Προς το περιεχόμενο

Standing desk

tzagaritos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Μετά από χρόνια θέλω να αλλάξω το γραφείο μου, και λόγω δουλειάς και αφού περνάω πάνω από 10 ώρες τη μέρα συνήθως θέλω να το ψάξω λίγο παραπάνω αυτή τη φορά. Επειδή έχω ένα μικρό θέμα με τον αυχένα, αν δεν είναι όλα σεταρισμενα σωστά αρχίζω να έχω θέματα. Με βάσει όλα τα παραπάνω σκεφτόμουν την ιδέα του standing desk και διαστάσεις 160x80.Έχω διαβάσει όσα related posts υπάρχουν στο φόρουμ και κυρίως αυτό. Από τη μια έχουμε το γραφείο από ΙΚΕΑ, με την ιδανική εγγύηση των 10 ετών, καλό μηχανισμό αλλά χωρίς μνήμες, το οποίο το θεωρώ βασικό. Έχω κοιτάξει επίσης από δρομέα και παρόλο που έχω ακούσει καλά λόγια, με προβληματίζει ότι στο κινητήρα δίνουν μόνο 2 έτη από τα συνολικά 5 που δίνουν για τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Έχει πάρει το μάτι και την ergo action αλλά δεν έχω εικόνα. Σκέφτηκα και παραγγελία από εξωτερικό αλλά με αγχωνει το θέμα της εγγύησης στη περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Έχει ασχοληθεί κανείς πρόσφατα ή και γενικά να δώσει καμία συμβουλή σχετικά με την επιλογή γραφείου με ρυθμιζόμενο ύψος? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω εδώ και 2 χρονια standing desk αγορασμένο από sigma office, με διπλό κινητήρα (ικανότητα ανύψωσης 120kg νομίζω).

Βολευει φουλ και είναι πολύ ξεκούραστο. Μπορεί να πιάσω τον εαυτό μου να δουλεύει και 50 λεπτά όρθιος. Καμια σχεση με τα κλασικά γραφεία. 

Όσον αφορά την εγγύηση κινητήρα, νομίζω η sigma δίνει 5 χρόνια, αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Μια βόλτα στο site και θα βρεις την απάντηση. 

• Like 1

56 λεπτά πριν, tzagaritos είπε

Μπήκα στο sites τους, βλέπω ωραία γραφεία αλλά δεν βλέπω τιμές. Πόσο είχες πάρει το δικό σου?

Πρέπει να στείλεις email για προσφορά. Αν θυμάμαι καλά. τελική τιμή (με ΦΠΑ + τοποθετηση) βγήκε 700 ευρώ. Αλλά έχει αρκετή αναμονή, περίπου 1 μήνα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/6/2024 στις 1:56 ΜΜ, giannos91 είπε

Sigma office αυτη τη στιμγη εχει το M1, ( μονο κινητηρα) σε προσφορα, 350 απο 500.

Φαίνεται πολύ καλή προσφορά. Το θέμα είναι ποιο είναι καλύτερο? Sigma office η dromeas λόγω μηχανισμού linak

Επεξ/σία από tzagaritos

Στο ακριβότερο μοντέλο του Dromeas, που πήγα στην έκθεση να το δω, έπρεπε να πατάς παρατεταμένα το βελάκι για να ανυψωθεί το γραφείο στην θέση που αποθηκεύσες στη μνήμη. Μολις έφτανε στη θέση σταμάταγε αυτόματα. Μου φάνηκε ξεπερασμένη τεχνολια και σηκώθηκα κι έφυγα. 

Ασε που έχει δύο μήνες αναμονή. Επισης τι μέγιστο φορτίο ανύψωσης είναι 80 κιλά αν δεν κάνω λάθος. Με το clever m2 της sigma εδω και 2 χρονια είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το μηχανισμό, αν κι η μελαμίνη είναι λίγο πολύ της πλάκας. Κάποια στιγμή θα το πάρω απόφαση να πάω σε μασιφ. Μέγιστο φορτίο ανύψωσης νομίζω 120kg.

Στις 24/6/2024 στις 8:20 ΜΜ, panos spain είπε

Στο ακριβότερο μοντέλο του Dromeas, που πήγα στην έκθεση να το δω, έπρεπε να πατάς παρατεταμένα το βελάκι για να ανυψωθεί το γραφείο στην θέση που αποθηκεύσες στη μνήμη. Μολις έφτανε στη θέση σταμάταγε αυτόματα. Μου φάνηκε ξεπερασμένη τεχνολια και σηκώθηκα κι έφυγα. 

Ασε που έχει δύο μήνες αναμονή. Επισης τι μέγιστο φορτίο ανύψωσης είναι 80 κιλά αν δεν κάνω λάθος. Με το clever m2 της sigma εδω και 2 χρονια είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το μηχανισμό, αν κι η μελαμίνη είναι λίγο πολύ της πλάκας. Κάποια στιγμή θα το πάρω απόφαση να πάω σε μασιφ. Μέγιστο φορτίο ανύψωσης νομίζω 120kg.

Όντως χρειάζεται να πατάς παρατεταμένα ακόμα και για τις αποθηκευμένες θέσεις? Αυτό είναι όντως κακό. Νόμιζα ότι είχε ένα σχετικά καλό controller της linak.

Το μέγιστο φορτίο είναι 105 κιλά σύμφωνα με το site τους. Το σκέφτομαι που το clever m2

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 24/06/2024 at 20:20, panos spain said:

Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για το γραφείο M2, να σε ρωτήσω 2 πράγματα;

1. Είναι σταθερό όταν το ανεβάζεις ψηλά; Παίζει δεξιά αριστερά καθόλου;

2. Γιατί λες ότι η μελαμίνη είναι της πλάκας; Λόγω πάχους η αίσθησης; Έχω ένα παλιό sato γραφείο με μελαμίνη και είναι πολύ γερή.

Σκέφτομαι το m2 καθώς είναι και σε προσφορά αυτό τον καιρό 30%.

UPDATE: πέρασα από την έκθεση και το είδα. Παίζει λίγο όταν το ανεβάζεις ψηλά. Η μελαμίνη μου φάνηκε τυπική, άρα οκ. Έχει 1 μήνα παράδοση. Μου φάνηκε καλή περίπτωση.

Επεξ/σία από tasanton

Στις 5/10/2024 στις 10:42 ΠΜ, tasanton είπε

UPDATE: πέρασα από την έκθεση και το είδα. Παίζει λίγο όταν το ανεβάζεις ψηλά. Η μελαμίνη μου φάνηκε τυπική, άρα οκ. Έχει 1 μήνα παράδοση. Μου φάνηκε καλή περίπτωση.

Όλα "παίζουν" ελαφρώς όταν το ανεβάζεις στο μέγιστο ύψος. Η ποιότητα γενικά τον επίπλων του Δρομέαν είναι πολύ καλή, ακόμα και η μελαμίνη δεν έχει σχέση με IKEA κλπ. Και εγώ ήταν να αγοράσω standing desk από Δρομέα, αλλά είχαν 2μήνες + αναμονή και εγώ χρειαζόμουν γραφείο οπότε το "έφτιαξα" μόνο μου.

Βρήκα μία βάση με τα χαρακτηριστικά που ήθελα, και αγόρασα την επιφάνεια που ήθελα. Πήρα τον οργανωτή καλωδίων (MUST επιλογή για γραφειο) από το Δρομέα όπως και 1-2 αξεσουάρ ακόμα που μου είχαν αρέσει. Αλλά λογικά αν δεν είχε 2 μήνες αναμονή και εγώ του Δρομέα θα είχα πάρει. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 10/10/2024 at 08:25, Billator said:

Βρήκα μία βάση με τα χαρακτηριστικά που ήθελα, και αγόρασα την επιφάνεια που ήθελα.

Για πες τι βάση αγόρασες και πόσο εύκολο ήταν να "δεθεί" με τη σανίδα. Έχω τη σανίδα του παλιού γραφείου μου SATO που είναι άθικτη πρακτικά...

Επεξ/σία από tasanton

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, tasanton είπε

Για πες τι βάση αγόρασες και πόσο εύκολο ήταν να "δεθεί" με τη σανίδα. Έχω τη βάση του παλιού γραφείου μου SATO που είναι άθικτη πρακτικά...

Εδώ γράφω αναλυτικά τι πήρα, από κάτω θα δεις διάφορες απόψεις από άλλους, που προσωπικά δεν συμφωνώ, ούτε τότε ούτε τώρα μετά από σχεδόν 1 χρόνο χρήσης.
Πολύ εύκολη διαδικασία, απλά αν δεν έχεις βιδωλόγο (εγώ δεν είχα τότε) θέλει λίγο παραπάνω χρόνο.

Και το συγκρίνω άμεσα και με του Δρομέα και με του ΙΚΕΑ γιατί δουλεύω και σε αυτά περιστασιακά.

Δηλαδή τώρα και πάλι μόνος θα το έφτιαχνα αν αγόραζα ξανά.

Επεξ/σία από Billator
  • Thanks 1

2 Ερωτήσεις για αυτόν τον μηχανισμο->

Ανοίγει όντως στο 1.80m?

Εχω μια επιφάνεια γραφείου 1.95x 0,65m (το δωμάτιο είναι στενό οπότε στενό και το γραφείο)

θα βιδωνει πάνω της?

Επιπλέον έχουμε κανένα link από βάσεις κουτιών που πιάνουν από κάτω από το γραφείο?

Τώρα έχω τον "πύργο" στο πατωμα αλλά πιστεύω πως θα είναι εφιάλτης το καλωδιομανη που θα πρέπει να έχει μήκος +0.5m για τον αερα ανεβα/κατέβα.

Spoiler

Παίζει να έχω πάνω από 35 μέτρα καλώδια(μαζεμένα/κρυμμένα) στο γραφείο από οθονες/πολυμπριζα/φορτιστές/USB/φωτα κοκ...

On 10/10/2024 at 10:33, Billator said:

Εδώ γράφω αναλυτικά τι πήρα, από κάτω θα δεις διάφορες απόψεις από άλλους, που προσωπικά δεν συμφωνώ, ούτε τότε ούτε τώρα μετά από σχεδόν 1 χρόνο χρήσης.
Πολύ εύκολη διαδικασία, απλά αν δεν έχεις βιδωλόγο (εγώ δεν είχα τότε) θέλει λίγο παραπάνω χρόνο.

Και το συγκρίνω άμεσα και με του Δρομέα και με του ΙΚΕΑ γιατί δουλεύω και σε αυτά περιστασιακά.

Δηλαδή τώρα και πάλι μόνος θα το έφτιαχνα αν αγόραζα ξανά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...