Προς το περιεχόμενο

Υποσταθμός ΔΕΔΔΗΕ

zLsV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 minutes ago, ekrepali said:

Οπουδήποτε σε ακτίνα τουλάχιστον 4-5 τετράγωνα μακριά απ'το σπίτι μου... ώστε και καλό σήμα να έχω, αλλά και να μη τρώω ραδιενέργεια. 👍

α.δεν ειναι ραδιενεργεια. αν ηταν ραδιενεργεια θα βλεπες τα ραδικια αναποδα και εσυ και ολοι μας θα ειχαμε λεπια και τριτο ποδι.β.κλασσικα.στο σπιτι μας κοντα να μην ειναι και οπου θελει ας μπει. 😛με καλυψες

• Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζούσα απέναντι από κεραία για κάποιο καιρό. Παρακολουθούσα τις μετρήσεις και δεν ήταν όλες εντός ορίων δυστυχώς.

Επίσης η συγκεκριμένη κεραία δίπλα σε σχολείο δημοτικό. Όλοι θέλουμε την τεχνολογία αλλά όχι ένα τεράστιο κινητό που δουλεύει 24/7, δεν είμαι τεχνοφοβικος αλλά συγνώμη όχι.

Επίσης εκτός από την κεραία συνοδευτικό είναι και οι μικροκυματικες που ναι μεν είναι κατευθυντικες αλλά αν είσαι ψηλά δεν ξέρω τι μπορει να σε πιάνει.

Ας μικρυνουν τις κυψελες και να μπουν μικρότερης έντασης κεραίες πιο διασπαρτες. Δεν έχω λύση προφανώς αλλά πάνω μου δεν θέλω τέτοιο πράγμα.

Όσον αφορά τους υποσταθμους της ΔΕΗ ούτε αυτό θα το ήθελα κοντά μου καθώς οι χαμηλές συχνότητες δεν ξέρω τι επιπτώσεις έχουν στον οργανισμό... Αλλά θεωρώ όχι καλές.

https://eeae.gr/files/ενημέρωση/χαμηλόσυχνα-πεδία.pdf

Επεξ/σία από m3ltd0wn
  • Like 1

47 minutes ago, m3ltd0wn said:

Ζούσα απέναντι από κεραία για κάποιο καιρό. Παρακολουθούσα τις μετρήσεις και δεν ήταν όλες εντός ορίων δυστυχώς.

Επίσης η συγκεκριμένη κεραία δίπλα σε σχολείο δημοτικό. Όλοι θέλουμε την τεχνολογία αλλά όχι ένα τεράστιο κινητό που δουλεύει 24/7, δεν είμαι τεχνοφοβικος αλλά συγνώμη όχι.

Επίσης εκτός από την κεραία συνοδευτικό είναι και οι μικροκυματικες που ναι μεν είναι κατευθυντικες αλλά αν είσαι ψηλά δεν ξέρω τι μπορει να σε πιάνει.

Ας μικρυνουν τις κυψελες και να μπουν μικρότερης έντασης κεραίες πιο διασπαρτες. Δεν έχω λύση προφανώς αλλά πάνω μου δεν θέλω τέτοιο πράγμα.

Όσον αφορά τους υποσταθμους της ΔΕΗ ούτε αυτό θα το ήθελα κοντά μου καθώς οι χαμηλές συχνότητες δεν ξέρω τι επιπτώσεις έχουν στον οργανισμό... Αλλά θεωρώ όχι καλές.

https://eeae.gr/files/ενημέρωση/χαμηλόσυχνα-πεδία.pdf

το θεμα ειναι οτι κανεις δεν θελει για να μπουν παραπανω.επισης αντιθετα με το εξωτερικο δεν εχουμε πολλα ψηλα κτιρια ουτε πολλους πυργους κινητης τηλεφωνιας.

για τα κατευθυντικα ειναι τελειως κατευθυντικα. και δεν θελουν εμποδια για να παιξουν. φαντασου οτι στο σεταρισμα παιζεις στην κυριολεξια με τα χιλιοστα για να κανεις το link

• Thanks 1

54 λεπτά πριν, poulinos είπε

το θεμα ειναι οτι κανεις δεν θελει για να μπουν παραπανω.επισης αντιθετα με το εξωτερικο δεν εχουμε πολλα ψηλα κτιρια ουτε πολλους πυργους κινητης τηλεφωνιας.

για τα κατευθυντικα ειναι τελειως κατευθυντικα. και δεν θελουν εμποδια για να παιξουν. φαντασου οτι στο σεταρισμα παιζεις στην κυριολεξια με τα χιλιοστα για να κανεις το link

Νομίζω πως ο Πύργος των Αθηνών είναι ο βασικός σταθμός για την Αθήνα; πάνω πρέπει να γίνεται χαμός από κεραίες και μάλλον όλες οι μικροκυματικες πέφτουν εκεί; 

13 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Το κτήριο που διακρίνουμε στην φωτογραφία πίσω από τις κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ, δεν μοιάζει και πολύ για «παραδοσιακό» που έχει κτιστεί με οικοδομικούς περιορισμούς…

Για να σοβαρευτούμε…

Αν η υπόθεση όπως λέχθηκε δεν είναι ένα ακόμα «ψεκ» θέμα, τότε απλά έχεις μια «πολυτελή κατοικία» και σου χαλάει την μόστρα το όλο θέμα…

Οπότε κοιτά να το συνηθίσεις…

Από τη μια σε ευχαριστώ  που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις από την άλλη θα σου απαντήσω ανάλογα.

Αν ήταν πολυτελή κατοικία θα είχα τα λεφτά για να σουτάρω τις κολώνες  και θα είχα τα κινέζικα να μην ασχοληθώ εδώ μέσα για να βρω λύση.

Για να σου φύγει η πονηριά από το μυαλό σε ενημερώνω ότι είναι δημόσιο κτίριο περίπου 60 ετών που μόλις αναπαλαιώθηκε.

13 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Το κτήριο που διακρίνουμε στην φωτογραφία πίσω από τις κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ, δεν μοιάζει και πολύ για «παραδοσιακό» που έχει κτιστεί με οικοδομικούς περιορισμούς…

Για να σοβαρευτούμε…

Αν η υπόθεση όπως λέχθηκε δεν είναι ένα ακόμα «ψεκ» θέμα, τότε απλά έχεις μια «πολυτελή κατοικία» και σου χαλάει την μόστρα το όλο θέμα…

Οπότε κοιτά να το συνηθίσεις…

Κινέζικα εννοούσα κονέ 

14 ώρες πριν, korakios είπε

πάλι δε θα βγάλεις άκρη, (παθών)

Μόνο όταν ξεκινήσει να βουίζει μετά απο χρόνια λόγω κακού σχεδιασμού και φόρτου δικτύου μπορείς να κινηθείς δικαστικώς με γείτονες .

Το μόνο σίγουρο είναι οτι μπήκε μπελάς στο κεφάλι σου

Βασικά εκεί.βρηκα τον μπελα κι επειδή κανένας δεν είχε ασχοληθεί προγενέστερα ειπαναψαχτω εγώ.

Ευχαριστώ για την απάντηση 

• 1 μήνα μετά...
On 10/05/2024 at 23:17, m3ltd0wn said:

Νομίζω πως ο Πύργος των Αθηνών είναι ο βασικός σταθμός για την Αθήνα; πάνω πρέπει να γίνεται χαμός από κεραίες και μάλλον όλες οι μικροκυματικες πέφτουν εκεί; 

στον πυργο των αθηνων υπαρχουν διαφορα.απο p2p ,ptmp για πελατες μέχρι κεραιες κινητης τηλεφωνιας.δεν ειναι μονο ο πυργων αθηνων βεβαια. σε πολλα ψηλα κτιρια θα βρεις κεραιες κινητης και σταθμους για μικροκυματικα που δινουν internet σε πελατες.

πυργος αθηνων,κτιρια παροχων ,κτιρια του οτε, atrina στο μαρουσι,Med μεταμορφωση, ποικιλο,πεντελη,υμηττο,παρνηθα. και η λιστα δεν εχει τελειωμο

σε κτιρια εντος αθηνων παιζουν πολλα Point to multipoint λογω μικρων αποστασεων ενω σε βουνα συνηθως ειναι point to point λογω μεγαλυτερων αποστασεων. και η space στην μεσογειων εχει κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/4/2024 στις 7:31 ΜΜ, zLsV είπε

Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει αυτού του τύπου ο υποσταθμός πόση αποσταση πρέπει να έχει από κατοικημένη περιοχή παιδικη, χαρά, ιατρείο κτλ ή να μου στείλει τη νομοθεσια;

20240414_201141.jpg

Ξέρω ότι δεν είναι η πιο σχετική ενότητα αλλά δεν εύρισκα κάποια πιο συναφή.

Την κατανόηση σας 

"....σύμφωνα με τους κανονισμούς εγκατάστασης και συντήρησης υπαίθριων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και το άρθρο 12 του Ν. 1672/1951, τα όρια ασφαλείας ορίζονται σε απόσταση από σταθερές εγκαταστάσεις, για τη μέση τάση μεταξύ 2-2,5 μέτρων...."

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ 467/2012 () (areiospagos.gr)

Οι μετασχηματιστές που βλέπεις ήδη έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση μεγαλύτερης της ελάχιστης επιτρεπόμενης και σε σημείο που δεν είναι προσιτό από τις συνήθεις καθημερινές δραστηριότητες της περιοχής.

images?q=tbn:ANd9GcRjn3Q0dl6sWkS64CEhW2ecewbuFn7glpupt95v_BHQ51GtiJhW50_3XaJEEMq62zvge1c&usqp=CAU

Πλήρες τεύχος απο ΔΕΔΔΗΕ

Διαβάζεις απο σελίδα 256

6α-2-τυποποιημενεσ-κατασκευεσ-διανομησ.pdf (deddie.gr)

Πχ Σελίδα 369

image.png.9dd0e65aa057a6801f9acae796adb311.png

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Παρεμπιπτώντως ο μετασχηματιστής ήταν ήδη εκεί πριν απο εσένα....

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 3

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Στις 10/5/2024 στις 10:35 ΠΜ, nkarama είπε

Δεν καταλαβαίνω που συσχετίζονται οι κεραίες της κινητής με τον μετασχηματιστή της ΔΕΗ... Οι μεν εκπέμπουν μικρή ισχύ αλλά σε συχνότητες Ιονίζουσας ακτινοβολίας, οι δε έχουν πολύ μικρή συχνότητα που δεν μας επειρεάζει σε τίποτα. Μεγάλωσα στην επαρχία ακριβώς μπροστά σε έναν τέτοιο μετασχηματιστή. Κανείς μας δεν έπαθε τίποτε! ούτε εμείς ούτε οι γείτονες... 

Το αισθητικό, είναι ένα θέμα, αλλά μην αρχίσουμε τις ΨΕΚ θεωρείες μπας και πετύχουμε να φτιάξουμε το αισθητικό... ας είμαστε ειλικρινής.

Τα έξοδα είναι πολλά και αμφιβάλω αν θα το κάνουν. Ισως τους πιέσει λιγάκι με κάποιον πολιτικό (εκλογές έρχονται, άλλωστε απο τα μπετά και τα κτίσματα που φαίνονται στην φωτογραφία, μάλλον το βύσμα υπάρχει... γιατί δεν φαίνετε πολύ παραδοσιακός οικισμός..) 

Βύσμα δεν υπάρχει γιατί δεν θα ρωτουσα εδω αλλά θα είχα λύσει το θέμα. 

Τώρα  όσον αφορά τη γνωμάτευση του τι κτίριο είναι ας μη σχολιάσω.

Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις αλλά περιορισου εκεί και άσε τις εικασίες.

Στις 22/6/2024 στις 4:30 ΜΜ, SeNNinhA είπε

"....σύμφωνα με τους κανονισμούς εγκατάστασης και συντήρησης υπαίθριων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και το άρθρο 12 του Ν. 1672/1951, τα όρια ασφαλείας ορίζονται σε απόσταση από σταθερές εγκαταστάσεις, για τη μέση τάση μεταξύ 2-2,5 μέτρων...."

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ 467/2012 () (areiospagos.gr)

Οι μετασχηματιστές που βλέπεις ήδη έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση μεγαλύτερης της ελάχιστης επιτρεπόμενης και σε σημείο που δεν είναι προσιτό από τις συνήθεις καθημερινές δραστηριότητες της περιοχής.

images?q=tbn:ANd9GcRjn3Q0dl6sWkS64CEhW2ecewbuFn7glpupt95v_BHQ51GtiJhW50_3XaJEEMq62zvge1c&usqp=CAU

Πλήρες τεύχος απο ΔΕΔΔΗΕ

Διαβάζεις απο σελίδα 256

6α-2-τυποποιημενεσ-κατασκευεσ-διανομησ.pdf (deddie.gr)

Πχ Σελίδα 369

image.png.9dd0e65aa057a6801f9acae796adb311.png

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Παρεμπιπτώντως ο μετασχηματιστής ήταν ήδη εκεί πριν απο εσένα....

Ναι ήταν εκεί πριν από εμάς όπως έχω αναφέρει εινσι δημόσιο κτίριο που μόλις ανακαινιίστηκε.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου πολύ κατατοπιστικος.

Εγώ έχω 3 χρόνια που εργάζομαι στο συγκεκριμένο  κτίριο αλλά ανησύχησα πρώτον για την υγεία μου και των γύρω καταστημάτων ιατρείων και παιδικής χαράς συν του ότι αισθητικά ει αι απαράδεκτο σε παραδοσιακό οικισμό με περιορισμούς δόμησης.

Στις 16/4/2024 στις 12:03 ΜΜ, nkarama είπε

Αν ανησυχείς για μαγνητικά πεδία και άλλα τέτοια, τότε μην ασχολείσε. Εκτός και αν ανήκεις στην συμπαθητική τάξη των ΨΕΚ :) 

Περισσότερο θα με ανησυχούσε η παλαιότητα της κατασκευής, δηλαδή τα ξύλα, κτλ.

Ισως βρεις πληροφορίες στο ΦΕΚ 512/Β´/25-04-2002 το οποίο ορίζει τις μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές ακτινοβολίας των ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων. 

Αν και όπως προείπα, η τάση, τόσο η μέση όσο και η χαμηλή, καθώς και η συχνότητά της είναι τόσο μικρές που τα πεδία έχουν ελάχιστη ένταση. Περισσότερη ακτινοβολία τρως αν περνάει κανα καλώδιο θερμοσίφωνα/aircondition κοντά απο τον καναπέ σου, όταν  αυτά λειτουργούν, παρά απο τον σταθμό. Για να μην πω για κινητό....

Αν πάλι ανησυχείς για το αισθητικό, μαζί σου. Δεν μπορείς να έχεις αυτό το αίσχος μπροστά στο μπαλκόνι σου/παράθυρό σου...

Ο χώρος εργασίας μου είναι ευχαριστώ 

Στις 10/5/2024 στις 11:34 ΠΜ, vagos789 είπε

Ξερω οτι χωρις αυτον τον υποσταθμο δεν μπορεις να γραφεις στα ιντερνετς

Ίσως αν ήταν εκτός οικισμου ή υπόγειος θα μπορούσα.

Εσυ τι λες;

υποσταθμός εκτός του χωριού δεν είναι πρακτικός καθώς πρέπει να είναι κοντά στις καταναλώσεις, οι υπόγειοι υποσταθμοί του δεδδηε τοποθετούνται εντός ιδιωτικών οικοπέδων κατά την διάρκεια ανέγερσης μια μεγάλης οικοδομής που προφανώς δεν διαθέτει το χωριό

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, zLsV είπε

Βύσμα δεν υπάρχει γιατί δεν θα ρωτουσα εδω αλλά θα είχα λύσει το θέμα. 

Τώρα  όσον αφορά τη γνωμάτευση του τι κτίριο είναι ας μη σχολιάσω.

Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις αλλά περιορισου εκεί και άσε τις εικασίες.

Ναι ήταν εκεί πριν από εμάς όπως έχω αναφέρει εινσι δημόσιο κτίριο που μόλις ανακαινιίστηκε.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου πολύ κατατοπιστικος.

Εγώ έχω 3 χρόνια που εργάζομαι στο συγκεκριμένο  κτίριο αλλά ανησύχησα πρώτον για την υγεία μου και των γύρω καταστημάτων ιατρείων και παιδικής χαράς συν του ότι αισθητικά ει αι απαράδεκτο σε παραδοσιακό οικισμό με περιορισμούς δόμησης.

Ο χώρος εργασίας μου είναι ευχαριστώ 

Το αισθητικό του θέματος δεν μπορεί να λυθεί εάν δεν υπογειοποιηθουν τα δίκτυα.

Για το θέμα υγείας εξαιρετικά πολλαπλάσια σε επηρεαζει το πεδίο γύρω από μια πρίζα που πιθανόν να υπάρχει δίπλα στο κρεβάτι σου ή ακόμη περισσότερο δίπλα στο κεφάλι σου.

Ακομη περισσότερο το κινητό που η πλειοψηφία όλων μας έχει να φορτίζει δίπλα στο κεφάλι μας.

Οπότε εάν όντως ενδιαφέρεσαι για το θέμα ξεκινάς από τα προηγούμενα. Δεν κοιμάσαι από την πλευρά κάποιας πριζας δίπλα στο κεφάλι σου και αφήνεις το κινητο σου να φορτίζει πιο μακριά.

1 ώρα πριν, nvel είπε

υποσταθμός εκτός του χωριού δεν είναι πρακτικός καθώς πρέπει να είναι κοντά στις καταναλώσεις, οι υπόγειοι υποσταθμοί του δεδδηε τοποθετούνται εντός ιδιωτικών οικοπέδων κατά την διάρκεια ανέγερσης μια μεγάλης οικοδομής που προφανώς δεν διαθέτει το χωριό

Οι υποσταθμοι τέτοιου τύπου στις πόλεις είτε βρίσκονται σε περιφραγμενους χώρους είτε βρισκονται σε υπόγειο οικοδομής όπου κατά την ανέγερση έχει ζητηθεί και κατασκευαστεί ειδικός χώρος.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1

10 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Για το θέμα υγείας εξαιρετικά πολλαπλάσια σε επηρεαζει το πεδίο γύρω από μια πρίζα που πιθανόν να υπάρχει δίπλα στο κρεβάτι σου ή ακόμη περισσότερο δίπλα στο κεφάλι σου.

Ακομη περισσότερο το κινητό που η πλειοψηφία όλων μας έχει να φορτίζει δίπλα στο κεφάλι μας.

Οπότε εάν όντως ενδιαφέρεσαι για το θέμα ξεκινάς από τα προηγούμενα. Δεν κοιμάσαι από την πλευρά κάποιας πριζας δίπλα στο κεφάλι σου και αφήνεις το κινητού σου να φορτίζει πιο μακριά.

Οι υποσταθμό τέτοιου τύπου στις πόλεις είτε βρίσκονται σε περιφραγμενους χώρους είτε βρισκονται σε υπόγειο οικοδομής όπου κατά την ανέγερση έχει ζητηθεί και κατασκευαστεί ειδικός χώρος.

Είμαι άσχετος από αυτά τα τεχνικά θέματα γιαυτό και απευθύνθηκα εδώ ώστε κάποιος σαν και εσένα να με διαφωτίσει.

Ευχαριστώ 

Στις 14/7/2024 στις 10:24 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Οπότε εάν όντως ενδιαφέρεσαι για το θέμα ξεκινάς από τα προηγούμενα. Δεν κοιμάσαι από την πλευρά κάποιας πριζας δίπλα στο κεφάλι σου και αφήνεις το κινητο σου να φορτίζει πιο μακριά.

Οι υποσταθμοι τέτοιου τύπου στις πόλεις είτε βρίσκονται σε περιφραγμενους χώρους είτε βρισκονται σε υπόγειο οικοδομής όπου κατά την ανέγερση έχει ζητηθεί και κατασκευαστεί ειδικός χώρος.

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση 

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...