Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.εχω vdsl 50 Άπτον ΟΤΕ με ip τηλέφωνο. Το τηλέφωνό είναι συνδεδεμένο με rj11 καλώδιο σε παριζάκι rj11.

Επειδή έχω μόνο εκεί τέτοιο πριζάκι ενώ όλο το σπίτι είναι γεμάτο rj45 πρίζες και θέλω να το μετακινήσω... Αν φτιάξω ένα καλώδιο που απτή μια μπει το τηλέφωνο με φισακι rj11 και απτην άλλη το καλώδιο έχει rj45 κ συνδεθεί σε cat6 πρίζα,θα δουλέψει;;

Δημοσ.

To φισάκι rj11 κουμπώνει κανονικά σε πρίζα rj45

Φαντάζομαι έχεις σε κάποιο σημείο ενα patch panel και εκεί βρίσκεται και το router.

Οπότε βάζεις το τηλεφωνικό καλώδιο απο το router στη θύρα στο patch panel που καταλήγει στο πριζάκι που θελεις

• Like 1
Δημοσ.

Πράγματι το δοκίμασα τώρα όλα καλά ωραία.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα. Αν σε αυτή τη πρίζα που καταλήγει το καλώδιο (cat6)γισντο τηλέφωνο θέλω να βάλω άλλη μια συσκευή να συνδεθεί ενσύρματα ,υπάρχει τρόπος να το κάνω;

Αν δηλαδή βάλω εκεί  switch μετά το τηλέφωνο πως θα δουλεύει;θα μπαίνει στο switch? Ή δεν γίνεται αυτό;

Δημοσ.

Μπορεί να παίξει τηλεφωνία και δίκτυο μέσω ενός καλωδίου, υπό προϋποθέσεις:

• Καταρχήν το LAN στις συσκευές (π.χ. switch) που συνδέονται στο συγκεκριμένο καλώδιο,  θα είναι μόνον Fast Ethernet (100Mbps) και όχι Gigabit.
  • Φροντίζεις στο Patch Panel το καλώδιο που φεύγει από αυτό και τερματίζει στην RJ45 πρίζα στις 2 μεσαίες επαφές (4-5) να συνδεθεί η τηλεφωνία και για το LAN θα χρησιμοποιηθούν μόνο τα ζεύγη 1-2 και 3-6. Αυτές οι συνδέσεις πρέπει να γίνουν και στα 2 άκρα του καλωδίου και φυσικά στην είσοδο του Patch Panel.
  • Την πρίζα είτε την αλλάζεις με μία 2πλή ώστε κάθε θύρα να έχει το δικό της καλώδιο είτε τροποποιείς κατάλληλα το υπάρχον.
  • Υπάρχουν και σχετικοί αντάπτορες και θα χρειαστείς 2 τέτοιους. Ο ένας θα μπει στην είσοδο του patch panel και ο άλλος στην πρίζα. Ωστόσο θα χρειασθεί σίγουρα να φτιάξεις 2 καλώδια για την τηλεφωνία, όπου η μία πλευρά θα έχει RJ45 βύσμα και η άλλη RJ11 και θα φροντίζεις το ζεύγος 3-6 του RJ45 να τερματίζει στις 2 μεσαίες επαφές του RJ11.
Δημοσ.

Θα ήθελα να έχουν 1000αρα ταχύτητα οι συσκευές μου εκεί πλην του τηλεφώνου.οποτε δεν γίνεται με τίποτα αυτό;

Δημοσ.

Με τίποτα με την παρούσα τεχνολογία σε όλον τον γαλαξία, εκτός κι αν τραβήξεις άλλο καλώδιο. Το Gigabit χρειάζεται απαραίτητα (εξ σχεδίασης) και τα 4 εσωτερικά ζεύγη του UTP.

Υπάρχει και η λύση αμιγώς ΙΡ τηλεφωνίας. Δηλαδή αντί να χρησιμοποιείς το απλό αναλογικό τηλέφωνο με το RJ11 βύσμα, να έχεις IP τηλέφωνο με RJ45 βύσμα. Αλλά αυτό προϋποθέτει Router που να σου δίνει τέτοια δυνατότητα και καμία συσκευή των παρόχων δεν την έχουν. Ακόμη και στο εμπόριο ελάχιστες είναι αυτές που το κάνουν και τα πλέον γνωστά είναι τα Fritz που δουλεύουν και με τους δικούς μας παρόχους.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...