Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ζήτησε η κόρη μου, 11 ετών, να πάει κατασκήνωση το καλοκαίρι. Μένουμε Αθήνα και δε δικαιούμαστε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα λόγω εισοδήματος. Θέλω η πρώτη εμπειρία του παιδιού να είναι θετική και να πάει κάπου εντος Αττικής, ωραιο περιβαλλον, οχι σαν στρατώνας, και να εχει καλο προσωπικο. Απ την άλλη, επειδή και το οικονομικό είναι ενα ζητημα, ειναι κι αυτό ενα σημαντικό κριτήριο.

Τι εχετε να προτείνετε από δική σας εμπειρία; Εχω ακουσει και για περιπτώσεις κατασκηνώσεις που ανήκουν σε διάφορες ενορίες και που ηταν αρκετά οικονομικές αλλα δεν εχω αλλο feedback περαν της τιμής.

Δημοσ.

Μπορείς να ψάξεις για διάφορα προγράμματα του δημοσίου όπως της ΔΥΠΑ ή του ΕΦΚΑ όταν ανοίξουν για το 2024. Κάποιοι δήμοι επίσης προσφέρουν παιδικές κατασκηνώσεις, μπορείς να τσεκάρεις αν έχει ο δήμος σου και μετά υπάρχουν και ιδιωτικές επιλογές σε συνεργασία με ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ. Σε ενοριακές κατασκηνώσεις θα πρέπει να έχεις μια κάποια επαφή με την ενορία που τις έχει για να στείλεις το παιδί σου.  

Δημοσ.
24 minutes ago, bikey77 said:

Μου ζήτησε η κόρη μου, 11 ετών, να πάει κατασκήνωση το καλοκαίρι. Μένουμε Αθήνα και δε δικαιούμαστε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα λόγω εισοδήματος. Θέλω η πρώτη εμπειρία του παιδιού να είναι θετική και να πάει κάπου εντος Αττικής, ωραιο περιβαλλον, οχι σαν στρατώνας, και να εχει καλο προσωπικο. Απ την άλλη, επειδή και το οικονομικό είναι ενα ζητημα, ειναι κι αυτό ενα σημαντικό κριτήριο.

Τι εχετε να προτείνετε από δική σας εμπειρία; Εχω ακουσει και για περιπτώσεις κατασκηνώσεις που ανήκουν σε διάφορες ενορίες και που ηταν αρκετά οικονομικές αλλα δεν εχω αλλο feedback περαν της τιμής.

Η Kinderland στον Κάλαμο είναι δοκιμασμένη, καλό περιβάλλον, δραστηριότητες, προσωπικό, φαγητό, με μείον την έλλειψη πισινας και εγγύτητας σε θάλασσα (πηγαίνουν με πούλμαν στην κοντινή παραλία)

Το πρόγραμμα του ΕΦΚΑ πάντως δεν έχει εισοδηματικό κριτήριο και συνήθως καλύπτονται όλες οι αιτήσεις, αν είναι κάποιος αυτοαπασχολούμενος κοίταξέ το.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bikey77 είπε

Η κατασκηνωση της Εθνικης τραπεζας ΤΥΠΕΤ στον Διονυσο ειναι εξαιρετικη με πολυ καλες εγκαταστασεις και τρομερο περιβαλλον.Αποσο ξερω εχουν ηδη βγει οι περιοδοι οποτε μπορεις να ρωτησεις.

Δημοσ.

Εγώ θα προτείνω το ξένοιαστο μελίσσι. Φέτος θα πάει για 5η χρονιά η 15 χρόνη κόρη μου και δεν την αλλάζει με τίποτα.

Έχουν καλή οργάνωση. Είναι δίπλα στην θάλασσα και πηγαίνουν σχεδόν κάθε μέρα. Έχουν αρκετές δραστηριότητες. Γενικά είναι ότι πρέπει για τα πιτσιρίκια.

Οικονομικά όμως δεν ξέρω αν σε παίρνει γιατί είναι 630€ για 15 ημέρες.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 14/4/2024 στις 5:49 ΜΜ, fmarkos είπε

Μπορείς να ψάξεις για διάφορα προγράμματα του δημοσίου όπως της ΔΥΠΑ ή του ΕΦΚΑ όταν ανοίξουν για το 2024. Κάποιοι δήμοι επίσης προσφέρουν παιδικές κατασκηνώσεις, μπορείς να τσεκάρεις αν έχει ο δήμος σου και μετά υπάρχουν και ιδιωτικές επιλογές σε συνεργασία με ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ. Σε ενοριακές κατασκηνώσεις θα πρέπει να έχεις μια κάποια επαφή με την ενορία που τις έχει για να στείλεις το παιδί σου.  

Ευχαριστώ πολύ. Για αυτές που αναφέρεις, μπορει να αιτηθεί ο καθένας δλδ; Δεν εχει να κανει με επιδότηση βασει εισοδήματος;

Στις 14/4/2024 στις 7:55 ΜΜ, terryman είπε

Εγώ θα προτείνω το ξένοιαστο μελίσσι. Φέτος θα πάει για 5η χρονιά η 15 χρόνη κόρη μου και δεν την αλλάζει με τίποτα.

Έχουν καλή οργάνωση. Είναι δίπλα στην θάλασσα και πηγαίνουν σχεδόν κάθε μέρα. Έχουν αρκετές δραστηριότητες. Γενικά είναι ότι πρέπει για τα πιτσιρίκια.

Οικονομικά όμως δεν ξέρω αν σε παίρνει γιατί είναι 630€ για 15 ημέρες.

Ακουσα κι εγω γι αυτό απο άλλους συμμαθητές της. Καλη περίπτωση ακούγεται τελικά.

Δημοσ.
8 hours ago, JailbrokenDiesel said:

πω πω πηγαινα εκει μικρος, καμια 20αρια χρονια πισω! πολυ ομορφα ηταν

2006 και 2007 ήμουν ομαδάρχης εκεί πρώτη περίοδο, λες να σε είχα ? όντως πολύ ωραίες αναμνήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Silenzio είπε

2006 και 2007 ήμουν ομαδάρχης εκεί πρώτη περίοδο, λες να σε είχα ? όντως πολύ ωραίες αναμνήσεις

γραψε λαθος αδελφε, 28 ολοκληρα χρονια!
1996 ημουν εκει, για 3 καλοκαιρια πηγαινα!

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, JailbrokenDiesel said:

γραψε λαθος αδελφε, 28 ολοκληρα χρονια!
1996 ημουν εκει, για 3 καλοκαιρια πηγαινα!

χαχα κατάλαβα, περάσανε τα χρόνια, εκείνη τη περίοδο  περίπου ήμουν κατασκηνωτής στο golden horse, στο Καπανδρίτι

• Like 1
Δημοσ.

Ο γιος μου είναι περίπου 7 χρονών. Δεν έχει πάει ποτέ σε κατασκήνωση και μας το ζητάει επιμόνως γιατί περισυ πήγαν κάποιοι φίλοι του και φέτος θα πάνε πάλι. Έχουμε ένα έντονο προβληματισμό: πολλές φορές το βράδυ όταν κοιμάται βρέχεται στο κρεβάτι. Κοιμάται τόσο βαθιά που δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να πάει τουαλέτα. Φοβόμαστε ότι αν τον στείλουμε κατασκήνωση θα έχει πρόβλημα.

Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία και κάποια συμβουλή;

Δημοσ.

Καλημέρα. Η κόρη μου πάει δύο χρόνια στο sports village Αθητάκη στο Γραμματικό. Έχει καλές εγκαταστάσεις και δεν είχαμε προβλήματα. Την δέχονται δωρεάν μετά από αίτηση μέσω εφκα για ασφαλισμένους πρώην τσμεδε αλλά δέχονται ασφαλισμένους σε πολλά ταμεία. Αν το κάνεις ιδιωτικά η τιμή ήταν κάπου 550 το δεκαπενθήμερο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thespartian είπε

Καλημέρα. Η κόρη μου πάει δύο χρόνια στο sports village Αθητάκη στο Γραμματικό. Έχει καλές εγκαταστάσεις και δεν είχαμε προβλήματα. Την δέχονται δωρεάν μετά από αίτηση μέσω εφκα για ασφαλισμένους πρώην τσμεδε αλλά δέχονται ασφαλισμένους σε πολλά ταμεία. Αν το κάνεις ιδιωτικά η τιμή ήταν κάπου 550 το δεκαπενθήμερο.

Συγνωμη 550 ευρώ για 15 μέρες? Αυτες ειναι οι τιμες στην κατασκήνωση? Δεν εχω παιδια ακομα, αλλα μονο σε μενα φαινεται πανακριβα? Σχεδος ενας βασικος μισθος?

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Συγνωμη 550 ευρώ για 15 μέρες? Αυτες ειναι οι τιμες στην κατασκήνωση? Δεν εχω παιδια ακομα, αλλα μονο σε μενα φαινεται πανακριβα? Σχεδος ενας βασικος μισθος?

Ούτε κι εγώ έχω παιδιά, οπότε προφανώς δεν με αφορά. Και το ποσό σίγουρα δεν είναι μικρό.

Από την άλλη όμως έχεις "παρκάρει" (με την καλή έννοια) το βλαστάρι σου κάπου 24/7 (για δύο βδομάδες) όπου έχεις την (λογική) απαίτηση να το προσέχουν, να το ταϊζουν (όχι με το κουτάλι αλλά you get the point), να το "ποτίζουν", να το διασκεδάσουν και όλα αυτά με ασφάλεια, υγιεινή, κλπ. Οπότε για όλα αυτά τα 37€ τη μέρα (αφού έκανες αναγωγή σε "βασικό μισθό" εγώ κάνω στο ημερήσιο κόστος) ίσως δεν φαίνονται και τόσο πολλά.

Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι το ποσό αυτό αφορά το να πας ιδιωτικά (άρα διαλέγεις το που, πότε, κλπ). Απ' ότι έχω ακούσει υπάρχουν και πολλά άλλα options όπως δήμοι, κράτος (επιδοτούμενο δηλαδή), εκκλησία, σύλλογοι, κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...