manos08 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 18 minutes ago, Anageo1995 said: πιστευω οτι θα υπαρχει θεμα γιατι το σπιτι ειναι παλιο και τα καλωδια ειναι 1.5 αρια , μην εχω θεμα και παρουμε καμια φωτια Αν είναι παροχή μπριζα θα πρέπει να έχει 2.5 καλώδιο. Αν έχεις δει ότι είναι 1.5, τότε βάλε 10Α D ή Κ
kokoviosR Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Το πρόβλημα πιθανότατα είναι από το τροφοδοτικό του υπολογιστή σου. Κλείσε το ή (αν δεν έχει κουμπάκι) βγάλε τον υπολογιστή εκτός μπρίζας και γράψε μας αν ήταν από εκεί. Με κλειστό τροφοδοτικό ξεκινάς τον εκτυπωτή και μετά ανοίγεις και (λογικά) δε θα έχεις θέμα. Πιθανότατα το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά με μια 10αρα ασφάλεια κατηγορίας C.
Ribopaido Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Απλά η ασφάλεια του πίνακα ειναι εποχής καραισκάκη , βάλε μια hager 10Α καμπύλης C και θα παίξει κομπλε. @kokoviosR Το τροφοδοτικό γιατι? Κάποια αρμονική ή κατι? δεν το εχω ξανακουσει μπορεις να εξηγησεις το φαινόμενο? Επεξ/σία 15 Απριλίου 2024 από Ribopaido
KeyboardWarr1or Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 22 λεπτά πριν, Ribopaido είπε Απλά η ασφάλεια του πίνακα ειναι εποχής καραισκάκη , βάλε μια hager 10Α καμπύλης C και θα παίξει κομπλε. @kokoviosR Το τροφοδοτικό γιατι? Κάποια αρμονική ή κατι? δεν το εχω ξανακουσει μπορεις να εξηγησεις το φαινόμενο? ΜΙΑ ερωτηση γινεται λογο μη γειωσης του εκτυπωτη να το κανει αυτο ? επισης εαν παρω καμπυλης d δεν θα ειναι καλυτερο ? καλυπτει και α+b+c
kokoviosR Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 55 minutes ago, Ribopaido said: Απλά η ασφάλεια του πίνακα ειναι εποχής καραισκάκη , βάλε μια hager 10Α καμπύλης C και θα παίξει κομπλε. @kokoviosR Το τροφοδοτικό γιατι? Κάποια αρμονική ή κατι? δεν το εχω ξανακουσει μπορεις να εξηγησεις το φαινόμενο? Εμπειρικά το έχω βρει, σε παρόμοια περίπτωση, με ίδια 10αρα ασφάλεια siemens τυπου B (40-50 ετων). Μόλις έκλεισα το τροφοδοτικό η ασφάλεια σταμάτησε να πέφτει, και η συσκευή (ψυγείο) δούλεψε. Με απλά κλειστό υπολογιστή η συσκευή έπεφτε.Η ασφάλεια είναι ακόμα η ίδια και μονο σε περιπτωσεις διακοπής του ρεύματος από τη ΔΕΗ υπάρχει το ίδιο θέμα. Υποθέτω ότι και εδώ θα συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Δεν μπορώ να πω ότι κατανόησα πλήρως το γιατί, αλλά αμα δουλεύει...
warewolf Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, manos08 είπε Αν είναι παροχή μπριζα θα πρέπει να έχει 2.5 καλώδιο. Αν έχεις δει ότι είναι 1.5, τότε βάλε 10Α D ή Κ Αν η πρίζα ήταν σούκο ενισχυμένη με 2,5 χιλιοστών διατομής αγωγούς, δεν θα είχε στον πίνακα 10Α όπως έχει τώρα. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2024 από warewolf
KeyboardWarr1or Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 10 λεπτά πριν, warewolf είπε Αν η πρίζα ήταν σούκο ενισχυμένη με 2,5 χιλιοστών διατομής αγωγούς, δεν θα είχε στον πίνακα 10Α όπως έχει τώρα. αυτο ακριβως σκεφτηκα και εγω , δεν εχω δει τι διατομη εχει το καλωδιο αλλα λεω για να ειναι 10αρα ειναι 1.5μμ
papoys1 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 4 ώρες πριν, Anageo1995 είπε σκεφτηκα να παρω μια καλη με καμπυλη d ασφαλεια και ειμαι καλυμμενος ο εκτυπωτης που εχω ειναι ο creality ender 3 s1 pro στη φωτογραφια δειχνω πια εχω τωρα Μπορεί να έχει πρόβλημα και η ασφάλεια. Αυτές οι ασφάλειες siemens είναι αρχαίες και έχουν καταργηθεί. Είχα πίνακα με παρόμοιες ασφάλειες και στο πουθενά μου έκανε προβλήματα ρίχνοντας κάποια. Άλλαξα πίνακα με νέες ασφάλειες και δεν έχω προβλήματα. 1
KeyboardWarr1or Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 2 λεπτά πριν, papoys1 είπε Μπορεί να έχει πρόβλημα και η ασφάλεια. Αυτές οι ασφάλειες siemens είναι αρχαίες και έχουν καταργηθεί. Είχα πίνακα με παρόμοιες ασφάλειες και στο πουθενά μου έκανε προβλήματα ρίχνοντας κάποια. Άλλαξα πίνακα με νέες ασφάλειες και δεν έχω προβλήματα. σε ευχαριστω πολυ παραγγειλα καινουργια , για να δω τι γινεται 1
NTC Labs Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 3 ώρες πριν, Anageo1995 είπε ΜΙΑ ερωτηση γινεται λογο μη γειωσης του εκτυπωτη να το κανει αυτο ? επισης εαν παρω καμπυλης d δεν θα ειναι καλυτερο ? καλυπτει και α+b+c ο εκτυπωτης εχει γειωση κανονικα, αν ανοιξεις απο κατω το τροφοδοτικο θα την δεις
KeyboardWarr1or Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 15 λεπτά πριν, NTC Labs είπε ο εκτυπωτης εχει γειωση κανονικα, αν ανοιξεις απο κατω το τροφοδοτικο θα την δεις το ξερω εννοω οτι το βυσμα το ευρωπαικο δεν κουμπωνει πανω στο πολυμπριζο
patatasc Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 56 λεπτά πριν, Anageo1995 είπε το ξερω εννοω οτι το βυσμα το ευρωπαικο δεν κουμπωνει πανω στο πολυμπριζο Επειδή είσαι και ηλεκτρονικός... Αγόρασε ένα πολύπριζο σούκο να κάνεις την δουλειά σου με ασφάλεια. Παίζεις με την ζωή σου. Η ασφάλεια πεύτει επειδή υπερβαίνεις σε ρεύμα το όριό της. Την νοιάζει λίγο για πόσο (ανάλογα την καμπύλη της). Δεν την νοιάζει οτιδήποτε άλλο (αν η συσκευή σου είναι γειωμένη ή γατί ζήτησες τόσο ρεύμα). Την βάλαμε εκεί για να προστατεύει τα καλώδια, οπότε δεν την αλλάζουμε ποτέ με μεγαλύτερη. Την γείωση πάλι, την βάλαμε εκεί για να προστατεύσουμε εσένα. Σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή, ελπίζουμε αυτό (η μέρος του) να διαφύγει προς την γη μέσα από την γείωση και όχι μέσα από εσένα (λόγω χαμηλότερης αντίστασης), και μέχρι να πέσει το "ρελέ". Δεν σχετίζεται με την πτώση της ασφάλειας. Και μην μου πεις ότι η εγκατάσταση δεν έχει ρελέ (διαφυγής)...
StavrosD Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Είχα αντίστοιχο πρόβλημα με τον υπολογιστή. Όλες οι συσκευές έχουν κάποια χωρητικότητα. Τα τροφοδοτικά έχουν μεγάλους πυκνωτές. Όταν συνδέεις τον εκτυπωτή τότε η γραμμή τραβάει περισσότερο ρεύμα από το ονομαστικό επειδή φορτίζονται οι πυκνωτές. Αν το ρεύμα εκκίνησης είναι μεγαλύτερο από το ονομαστικό ρεύμα της ασφάλειας τότε αυτή πέφτει. Όταν την σηκώσεις ξανά τότε το ρεύμα εκκίνησης θα είναι μικρότερο καθώς θα έχουν ήδη φορτιστεί μέχρι ένα σημείο οι πυκνωτές οπότε δεν θα πέσει ξανά η ασφάλεια. Αν αποσυνδέσεις τον εκτυπωτή για αρκετή ώρα ώστε να αποφορτιστούν τελείως οι πυκνωτές τότε θα πέσει ξανά η ασφάλεια όταν τον συνδέσεις. Είχα αντίστοιχο πρόβλημα με τον υπολογιστή μου. Έχει τροφοδοτικό 1200W και στην ίδια γραμμή έχω και ηχεία 5.1, νομίζω 500W. Μετά από διακοπή ρεύματος έπεφτε η ασφάλεια αλλά αφού την σήκωνα 2~3 φορές όλα καλά. Μετά από πολλούς πειραματισμούς παρατήρησα πως αν είχα κλειστά τα ηχεία δεν είχα πρόβλημα, αν τα είχα ανοιχτά τότε πάντα μου παρουσίαζε το πρόβλημα.
KeyboardWarr1or Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 37 λεπτά πριν, patatasc είπε Επειδή είσαι και ηλεκτρονικός... Αγόρασε ένα πολύπριζο σούκο να κάνεις την δουλειά σου με ασφάλεια. Παίζεις με την ζωή σου. Η ασφάλεια πεύτει επειδή υπερβαίνεις σε ρεύμα το όριό της. Την νοιάζει λίγο για πόσο (ανάλογα την καμπύλη της). Δεν την νοιάζει οτιδήποτε άλλο (αν η συσκευή σου είναι γειωμένη ή γατί ζήτησες τόσο ρεύμα). Την βάλαμε εκεί για να προστατεύει τα καλώδια, οπότε δεν την αλλάζουμε ποτέ με μεγαλύτερη. Την γείωση πάλι, την βάλαμε εκεί για να προστατεύσουμε εσένα. Σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή, ελπίζουμε αυτό (η μέρος του) να διαφύγει προς την γη μέσα από την γείωση και όχι μέσα από εσένα (λόγω χαμηλότερης αντίστασης), και μέχρι να πέσει το "ρελέ". Δεν σχετίζεται με την πτώση της ασφάλειας. Και μην μου πεις ότι η εγκατάσταση δεν έχει ρελέ (διαφυγής)... Έχει μια χαρά , αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως υπερβαίνει το όριο μου κάνει εντύπωση, τέλος πάντων ευχαριστώ πολύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα