Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft προσπαθεί να πείσει τους χρήστες των Windows 10 να αναβαθμίσουν με full screen μηνύματα

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό που σε κάθε είδηση φέρνουν την καταστροφή. Ε μέχρι να σταματήσει το 10 να υποστηρίζεται θα έχουν βγει νέα windows . 12 η και 13. Βλέπουμε τότε τι αξίζει και παμε

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, Aias είπε

Αυτό που σε κάθε είδηση φέρνουν την καταστροφή. Ε μέχρι να σταματήσει το 10 να υποστηρίζεται θα έχουν βγει νέα windows . 12 η και 13. Βλέπουμε τότε τι αξίζει και παμε

Πιθανόν και Android OS για desktop και laptop συσκευές με full υποστήριξη και συμβατότητα.

• Like 1

8 hours ago, Diavolos666 said:

Είμαστε κι εμείς που χρησιμοποιούμε επαγγελματικά προγράμματα που δεν υπάρχουν σε linux.

Μην κάνεις το λάθος να προσπαθήσεις να κάνεις αντιστοίχηση σε προγράμματα του linux, δεν είναι ποτέ τα ίδια.

Έχουν γίνει πολλά τέτοια threads και πάντα καταλήγουμε στα ίδια, κανένας λινουξάκιας δεν πείθεται να πάει σε windows και κανένας χρήστης windows δεν πάει σε linux.

Τσάμπα σάλιο μην σπαταλάμε πάλι.

linux vs windows.jpg

• Haha 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, Arkin said:

5 σελίδες για ένα λειτουργικό που αν κάποιος διαβάσει τα σχόλια θα πει "μα καλά τι πήγαν και έφτιαξαν"?

Προσωπικά αναβάθμισα σχεδόν άμεσα από τα 10 και στα 3 4 χρόνια ούτε θυμάμαι πόσο καιρό τα έχω έχω δει μόνο μια μπλε οθόνη και αυτό στις αρχές όταν είχαν βγει. Ούτε anti-virus ούτε προγράμματα για ασφάλεια το native που έχουν είναι μια χαρά και εντάξει δεν τα λες και πολύ βαριά. 

Το TPM ειναι το μόνο θέμα που βλεπω για να μην αναβαθμίσει κάποιος αλλά μεταξύ μας όταν περνεις 5600 στα 120 ευρώ και 32gb ram στα 70 μαζί με μια μητρική στα 70 ευρώ όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Και για πιο λόγο να μένουμε σε τόσο παλιό hardware δεν είναι ότι θες 1500 ευρω για να τρέξεις windows 11 με 300 έχεις νέο σύστημα και τρέχεις 11 εξαιρετικά καλά. 

Το θέμα είναι ότι τα 11 δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα νέο, είναι τα 10 με άλλο skin, τα 11 δεν είναι κακό λειτουργικό, είναι απλά το ίδιο με τα 10 με πιο κακό και δύσχρηστο (για μένα) περιβάλλον εργασίας

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 3

Και γιατί δεν βάζει η Microsoft αυτό το διαβόητο τσιπάκι ΤΡΜ σε ένα στικάκι να το κοτσάρω σε μια θύρα και να κάνουμε τη δουλειά μας όλοι; Όπως λέει ο σοφός μας ο λαός, Και η πίτα ολάκερη και ο λύκος χορτάτος!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, ovidius80 είπε

Προσωπικά πιστεύω ότι ο καθένας θα έπρεπε να έχει τις εξής επιλογές:

• Να μπορεί να επιλέξει το λειτουργικό του και ποιες εφαρμογές θα εγκαταστήσει σε αυτό
  • Να μπορεί να απεγκαταστήσει οποιαδήποτε εφαρμογή έρχεται προεγκατεστημένη στο λειτουργικό αν δεν τον εξυπηρετεί.
  • Αν έχει πληρώσει επιπλέον για το λειτουργικό του να έχει την επιλογή να απενεργοποιήσει πλήρως διαφημίσεις, τηλεμετρία και οποιαδήποτε λειτουργία δεν τον εξυπηρετεί και να μπορεί να παραμετροποιήσει το λειτουργικό του όπως τον βολεύει.

Εγω απο ολη την συζητηση κραταω τα παραπάνω. Ειναι η ποιο σωστη τοποθέτηση κατα την γνωμη μου.
Απο εκει και περα ο καθένας επιλεγεί οτι τον εξυπηρετεί.
Το να θίγουμε το Linux δεν οδηγεί την κουβέντα πουθενά. Συνήθως αυτοι που είναι ενταντιων του Linux ειναι αυτοι που ειτε δεν το εχουν δοκιμάσει ποτέ στην ζωη τους, οι ειναι αυτοι που το έβαλαν  δοκιμαστικά και μόλις ειδαν κάποια προβλήματα τότε λακισανε και γύρισαν πίσω στα windows. Και μην λετε για προγράμματα..
Και εμενα μου κακοφάνηκε το Linux στην αρχη, ειχα windows απο τα 98 SE με τον καιρό ομως ασχολήθηκα,έψαξα,ρώτησα και έμαθα, και βρήκα τελικα οτι ηθελα για να κανω την δουλειά μου. Και προγράμματα επίσης..
Στην δουλειά μου εχω Win11 οχι απο επιλογη αλλα απο πολιτική της εταιρίας που εργαζομαι.
Εφόσον μπορω να παραμετροποιήσω οτι θελω σε αυτο το λειτουργικό (linux) και να το φέρω στα μέτρα μου, επέλεξα να εχω αυτό για την προσωπική μου χρηση.
Δικαίωμα μου, οπως και δικαίωμα του καθενός να εχει οτι θελει.
Αλλα να λεμε και τα συκα, συκα και την σκάφη, σκαφη. Το καθενα εχει τα υπερ και τα κατα του. Ο καθενας αποφασίζει και κρινει.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 2

• Super Moderators
8 hours ago, Hacker?pcs said:

Το θέμα είναι ότι τα 11 δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα νέο, είναι τα 10 με άλλο skin, τα 11 δεν είναι κακό λειτουργικό, είναι απλά το ίδιο με τα 10 με πιο κακό και δύσχρηστο (για μένα) περιβάλλον εργασίας

Καλώς ή κακώς προσφέρουν, το αν είναι αρκετά σημαντικά για κάποιους είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, όπως και το αν θα μπορούσε η MS να βάλει αυτά τα features στα 10 και να μην βγάλει τα 11.

22 ώρες πριν, Tlykog είπε

Τον είχα πάρει 600.000 δρχ αν δε βγάλει τα λεφτά του δεν το αλλάζω.

Εγώ πάντως αναβαθμίζω το mac κάθε 8ετία ανάλογα με τις απαιτήσεις των εκδόσεων του macOS.

Για παράδειγμα ο mac mini του 2007 υποστήριζε Leopard, Snow Leopard και Lion.

Όταν κυκλοφόρησε το Yosemite έγινε αναβάθμιση σε mac mini του 2014 ο οποίος έτυχε να ήταν ο τελευταίος mac με επεξεργαστή Intel που διέθετε υποστήριξη για El Capitan, Sierra, High Sierra, Mojave, Catalina και Monterey.

Η πιο πρόσφατη αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε πρόπερσι με την αγορά ενός mac mini του 2020 με chip M1 και επεξεργαστή Apple Silicon.

• Like 1

3 hours ago, Thresh said:

Καλώς ή κακώς προσφέρουν, το αν είναι αρκετά σημαντικά για κάποιους είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, όπως και το αν θα μπορούσε η MS να βάλει αυτά τα features στα 10 και να μην βγάλει τα 11.

Στην κυριολεξία και για απλό χρήστη δεν προσφέρουν τίποτα , αλλά και στις εταιρίες δεν νομίζω να προσφέρει κάτι σε σχέση με τα 10 , και με τις διάφορες εφαρμογές τρίτων που κυκλοφορούν τα πιο πολλά τα είχε αυτός που τα χρειαζόταν.

Win11                                                                                                                 Win10

User Interface Fluent Design with new Start Menu and Taskbar Classic Start Menu and Taskbar
System Requirements 64-bit Processor with 2 cores, 4GB RAM, and 64GB Storage 64-bit Processor with 1 GHz clock speed, 2GB RAM, and 20GB HDD
Widgets Integrated Widgets for quick access to information No integrated Widgets
Virtual Desktops Improved virtual desktops with snap layouts and new animations Virtual desktops with limited functionality
Touch Controls Improved touch controls for touch devices Limited touch controls
Gaming Performance Improved gaming performance with Auto HDR and DirectStorage Similar gaming performance to Windows 11
Microsoft Store Redesigned Microsoft Store with support for Android apps Traditional Microsoft Store
Security Enhanced security features with Windows Hello and TPM 2.0 Similar security features to Windows 11
Multitasking Snap Layouts and Snap Groups for improved multitasking Basic multitasking capabilities
Task Manager Updated Task Manager with more details and options Similar Task Manager to Windows 11
File Explorer Redesigned File Explorer with a new layout and features Traditional File Explorer with limited features
Start Menu New Start Menu design with pinned and recommended apps Classic Start Menu with limited features
Cortana Separated from search and no longer integrated into the taskbar Integrated into the taskbar
Updates Automatic updates with fewer interruptions and improved control Similar update process to Windows 11
Compatibility Improved compatibility with new hardware and software

12 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Αυτός είναι ο λόγος που εγκατέλειψα οριστικά τα Windows.

• Super Moderators
20 minutes ago, lost2 said:

Στην κυριολεξία και για απλό χρήστη δεν προσφέρουν τίποτα , αλλά και στις εταιρίες δεν νομίζω να προσφέρει κάτι σε σχέση με τα 10 , και με τις διάφορες εφαρμογές τρίτων που κυκλοφορούν τα πιο πολλά τα είχε αυτός που τα χρειαζόταν.

Τις εφαρμογές τρίτων συνήθως ούτε οι εταιρείες τις βάζουν ούτε οι απλοί χρήστες. Από εκεί και πέρα καλώς ή κακώς έχουν νέα  features που τα 10 δεν έχουν, έστω κι επίτηδες για να προωθήσουν τα 11.

Πχ μια μλκιούλα που έχουν τα 11 είναι να κρατάνε τα παραθυρα των προγραμμάτων εκεί που τα άφησα σε περίπτωση που κλείσω τις οθόνες μου χωρίς να κλείσω το PC. Στα 10 μου τα γύριζαν όλα στο main monitor με αποτέλεσμα να πρέπει να τα ξανατοποθετώ εκεί που τα είχα. 

2ο παράδειγμα το HDR στα games αν δεν κάνω λάθος δουλεύει καλύτερα στα 11, ασήμαντο για πολλούς, αλλά αν το πεις σε κοσμο που διαθέτει οθόνες της προκοπής θα σου πει ότι το θεωρεί σημαντικό.

Στις 13/4/2024 στις 5:29 ΜΜ, TheBus είπε

Έστω ότι έχεις καλύτερη άποψη από εμένα. 

Βάλε όλες τις "εκδοσεις" windows στη σειρά, ας το απλοποιήσουμε, ας αναφερθούμε στα πιο πρόσφατα, win7 σε win8, win8 σε win10, win10 σε win11, και δώσε μου να καταλάβω, αν όλες αυτές οι μεταβάσεις είναι αναβαθμίσεις ή καινούρια λειτουργικά, και αν διαφοροποιούνται, γιατί διαφοροποιούνται. Επειδή το δίνει δωρεάν, δεν μετράει για επιχείρημα, αυτό είναι μαρκετινγκ, τα τεχνικά ενδέχεται να καταστήσουν αναβάθμιση ή όχι την κάθε σύγκριση.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα. 😂

Εχουμε μια εταιρεία που την εποχή που βγαίνουν τα 8 αναφέρει οτι οποιος έχει τα 7 δεν χρειάζεται να πληρώσει για να πάει στα 8. Ομοίως μετά κάνει το ίδιο και στα 8.1 και εν συνέχεια και στα 10. Τελειώνει η εποχή των 10, και συνεχίζει αναφέροντας οτι και τα 11 θα είναι δωρεάν ως αναβάθμιση για τους υπάρχον χρήστες. Και η κατάσταση παει ετσι. Εγώ που αγόρασα τον υπολογιστή μου με 7 είμαι αυτή τη στιγμή στα 11. Το αν αυτό είναι αναβάθμιση, μετάβαση, μετουσίωση ή μεταλαμπάδευση όπως θες πες το. Το θέμα είναι οτι όποιος είχε πάρει ένα λειτουργικό τέλη Οκτώβρη του 2009, δεν έχει βάλει το χέρι στην τσέπη μέχρι το 2024. Τωρα από θέμα Hardware ναι είναι απαιτητικά. Παρόλαυτά δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να γκρινιάζουμε ως χρήστες οταν αυτό που ζητάει για να τρέξει είναι απλώς ένα security module το οποίο μετά τα γεγονότα των τελευταίων ετών αποδείχθηκε εμπράκτως οτι όποιο μηχάνημα δεν το τρέχει (ανεξαρτήτως λειτουργικού) είναι ... γραβιέρα σε επιθέσεις.

• Like 1

Στις 13/4/2024 στις 5:54 ΜΜ, atypicalcoder είπε

Πρέπει με τον edge να γίνει κάτι από ΕΕ να ρίξει και άλλα χαστούκια. Ούτε θυμάμαι πόσες φορές πάτησα "μην μου ζαλίζεις τον έρωτα δεν σε θέλω default browser" και το σπαμ συνεχίζει. Ένα τσακ είμαι από το να πάω σε linux και firefox.

Και εκεί πρέπει να γίνει κατι γιατί ερχεται προεγκατεστημένος ο Firefox χωρίς να ρωτήσει κανέναν... Που είναι ένα popup να με ρωτήσει αν θέλω Firefox, Chrome, Vivaldi, Opera, Brave, Edge ή Colibri???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...