήλθε στα κλιματιστικά Yukai, αναβοσβηνε το λαμπάκι λειτουργίας. Τα κλιματιστικά δεν λειτουργούσαν κατά τη διακοπή. Τα άνοιξα και τα έκλεισα για να μην αναβοσβηνει το λαμπάκι.

Ποιος ο λόγος για κάτι τέτοιο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...