castaway1 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Καλημέρα. Έχοντας αγοράσει ένα σπίτι ανακαλύφθηκε πως υπάρχει μια τεράστια ρευματοκλοπή χρόνων σε χώρο που ανήκει σε άλλους ιδιοκτήτες από το σπίτι που μόλις αγοράσαμε. Θέλουμε να κόψουμε την παροχή νερού και ρεύματος στον χώρο αυτό, έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε ή πρέπει να κάνουμε πρώτα μήνυση για ρευματοκλοπή και να πάμε δικαστικά;
andreaspA Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 φυσικα και εχεις το δικαιωμα! Τι ερωτηση ειναι αυτη ?
castaway1 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Μας είπαν ότι μπορούν να μας καταγγείλουν που το κάναμε απροειδοποίητα, ενώ αν κάνουμε μήνυση και ακολουθήσουμε την δικαστική οδό δεν θα έχουν δικαίωμα να αντιδράσουν. Κι εμένα παράλογο μου φαίνεται να μην μπορώ να το κάνω.
takoulou Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 1 ώρα πριν, castaway1 είπε Καλημέρα. Έχοντας αγοράσει ένα σπίτι ανακαλύφθηκε πως υπάρχει μια τεράστια ρευματοκλοπή χρόνων σε χώρο που ανήκει σε άλλους ιδιοκτήτες από το σπίτι που μόλις αγοράσαμε. Θέλουμε να κόψουμε την παροχή νερού και ρεύματος στον χώρο αυτό, έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε ή πρέπει να κάνουμε πρώτα μήνυση για ρευματοκλοπή και να πάμε δικαστικά; Καλημερα..Αυτο δεν λεγεται ρευματοκλοπη...Δηλαδη απο το δικο σας σπιτι ρευματοδοτειται καποια αλλα πραγματα... Ναι μπορειτε να ζητησετε την διακοπη της παροχης αφου ειναι στο ονομα σας.. Δεν χρειαζεται να γινει καποια μηνυση...ΠΧ παλια απο ενα διαμερισμα εδιναν το ρευμα στον κοινοχρηστο ρευμα της σκαλας της εισοδου...
castaway1 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Νομίζω είναι ρευματοκλοπή γιατί στους λογαριασμούς αναφέρονται τα τετραγωνικά μόνο του δικού μου σπιτιού και όχι αθροιστικά με τον άλλο χώρο.
andreaspA Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 41 λεπτά πριν, castaway1 είπε Μας είπαν ότι μπορούν να μας καταγγείλουν που το κάναμε απροειδοποίητα, ενώ αν κάνουμε μήνυση και ακολουθήσουμε την δικαστική οδό δεν θα έχουν δικαίωμα να αντιδράσουν. Κι εμένα παράλογο μου φαίνεται να μην μπορώ να το κάνω. Μήνυση μπορει να σου κανει ο καθενας για οποιονδηποτε λογο. Και εγω που μιλαμε στο insomnia τωρα μπορω να σου κανω μήνυση. Αυτο τι σημαινει? οτι πρεπει να δινεις ρευμα σε ολη την πολυκατοικια ? 1
takoulou Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 11 λεπτά πριν, castaway1 είπε Νομίζω είναι ρευματοκλοπή γιατί στους λογαριασμούς αναφέρονται τα τετραγωνικά μόνο του δικού μου σπιτιού και όχι αθροιστικά με τον άλλο χώρο. Δεν θεωρειται ρευματοκλοπη αυτο... Ας πουμε λεγεται παρανομη ρευματοδοτηση... Αλλο ειναι αυτο που λες... Κανε καταγγελια στον Δεδδηε.. Αλλα δεν θα γινει κατι... Αφου καταγραφει η παροχη... https://www.odigostoupoliti.eu/reymatoklopi-orismos-diadikasia-entopismou-synepeies/
Joshua21 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 3 hours ago, castaway1 said: Μας είπαν ότι μπορούν να μας καταγγείλουν που το κάναμε απροειδοποίητα, ενώ αν κάνουμε μήνυση και ακολουθήσουμε την δικαστική οδό δεν θα έχουν δικαίωμα να αντιδράσουν. Κι εμένα παράλογο μου φαίνεται να μην μπορώ να το κάνω. Ποιοι σας το είπαν αυτό? Αυτοί που σας κλέβουν ρεύμα και νερό? 2 hours ago, castaway1 said: Νομίζω είναι ρευματοκλοπή γιατί στους λογαριασμούς αναφέρονται τα τετραγωνικά μόνο του δικού μου σπιτιού και όχι αθροιστικά με τον άλλο χώρο. Λάθος. Ορισμός Ρευματοκλοπής Ως ρευματοκλοπή ορίζεται εν γένει η αυθαίρετη και με δόλο επέμβαση σε εξοπλισμό ή / και εγκαταστάσεις του Δικτύου, με σκοπό την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς αυτή να καταγράφεται, ή χωρίς να αντιστοιχίζεται με Εκπρόσωπο Φορτίου, και να μην τιμολογείται.
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Το ρευμα ποιος το πληρώνει;Τουλάχιστον να μην χρεώνεται στο όνομα σου. Να υποθέσω ότι οι ιδιοκτήτες του άλλου σπιτιού είναι συγγενείς με αυτούς που σου πούλησαν το σπίτι;
castaway1 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Το ρευμα ποιος το πληρώνει;Τουλάχιστον να μην χρεώνεται στο όνομα σου. Να υποθέσω ότι οι ιδιοκτήτες του άλλου σπιτιού είναι συγγενείς με αυτούς που σου πούλησαν το σπίτι; Ναι ακριβώς. Το πληρώνουν αλλά ήθελα να μάθω αν έχω δικαίωμα να το κλείσω οπότε θέλω χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσω.
takoulou Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 45 λεπτά πριν, castaway1 είπε Ναι ακριβώς. Το πληρώνουν αλλά ήθελα να μάθω αν έχω δικαίωμα να το κλείσω οπότε θέλω χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσω. Η παροχη ειναι στο ονομα σου; Απο εκει εξαρταται;
Joshua21 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 52 minutes ago, castaway1 said: Ναι ακριβώς. Το πληρώνουν αλλά ήθελα να μάθω αν έχω δικαίωμα να το κλείσω οπότε θέλω χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσω. Άρα ο τίτλος του θέματος είναι εντελώς άκυρος, κανένας δεν κλέβει τίποτα, μόνο ο Δήμος χάνει ΔΤ+ΔΦ από τον χώρο που είναι δηλωμένος μη ηλεκτροδοτούμενος ενώ ηλεκτροδοτείται. Και ναι, αν οι παροχή είναι στο δικό σου όνομα φυσικά και έχεις το δικαίωμα να το κλείσεις όποτε θέλεις χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσεις. 1
mariosnik_ Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δεν μας εξηγείς αν μιλάς για παραβίαση μετρητή, η μόνο για σύνδεση καλωδίων προέκτασης στην άλλη εγκατάσταση. Μήπως αναφέρεσαι σε αυτές τις οικογενειακές πολυκατοικιες που έκαναν διάφορες αλχημείες παλιά με κοινόχρηστους χώρους να παίρνουν ρεύμα από παροχές διαμερίσματων, νερό στις αυλές από βρύσες άλλων επίσης. Διαμερίσματα που αργότερα έκαναν παράνομη διαμερισματωση και έμειναν με έναν μετρητή μετά χωρίς να προβούν σε νέα παροχή. 2
csontheline Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Βρες από που την τσιμπάνε και σταμάτα την. Αν είναι από ασφάλεια, κατέβασέ την. Αν είναι από τον γενικό, φέρε ηλεκτρολόγο να κατεβάσει και να αποσυνδέσει. Λύσε τα όλα από την αρχή, γιατί μετά αποδέχεσαι σιωπηρά τα παγιωμένα λάθη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα