Dragonlordcv2002 Δημοσ. 14 Απριλίου Share Δημοσ. 14 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλήμερα σε όλους. Χθες έκλαψα μητρική στο πρώτο σύστημα της υπογραφής μου, οπότε πάνω στα νεύρα και την απογοήτευση είπα να κάνω το βήμα να πάρω πρακτικά νέο σύστημα. Επιλογή μου ο I7 14700k 64GB DDR5 (΄λόγω πολλών VM χρειαζόμουν πυρήνες και μνήμη (επιτέλους!) ) Μητρική την Gigabyte B760 GAMING X AX και τροφοδοτικό Corsair RMX 850W 80+ Gold Από ψύξη είμαι ανάμεσα σε υδρόψυξη Η100 corsair ή Be Quiet! CPU Cooler Dark Rock 4 λόγω κουτιού κυρίως. Εδώ χρειάζομαι τα φώτα σας. Ξέρω ότι είναι ζεστός cpu αλλά βάζοντας τα intel specs στο bios με μια από τις παραπάνω θα είμαι ok? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά υ.γ. γνωρίζω ότι είναι overkill αλλά θα τον κρατήσω όσα χρόνια και περισσότερα ελπίζω όπως κράτησα και τον 2600κ (αγοράστηκε με το που βγήκε στην αγορά). Από παιχνίδια αν βρεθεί χρόνος παίζω Hogwards legacy rpg και adventures οπότε μέχρι να πάρω στα χέρια μου και την 1070 δεν με βλέπω να πηγαίνω σε άλλη gpu σύντομα. Επεξ/σία 14 Απριλίου από Dragonlordcv2002 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 14 Απριλίου Share Δημοσ. 14 Απριλίου Στα ίδια χρήματα με τη gigabyte (ή έστω αρκετά κοντά), βρίσκεις z790 chipset όπου είναι προτιμότερο. Θα έχεις καλύτερα vrm και δυνατότητες ρύθμισης oc (ή downclock) για μέγιστες επιδόσεις. Αν αποφασίσεις να πας σε υδρόψυξη, να κοιτάξεις μίνιμουμ 280mm ψυγείο, όπου μπαίνει στα περισσότερα κουτιά και έχει καλές επιδόσεις. Οι arctic ήταν πάντα τρελό vfm και τώρα που τρέχει η προσφορά (23years από το επίσημο site) δεν έχεις λόγο να δεις κάτι άλλο κατ'εμέ. Αν πας σε αέρα, όσο καλή και ποιοτική να είναι η be quiet, βρίσκεις εφάμιλλων επιδόσεων (dual tower) αεροψύξεις με λιγότερα χρήματα (Thermalright Phantom Spirit , Deepcool AG620). Κουτί, nvme, ram κλπ θα χρειαστείς βοήθεια; Τι ανάγκες έχεις (πέρα απο τις ram που αναφέρεις χωρητικότητα); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 14 Απριλίου Μέλος Share Δημοσ. 14 Απριλίου Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Κουτί έχω το HAF 922 για αυτό ανέφερα τις παραπάνω λύσεις ψύξης. Ram πηγα σε Corsair ως επιλογή. Από ανάγκες πέρα από τα VM που αναθέτω πυρήνες, μνήμη (μέχρι τώρα έκλεινα άνοιγα και αν ήθελα περισσότερα των 2 ανοιχτά έβαζα ίσα ίσα μνήμη) και λίγο (πλέον) gaming δεν έχω κάτι άλλο. nvme δεν θα βάλω προς το παρόν μιας και έχω SSD samsung 500GB που καθόταν και θα μπει εκεί λειτουργικό. Η λογική είναι πάρε ότι καλύτερο γίνετε τώρα (δυστυχώς δεν έχω πολυτέλεια να περιμένω) που έτυχε για να μείνει το ίδιο ή και περισσότερο από το άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 14 Απριλίου Share Δημοσ. 14 Απριλίου Εδώ λίγο προσοχή γιατι οι 280 AIOs δυστυχώς ΔΕΝ μπαίνουν στα περισσότερα κουτιά στην οροφή που είναι το πιο συνηθισμένο. Μπαίνουν σε λίγα και θέλει καλό έλεγχο το clearance από την οροφή. Είναι φαρδιές και κουτουλανε με μνήμες, motherboard και φύσες παροχής ρεύματος στην CPU. 10 λεπτά πριν, Dragonlordcv2002 είπε Κουτί έχω το HAF 922 για αυτό ανέφερα τις παραπάνω λύσεις ψύξης. Ram πηγα σε Corsair ως επιλογή. Πολύ κακό κουτί για τα σημερινά δεδομένα και τις ανάγκες ψύξης σου. Που πιστεύεις ότι θα βάλεις την ΑΙΟ? Αλλάζεις κουτί ξεκάθαρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 14 Απριλίου Μέλος Share Δημοσ. 14 Απριλίου (επεξεργασμένο) Δεν αλλάζω και κουτί γιατί δεν έχω και άλλα χρήματα διαθέσιμα. Ή θα χωρέσει στην οροφή η Η100 με 2 ανεμιστήρες που είδα ή θα βάλω αερόψυξη ή στην χειρότερη θα πάω σε I5 και αργότερα στον Ι7. Για να βάλω τους σκληρούς που έχω μέσα σε νέο κουτί θα χρειαστώ Full tower με ότι αυτό συνεπάγεται από τιμή λες και τα έχουν φτιάξει από χρυσάφι. Εξάλλου δεν θα τα εγκαταστήσω ο ίδιος αναμένω τον τεχνικό να μου πει αν ήμαστε εντάξει ή όχι ένα κατάστημα για να "τρέξει¨ αν κάτι δεν πάει καλά. Οι εποχές που τα έστηνα μόνος μου πέρασαν. Ούτε χρόνο ούτε διάθεση έχω. Θέλω απλά να γίνετε η δουλειά μου. Έχεις δίκιο σε προτάσεις αλλά όλα είναι συναρτήσει κόστους χρόνου και διαθεσιμότητας. Επεξ/σία 14 Απριλίου από Dragonlordcv2002 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση SeNNinhA Δημοσ. 14 Απριλίου Λύση Share Δημοσ. 14 Απριλίου 1 ώρα πριν, Dragonlordcv2002 είπε Δεν αλλάζω και κουτί γιατί δεν έχω και άλλα χρήματα διαθέσιμα. Ή θα χωρέσει στην οροφή η Η100 με 2 ανεμιστήρες που είδα ή θα βάλω αερόψυξη ή στην χειρότερη θα πάω σε I5 και αργότερα στον Ι7. Για να βάλω τους σκληρούς που έχω μέσα σε νέο κουτί θα χρειαστώ Full tower με ότι αυτό συνεπάγεται από τιμή λες και τα έχουν φτιάξει από χρυσάφι. Εξάλλου δεν θα τα εγκαταστήσω ο ίδιος αναμένω τον τεχνικό να μου πει αν ήμαστε εντάξει ή όχι ένα κατάστημα για να "τρέξει¨ αν κάτι δεν πάει καλά. Οι εποχές που τα έστηνα μόνος μου πέρασαν. Ούτε χρόνο ούτε διάθεση έχω. Θέλω απλά να γίνετε η δουλειά μου. Έχεις δίκιο σε προτάσεις αλλά όλα είναι συναρτήσει κόστους χρόνου και διαθεσιμότητας. Δικό σου το σύστημα εσύ αποφασίζεις. Τα coolers που λες έχουν 95-110€με τα μεταφορικα. Πας σε μια Arctic LFIII 240 με 67 ευρώ (-30-40€) https://www.arctic.de/en/Liquid-Freezer-III-240/ACFRE00134A Αλλα που θα την βάλεις την ΑΙΟ? Στην οροφή εκτός από πατέντα για να την στηρίξεις (εύκολο) θα την μπουκωσεις το αερισμό της άρα και την ψύξη της μιας και υπάρχει μόνο στρογγυλη τρύπα διάτρητη και όχι άνοιγμα στο πλήρες μήκος τους. Για την αεροψυξη και πάλι δεν έχεις διαμπερή αερισμό που χρειάζεσαι μιας και το κουτί είναι κλειστό από μπροστά. Άρα και πάλι μια μείωση της ψυκτική της ικανότητας. Πόσους σκληρούς δηλαδή έχεις αυτή την στιγμή? Θα βρεις πάμπολλα κουτιά εκεί έξω μέχρι 50€ με τουλάχιστον 2 θέσεις για 3.5" και 2 θέσεις για 2.5" (φυσικά μπορείς να χωρέσεις παραπάνω από αυτά που λένε. Και σε midi tower Ενδεικτικά και μονο https://www.skroutz.gr/s/12232137/Cougar-MX330-X-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-Mayro.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share https://www.skroutz.gr/s/33552723/Darkflash-Water-Square-5-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-kai-RGB-Fotismo-Mayro.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share https://www.skroutz.gr/s/24945113/Aerocool-Hive-FRGB-v3-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Mayro.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share https://www.skroutz.gr/s/40647924/Darkflash-DLC29-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-All-Mesh-Black.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share https://www.skroutz.gr/s/37095164/Darkflash-DLC29-Gaming-Full-Tower-Kouti-Ypologisti-Leyko.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Με τα λεφτά που γλυτώνεις από το Cooler παίρνεις ένα κουτί. Με την λογική να βάλεις ότι να ναι όπως να ναι στην ψύξη δεν θα συμφωνήσω. Ή περιμένεις ότι θα σου πει αυτός που θα σου το στήσει ότι δεν θα έχεις καλήλες θερμοκρασίες? Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Η δουλειά του είναι να σου στήσει το μηχάνημα με αυτά που το έδωσες. Εάν έκανες λάθος επιλογή δεν είναι ευθύνη δική του. Εάν δεν πάει κάτι καλά στο τέλος δεν θα του ζητήσεις ευθύνες. Το βλέπεις λίγο λάθος αυτό Αλλά όπως είπα στην αρχή δικό σου είναι ότι θέλεις εσύ θα κάνεις. Εμείς απλά λέμε τις γνώμες μας και εσύ κρίνεις με τα δικά σου κριτήρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 14 Απριλίου Share Δημοσ. 14 Απριλίου 5 ώρες πριν, Dragonlordcv2002 είπε Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Κουτί έχω το HAF 922 για αυτό ανέφερα τις παραπάνω λύσεις ψύξης. Ram πηγα σε Corsair ως επιλογή. Από ανάγκες πέρα από τα VM που αναθέτω πυρήνες, μνήμη (μέχρι τώρα έκλεινα άνοιγα και αν ήθελα περισσότερα των 2 ανοιχτά έβαζα ίσα ίσα μνήμη) και λίγο (πλέον) gaming δεν έχω κάτι άλλο. nvme δεν θα βάλω προς το παρόν μιας και έχω SSD samsung 500GB που καθόταν και θα μπει εκεί λειτουργικό. Η λογική είναι πάρε ότι καλύτερο γίνετε τώρα (δυστυχώς δεν έχω πολυτέλεια να περιμένω) που έτυχε για να μείνει το ίδιο ή και περισσότερο από το άλλο. Εφόσον το budget σου είναι ορισμένο, πας στις επιλογές αέρα που σου είπα. H μια από amazon και η άλλη από Ελλάδα, κοντά στα 60€ και οι δύο. Οι ψύκτρες που ανέφερα είναι ικανές να κρατήσουν τον 14700k σε σχετικά καλά επίπεδα, ρίχνεις την διαφορά στη μητρική (z790) και κάνεις ότι θες. Αν και οι τιμές των nvme είναι σε υψηλά επίπεδα, μου φαίνεται κάπως άκυρο να στήνεις μηχάνημα με προοπτική 10ετίας και να μη βάζεις έναν τώρα για os να ξεμπερδεύεις. Μην υποτιμάς και τη λύση του 14600k, μιλάμε για τρομερά δυνατά cpu. Αν το budget ειναι υπερβολικά σφιχτό, μην υποτιμάς και λύσεις τύπου 5900x με αρκετά μειωμένω κόστος, δυστυχώς όμως μένεις σε πλατφόρμα προηγούμενης γενιάς (ddr4) ενώ η περίπτωση αναβάθμιση θα είναι επίσης πολύ περιορισμένη (ταβάνι ο 5950x). Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για διαστημόπλοια απέναντι σε παπί συγκριτικά με τον 2600k... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TopCLR Δημοσ. 14 Απριλίου Share Δημοσ. 14 Απριλίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Για την αεροψυξη και πάλι δεν έχεις διαμπερή αερισμό που χρειάζεσαι μιας και το κουτί είναι κλειστό από μπροστά. Μιλάμε για το HAF 922. Το κουτί μπροστά είναι όλο σίτα! Επεξ/σία 14 Απριλίου από TopCLR 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 14 Απριλίου Share Δημοσ. 14 Απριλίου 48 λεπτά πριν, TopCLR είπε Μιλάμε για το HAF 922. Το κουτί μπροστά είναι όλο σίτα! Όλο σιτα μπροστά αλλά εκεινεζειντιςνθεσεις για τους σκληρούς. Δεν ξέρω πόσους έχει ο φίλος μας για να λέει ότι αλλα κουτιά δεν τον βολεύουν. Μόνο στο κάτω μισό μπαίνει και έχει ανεμσιτηρα. Οπότε το πάνω μισό που είναι πιο σημαντικό απλά έχεις Free Flow Και από πάνω εάν μπει ΑΙΟ θα είναι μπουκωμένη Από κάτω μπαίνει ένας 120mm ανεμιστήρας απ ότι βλέπω. Από το πλάι μπαίνει ένας μεγάλος ή 2 μικροί αλλά τότε πιθανά να κουτουλανε με την ψυκτρα της CPU. Έχει δυνατότητες αλλά και πολλούς περιορισμούς για τα μοντέρνα δεδομένα (ΑΙΟ, μεγάλες αεροψυκτρες). Από τον μπροστά κάτω ανεμιστήρα εάν δεν βάλεις και πλαϊνό ανεμιστήρα χάνεις τον αέρα από το πλαϊνό. Εάν βάλεις πάλι δημιουργείς στροβιλισμους. Κατά βάση ο μπροστά ανεμιστήρας είναι για να ψύχει τους δίσκους. Έχω παρόμοιο κουτί σε παλιό σύστημα. Ήταν καλό για την εποχή του αλλά δεν πιστεύω ότι πια βολεύει για απαιτητικούς σε ψύξη επεξεργαστές. ΟΚ. Μια γνώμη ειναι. Εάν τα καταφέρει να τα βάλει όλα εκεί γιατί όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 14 Απριλίου Μέλος Share Δημοσ. 14 Απριλίου Σας ευχαριστώ όλους ! Πραγματικά πολύτιμες οι γνώμες σας θα τα ζυγίσω όλα αυτά που γράψατε και θα αποφασίσω τι μπορώ να κάνω για το καλύτερο αποτέλεσμα. Και πάλι ευχαριστώ θα ενημερώσω για το outcome. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 20 Απριλίου Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου (επεξεργασμένο) Να σας ευχαριστήσω πάλι για την συνεισφορά σας ! Εν τέλει αγοράστηκαν τα παρακάτω CORSAIR 4000D AIRFLOW ASUS Z790 PRIME WIFI I5 14600K H115i ICUE LINK + THERMAL GRIZZLY KRYONAUT CORSAIR 64GB 5200 RM850W 80+ GOLD Κουτί, Μητρική ήμουν τυχερός να τις βρώ σε έκπτωση (πουλησα μνημες, cpu και υδροψυξη που είχα σε φιλο) και να βρεθώ ενός budget. Για τους δίσκους πήρα εξωτερικό (μεταχειρισμένο) enclosure icybox 4αρι για να τους βολέψω προσωρινά μιας και οι server είναι γεμάτοι. Το blueray που δεν μπαίνει προφανώς στο case υπάρχει καμία θήκη της προκοπής που να αξίζει για να το κάνω εξωτερικό; Επεξ/σία 20 Απριλίου από Dragonlordcv2002 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα