ASFE Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου Αυτην πηρε. https://www.msystems.gr/wired-network-cards/tp-link-10-gigabit-pci-express-network-adapter-v1-0-tx401 Κανα μηνα περιπου κανει δοκιμες και σημερα καταφερε και επιασε αυτην την ταχυτητα. Πιο πριν επαιζε στα 2,500 μετα 3500, και προς το τελος 5000. Σημερα επιασε αυτην την ταχυτητα κανοντας uninstall το antivirus (bitdefender) Εκεινος δεν ειχε κρασαρισματα ταχυτητας στο πισι. Μονο 'μειωμενη'...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 3 Μαϊου 1 hour ago, ASFE said: Τα καταφερε ο γνωστος μου και εβγαλε αυτη την ταχυτητα. Ταλαιπωρηθηκε αρκετα. Με 10αρα καρτα οπως την απο πανω που ποσταρε ο φιλος. Κάπου εκεί έχω δει να παίζει και 2ο άτομο στο πιλοτικό, με onboard κάρτα στη μητρική όμως. Έχει ενεργοποιήσει Jumbo Frames o φίλος?
poulinos Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 7 hours ago, ASFE said: Τα καταφερε ο γνωστος μου και εβγαλε αυτη την ταχυτητα. Ταλαιπωρηθηκε αρκετα. Με 10αρα καρτα οπως την απο πανω που ποσταρε ο φιλος. γενικως θελεις και καλο Pc για να δεις 10gbps.θα σκισει αρκετα την Cpu 6 hours ago, Xorxhs! said: Την tp καρτα εχει? Εγω προς το παρον αντιμετωπιζω το εξής πρόβλημα. Όταν τρέχω πχ speedtest, καθως αυξάνει ταχυτητα, το internet κρασαρει και πρέπει να κάνω restart pc, για να ξεκολήσει. Any ideas? πιο νεους drivers? ποια καρτα πηρες τελικα?tp link? 6 hours ago, ASFE said: Αυτην πηρε. https://www.msystems.gr/wired-network-cards/tp-link-10-gigabit-pci-express-network-adapter-v1-0-tx401 Κανα μηνα περιπου κανει δοκιμες και σημερα καταφερε και επιασε αυτην την ταχυτητα. Πιο πριν επαιζε στα 2,500 μετα 3500, και προς το τελος 5000. Σημερα επιασε αυτην την ταχυτητα κανοντας uninstall το antivirus (bitdefender) Εκεινος δεν ειχε κρασαρισματα ταχυτητας στο πισι. Μονο 'μειωμενη'... μηπως προσπαθουσε να περασει ολη την κινηση για ελεγχο απο το antivirus,firewall οποτε και απο εκει την εκοβε? ή μηπως πιταρε τον επεξεργαστη με ολα αυτα ? μπορει να το δει αυτο απ οτο task manager. 6 hours ago, Thresh said: Κάπου εκεί έχω δει να παίζει και 2ο άτομο στο πιλοτικό, με onboard κάρτα στη μητρική όμως. Έχει ενεργοποιήσει Jumbo Frames o φίλος? βεβαια το πιο πιθανο ειναι οτι πανω στην ιδια 10g port θα παιζουν και αλλοι πελατες ειτε πιλοτικοι ειτε κανονικοι. οποτε λογικα θα μοιραζετε και το bandwidth.εκτος αν το olt εχει 100αρια sfp που δινουν στους πελατες. στα υπολοιπα Olt που εχω δει ειναι 10αρια αυτα που δινουν στους πελατες και 100αρια τα uplinks.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 3 Μαϊου 28 minutes ago, poulinos said: βεβαια το πιο πιθανο ειναι οτι πανω στην ιδια 10g port θα παιζουν και αλλοι πελατες ειτε πιλοτικοι ειτε κανονικοι. οποτε λογικα θα μοιραζετε και το bandwidth.εκτος αν το olt εχει 100αρια sfp που δινουν στους πελατες. στα υπολοιπα Olt που εχω δει ειναι 10αρια αυτα που δινουν στους πελατες και 100αρια τα uplinks. Ή να πηγαίνει μέχρι εκεί λόγω XGS-PON Overhead + Ethernet Overhead. Δεν υποστηρίζει πάνω από 10GbE o XGS-PON, είναι στο όριό του, δεν είναι σαν το 1Gbps που έχουμε τώρα με όριο τα 2.5 στο GPON.
poulinos Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 39 minutes ago, Thresh said: Ή να πηγαίνει μέχρι εκεί λόγω XGS-PON Overhead + Ethernet Overhead. Δεν υποστηρίζει πάνω από 10GbE o XGS-PON, είναι στο όριό του, δεν είναι σαν το 1Gbps που έχουμε τώρα με όριο τα 2.5 στο GPON. πολυ μου φαινεται για overhead.Μπορω να το κανω τεστ σε 10g interface απλα δεν θα ειναι απο xgs-pon . ναι το sfp του xgs-pon ειναι ακριβως για 10g. τα fritz και τα 2 μοντελα μπορει καποιος να τα παρει και με xgs-pon sfp αντι για gpon,aon.Ιδιο Hardware αλλα διαφορετικο sfp. FRITZ!SFP XGS-PON The FRITZ!SFP module for XGS-PON is optionally available from retailers. ITU-T G.9807 (10-Gigabit-capable symmetric passive optical network)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 3 Μαϊου 7 minutes ago, poulinos said: πολυ μου φαινεται για overhead.Μπορω να το κανω τεστ σε 10g interface απλα δεν θα ειναι απο xgs-pon Το overhead του XGS-PON μόνο είναι περίπου 13.5% από ότι πήρε το μάτι μου, βάλε και το επιπλέον ποσοστό του Ethernet, μαζεύεται αρκετό...
poulinos Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 2 minutes ago, Thresh said: Το overhead του XGS-PON μόνο είναι περίπου 13.5% από ότι πήρε το μάτι μου, βάλε και το επιπλέον ποσοστό του Ethernet, μαζεύεται αρκετό... Και 8gbit να παρεις αστα να πανε.τρελη ταχυτητα. και γενικα αν θες αυτην την ταχυτητα σε μια συσκευη ειναι θεμα.αντε να βρεις καρτα αντε να εχεις λαπτοπ και να θες ethernet adapter αφου πολλα Laptops δεν δινουν καν ethernet adapter παρα μονο wireless.ζοριζει η κατασταση. εχει να πεσει bottleneck τοσο και απο την πλευρα του client οσο και απο την πλευρα του παροχου.θα πεσει γελιο. ασε και με τους εξοπλισμους πρεπει να βρεις τιποτα με wifi 7 και 10g wan και 10g lan ports.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 3 Μαϊου Δεν το θες μονο για 1 client όμως, να έχεις NAS, Desktop + Laptop + WiFi 7 συσκευές. Tο WiFi 7, ανεξαρτήτως port, άντε να πιάσει 4Gbps.
poulinos Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 1 hour ago, Thresh said: Δεν το θες μονο για 1 client όμως, να έχεις NAS, Desktop + Laptop + WiFi 7 συσκευές. Tο WiFi 7, ανεξαρτήτως port, άντε να πιάσει 4Gbps. σε ενα Pc για να το θες σημαινει οτι πρεπει να παιζεις με cloud υπηρεσιες και να ανεβοκατεβαζεις αρχεια. αν τωρα το μοιρασεις σε 10-20 συσκευες εκει ναι θα κανεις οτι θες χωρις να πιταρει.βεβαια με μια τετοια την μοιραζεις σε ολη την πολυκατοικια αν θες και βγαζεις και τα εξοδα της
Xorxhs! Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Στις 3/5/2024 στις 9:40 ΜΜ, poulinos είπε γενικως θελεις και καλο Pc για να δεις 10gbps.θα σκισει αρκετα την Cpu πιο νεους drivers? ποια καρτα πηρες τελικα?tp link? Με τους νεοτερους drivers απο το site παίζω. Ναι το tp link έχω https://www.tp-link.com/gr/support/download/tx401/ Με τον ISP έιμαι οκ. Στο πιταρισμα, φαίενται οκ να λειτουργεί το wifi innterface ή το cosmote tv. Μόνο το pc πιτάρει το internet. Ουτε browser ουτε τιποτα. Και με απενεργοποιημένο antivirus
dvakal Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Βάρκιζα σκάβουν και βάζουν οπτικές ίνες, οπότε εντός του χρόνου θα ενεργοποιηθεί φαντάζομαι...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουνίου 1 hour ago, dvakal said: Βάρκιζα σκάβουν και βάζουν οπτικές ίνες, οπότε εντός του χρόνου θα ενεργοποιηθεί φαντάζομαι... Όπότε το βγάλει διαθέσιμο εδώ FTTH GOV , λογικά σε 2-3 μήνες το πολύ.
poulinos Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου On 13/05/2024 at 17:40, Xorxhs! said: Με τους νεοτερους drivers απο το site παίζω. Ναι το tp link έχω https://www.tp-link.com/gr/support/download/tx401/ Με τον ISP έιμαι οκ. Στο πιταρισμα, φαίενται οκ να λειτουργεί το wifi innterface ή το cosmote tv. Μόνο το pc πιτάρει το internet. Ουτε browser ουτε τιποτα. Και με απενεργοποιημένο antivirus δεν εβγαλες ακρη τελικα? ακομα κρασαρει? κρασαρει η συνδεση στα αλλα μηχανηματα που τραβανε ιντερνετ ή κρασαρει το Pc σου? βαλε καποιο Limit λιγο πιο χαμηλα για να δεις αν το κανει δηλαδη μην δινεις το max στο pc. Ουτε το full upload.
Xorxhs! Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 16/6/2024 στις 10:12 ΠΜ, poulinos είπε δεν εβγαλες ακρη τελικα? ακομα κρασαρει? κρασαρει η συνδεση στα αλλα μηχανηματα που τραβανε ιντερνετ ή κρασαρει το Pc σου? βαλε καποιο Limit λιγο πιο χαμηλα για να δεις αν το κανει δηλαδη μην δινεις το max στο pc. Ουτε το full upload. Παρατηρω 100%cpu usage οταν κατεβαζω απο steam πχ... 2GBPS max εως τωρα και απο speedtest. AMD 3600X Επεξ/σία 20 Ιουνίου από Xorxhs!
poulinos Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου On 20/06/2024 at 02:33, Xorxhs! said: Παρατηρω 100%cpu usage οταν κατεβαζω απο steam πχ... 2GBPS max εως τωρα και απο speedtest. AMD 3600X γενικα να ξερεις οτι σε μεγαλα bandwidth γονατιζει η cpu. θα στο πω πιο απλα. σε speedtest με παλιο λαπτοπ σε γραμμη που ηταν πχ 300Mbps/300Mbps δεν τα εφτανα λογω οτι η cpu τερματιζε. εδω εχω δει routerakia που αν εβαζες μικρο Frame size,packet size του σκιζες την cpu. οποτε μην σε παραξενευει αν πιο γρηγορα κατεβαζεις τοσο να βλεπεις την Cpu να δινει πονο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα