Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι σε αναζήτηση αρμόνιου για μικρό παιδί, 5ης Δημοτικού χωρίς εμπειρία.

Του αρέσει η μουσική, βλέπει βίντεο από youtubers που παίζουν μουσική με "μηχανικό" κι αλγοριθμικό τρόπο, δηλαδή χωρίς γνώση στις νότες με αλληλουχίες 1,2,3,4,5 πλήκτρων και τα αναπαράγει στο κινητό. Έτσι έχει καταφέρει να παίξει αρκετά γνωστά κομματια.

Δεν ξέρω αν είναι χόμπι της στιγμής ή  εντέλει θα πάει σε μουσικό ή σε ωδείο, οπότε θέλω να ξεκινήσει με κάτι αξιοπρεπές που να μην είναι παιχνίδι αλλά ούτε απαραίτητα ακριβό όργανο ουσικής που θα πάει χαμένο αν το βαρεθεί γρήγορα ως χόμπι. Σίγουρα ως τον Σεπτέμβρη θα πειραματίζετε μόνος του και με τον φίλο του.

Αυτά που έχω ξεχωρήσει είναι στα entry levels Casio SA-77 44 πλήκτρων τυπικής αφής απο 64 €,  Yamaha PSS-A50 με 37 Πλήκτρα Τυπικής Αφής αλλά με ευαισθησία (slim keys) από 84€ και Medeli MK49 Mini με 49 δυναμικά πλήκτρα (μικρά πλήκτρα αφής MTK) από 94€.

Από τα ανωτέρω κλείνω περισσότερο στο Yamaha λόγω πολύ καλής ποιότητας και ονόματος που έχει στον ήχο καθώς και καλών σχολίων. Το Medeli  MK49 είναι φρέσκο μοντέλο με επιπλέον πλήκτρα, πολυφωνία, χαρακτηριστικά και ευκολίες σύνδεσης (μεταξύ άλλων usb c) κι εγγραφής.

Ύστερα έχουμε τα μεγαλύτερα, 61 πλήκτρων Casio Casiotone CT-S100 από 101€ και το Yamaha PSR-F52 από 115€. Έχουν μεν 61 πλήκτρα, επιπλέον χαρακτηριστικά αλλα είναι και ογκοδέστερα, ακριβότερα.

Τα αρμόνια με 61 δυναμικά πλήκτρα προφανώς έχουν καλύτερη ακουστική αλλά πλησιάζουν και ξεπερνούν τα 200€ και θα είναι επιλογή αν τελικά επιμείνει στο χόμπι.

Ο μικρός έχει την τάση να θέλει να παίζει να μοιράζετε όπως η γενιά του άλλωστε. Οπότε η συνδεσιμότητα με υπολογιστή, ακουστικά, δυνατότητα εγγραφής κλπ παίζουν ρόλο.

Κλείνω μάλλον προς τα μικρά Yamaha & Medelli.

Τι λέτε;

Επεξ/σία από Barbattilas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα έλεγα σίγουρα με 61 κανονικού μεγέθους πλήκτρα γιατί σε περίπτωση που ξεκινήσει μαθήματα (που απ' οτι φαίνεται καλό θα ήτανε γιατί έχει σίγουρα κλίση ο μικρός και ενδιαφέρον) είναι το στάνταρ μέγεθος για ένα αρμόνιο οι 5 οκτάβες. Τα δυναμικά πλήκτρα δε πρέπει να σε πολυαπασχολούνε στην παρούσα φάση, απο τα συγκεκριμένα που έβαλες θα πρότεινα το PSR-F52 και ιδανικά αν και ξεφεύγει λίγο από τις τιμές που έβαλες, το PSR-E283 που έχει περισσότερες δυνατότητες. Έχω ακόμα ενα PSR-32 του 1987 το οποίο είχε αγοράσει η μητέρα μου τότε και δουλεύει αψεγάδιαστα μέχρι και σήμερα. 

Επεξ/σία από mastrokwstas
  • Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, mastrokwstas είπε

Θα έλεγα σίγουρα με 61 κανονικού μεγέθους πλήκτρα γιατί σε περίπτωση που ξεκινήσει μαθήματα (που απ' οτι φαίνεται καλό θα ήτανε γιατί έχει σίγουρα κλίση ο μικρός και ενδιαφέρον) είναι το στάνταρ μέγεθος για ένα αρμόνιο οι 5 οκτάβες. Τα δυναμικά πλήκτρα δε πρέπει να σε πολυαπασχολούνε στην παρούσα φάση, απο τα συγκεκριμένα που έβαλες θα πρότεινα το PSR-F52 και ιδανικά αν και ξεφεύγει λίγο από τις τιμές που έβαλες, το PSR-E283 που έχει περισσότερες δυνατότητες. Έχω ακόμα ενα PSR-32 του 1987 το οποίο είχε αγοράσει η μητέρα μου τότε και δουλεύει αψεγάδιαστα μέχρι και σήμερα. 

Σε ευχαριστώ.

Λόγω οικονομικής δυσχέρειας αυτό τον καιρό σκεφτόμουν το ημίμετρο των 37, 44, πλήκτρων που είναι και χαμηλότερου "ρίσκου" και μπορούν ευκολότερα να μεταπωληθούν αν χρειαστεί.

Όντως για καλύτερο αρμόνιο, θα πήγαινα σε δυναμικά πλήκτρα και ποιοτικό ήχο όπως το  Yamaha PSR-E373 με 61 Δυναμικά Πλήκτρα που σε κάποια review λένε ότι έχει ήχους ειδικά κλασσικής μουσικής από Υamaha του χιλιάρικου. Μετά τα πιο παιχνιδιάρικα Kurzweil KP110 ή Casio Ct S400.

Στην τιμή που πιάνει πλέον το PSR-E283 (έχει εξαντληθεί η έκδοση χωρίς bundle στο skroutz) πιάνει τα λίγο κάτω από τα 200€ που υπάρχει και το v4m Casio CT S300 με δυναμικά πλήκτρα αλλά νομίζω η Casio παραέχει λίγα κουμπιά και λαβυρινθώδες μενού που στηρίζεται στην οθόνη απ όσο είδα σε reviews και το Kurzweill KP100.

Από τις δυνατότητες των καλύτερων αρμόνιων δεν ξέρω ποιες θα αξιοποιήσει ο μικρός. Νομίζω η συνδεσιμότητα με υπολογιστή/ηχογράφησης είναι μεγάλης σημασίας. Επίσης πλέον βγαίνουν κι εφαρμογές κινητών και για τα αρμόνια. Τουλάχιστον έχει το PSR 373.

Αναποφάσιστος. 😕

Εντέλει το PSR-E283 είναι αρκετά φρέσκο μοντέλο, μόλις 2 μηνών στο ιστορικό τιμών και με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Το είχα μπερδέψει με το Ε273 που αντικαθιστά.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Κατέληξα στο Alesis 54:

Το Αρμόνιο/Keyboard Alesis Harmony 54 MKII διαθέτει 54 piano-style ενσωματωμένα ηχεία, 300 ενσωματωμένους ήχους με λειτουργίες layering και split, 300 ενσωματωμένους ρυθμούς για αναπαραγωγή, 40 τραγούδια επίδειξης, είσοδο ακουστικών, αναλόγιο μουσικής για παρτιτούρες ή ένα, τροφοδοτικό και ένα μικρόφωνο για να τραγουδάτε ενώ παίζετε.

Προ ολίγου απάντησα σε άλλο νήμα κι αντιγράφω το λινκ:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...