Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, Specs είπε

Δυστυχως, οσο θα κατασκευαζεται μονο στην Ιαπωνια αυτη η σειρα της Daikin, θα παραμενει εξωπραγματικη η τιμη της , οχι τοσο λογο του κοστους κατασκευης (ετσι κι αλλιως θα ειναι μιας και βγαινει σε μικρη σχετικα παραγωγη) , αλλα λογω των δασμων απο εκει που ερχεται, στην Ευρωπη. Βαλε και το υψηλο ποσοστο κερδους των εδω λιανεμπορων (σε συγκριση με αλλες χωρες) και ιδου πως διαμορφωνονται οι τιμες με εικονικες διαφορες που δεν αντανακλωνται στην πραγματικη τιμη αφετηριας απο το εκαστοτε εργοστασιο.

Aλλωστε, με τις στρεβλωσεις και τα κολπα που προεκυψαν απο την επιδοτηση κλιματιστικων, σε λιγο τα υπολοιπα της σειρας θα εχουν τιμη πωλησης Ururu Sarara ...

Υποθετω του χρονου που γιορταζει 100 χρονια η Daikin, θα βγαλει καινουργια ναυαρχιδα!

Αν θυμάμαι καλα δεν εχω εδω την απόδειξη αγορας πλήρωσα 680 ευρώ για 24% ΦΠΑ τσατσιλικι του ανά των αιώνων υπεραποτελεσματικου  κράτους... Και το πήρα πριν από 2,5 χρόνια 1915 ευρώ τώρα έχει 2420... Αλλά μόλις σήμερα συνειδητοποίησα ότι πήρα μια από τις αδελφές Τατά από τον Λαγκαδά που λέει και ενα πολύ παλιό τραγούδι που ήταν μία μοναχά .Το τριαδικο μυστήριο σε μορφή κλιματιστικού. Ενα 9ρι 12ρι 18ρι που είναι ακριβώς το ίδιο μηχανημα. Πατήρ Υιός και Άγιο Πνεύμα Τριάδα ομοουσιος και αδιαίρετος ... χα χα χα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

17 minutes ago, Specs said:

αλλα λογω των δασμων απο εκει που ερχεται, στην Ευρωπη.

Σόρρυ που κάνω τον εξυπνάκια, δεν είμαι (τόσο).

Αλλά η Ιαπωνία είναι σε ειδικό καθεστώς ενιαίας αγοράς (!!!!!!!!!), συμφωνημένο με την Ε.Ε. , από το Φεβρουάριο του 2019. Πρακτικά είναι ΣΧΕΔΟΝ σαν ενδοκοινοτικές συναλλαγές οι αγορές από Ιαπωνία. Ό,τι βλέπεις στο ebay, μέχρι ένα χ όριο τιμής, είναι 0 δασμών, και όσο αυξάνεται η τιμή, οι δασμοί αυξάνονται ελάχιστα. Δασμούς τρελούς τρώνε πλέον οι Κινέζοι, από το 1ο ευρώ.

52 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τώρα το συνειδητοποίησε ο εγκέφαλός μου. Να ΄μαστε καλά, έχουμε φτάσει στο part3, με χιλιάδες χιλιάδων ποστς, αλλά νομίζω ότι παίρνει όσκαρ της πιο φθηνής δικαιολογίας ever. Δλδ τι; Έχει συννεφιά και η αντλία του έχει μελαγχολήσει;

Εβρεχε αρκετά όπως είπα και φοβόταν για ηλεκτροπληξία κλπ

Διάβασα προχτές ότι σας μπήκε η επιστροφή 20% από τα πρακτικερ. Επειδη εγώ ακόμη περιμένω υπάρχει κάποιος αλλος που αγόρασε κλιματιστικό από πρακτικερ έως 30/6 που έπαιζε η επιστροφή 20% και δεν έχει λάβει ακόμη το υπόλοιπο 19%; Γιατί σε μένα κάνανε πολλές ηλιθιότητες και βλέπω να με πιστόλιαζουν στο τέλος.. Αν τη λάβατε όλοι να πάρω κάνα τηλ να δω τι γίνεται. 

58 λεπτά πριν, Specs είπε

και ενα μοντελο που εχει αυξημενη αφυγρανση ακομη και οταν φτασει στην ζητουμενη και πεσουν τα watts...

Αναρωτιέμαι πως το κάνει. Λογικά θα ρίχνει ανεμιστήρα και θα ανεβάζει λίγο τα watts.

54 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Όπως πάει το κλίμα στην Αθήνα, με ζεστούς + υγρούς χειμώνες και καυτά + υγρά καλοκαίρια, θα χρειαστούμε κι εμείς τέτοια. Έχουν αρχίσει να πιάνουν μούχλα σπίτια διαμπερή με βορεινή πρόσοψη, που μέχρι το 2017-2018 είχαν υγρασίες του τύπου 28-35% και τώρα το 50άρι είναι ψωμοτύρι.

Κρατάω στατιστικά στοιχεία κατανάλωσης ρεύματος από τον χειμώνα του 19. Φέτος είναι το 4ο καλοκαίρι που μετράω και ο φετινός Ιούλιος εδώ που μένω (Ωρωπός Αττικής), ήταν σαφώς πιο ζεστός. Ενδεικτικά ήταν γύρω από τις 11-12KWh/ημέρα ενώ φέτος πήγαμε στις σχεδόν 17.

image.png.084251efab233bf11bc3e3ce179867df.png

• Like 1

20 minutes ago, MikhailBakurin said:

Αλλά η Ιαπωνία είναι σε ειδικό καθεστώς ενιαίας αγοράς

Το γνωριζω, οπως αντιλαμβανεσαι ομως ειναι δωρο-αδωρο πλεον αυτο για εμας (και για την Ιαπωνια0 μιας και ελαχιστα πραγματα κατασκευαζει ευρειας καταναλωσης, απλα ειναιενδειξη προτιμησης κ ενισχυσης της κοντρα στους κινεζους.

Εν κατακλειδι, μηχανηματα παραγωγης ΔΕΝ εχουν τοσο διαφορα στο κοστος μεταξυ τους που να δικαιολογει την διαφορα που φτανει στον τελικο καταναλωτη, απλα γιατι η ψαλιδα η αρχικη μολις προστεθουν ολοι οι φοροι, μεσαζοντες κλπ γιγαντωνεται!!!

5 minutes ago, liakjim said:

Αναρωτιέμαι πως το κάνει. Λογικά θα ρίχνει ανεμιστήρα και θα ανεβάζει λίγο τα watts.

Για κοιτα εδω https://www.daikincatalog.com/sds_0015/book/#target/page_no=4 μηπως και η περιεργεια σου ξετρυπωσει τιποτε. Ικανο σε εχω, να μαθεις Ταυλανδεζικα...και εκπληξη,λεει Made in Japan...

37 λεπτά πριν, thessalos_ είπε

Διάβασα προχτές ότι σας μπήκε η επιστροφή 20% από τα πρακτικερ. Επειδη εγώ ακόμη περιμένω υπάρχει κάποιος αλλος που αγόρασε κλιματιστικό από πρακτικερ έως 30/6 που έπαιζε η επιστροφή 20% και δεν έχει λάβει ακόμη το υπόλοιπο 19%; Γιατί σε μένα κάνανε πολλές ηλιθιότητες και βλέπω να με πιστόλιαζουν στο τέλος.. Αν τη λάβατε όλοι να πάρω κάνα τηλ να δω τι γίνεται. 

Εγώ αγόρασα 28/6 και μπήκε η επιστροφή κανονικά.

Όμως έχω θέμα με την εγκατάσταση, ουδέποτε με κάλεσε κάποιος.

Τους πήρα προχθές και μου είπαν ότι πράγματι έχει περάσει πολύς καιρός, λυπούνται για την ταλαιπωρία, μπλα..μπλα.. μπλα και θα το δουν αν δικαιούμαι εγκατάσταση και θα με πάρουν τηλέφωνο.

Ακόμη περιμένω...

Ευτυχώς που έχω κρατήσει ένα screenshot διότι ούτε mail ήρθε ποτέ με την παραγγελία (παρά μόνο ένα sms) ούτε κάπου αναγράφεται ότι είχε δωρεάν εγκατάσταση.

3 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Τους πήρα προχθές και μου είπαν ότι πράγματι έχει περάσει πολύς καιρός, λυπούνται για την ταλαιπωρία, μπλα..μπλα.. μπλα και θα το δουν αν δικαιούμαι εγκατάσταση και θα με πάρουν τηλέφωνο.

Ακόμη περιμένω...

Ευτυχώς που έχω κρατήσει ένα screenshot διότι ούτε mail ήρθε ποτέ με την παραγγελία (παρά μόνο ένα sms) ούτε κάπου αναγράφεται ότι είχε δωρεάν εγκατάσταση.

Δεν το γράφει η απόδειξη;

Μόλις τώρα, marioboni είπε

Δεν το γράφει η απόδειξη;

Όχι. 

Η οποία παρεμπιπτόντως δεν ήρθε ηλεκτρονικά (αφού δεν ήρθε ούτε mail επιβεβαίωσης) αλλά σε φυσική μορφή μαζί με τις κούτες στο σπίτι.

Μόλις τώρα, turbat0s είπε

Όχι. 

Η οποία παρεμπιπτόντως δεν ήρθε ηλεκτρονικά (αφού δεν ήρθε ούτε mail επιβεβαίωσης) αλλά σε φυσική μορφή μαζί με τις κούτες στο σπίτι.

Εμένα το γράφει κανονικά με μηδενική χρέωση

Έχει καιρό που με πήραν κιόλας για εγκατάσταση

Περίπου 10 ημέρες μετά την αγορά 

Δεν τα έχω βάλει ακόμη, κάναμε συνεννόηση για Σεπτέμβρη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, turbat0s είπε

Ωχ κακό αυτό.

Έλαβες mail εσύ ή μόνο sms?

Ημερομηνία αγοράς?

Mail όχι δεν είχα δώσει νομίζω κιόλας,αλλά ούτε sms

Με πήραν τηλέφωνο από το μαγαζί 

Ημερομηνία δεν θυμάμαι θα βρω απόδειξη και θα στείλω αύριο 

Επεξ/σία από marioboni

18 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Και σε μένα ανάμεσα σε όλα τα άλλα (καθυστερημένη τιμολογηση-λαθος τιμολόγηση, μπερδεμα με τους εγκαταστατες) είχα και αυτό το θέμα. Τους πήρα 1 βδομάδα μετά την παραλαβή εν μέσω καύσωνα να δω τι γίνεται και αργεί η εγκατάσταση και μου λένε ότι λόγω λάθους της ιστοσελίδας δεν περάστηκε ποτέ. Με στείλανε σε κατάστημα, εκεί μου λέγανε άλλα ώσπου έδωσα το κινητό που μιλούσα με τα κεντρικά στην υπάλληλο του καταστήματος και βγήκε άκρη τελικά. Πάρε τηλέφωνο άμεσα αύριο. 

52 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Ακόμη περιμένω...

εσεις που πήρατε κλιματιστικο απο το praktiker ...ποια εταιρεία σας το εβαλε ..μηπως η tklima ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...