Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft προσπαθεί να πείσει τους χρήστες των Windows 10 να αναβαθμίσουν με full screen μηνύματα

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Odyss3us είπε

αυτο δηλαδη το αθλιο μενου βολευει καλυτερα επειδη εσυ το εχεις συνηθισει για 20 χρονια και θα επρεπε να μεινει για αλλα 100;

9f2d3421cf092b401d20d4a7f0bc6e14734bce14

και αυτο ειναι πιο βολικο:

Classic-Shell-Program-for-Windows.png

απο αυτο:
windows-11-800.jpg

επισης αναλογισου οσους εχουν Ultrawide monitors με αναλυσεις 3440x1440, 5120x1440, 5120x2880 κλπ ποσο αβολο ειναι να στριβουν καθε φορα το κεφαλι τους στην κατω αριστερη γωνια, δε μιλαμε για βολεμα, αλλα για κοινη λογικη,

αν τωρα εσυ παρολαυτα επιμενεις να μην καταλαβαινεις γιατι εγιναν ολα αυτα και παραμενεις αχαμπαρος σε αυτα που εχεις συνηθισει κραζοντας δεξια κι αριστερα, γουστο σου και δικαιωμα σου αλλα πλεον να ξερεις οτι το εχεις εσυ το προβλημα οχι η Microsoft

Για εκατομμύρια απλούς χρήστες,χρήστες εταιριών, είναι πιο βολικό να δουλεύουν με αυτό που έχουν μάθει για πολλά χρόνια. 

Αντε κάτσε εκπαίδευσε τους όλους αυτούς να ψάχνουν το καθετί. 

Αν ήθελε η Microsoft νέα εμφάνιση ας άφηνε επιλογή και για την παλιά 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, adi32 είπε

Για εκατομμύρια απλούς χρήστες,χρήστες εταιριών, είναι πιο βολικό να δουλεύουν με αυτό που έχουν μάθει για πολλά χρόνια. 

Αντε κάτσε εκπαίδευσε τους όλους αυτούς να ψάχνουν το καθετί. 

Αν ήθελε η Microsoft νέα εμφάνιση ας άφηνε επιλογή και για την παλιά 

Ε καλά τωρα... εκπαίδευση... αυτά τα λέμε μεταξύ μας. Ίσως ίσχυε τα αρχαία χρόνια. Είναι σαν να λέω στη θεία μου.. εκείνο το παράνομο Site εχει τα τούρκικα, και να μου πει η θεία μου... ε που να κατσω να βρω που έχει το μενού και τις επιλογές δεν ξέρω... ασε θα περιμένω να το δω στην τηλεόραση. 😂

Επεξ/σία από Volga

18 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

ζητω συγγνωμη αν χαρακτηρισα,

απο κει και περα νομιζα οτι μιλουσαμε με επιχειρηματα οχι επι προσωπικου γουστου,

αλλωστε απο το πρωτο μηνυμα εχω αναφερει οτι ενα λειτουργικο που απευθυνεται σε εκατομμυρια χρηστες ειναι αναποφευκτο να εχει και ορισμενες διαφοροποιησεις σε προσωπικο επιπεδο, αλλα πιστευα οτι δεν συζητουσαμε επι προσωπικου γουστου,
απο τα updates που μπουκωνουν τη γραμμη φτασαμε να λεμε οτι τα W11 πρεπει να ριπαριστουν για να τρεξουν σε ενα 2πυρηνο 10ετιας με 2Gb ram και τελος μας αρεσει το παλιο δεξι κλικ που επιανε ολη την οθονη..
αλλου για αλλου δηλαδη...

Έχουμε ένα γενικό μπέρδεμα και νομίζω ότι για αυτό ευθύνεται το γεγονός οτι δεν διαβάζεις τα σχόλια μου ή τα διαβάζεις και δεν καταλαβαίνεις τι λέω.

Για να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν κάποια πράγματα. Κόλλησες με τα updates και το αν μπουκώνουν την γραμμή και αν πρέπει να ριπαριστουν για να τρεξουν σε μηχάνημα παλιό.

Το πρόβλημα μου με όλα αυτά και από ότι φαίνεται δεν θες να το καταλάβεις αν και το χω πει πολλές φορές δεν είναι με το λειτουργικό αυτό καθεαυτό αλλά με τις πρακτικές που εφαρμόζει η MS σε αυτό. Με λίγα λόγια μου άρεσαν τα Windows όταν έκανα εγκατάσταση και ήταν πραγματικά καθαρή χωρίς Bloatware. Μου άρεσαν τα Windows όταν δεν χρειαζόμουν εφαρμογές τρίτων για να τα παραμετροποιήσω όπως θέλω εγώ. Εσύ πιστεύεις ότι υπήρχε λόγος που έγιναν αλλαγές. Το ίδιο και εγώ. Εσυ θεωρείς ότι οι συγκεκριμένοι λόγοι είναι σοβαροί εγώ από την άλλη όχι. Δεν υπήρχε λόγος να αντικατασταθεί το control Panel από το settings γιατί το settings είναι πολύ πιο δύσχρηστο από το control panel και τελικά πάλι καταλήγουμε στο control panel και αυτό ήταν κάτι που το έκανες γαργάρα στον σχολιασμό σου. Τα settings μπήκαν απλά γιατί ταίριαζαν με το όλο concept που παρουσίαζαν τα 10ρια. Όπως και πολλές άλλες αλλαγές. Με λίγα λόγια οι τόσο μελετημένες αλλαγές που λες προφανώς δεν είναι και τόσο μελετημένες όταν υποτίθεται ότι τα Windows με τα 10αρια άλλαξαν φιλοσοφία και πρόσωπο και ενίσχυσαν αυτή την αλλαγή με τα 11αρια. Παρόλα αυτά μετά από 10 χρόνια με τα 10αρια και 3? με τα 11αρια καταλήγουμε στο control panel που είναι πρακτικά ίδιο με το control panel των windows 7 για να μην πάω πιο πίσω. Η αλλαγή του Control Panel θα ήταν μια αλλαγή ουσίας και όχι μια αισθητική αλλαγή όπως τα μενού για τα οποία μας λες ότι έχει πέσει τόση μελέτη. Αλλά τι κάνει η MS κάνει τέτοιες αισθητικές αλλαγούλες που μοναδικό σκοπό έχουν να κάνουν τον χρήστη να μην ψάχνει βαθύτερα το λειτουργικό του, να τον δέσουν στον τρόπο που θέλει η MS να δουλεύει ο χρήστης το σύστημα κι όχι να του δώσουν την ελευθερία να κάνει ότι θέλει με το σύστημα του. Η MS πλέον θέλει χαζούς χρήστες κι όχι Power Users. Κι όλες αυτές οι πρακτικές που χρησιμοποιεί με ένα παραγεμισμένο με άσχετα πράγματα περιβάλλον που αποσπούν την προσοχή του έχουν αυτό τον σκοπό. Τα μενού που λες. Στα 11 η έναρξη πήγε στην μέση όπως στα Mac ή το Gnome. Αυτό ποτέ δεν με πείραξε κι ούτε είπα κάτι τέτοιο γιατί ούτως ή άλλως στο Gnome που χρησιμοποιώ καθημερινά το Dock στην μέση είναι. Αλλά... όταν γεμίζεις τον τόπο εικονίδια η προσοχή αποσπάται την στιγμή που στο κείμενο πρέπει να προσέχεις τι διαβάζεις για να κάνεις αυτό που θες. Θες άλλο παράδειγμα? Πας να βάλεις ένα PC σε domain. Αντί να έχει την επιλογή μέσα στα settings κι απλά να είναι ένα κουμπί connect to domain το χει κρυμμένο μέσα στα Advanced Settings και σε πετάει πάλι μετά στα παλιά. Αυτές είναι οι μελετημένες αλλαγές? Οτιδήποτε σημαντικό θες να κάνεις μέσα στο λειτουργικό είναι κρυμμένο στα παλιά μενού που η MS έχει κρυψει πίσω από εφαρμογούλες τυπου settings κλπ. Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις λίγο καλύτερα την άποψη μου. Αν  θα την αποδεχτείς με νοιάζει ελάχιστα. Αλλά αλλού για αλλού και χωρίς επιχειρήματα δεν μιλάω. Ακόμη και η προσωπική προτίμηση είναι ένα από πολλά επιχειρήματα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, ovidius80 said:

Έχουμε ένα γενικό μπέρδεμα και νομίζω ότι για αυτό ευθύνεται το γεγονός οτι δεν διαβάζεις τα σχόλια μου ή τα διαβάζεις και δεν καταλαβαίνεις τι λέω.

Για να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν κάποια πράγματα. Κόλλησες με τα updates και το αν μπουκώνουν την γραμμή και αν πρέπει να ριπαριστουν για να τρεξουν σε μηχάνημα παλιό.

Το πρόβλημα μου με όλα αυτά και από ότι φαίνεται δεν θες να το καταλάβεις αν και το χω πει πολλές φορές δεν είναι με το λειτουργικό αυτό καθεαυτό αλλά με τις πρακτικές που εφαρμόζει η MS σε αυτό. Με λίγα λόγια μου άρεσαν τα Windows όταν έκανα εγκατάσταση και ήταν πραγματικά καθαρή χωρίς Bloatware. Μου άρεσαν τα Windows όταν δεν χρειαζόμουν εφαρμογές τρίτων για να τα παραμετροποιήσω όπως θέλω εγώ. Εσύ πιστεύεις ότι υπήρχε λόγος που έγιναν αλλαγές. Το ίδιο και εγώ. Εσυ θεωρείς ότι οι συγκεκριμένοι λόγοι είναι σοβαροί εγώ από την άλλη όχι. Δεν υπήρχε λόγος να αντικατασταθεί το control Panel από το settings γιατί το settings είναι πολύ πιο δύσχρηστο από το control panel και τελικά πάλι καταλήγουμε στο control panel και αυτό ήταν κάτι που το έκανες γαργάρα στον σχολιασμό σου. Τα settings μπήκαν απλά γιατί ταίριαζαν με το όλο concept που παρουσίαζαν τα 10ρια. Όπως και πολλές άλλες αλλαγές. Με λίγα λόγια οι τόσο μελετημένες αλλαγές που λες προφανώς δεν είναι και τόσο μελετημένες όταν υποτίθεται ότι τα Windows με τα 10αρια άλλαξαν φιλοσοφία και πρόσωπο και ενίσχυσαν αυτή την αλλαγή με τα 11αρια. Παρόλα αυτά μετά από 10 χρόνια με τα 10αρια και 3? με τα 11αρια καταλήγουμε στο control panel που είναι πρακτικά ίδιο με το control panel των windows 7 για να μην πάω πιο πίσω. Η αλλαγή του Control Panel θα ήταν μια αλλαγή ουσίας και όχι μια αισθητική αλλαγή όπως τα μενού για τα οποία μας λες ότι έχει πέσει τόση μελέτη. Αλλά τι κάνει η MS κάνει τέτοιες αισθητικές αλλαγούλες που μοναδικό σκοπό έχουν να κάνουν τον χρήστη να μην ψάχνει βαθύτερα το λειτουργικό του, να τον δέσουν στον τρόπο που θέλει η MS να δουλεύει ο χρήστης το σύστημα κι όχι να του δώσουν την ελευθερία να κάνει ότι θέλει με το σύστημα του. Η MS πλέον θέλει χαζούς χρήστες κι όχι Power Users. Κι όλες αυτές οι πρακτικές που χρησιμοποιεί με ένα παραγεμισμένο με άσχετα πράγματα περιβάλλον που αποσπούν την προσοχή του έχουν αυτό τον σκοπό. Τα μενού που λες. Στα 11 η έναρξη πήγε στην μέση όπως στα Mac ή το Gnome. Αυτό ποτέ δεν με πείραξε κι ούτε είπα κάτι τέτοιο γιατί ούτως ή άλλως στο Gnome που χρησιμοποιώ καθημερινά το Dock στην μέση είναι. Αλλά... όταν γεμίζεις τον τόπο εικονίδια η προσοχή αποσπάται την στιγμή που στο κείμενο πρέπει να προσέχεις τι διαβάζεις για να κάνεις αυτό που θες. Θες άλλο παράδειγμα? Πας να βάλεις ένα PC σε domain. Αντί να έχει την επιλογή μέσα στα settings κι απλά να είναι ένα κουμπί connect to domain το χει κρυμμένο μέσα στα Advanced Settings και σε πετάει πάλι μετά στα παλιά. Αυτές είναι οι μελετημένες αλλαγές? Οτιδήποτε σημαντικό θες να κάνεις μέσα στο λειτουργικό είναι κρυμμένο στα παλιά μενού που η MS έχει κρυψει πίσω από εφαρμογούλες τυπου settings κλπ. Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις λίγο καλύτερα την άποψη μου. Αν  θα την αποδεχτείς με νοιάζει ελάχιστα. Αλλά αλλού για αλλού και χωρίς επιχειρήματα δεν μιλάω. Ακόμη και η προσωπική προτίμηση είναι ένα από πολλά επιχειρήματα

ωστε δεν ειχε bloatware στα 7, Vista και πιο πισω, δεν ειχε το Msn, Skype, Zunemusic, Zunevideo, Wallet, κλπ. συγκρινεις εποχες που ενας υπολογιστης δεν απαιτουσε απαραιτητα συνδεση internet ενω τωρα η συνδεση ειναι αδιαπραγματευτος κανονας που οχι μονο το setup ψαχνει πριν την εγκατασταση για updates αλλα ακομα και το bios!
εξαλλου η ιδια η Microsoft σου δινει επιλογη να διαμορφωσεις τα Privacy Settings

για τα μενου και το Control Panel τα εχουμε ξαναπει, η Microsoft κανει σιγα σιγα τις αλλαγες στο UI, μετα τα 10αρια ειμαστε σε μια μεταβατικη περιοδο οπου καποια μενου παραμενουν και στις 2 εκδοσεις τους ενω καποια αλλα ενσωματωνονται σταδιακα στο νεο UI, αν γινονταν ολα μονομιας τοτε θα ειχαμε αντιδρασεις, η ουσια ειναι οτι το παλιο κλασσικο UI 20ετιας δεν κανει σωστο scaling ουτε στις συγχρονες τεραστιες οθονες αλλα ουτε και στα 13ιντσα λαπτοπ με 4Κ αναλυση,
δεν ηταν εξαρχης σχεδιασμενο το UI απο τα 90ς για τετοιες αναλυσεις ουτε υπηρχαν τοτε αναγκες επιλογης dark mode που πλεον ειναι must!

πριν 10-15  χρονια δεν υφιστατο 4Κ resolution κι αν υπηρχε αφορουσε ενα απειροελαχιστο κλασμα, σημερα τεινει να γινει η στανταρ αναλυση ακομα και σε midrange laptop

υποτιθεται οτι εισαι εμπειρος χρηστης και θαπρεπε να τα γνωριζεις ολα αυτα αντι να ταμπουρωνεσαι στο μικροκοσμο σου και να κραζεις το οποιο ξεβολεμα σου, αυτα σου τα λεω φιλικα και με την αρχη οτι τα διαβαζουν και οι υπολοιποι
αν θες να παραμενεις σκαλωμενος στο παρελθον δικαιωμα σου αλλα καλο ειναι να βλεπουμε με μια ευρυτερη και κριτικη ματια το τι συμβαινει σε ολα γυρω μας, καποιες αλλαγες καλες ή κακες ειναι αναποφευκτες οπως πχ το Copilot και αλλες online υπηρεσιες ή προγραμματα οπως το Photoshop οπου σε ορισμενες λειτουργιες οπως πχ το Generative AI λειτουργει απτο cloud και κανει παπαδες! δουλεια μιας ημερας γινεται πλεον σε λιγα λεπτα και θα κατσω να παραπονιεμαι την εποχη της τηλε-εργασιας επειδη δεν γινεται οπως παλια; ή επειδη απαιτει γραμμη internet?

Επεξ/σία από Odyss3us

ρε συ @Odyss3us είτε είχες 14αρα οθόνη είτε 50αρα (άντε πες στα 11 βελτιώθηκε λίγο σε σχέση με τα 10) 
ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο περιεχόμενο σου έδειχνε στα settings και απλά σου πετούσε ένα section π.χ. σε δεξιά μέ άχρηστα Link βοήθειας 
πήγαινε π.χ στα apps σου , βάλτο σε μια 32+ 2Κ οθόνη full screen και πες μου πόση ώρα πρέπει να παίξεις με την ροδέλα σου για να πας τέρμα κάτω , ενώ η μισή οθόνη είναι απλά κενή 

ενώ στην ίδια περίπτωση στο παμπάλιο άθλιο (οπτικά) control panel στην 50αρα οθόνη τουλάχιστον θα είχες όλη την πληροφορία ... 

βλέπω και νέες εγκαταστάσεις που ο dev μάλλον ξέχασε ότι ο χρήστης μπορεί να έχει δάχτυλα και να έχει και πληκτρολόγιο και δεν πιάνει π.χ. ούτε το να γράψεις ένα γράμμα για να πας στην γλώσσα που θες να επιλέξεις , πρέπει να κάνεις scroll λες και είσαι στην tv σου και έχεις το τηλεκοντρόλ ένα πράγμα
(δεν μιλάω ως χρήστης ενός pc , μη μου πεις "αυτά μια φορά θα τα κάνεις" )

αυτά τα "ναι αλλά κάνουν για διάφορες συσκευές" είναι δικαιολογίες βαρεμάρας ή θεμάτων που κρύβουμε κάτω από το χαλάκι ... θέλαν (θέλουν) να προωθήσουν tablet/touch συσκευές φυσικά αλλά πάντα εις βάρος των desktop (όταν μπαίνω σε σύστημα με server 2012 γελάω κάθε φορά με την έναρξη) και χωρίς να έχουν καταφέρει ακόμα να στρώσουν πράγματα όσον αφορά το ui (έχουν ακόμα τα κολλήματα τους , πλέον τα έχουν μεταφέρει δυστυχώς και στον explorer )

14 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

Microsoft σου δινει επιλογη να διαμορφωσεις τα Privacy Settings

Η Μicrosoft σου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσεις Privacy Settings. Οκ το ακούσαμε κι αυτό. Ποια Privacy settings σου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσεις? Όταν σου λέει διάλεξε ανάμεσα στο βασικό πακέτο πληροφοριών που θα τραβάω ή στο πλήρες? Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας τώρα? Ή όταν κάνει ότι μπορεί να μπλοκάρει την δυνατότητα μου να μην χρησιμοποιήσω local λογαριασμό αλλά λογαριασμό microsoft? Να μαστε λίγο σοβαροί σε παρακαλώ. Από την στιγμή που δεν μου δίνει την δυνατότητα να κόψω τελείως οποιαδήποτε συλλογή δεδομένων κάνει από το λειτουργικό μου και από το δίκτυο μου privacy δεν παίζει.

19 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

η Microsoft κανει σιγα σιγα τις αλλαγες στο UI, μετα τα 10αρια ειμαστε σε μια μεταβατικη περιοδο οπου καποια μενου παραμενουν και στις 2 εκδοσεις ενω καποια αλλα ενσωματωνονται σταδιακα στο νεο UI, αν γινονταν ολα μονομιας τοτε θα ειχαμε αντιδρασεις,

Δηλαδή το να κάνει αλλαγές ουσίας είναι κάτι που πρέπει να γίνει σιγά σιγά (13 ολόκληρα χρόνια δεν είναι αρκετά) αλλά το να κάνουμε ανούσιες αλλαγές είναι εύκολο κι ανέξοδο και θα μπορέσουμε να κάνουμε τους χρήστες να τις καταπιούν. Καταλαβαίνεις την αντίφαση εδώ πέρα ε?

22 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

παλιο κλασσικο UI 20ετιας δεν κανει σωστο scaling ουτε στις συγχρονες τεραστιες οθονες αλλα ουτε και στα 13ιντσα λαπτοπ με 4Κ αναλυση

Αυτό είναι καθαρά θέμα προγραμματισμού και ικανότητας προγραμματιστών να φτιαχτεί. Το ότι δεν έχει φτιαχτεί ή αντικατασταθεί εδώ και 13 χρόνια? Μάλλον τίθεται θέμα θέλησης (ή το αντίθετο) ή ανικανότητας

24 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

καποιες αλλαγες καλες ή κακες ειναι αναποφευκτες οπως πχ το Copilot και αλλες online υπηρεσιες ή προγραμματα οπως το Photoshop οπου σε ορισμενες λειτουργιες οπως πχ το Generative AI λειτουργει απτο cloud και κανει παπαδες! δουλεια μιας ημερας γινεται πλεον σε λιγα λεπτα και θα κατσω να παραπονιεμαι την εποχη της τηλε-εργασιας επειδη δεν γινεται οπως παλια; ή επειδη απαιτει γραμμη internet?

Σου παραπονέθηκα εγώ για οτιδήποτε από όλα αυτά? Πάρα πολλά από αυτά τα χρησιμοποιώ καθημερινά. Το ότι τα χρησιμοποιούμε δεν σημαίνει ότι πρέπει να δέχομαι άκριτα κάθε χαζομάρα που μου πετάει η Microsoft από δω κι από κει.

η ms έχει τα κομπλεξικά της σε ό.τι αφορά 

start menu και αναζήτηση
(ναι άλλος φωστήρας θεώρησε ότι είναι καλύτερο να εμφανίζονται αποτελέσματα στο bing ενώ γράφεις cmd :) )

γενικά σε αυτά τα 2 "πονάνε" χρόνια

καλή η ai , ωραίο π.χ. το snipping tool να σου βγάζει το text  και ό.τι άλλο έχει βγει (δεν έχω ασχοληθεί, δεν ξέρω)
αλλά ρε φίλε αν κάνεις 5 δεύτερα για να ανοίξεις μια έναρξη ή να βρεις μια εφαρμογή συστήματος από την αναζήτηση σου εεεεεε  κάτι δεν έχεις φτιάξει σωστά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, ovidius80 said:

Η Μicrosoft σου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσεις Privacy Settings. Οκ το ακούσαμε κι αυτό. Ποια Privacy settings σου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσεις? Όταν σου λέει διάλεξε ανάμεσα στο βασικό πακέτο πληροφοριών που θα τραβάω ή στο πλήρες? Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας τώρα? Ή όταν κάνει ότι μπορεί να μπλοκάρει την δυνατότητα μου να μην χρησιμοποιήσω local λογαριασμό αλλά λογαριασμό microsoft? Να μαστε λίγο σοβαροί σε παρακαλώ. Από την στιγμή που δεν μου δίνει την δυνατότητα να κόψω τελείως οποιαδήποτε συλλογή δεδομένων κάνει από το λειτουργικό μου και από το δίκτυο μου privacy δεν παίζει.

Δηλαδή το να κάνει αλλαγές ουσίας είναι κάτι που πρέπει να γίνει σιγά σιγά (13 ολόκληρα χρόνια δεν είναι αρκετά) αλλά το να κάνουμε ανούσιες αλλαγές είναι εύκολο κι ανέξοδο και θα μπορέσουμε να κάνουμε τους χρήστες να τις καταπιούν. Καταλαβαίνεις την αντίφαση εδώ πέρα ε?

Αυτό είναι καθαρά θέμα προγραμματισμού και ικανότητας προγραμματιστών να φτιαχτεί. Το ότι δεν έχει φτιαχτεί ή αντικατασταθεί εδώ και 13 χρόνια? Μάλλον τίθεται θέμα θέλησης (ή το αντίθετο) ή ανικανότητας

Σου παραπονέθηκα εγώ για οτιδήποτε από όλα αυτά? Πάρα πολλά από αυτά τα χρησιμοποιώ καθημερινά. Το ότι τα χρησιμοποιούμε δεν σημαίνει ότι πρέπει να δέχομαι άκριτα κάθε χαζομάρα που μου πετάει η Microsoft από δω κι από κει.

αν θες επιπλεον πας και κλεινεις τα αντιστοιχα services ή τρεχεις καποιο ετοιμο scriptακι και μη μου πεις οτι παλιοτερα τα Windows δεν ηθελαν διαμορφωση και ετρεχαν νερακι απτο setup..

ειτε το θελουμε ειτε οχι ζουμε σε ενα κοσμο με ολοενα και περισσοτερες 24/7 online εξυπνες συσκευες (IOT)
δεν ελπιζω σε ενα δημοφιλες λειτουργικο να βαλει παρωπιδες σε αυτη τη προοπτικη, ουτε σιχτιριζω και μοιρολατρω αν δε το κανει

ολοι ειδαμε τι εγινε με τα 8αρια, αποδειχθηκε οτι ο κοσμος δεν θελει πολλες και μεγαλες αλλαγες, η Ms δεν θελει να επαναλαβει το ιδιο λαθος, γιαυτο παει σε σταδιακη αναμορφωση, εδω ημασταν οταν σχολιαζαμε τις αλλαγες του 23Η2 Update και το αν θα προλαβει να αλλαχθει εξολοκληρου το CPanel με τα W12

Επεξ/σία από Odyss3us

1 λεπτό πριν, Odyss3us είπε

αν θες επιπλεον πας και κλεινεις τα αντιστοιχα services ή τρεχεις καποιο ετοιμο scriptακι και μη μου πεις οτι παλιοτερα τα Windows δεν ηθελαν διαμορφωση και ετρεχαν νερο απτο setup..

Βασικά ήθελαν πολύ λιγότερη διαμόρφωση και δεν είχαν θέματα privacy. Επίσης το κομμάτι της διαμόρφωσης αφορούσε θέματα ουσίας και καθημερινής χρήσης. Όχι ένα κάρο Bloatware, ρυθμίσεις ασφαλείας - ιδιωτικότητας, χάσιμο χρόνου για να βρω τρόπους να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου όπως θέλω εγώ κλπ. Η διαμόρφωση που έκανα στα 7 ήταν drivers, εφαρμογές ταξινόμηση φακέλων κλπ. Δεν έτρωγα μιάμιση ώρα για να αλλάξω κλειδιά στην registry, να βάλω πολιτικές ασφαλείας, να σβήσω άχρηστες εφαρμογές, να κόψω τηλεμετρία κλπ.

10 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

ειτε το θελουμε ειτε οχι ζουμε σε ενα κοσμο με ολοενα και περισσοτερες 24/7 online εξυπνες συσκευες (IOT)
δεν ελπιζω σε ενα δημοφιλες λειτουργικο να βαλει παρωπιδες σε αυτη τη προοπτικη, ουτε σιχτιριζω αν δε το κανει

Κανένας δεν λέει να βάλει το λειτουργικό παρωπίδες. Αυτό που λέμε είναι να κόψει τις αλλαγές για χάριν των αλλαγών μόνο και όταν κάνει αλλαγές να είναι ουσίας, σοβαρές και χρήσιμες στους χρήστες. Το μοναδικό που δεν κάνει η MS είναι αυτό.

13 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

ολοι ειδαμε τι εγινε με τα 8αρια, αποδειχθηκε οτι ο κοσμος δεν θελει πολλες και μεγαλες αλλαγες, η Ms δεν θελει να επαναλαβει το ιδιο λαθος, γιαυτο παει σε σταδιακη αναμορφωση, εδω ημασταν οταν σχολιαζαμε τις αλλαγες του 23Η2 Update και αν και ποτε θα αλλαχθει εξολοκληρου το CPanel

Το πρόβλημα με τα 8αρια δεν ήταν ότι έγιναν αλλαγές. Το πρόβλημα ήταν ότι οι αλλαγές ήταν κακές και λάθος και έκαναν το λειτουργικό τρομακτικά δύσχρηστο. Τα 8 ήταν κάτι που ήθελε να είναι λειτουργικό για tablet και κινητά αλλά και για desktop αλλά αυτό ήταν αδύνατο γιατί για να δουλέψει το ένα έπρεπε να χεις touch οθόνη κλπ . Όμως αυτό δεν μπορούσε να δουλέψει με το άλλο γιατί το ποντίκι δεν ήταν ανθρώπινο δάχτυλο. Ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα με τις αλλαγές αρκεί να τις καταλαβαίνει και να χουν ουσία.

Έχεις παρατηρήσει επίσης ότι στα αντίστοιχα server λειτουργικά της MS αλλαγές τέτοιου είδους απλά δεν συμβαίνουν? Γιατί άραγε? Δουλεύω Windows Server από την εποχή των 2003 ως τώρα. Εχω δει λίγο ή πολύ όλες τις εκδόσεις των Server. Το κομμάτι της διαχείρισης του server? Ακόμα και τώρα χρησιμοποιεί σχεδόν παντού σχεδόν τα ίδια μενού σχεδόν τα ίδια παράθυρα διαλόγου από κει πίσω στο 2003. Είδες να παραπονιέται κανείς από τους Admins για οποιαδήποτε αλλαγή? Οχι διότι οι αλλαγές που έχουν γίνει ήταν ουσίας. Πρόσθεσαν πράγματα και αύξησαν δυνατότητες και ασχολήθηκαν με την ουσία. 

Στα 10αρια και τα 11αρια έχουν βελτιώσει όντως την απόδοση κατά πολύ. Αλλά ταυτόχρονα έχουν αφαιρέσει επιλογές από τον χρήστη είτε απευθείας είτε με το να τις κρύβουν όσο πιο καλά μπορούν. Και αυτό είναι απαράδεκτο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, kodorevi8ulis said:

ρε συ @Odyss3us είτε είχες 14αρα οθόνη είτε 50αρα (άντε πες στα 11 βελτιώθηκε λίγο σε σχέση με τα 10) 
ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο περιεχόμενο σου έδειχνε στα settings και απλά σου πετούσε ένα section π.χ. σε δεξιά μέ άχρηστα Link βοήθειας 
πήγαινε π.χ στα apps σου , βάλτο σε μια 32+ 2Κ οθόνη full screen και πες μου πόση ώρα πρέπει να παίξεις με την ροδέλα σου για να πας τέρμα κάτω , ενώ η μισή οθόνη είναι απλά κενή 

ενώ στην ίδια περίπτωση στο παμπάλιο άθλιο (οπτικά) control panel στην 50αρα οθόνη τουλάχιστον θα είχες όλη την πληροφορία ... 

βλέπω και νέες εγκαταστάσεις που ο dev μάλλον ξέχασε ότι ο χρήστης μπορεί να έχει δάχτυλα και να έχει και πληκτρολόγιο και δεν πιάνει π.χ. ούτε το να γράψεις ένα γράμμα για να πας στην γλώσσα που θες να επιλέξεις , πρέπει να κάνεις scroll λες και είσαι στην tv σου και έχεις το τηλεκοντρόλ ένα πράγμα
(δεν μιλάω ως χρήστης ενός pc , μη μου πεις "αυτά μια φορά θα τα κάνεις" )

αυτά τα "ναι αλλά κάνουν για διάφορες συσκευές" είναι δικαιολογίες βαρεμάρας ή θεμάτων που κρύβουμε κάτω από το χαλάκι ... θέλαν (θέλουν) να προωθήσουν tablet/touch συσκευές φυσικά αλλά πάντα εις βάρος των desktop (όταν μπαίνω σε σύστημα με server 2012 γελάω κάθε φορά με την έναρξη) και χωρίς να έχουν καταφέρει ακόμα να στρώσουν πράγματα όσον αφορά το ui (έχουν ακόμα τα κολλήματα τους , πλέον τα έχουν μεταφέρει δυστυχώς και στον explorer )

ειμαι σε 4k 42αρα με 100% scaling οποτε δεν εχω κανενα λογο να ανοιγω μια σελιδα σε fullscreen

16 minutes ago, ovidius80 said:

Βασικά ήθελαν πολύ λιγότερη διαμόρφωση και δεν είχαν θέματα privacy. Επίσης το κομμάτι της διαμόρφωσης αφορούσε θέματα ουσίας και καθημερινής χρήσης. Όχι ένα κάρο Bloatware, ρυθμίσεις ασφαλείας - ιδιωτικότητας, χάσιμο χρόνου για να βρω τρόπους να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου όπως θέλω εγώ κλπ. Η διαμόρφωση που έκανα στα 7 ήταν drivers, εφαρμογές ταξινόμηση φακέλων κλπ. Δεν έτρωγα μιάμιση ώρα για να αλλάξω κλειδιά στην registry, να βάλω πολιτικές ασφαλείας, να σβήσω άχρηστες εφαρμογές, να κόψω τηλεμετρία κλπ.

Κανένας δεν λέει να βάλει το λειτουργικό παρωπίδες. Αυτό που λέμε είναι να κόψει τις αλλαγές για χάριν των αλλαγών μόνο και όταν κάνει αλλαγές να είναι ουσίας, σοβαρές και χρήσιμες στους χρήστες. Το μοναδικό που δεν κάνει η MS είναι αυτό.

Το πρόβλημα με τα 8αρια δεν ήταν ότι έγιναν αλλαγές. Το πρόβλημα ήταν ότι οι αλλαγές ήταν κακές και λάθος και έκαναν το λειτουργικό τρομακτικά δύσχρηστο. Τα 8 ήταν κάτι που ήθελε να είναι λειτουργικό για tablet και κινητά αλλά και για desktop αλλά αυτό ήταν αδύνατο γιατί για να δουλέψει το ένα έπρεπε να χεις touch οθόνη κλπ . Όμως αυτό δεν μπορούσε να δουλέψει με το άλλο γιατί το ποντίκι δεν ήταν ανθρώπινο δάχτυλο. Ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα με τις αλλαγές αρκεί να τις καταλαβαίνει και να χουν ουσία.

Έχεις παρατηρήσει επίσης ότι στα αντίστοιχα server λειτουργικά της MS αλλαγές τέτοιου είδους απλά δεν συμβαίνουν? Γιατί άραγε? Δουλεύω Windows Server από την εποχή των 2003 ως τώρα. Εχω δει λίγο ή πολύ όλες τις εκδόσεις των Server. Το κομμάτι της διαχείρισης του server? Ακόμα και τώρα χρησιμοποιεί σχεδόν παντού σχεδόν τα ίδια μενού σχεδόν τα ίδια παράθυρα διαλόγου από κει πίσω στο 2003. Είδες να παραπονιέται κανείς από τους Admins για οποιαδήποτε αλλαγή? Οχι διότι οι αλλαγές που έχουν γίνει ήταν ουσίας. Πρόσθεσαν πράγματα και αύξησαν δυνατότητες και ασχολήθηκαν με την ουσία. 

Στα 10αρια και τα 11αρια έχουν βελτιώσει όντως την απόδοση κατά πολύ. Αλλά ταυτόχρονα έχουν αφαιρέσει επιλογές από τον χρήστη είτε απευθείας είτε με το να τις κρύβουν όσο πιο καλά μπορούν. Και αυτό είναι απαράδεκτο

για να το τελειωνουμε με το tweaking εγω στα 7αρια χρησιμοποιουσα το Windows 7 Tweaker, μετα το Windows 8 Tweaker, για τα 10/11 βγηκε το Windows 5 Ultimate Tweaker, υποθεση 5 λεπτων ανοιγεις παραλληλα ενα 2ο μηχανημα ή κρατας screenshot, αντιγραφεις τα settings απο εκει κανεις apply και ξεμπερδεψες, υπαρχουν και αλλα αντιστοιχα προγραμματα, απορω γιατι επιμενεις και καθεσαι και γραφεις τοσες σελιδες για υποθεση 5 λεπτων.. τοσος πονος ποια;

για το UI οτι ειχα να πω το ειπα ηδη,

γιατι η Ms δεν αλλαζει το interface στους server.. σε ποιους απευθυνονται τα Server? στον απλο χρηστη; ειναι ανταγωνιστικο προιον;
προφανως για καποιο ανεξηγητο λογο σκεφτεσαι εντελως αναποδα,  θες να εισαι πνευμα αντιλογιας, επαναστατης χωρις αιτια κλπ. οκ

Επεξ/σία από Odyss3us

16 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

προφανως για καποιο ανεξηγητο λογο σκεφτεσαι εντελως αναποδα,  θες να εισαι πνευμα αντιλογιας, επαναστατης χωρις αιτια κλπ. οκ

Όχι. Δεν θέλω να είμαι πνεύμα αντιλογίας. Απλά θέλω να έχω πλήρη έλεγχο στον υπολογιστή μου όπως είχα από την εποχή που δούλευα DOS. Ξέρω τι θα πεις. Ο κόσμος εξελίσσεται. Δεκτό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι εγώ πρέπει να χάνω τον έλεγχο που έχω στο μηχάνημα μου, επειδή έτσι το θέλει η MS. Τώρα αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα με αυτό κανένα απολύτως πρόβλημα. Αλλά... Μην προσπαθείς κιόλας να μας πείσεις ότι ό,τι κάνει η MS είναι καλώς καμωμένο και πως όλες οι αλλαγές που κάνει είναι τέλεια μελετημένες, και γίνονται για το καλό του χρήστη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, ovidius80 said:

Όχι. Δεν θέλω να είμαι πνεύμα αντιλογίας. Απλά θέλω να έχω πλήρη έλεγχο στον υπολογιστή μου όπως είχα από την εποχή που δούλευα DOS. Ξέρω τι θα πεις. Ο κόσμος εξελίσσεται. Δεκτό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι εγώ πρέπει να χάνω τον έλεγχο που έχω στο μηχάνημα μου, επειδή έτσι το θέλει η MS. Τώρα αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα με αυτό κανένα απολύτως πρόβλημα. Αλλά... Μην προσπαθείς κιόλας να μας πείσεις ότι ό,τι κάνει η MS είναι καλώς καμωμένο και πως όλες οι αλλαγές που κάνει είναι τέλεια μελετημένες, και γίνονται για το καλό του χρήστη.

μπορεις να εχεις τον ελεγχο, εχεις ακομα ελπιδες βγαλτο απτο δικτυο ή ακομα καλυτερα απτη μπριζα

και στα κινητα οταν τα κλεινουμε πρεπει να βγαζουμε και την μπαταρια για να σταματησει το sniffing,τωρα πλεον δεν μπορουμε ουτε αυτο

Επεξ/σία από Odyss3us

Μόλις τώρα, Odyss3us είπε

μπορεις να εχεις τον ελεγχο, εχεις ακομα ελπιδες βγαλτο απτο δικτυο ή ακομα καλυτερα απτη μπριζα

Kαι φυσικά η μπάλα στην κερκίδα.

8 minutes ago, ovidius80 said:

προβληματιζομαι για οσα περνουν απο το χερι μου, και παρολαυτα δεν κανω, οχι για οσα δεν μπορω τιποτα να κανω, δεν εχω OCD να με πιανει πανικος οταν δεν εχω τον απολυτο ελεγχο για κατι, ειμαι ρεαλιστης,

αν θες να εχεις τον ελεγχο βαλε DOS ή linux, ομως το αντικειμενο της  κουβεντας οπως καταλαβαινεις απο ενα σημειο και μετα εξελισσεται σε αλλης φυσεως προβλημα..

2 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

προβληματιζομαι για οσα περνουν απο το χερι μου, και παρολαυτα δεν κανω, οχι για οσα δεν μπορω τιποτα να κανω, δεν εχω OCD να με πιανει πανικος οταν δεν εχω τον απολυτο ελεγχο για κατι, ειμαι ρεαλιστης,

αν θες να εχεις τον ελεγχο βαλε DOS ή linux, ομως το αντικειμενο της  κουβεντας οπως καταλαβαινεις απο ενα σημειο και μετα εξελισσεται σε αλλης φυσεως προβλημα..

Έχω βάλει linux μετά από τον πρώτο μήνα που πέρασα με τα Windows 10. Η κουβέντα δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η αδυναμία να δεχτούμε την πιθανότητα ότι ο άλλος έχει δίκιο και εμείς άδικο, ή ότι τα επιχειρήματα του έχουν μια λογική και μια αλήθεια. Θεωρώ ότι και οι δυο μας υποπέσαμε σε αυτό το σφάλμα. Οπότε ας συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε και καληνύχτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...