Προς το περιεχόμενο

Gaming PC 27" 1440p

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Winterdash,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε 🙂

Αγοράζω καινούριο pc αποκλειστικά για gaming, μετά από ~8 χρόνια (RX 480, i5 6600K, 1080p 60Hz).
Σκέφτομαι να πάω σε 1440p 144-165Hz και ιδανικά να είναι άνετο για πολύ καιρό.
Έχω φτιάξει μια λίστα, αλλά θα ήθελα τη βοήθειά σας σε μερικά σημεία.

Ποσό που διαθέτουμε: Όσο χρειαστεί. Αν πρέπει να βάλω ταβάνι, ας πούμε 3.000.

Χρήση υπολογιστή: Gaming βαρύ (και ασήκωτο 😛) και σε όλα τα είδη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη; Ναι χρειάζομαι. Σκέφτομαι να πάρω 2, μία κύρια 1440p 144-165hz και μία μούφα για το πλάι, 1080p 60hz ή κάτι τέτοιο.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Θεσσαλονίκη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα;
Μπορούν να είναι από διαφορετικά, θα με βόλευε το vision studio.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο. Θα το στήσω εγώ.

GPU: RTX 4080, είτε super είτε απλή.

CPU: Να πάω σε Ryzen 7 7800X3D ή i7 14700K; Διαβάζω ότι η πρώτη είναι καλύτερη για gaming, αλλά έχει θέματα με τις RAM, τα USB, stuttering και γενικές αστάθειες( ; )

Cooler: Κάποιο καλό AIO με οθονίτσα; 😃 Δεν ξέρω και οι άλλοι ανεμιστήρες τι θα είναι.

MOBO: Θα εξαρτηθεί από τη CPU, αλλά δεν έχω ιδέα. Πάντως δεν έχω καμία απαίτηση από τη μητρική, απλά να κουμπώνουν πάνω όλα τα άλλα.

RAM: Corsair Vengeance AMD EXPO 32GB DDR5 RAM 5600 (θέλουμε να λέει AMD EXPO αν πάμε σε AMD, σωστά; Επίσης η ταχύτητα να είναι 5600 ή μεγαλύτερη;)

Storage: Samsung 980 Pro SSD 2TB M.2 NVMe PCIe 4.0

PSU: Corsair RM1000x Shift 1000W Full Modular 80 Plus Gold

Οθόνη: Εδώ θα χρειαστώ τα φώτα σας (μάλλον θέλω να ΜΗΝ είναι curved).

Κουτί: Δύσκολη επιλογή. Σκέφτομουν να έχει χώρο για cable management, αλλά να είναι και σαν ενυδρείο, ώστε να φαίνεται η καγκουριά μέσα. Ίσως κάποιο από αυτά;
Lian Li O11 Dynamic EVO Gaming Midi Tower 
NZXT H9 Flow Gaming Midi Tower

Επεξ/σία από Winterdash
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Winterdash είπε

Το συγκεκριμένο τροφοδοτικό έχει τις εξόδους των καλωδίων στην πλαϊνή πλευρά (και όχι στην πλευρά που τις έχουν τα άλλα). Θα πρέπει να προσέξεις σε ποιο κουτί θα το τοποθετήσεις γιατί αυτή του ιδιαιτερότητα περιορίζει τις επιλογές κουτιού.

Χωρίς να γνωρίζω τα κουτιά που επέλεξες (από τις φωτογραφίες μόνο), φαίνεται να μπαίνει σε αυτά το τροφοδοτικό αυτό.

Δημοσ.

Αφου μιλαμε για "deep pocket" παρε ενα 1000αρι seasonic platinum και ξεχασε το για καμια 15αρια χρονια. Για φανακια κουτιου, ΟΚ υπαρχουν χιλιαδες, εγω θα πω για silent wind της bequiet και noctua, που εχω δοκιμασει. Μιλαμε για πολυ αερα κι απο θορυβο ακουσ ενα ελαφρυ φυσημα αν βαλεις το αυτι σου διπλα στο κουτι. Ακριβα οκ, αλλα το φτηνο το κρεας το τρωνε τα σκυλια. Οι noctua στην συσκευασια τους εχουν οτι εξτρα (καλωδιακια βιδακια κτλ) μπορει να χρειαστεις συν 6 χρονια εγκυηση με δικα τους μεταφορικα. (ακριβα τα 27Ε?)  Για κουτακι δες και το Be Quiet dark base 700. Eχω βαλει μεσα "την μανα μου και τον πατερα μου" και παλι αδειο ειναι. Εχει και καγκουροφωτακια αν θελεις. Απο μονιτορ η σειρα ultragear της LG εχει πολλες καλες κριτικες και προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος.

Η γνωμη μου για seasonic τρφοδοτικο ειναι οτι δεν το περνεις για 3 η 5 χρονια, τουλαχιστον 12 που ειναι η εγκυηση του. Πρεπει να υπολογισεις τι αναβαθμισεις μπορει να κανεις στο μελλον. Ενα 600αρι η 800αρι μπορει να μην φτανει να καλυψεις μελλοντικα εξαρτηματα. Αφου λοιπον θα δωσεις ενα σκασμο λεφτα, χτυπας ενα 1200w + τουλαχιστον platinum για να εισαι καλυμενος. Βεβαια δεν μιλαμε για VFM παραγοντα, εδω μιλαμε για "εχω παθει ποιοτητα?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις.

Από οθόνη LG Ultragear εννοείς κάποια σαν τη 27GR75Q-B;
Καλή φαίνεται, παραθέτω ενδεικτικά και μια Samsung Odyssey G5 του 2021 που κοιτούσα.

Επίσης δυσκολεύομαι στη μητρική, θα πάω σε X670 (για τον 7800X3D), αλλά βρίσκω κυρίως X670E που έχουν περισσότερα PCIe5 lanes (20 εναντίον 4). Ποια είναι η διαφορά, τα χρειάζομαι / θα τα χρειαστώ;

Επεξ/σία από Winterdash
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Winterdash, συνήθως σε μια μητρική με X670E chipset έχεις όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά καλούδια σε μια μητρική. Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά σε μια τέτοια μητρική:

• Μνήμη: ECC ή non-ECC DDR5 4 x DIMM, Μεγ. 192GB,
  • GPU: 2 x PCIe 5.0 x16 slots (υποστήριξη x16 or x8/x4 modes)
  • Storage M2: Από την πλευρά του επεξεργαστή
    • M.2_1 slot (Key M), type 2242/2260/2280 (υποστήριξη PCIe 5.0 x4)
    • M.2_2 slot (Key M), type 2242/2260/2280 (υποστήριξη PCIe 5.0 x4)
    • M.2_3 slot (Key M), type 2242/2260/2280/22110 (υποστήριξη PCIe 5.0 x4)
  • Storage M2: Από την πλευρά του chipset
    • M.2_4 slot (Key M), type 2242/2260/2280 (υποστήριξη PCIe 4.0 x4 mode)
  • Type-C: Ναι
  • Voltage Regulator: Πολύ καλό για να υποστηρίζει όλους τους νεότερους επεξεργαστές της AMD καθώς και overclocking.
  • USB & SATA: Άφθονες θύρες για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του καθενός. 

Εάν θες μια σύγκριση μεταξύ των chipsets η εικόνα παρακάτω παρουσιάζει συνοπτικά τις διαφορές τους. 

image.png.31359753b9f6c1e8f2beb33ed781d42e.png

Όπως βλέπεις το X670E ή το Β650Ε (με το E στο τέλος) είναι οι προτεινόμενες μητρικές, καθώς παρέχουν τις περισσότερες λειτουργίες και πλήρη υποστήριξη για PCIe 5.0 για κάρτες γραφικών & NVME M2 SSD δίσκους.

Συνοπτικά (AMD Chipset Σύγκριση):

Γενικός Κανόνας. Οι μητρικές με το Ε είναι οι μόνες που υποστηρίζουν PCIe 5.0 για κάρτες γραφικών.

• X670E
    • Σύνολο PCIe 5.0 Lanes (24)
    • PCIe Lanes (Graphics). 1x16 ή 2x8 με ταχύτητα PCIe 5.0
    • PCIe Lanes (NVMe). 1x4 (μέσω επεξεργαστή) ή 1x4 (μέσω chipset) με ταχύτητα PCIe 5.0
  • B650E
    • Σύνολο PCIe 5.0 Lanes (24)
    • PCIe Lanes (Graphics). 1x16 ή 2x8 με ταχύτητα PCIe 5.0
    • PCIe Lanes (NVMe). 1x4 (μέσω επεξεργαστή) ή 1x4 (μέσω chipset) με ταχύτητα PCIe 5.0
  • X670
    • Σύνολο PCIe 5.0 Lanes (8)
    • PCIe Lanes (Graphics). 1x16 ή 2x8 με ταχύτητα PCIe 4.0
  • B650
    • Σύνολο PCIe 5.0 Lanes (0)
    • PCIe Lanes (Graphics). 1x16 ή 2x8 με ταχύτητα PCIe 4.0
    • PCIe Lanes (NVMe). 1x4 (μέσω επεξεργαστή) ή 1x4 (μέσω chipset) με ταχύτητα PCIe 4.0
Επεξ/σία από JPaxilleas
Δημοσ.

Aπο ultragear ειχα μια 24αρα οθονη, ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενος με την εικονα της. Ετσι πηρα απο την ιδια σειρα και 32αρα. Συγκεκριμενα την IPS 32GP850-B, η εντυπωση ιδια σε μεγαλυτερο μεγεθος. Αλλα διαβαζω και πολλες καλες κριτικες για ολα τα μεγεθη. Καλο θαναι να δεις και τις δυο, σε καποιο μαγαζυ αν μπορεις, πριν διαλεξεις ποια σου κανει. Η 27αρα στα 266Ε καλη τιμη μου φαινεται. Ειχα παρει την 24αρα 200Ε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλιστα, θα δω αν τις πετύχω κάπου, αλλιώς θα πάρω την LG.

@JPaxilleas Σ' ευχαριστώ για την ανάλυση. Το έψαξα και εγώ λίγο παραπάνω και συμπεραίνω ότι δεν υπάρχει λόγος να μην πάω σε X670E.
Διαβάζω ότι κάποιες Gigabyte έχουν θέμα με coil whine και να τις αποφύγω, ισχύει;

Σχετικά με το tower, τείνω προς το Lian Li O11D EVO RGB, ακούω σε reviews να λένε πως είναι καθαρή αναβάθμιση από τo προηγούμενo O11D (το XL παραμένει μεγαλύτερο). Η GPU θα βγαίνει λίγο προς τους ανεμιστήρες, αλλά από ό,τι βλέπω, όλοι έτσι το στήνουν.

Περί AIO / fans, είδα τις Silent Wind και Noctua (η καλύτερη), αλλά σκέφτομαι και να τα πετάξω όλα σετ από Lian Li (AIO και fans), για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο με τα RGB. Σε θερμοκρασίες φαίνονται οκ.

Επιστρέφοντας λίγο και στο τροφοδοτικό, χρειάζεται να είναι 1000αρι; Διαβάζω να προτείνουν 850 (μέχρι και 750 είδα που μου κάνει εντύπωση, τέτοιο έχω στην RX 480)

Επεξ/σία από Winterdash
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Winterdash είπε

@JPaxilleas Σ' ευχαριστώ για την ανάλυση. Το έψαξα και εγώ λίγο παραπάνω και συμπεραίνω ότι δεν υπάρχει λόγος να μην πάω σε X670E.
Διαβάζω ότι κάποιες Gigabyte έχουν θέμα με coil whine και να τις αποφύγω, ισχύει;

Δεν έχω εμπειρία από Gigabyte και φαντάζομαι ότι ισχύει ανάλογα με το μοντέλο μητρικής.

Προσωπικά επιλέγω πάντα Asus εάν και οι νεότερες μητρικές με X670E είναι σαν αεροπλάνα ως προς τις τιμές🤣.

Εναλλακτικά θα μπορούσες να πας και σε μητρικές με το B650E chipset. 

Π.χ. την Asus ROG Strix B650E-E (333 €)(εδώ)

• Υποστήριξη (Προδιαγραφές) (εδώ)
  • Review (εδώ)

Σχετικά με το tower, τείνω προς το Lian Li O11D EVO RGB, ακούω σε reviews να λένε πως είναι καθαρή αναβάθμιση από τo προηγούμενo O11D (το XL παραμένει μεγαλύτερο). Η GPU θα βγαίνει λίγο προς τους ανεμιστήρες, αλλά από ό,τι βλέπω, όλοι έτσι το στήνουν.

Αναφορικά με το κουτί ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Το εν λόγω Case είναι πολύ καλό δε το συζητάμε. Υπάρχουν όμως και άλλα Cases. Σημασία έχει να σε ικανοποιεί, ειδικά σε θέματα τακτοποίησης καλωδίων, σε δυνατότητες αναβαθμισης, αισθητικής κ.λπ. 

Θα σου πρότεινα το CoolerMaster HAF 700 που μπορείς να κάνεις τα πάντα, να βάλεις τα πάντα, κ.λπ. αλλά είναι βαρίδι, οπότε καλύτερα να αποφασίσεις εσύ.  

Περί AIO / fans, είδα τις Silent Wind και Noctua (η καλύτερη), αλλά σκέφτομαι και να τα πετάξω όλα σετ από Lian Li (AIO και fans), για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο με τα RGB. Σε θερμοκρασίες φαίνονται οκ.

Τα LIan LI AIO είναι πολύ καλά, αλλά δες review γιατί είναι σχετικά θορυβώδη (όταν οι ανεμιστήρες τρέχουν κοντά στο Full τους). Ειδικά η Lian Li Galahad II Performance 360.

Εάν θέλεις εναλλακτικές σου προτείνω την CoolerMaster MasterLiquid 360 ATMOS (αυτήν έχω τώρα) και είναι μια χαρά για να μη πω τέλεια ή την Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB. 

Επιστρέφοντας λίγο και στο τροφοδοτικό, χρειάζεται να είναι 1000αρι; Διαβάζω να προτείνουν 850 (μέχρι και 750 είδα που μου κάνει εντύπωση, τέτοιο έχω στην RX 480)

1000άρι τουλάχιστον, Full Modular 80 Plus Gold και με καλή εγγύηση. Τα παλαιότερα Corsair ήταν καλά. Πάρε ένα Seasonic 1000άρι απλά τώρα δε θυμάμαι να σου πω πιο μοντέλο. Μόλις το βρω σε ενημερώνω. Μπορείς να ψάξεις και εδώ στο Insomnia που το προτείνουν και άλλοι φίλοι. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Winterdash είπε

Σε motherboard και εγώ προτείνω κάποια είτε B650E ή Χ670Ε. Σε κάθε περίπτωση - Ε (Extreme) chip.

Από εκεί και πέρα η επιλογή είναι προσωπική αναλόγως τις ανάγκες. Οι τιμές πάνε από ακριβες έως πάνω από χιλιάρικο αλλά δεν βλέπω τον λόγο για κάτι πολύ ακριβό.

Σε Asus θα πρότεινα κλασικά την

Asus PRO Art X670e creator

Η Asus ROG Strix B650E-E ειναι πολύ καλή αλλά προσοχή να πας στην -E-E γιατί έχει πολλά παρόμοια μοντέλα αλλά δεν είναι όλα στο ίδιο επίπεδο.

Επίσης την ASRock Taichi B650E

Σε τροφοδοτικό και τα 850W θα σου κάνουν. Ομως πήγαινε σε ΑΤΧ3.0 μοντέλο και όχι στα παλιότερα ATX2.0

Ναι Seasonic Focus ATX3.0 ή Seasonic Vertex. Δεν υπάρχει λόγος για platinum θα έλεγα. Καλό μοντέλο και το BeQuite Pure Power 12M

Σε ανεμιστήρες δεν βλέπω λόγο να πας σε Noctua.

Κατα αρχή όπου μπορείς βάλε 140mm και όχι 120mm. Περισσότερος αερισμός σε λιγότερες στροφές και λιγότερο θόρυβο.

Οι Noctua δεν είναι οι καλύτεροι στους 140mm.

Arctic Bionix P140 σε λιγότερο από την μισή τιμη.

Σε οθόνη και εγώ έχω μια LG IPS 32GP850-B και θεωρείται από τις valuw for money. Υπάρχουν και άλλες αξιόλογες.

Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε καμία περίπτωση σε Samsung G5.

Οπωσδηποτε σε IPS ή miniLED. Όχι σε VA

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, JPaxilleas είπε

δε θυμάμαι να σου πω πιο μοντέλο.

Vertex PX παει με ολα σαν την cocacola. Θα επαρκουν ομως τα 1000w μετα απο 5-10 χρονια?

12 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

LG IPS 32GP850-B

Επεσε βλεπω και η τιμη υης στα 430. Την ειζα παρει 475. Νομιζω οτι και η 27αρα και η 32αρα ειναι σε πολυ καλες τιμες. Καλο θα ειναι να τις δει ο ενδιαφερομενος σε καταστημα

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/4/2024 στις 10:29 ΜΜ, Winterdash είπε

GPU: RTX 4080, είτε super είτε απλή.

CPU: Να πάω σε Ryzen 7 7800X3D ή i7 14700K; Διαβάζω ότι η πρώτη είναι καλύτερη για gaming, αλλά έχει θέματα με τις RAM, τα USB, stuttering και γενικές αστάθειες( ; )

Cooler: Κάποιο καλό AIO με οθονίτσα; 😃 Δεν ξέρω και οι άλλοι ανεμιστήρες τι θα είναι.

MOBO: Θα εξαρτηθεί από τη CPU, αλλά δεν έχω ιδέα. Πάντως δεν έχω καμία απαίτηση από τη μητρική, απλά να κουμπώνουν πάνω όλα τα άλλα.

RAM: Corsair Vengeance AMD EXPO 32GB DDR5 RAM 5600 (θέλουμε να λέει AMD EXPO αν πάμε σε AMD, σωστά; Επίσης η ταχύτητα να είναι 5600 ή μεγαλύτερη;)

Storage: Samsung 980 Pro SSD 2TB M.2 NVMe PCIe 4.0

PSU: Corsair RM1000x Shift 1000W Full Modular 80 Plus Gold

Οθόνη: Εδώ θα χρειαστώ τα φώτα σας (μάλλον θέλω να ΜΗΝ είναι curved).

Κουτί: Δύσκολη επιλογή. Σκέφτομουν να έχει χώρο για cable management, αλλά να είναι και σαν ενυδρείο, ώστε να φαίνεται η καγκουριά μέσα. Ίσως κάποιο από αυτά;
Lian Li O11 Dynamic EVO Gaming Midi Tower 
NZXT H9 Flow Gaming Midi Tower

Ποιος τις λέει αυτές τις βλακείες για τον 7800X3D με αστάθειες; Γιατί στο videocardz π.χ τώρα βλέπω τα ακριβώς αντίθετα να γράφονται

Δεν υπάρχει λόγος να πετάς λεφτά σε γρήγορες ραμ και ακριβά mobo. Το καλό με τον 3d είναι πως δεν τα χρειάζεται για να αποδόσει. Η asrock έχει ωραία b650 σε καλές τιμές, ειδικά αυτά που κυκλοφορούν καιρό έχουν καλή φήμη και υπάρχουν και atx και m-atx, απλά κοιτάς τι θύρες έχει/χρειάζεσαι

Η AIO επίσης πεταμένα λεφτά, μια Endorfy Fortis 5 χωράει εύκολα σε πολλά κουτιά και είναι υπεραρκετή

Για οθόνη υπάρχουν αρκετές επιλογές σε 1440p / 144Hz+ αλλά θα έλεγα να δεις για Oled TV, ειδικά αν παίξει καποια προσφορά

Δημοσ.
6 ώρες πριν, hln3 είπε

Ποιος τις λέει αυτές τις βλακείες για τον 7800X3D με αστάθειες; Γιατί στο videocardz π.χ τώρα βλέπω τα ακριβώς αντίθετα να γράφονται

Δεν υπάρχει λόγος να πετάς λεφτά σε γρήγορες ραμ και ακριβά mobo. Το καλό με τον 3d είναι πως δεν τα χρειάζεται για να αποδόσει. Η asrock έχει ωραία b650 σε καλές τιμές, ειδικά αυτά που κυκλοφορούν καιρό έχουν καλή φήμη και υπάρχουν και atx και m-atx, απλά κοιτάς τι θύρες έχει/χρειάζεσαι

Η AIO επίσης πεταμένα λεφτά, μια Endorfy Fortis 5 χωράει εύκολα σε πολλά κουτιά και είναι υπεραρκετή

Για οθόνη υπάρχουν αρκετές επιλογές σε 1440p / 144Hz+ αλλά θα έλεγα να δεις για Oled TV, ειδικά αν παίξει καποια προσφορά

Χμμ...

Aircooler: 57€

Watercooling 240: 67€

Αναρωτιεμαι εάν τα +10€ αξίζουν την καλύτερη απόδοση ή όχι....
Ειδικά όταν μιλάμε για ένα ακριβό σύστημα...

Ποιος ξέρει, δεν πειράζει ας πάμε πίσω στις παλιες αεροψυξεις. Υποθέτω αεροψυκτους κινητήρες προτιμάτε και για το αυτοκίνητο και τις μοτοσυκλέτες σας.

Mobo:

Όλα κουμπώνουν σε όλα. Σαφώς. Εάν στήνεις σύστημα για το τώρα θα συμφωνήσω ότι μπορεί και να μην έχει σημασια.

Από την άλλη επιλέγει ΑΜ5 πλατφόρμα σε ένα ακριβό σύστημα και προτείνεις να πετάξει όλα όσα αυτό μπορεί να προσφέρει κρατώντας μόνο τις DDR5 μνημες.

Ξεχναμε τα PCIe5.0, ξεχνάμε τους Nvme gen5, ξεχνάμε thunderbolt θύρες, ξεχνάμε 2.5G ή και 10G internet, ξεχνάμε 8 layer mobo, ξεχνάμε reinforced slots, ξεχνάμε VRMs και MOSFETs που να αντέχουν να υποστηρίξουν σωστα και όχι υποτυπώδη μόνο, τους δυνατότερους επεξεργαστές της σειράς αλλά και την νέας σειράς που έρχεται, κλπ κλπ διότι απλά μια απλή Β650 μπορεί να σηκώσει τον 7800x3d.

Και μετά έρχεστε και ρωτάτε εδώ μέσα γιατί δεν παίζει σωστά το σύστημα όταν βάζετε μετά από κάποια χρόνια έναν δυνατότερο επεξεργαστή και κάποιες πιο γρήγορες μνήμες πάνω ενώ στο manual και το BIOS λέει ότι είναι συμβατός.

Όχι δεν χρειάζεται να "πετάει" χρήματα σε γρήγορες RAMs και καλές mobo για ένα σύστημα με χρήση "Gaming βαρύ (και ασήκωτο 😛) και σε όλα τα είδη."

Πιθανολογω ότι δεν χρειάζεται να *πετάξει" χρήματα και για καλή και ακριβή GPU....

Μάλλον έχω πρόβλημα με την κατανόηση της έννοιας "πετάω χρήματα" οπότε θα το αφήσω εδώ.

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Σε Asus θα πρότεινα κλασικά την

Asus PRO Art X670e creator

Η Asus ROG Strix B650E-E ειναι πολύ καλή αλλά προσοχή να πας στην -E-E γιατί έχει πολλά παρόμοια μοντέλα αλλά δεν είναι όλα στο ίδιο επίπεδο.

Επίσης την ASRock Taichi B650E

Με την "Asus PRO Art X670e creator" πάντως σου κόλλησε 🤣. Μόνο εμείς οι δυο την προτείνουμε 😅 Μια από τις ομορφότερες και πιο ουσιαστικές μητρικές. Τη βάζω εδώ να τη θαυμάσουμε 😅

ProArt X670E-CREATOR WIFI front view, 45 degrees

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε

Με την "Asus PRO Art X670e creator" πάντως σου κόλλησε 🤣. Μόνο εμείς οι δυο την προτείνουμε 😅 Μια από τις ομορφότερες και πιο ουσιαστικές μητρικές. Τη βάζω εδώ να τη θαυμάσουμε 😅

ProArt X670E-CREATOR WIFI front view, 45 degrees

Θα μείνω στο "ουσιαστικη"

Εάν δεν είχα βρει την Taichi B650E στα 315€ οταν την αγόρασα θα την είχα τσιμπήσει μάλλον.

Εξακολουθεί να μου λείπει από αυτή το troubleshooting display.

Δεν ανήκει στις Gaming οπότε δεν θα την βρεις στα αντίστοιχα συγκριτικά ούτε και στις αναζητήσεις. Γι αυτό

Για X670e την λες και σε λογική τιμή. Συγκριτικά πάντα. Γιατί όλες είναι κάπως υπερτιμημένες.

Πάντως οι τιμές ανεβαίνουν και δεν βλέπω να πέφτουν με τίποτε

Η Asus ROG Strix B650E-E ηταν μια από τις επιλογές που εξεταζα.

Δεν έχω ιδιαίτερη εκτίμηση για τις άλλες B650E Strix. Μόνο για την Ε-Ε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Ποιος ξέρει, δεν πειράζει ας πάμε πίσω στις παλιες αεροψυξεις. Υποθέτω αεροψυκτους κινητήρες προτιμάτε και για το αυτοκίνητο και τις μοτοσυκλέτες σας.

Oι μηχανες εσωτερικης καυσεως εχουν ειδικους στεγανους αγωγους στους κυλινδρους και τα καπακια, που κυκλοφορει το υγρο ψυξης και δεν υπαρχουν ηλεκτρικα κυκλωματα κοντα σε αυτους. Μονο καποιοι "σενσορες" κι αυτοι σε ειδικες υποδοχες.

Αυτο που προσωπικα φοβαμαι στις υδροψυξεις των PC ειναι τα σημεια συνδεσης σωληνων-εξαρτηματων. Αν η συνδεση τους γινοταν με καποιο συστημα "ρακορ" θα ειχα μεγαλυτερη εμπυσστοσυνη. Επισης το υλικο που ειναι φτιαγμενες οι ιδιες οι σωληνες. Για αυτο, οσο με περνει βαζω στο δικο μου μηχανημα αεροψηξη κι ας ειναι ακριβοτερη η δειχνει τεραστεια μεσα στο κουτι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...