Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.

Mόλις παρέλαβα ένα μεταχειρισμένο dvd player Sony σε πολύ καλή κατάσταση με τηλεκοντρόλ κομπλέ.Για να βλέπουν τα παιδιά συγκεκριμένα παιδικά.

Φέρει scart για σύνδεση(και μάλιστα ενισχυμένο,χοντρό και χρυσό).Έβαλα να παίξει στην TV μου(όχι smart),αλλά δεν είχε ήχο.Έπαιζε κανονικά.

To dvd έχει και rca.Οχι hdmi.

Γιατί δεν έχει ήχο?

Να βρώ άλλη σύνδεση με rca ή τύπου scart με hdmi στην tv?Θα παίξει?

Ευχαριστώ,

Κωστής.

Δημοσ.

Θελει αρκετο ψαξιμο για να δεις τι φταιει. Ξεκινας απο τα πιο απλα. Τα ηχεια της τηλεορασης παιζουν κανονικα? Υπαρχει καποια αλλη συσκευη scart να δοκιμασεις? Δοκιμασες αλλο scart καλωδιο? Το υπαρχον καλωδιο scart εχει κουμπωσει κανονικα στις υποδοχες τηλεορασης/dvd player? Mπορεις να παρεις εξοδο ηχου απο RCA του dvdplayer προς αλλον εξωτερικο ενισχυτη ηχου και ηχεια?

Δημοσ.

Με τι καλώδιο έχεις συνδέσει το dvd; Scart σε scart;

Πρώτα κοιτάς το καλώδιο που έχεις αν μεταφέρει ήχο. Αν είναι κανονικό scart σε scart μεταφέρει ήχο κανονικά. Μπορείς να δοκιμάσεις τα audio out που δίνει το dvd εφόσον υπάρχουν κι ανάλογες θύρες in που λειτουργούν με την αντίστοιχη είσιδο video.

Μετά ελέγχεις για ρυθμίσεις ήχου σε dvd αλλά και τηλεόραση. Μπορεί να έχει αυξομείωση ήχου το dvd είτε  η τηλεόραση για την ανάλογη πηγή. Μπορεί η tv να έχει επιλογή πηγής εισόδου ήχου σε αντιστοιχεία...

Ξεκίνα το ψάξιμο...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Chris2756 είπε

Θελει αρκετο ψαξιμο για να δεις τι φταιει. Ξεκινας απο τα πιο απλα. Τα ηχεια της τηλεορασης παιζουν κανονικα? Υπαρχει καποια αλλη συσκευη scart να δοκιμασεις? Δοκιμασες αλλο scart καλωδιο? Το υπαρχον καλωδιο scart εχει κουμπωσει κανονικα στις υποδοχες τηλεορασης/dvd player? Mπορεις να παρεις εξοδο ηχου απο RCA του dvdplayer προς αλλον εξωτερικο ενισχυτη ηχου και ηχεια?

Ναι τα έχω κάνει όλα,εκτός από άλλο καλώδιο scart.Αλλιώς θα πάρω rca με scart μήπως!Scart του dvd με hdmi στην tv?Λές να κάνει?

5 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Με τι καλώδιο έχεις συνδέσει το dvd; Scart σε scart;

Πρώτα κοιτάς το καλώδιο που έχεις αν μεταφέρει ήχο. Αν είναι κανονικό scart σε scart μεταφέρει ήχο κανονικά. Μπορείς να δοκιμάσεις τα audio out που δίνει το dvd εφόσον υπάρχουν κι ανάλογες θύρες in που λειτουργούν με την αντίστοιχη είσιδο video.

Μετά ελέγχεις για ρυθμίσεις ήχου σε dvd αλλά και τηλεόραση. Μπορεί να έχει αυξομείωση ήχου το dvd είτε  η τηλεόραση για την ανάλογη πηγή. Μπορεί η tv να έχει επιλογή πηγής εισόδου ήχου σε αντιστοιχεία...

Ξεκίνα το ψάξιμο...

Ναι scart σε scart.Θα δοκιμάσω και αλλό καλώδιο μήπως φταίει αυτό.

Πήγα και στις ρυθμίσεις ναι και στα δύο,δεν μπόρεσα να βρώ κάτι.

Να δοκιμάσω άλλη σύνδεση-καλώδιο?Τύπου scart σε rca και ανάποδα ή scart του dvd με hdmi της tv?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kostis9 είπε

Ναι τα έχω κάνει όλα,εκτός από άλλο καλώδιο scart.Αλλιώς θα πάρω rca με scart μήπως!Scart του dvd με hdmi στην tv?Λές να κάνει?

Ναι scart σε scart.Θα δοκιμάσω και αλλό καλώδιο μήπως φταίει αυτό.

Πήγα και στις ρυθμίσεις ναι και στα δύο,δεν μπόρεσα να βρώ κάτι.

Να δοκιμάσω άλλη σύνδεση-καλώδιο?Τύπου scart σε rca και ανάποδα ή scart του dvd με hdmi της tv?

Μια φωτό με τις συνδέσεις της tv ίσως βοηθούσε...

Αν όχι, πες μας το μοντέλο μήπως βγάλουμε άκρη από κάνα online manual.

Δε μπορώ να σοιυ προτείνω άλλη σύνδεση καλωδίο εφόσον δε ξέρουμε τι έχεις διαθέσιμο.

Scart σε hdmi δε νομίζω οτι υπάρχει κι αν δουλέψει, δεν ξέρω αν θα παίξει ο ήχος.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μια φωτό με τις συνδέσεις της tv ίσως βοηθούσε...

Αν όχι, πες μας το μοντέλο μήπως βγάλουμε άκρη από κάνα online manual.

Δε μπορώ να σοιυ προτείνω άλλη σύνδεση καλωδίο εφόσον δε ξέρουμε τι έχεις διαθέσιμο.

Scart σε hdmi δε νομίζω οτι υπάρχει κι αν δουλέψει, δεν ξέρω αν θα παίξει ο ήχος.

Τις κλασικές συνδέσεις.Scart,rca και hdmi.

Έχω δεί scart σε hdmi αλλά όντως μπορεί να μην πάιζει πάλι.20240413_115819.jpg.84d282a9c69f41648d6a1c1f9d169c99.jpg

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostis9 είπε

Τις κλασικές συνδέσεις.Scart,rca και hdmi.

Έχω δεί scart σε hdmi αλλά όντως μπορεί να μην πάιζει πάλι.

Αν έχεις 2πλο rca ήχου ρίξτο από dvd → tv να δεις μήπως είσαι τυχερός.

Αν δεν έχεις μιλάμε για 2€ κόστος, αξίζει το "ρίσκο"

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν έχεις 2πλο rca ήχου ρίξτο από dvd → tv να δεις μήπως είσαι τυχερός.

Αν δεν έχεις μιλάμε για 2€ κόστος, αξίζει το "ρίσκο"

Ναι και αυτό!Θα το δοκιμάσω.Θένκς!

Βρήκα άλλο scart και έβαλα.Ευτυχώς παίζει!

Ευχαριστώ όλους και το forum.

Mε εκτίμηση,

Κωστής.

Βρήκα άλλο scart και έβαλα.Ευτυχώς παίζει!

Ευχαριστώ όλους και το forum.

Mε εκτίμηση,

Κωστής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...