b00mb00m Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 αν θελουμε να αλλάξουμε έναν σκληρό σε synology επειδή χάλασε μπορούμε να πάρουμε οποιονδήποτε στα ίδια TB? Έχω 2 σε raid και η ζωή του ενός πέφτει. Θα τον αλλάξω για να μη τρέχω αργότερα. Επίσης φοβάμαι μη κάνω καμια γκάφα κατα την αλλαγή και τα χάσω όλα. Τοποθετώ τον καινούργιο και μετά η διαδικασία είναι εύκολη; Μήπως πρέπει να κρατήσω backup σε κανέναν άλλον σκληρό;
atheatos Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 13 λεπτά πριν, b00mb00m είπε αν θελουμε να αλλάξουμε έναν σκληρό σε synology επειδή χάλασε μπορούμε να πάρουμε οποιονδήποτε στα ίδια TB? Έχω 2 σε raid και η ζωή του ενός πέφτει. Θα τον αλλάξω για να μη τρέχω αργότερα. Επίσης φοβάμαι μη κάνω καμια γκάφα κατα την αλλαγή και τα χάσω όλα. Τοποθετώ τον καινούργιο και μετά η διαδικασία είναι εύκολη; Μήπως πρέπει να κρατήσω backup σε κανέναν άλλον σκληρό; Καλό είναι να έχεις backup γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Άλλωστε και η ίδια η synology το γράφει ξεκάθαρα στις οδηγίες της το backup σε τετοιες περιπτώσεις. Όσο για τους σκληρούς ένας οποιοσδήποτε non smr σκληρός στην ίδια χωρητικότητα θα κάνει την δουλειά.
b00mb00m Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 13 λεπτά πριν, atheatos είπε Καλό είναι να έχεις backup γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Άλλωστε και η ίδια η synology το γράφει ξεκάθαρα στις οδηγίες της το backup σε τετοιες περιπτώσεις. Όσο για τους σκληρούς ένας οποιοσδήποτε non smr σκληρός στην ίδια χωρητικότητα θα κάνει την δουλειά. οκ άρα όποιος και να πάρω θα δουλέψει. Νόμιζα μήπως υπάρχει κανένα θέμα ασυμβατότητας. Απλά δε ξέρω τη διαδικασία μόλις βάλω τον 2ο σκληρό. Μη γίνει καμια βλακεία και κάνει κανένα format και στους 2. Θα το ψάξω όμως, Σε γενικές γραμμές απλά αλλάζεις τον 2ο σκληρό και ξεκινάει αυτόματα η αντιγραφη των δεδομένων; Καλά για πρώτη φορά θα αντιγράψω τα δεδομένα σε έναν εξωτερικό που έχω για ασφάλεια
Jiakometi Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Οδηγίες εδώ από το επίσημο κανάλι της Synology.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα