Pant3l1s Δημοσ. 12 Απριλίου Share Δημοσ. 12 Απριλίου Είμαι ένοικος σε διαμέρισμα στην Αθήνα και πριν από ένα χρόνο η μόνη επιλογή ήταν VDSL 30 από τη Vodafone. Υπάρχει και η δυνατότητα για οπτική ίνα από όλους τους παρόχους αλλά δεν θέλει ο διαχειριστής οπότε δεν προχωράει αυτό. Χρειάζομαι πιο γρήγορη ταχύτητα για τη δουλειά μου κυρίως. Μπαίνω στις ρυθμίσεις του router και βλέπω αυτό: Αυτό σημαίνει ότι έχω 50άρα γραμμή αλλά είναι κλειδωμένη στα 30; Έχω καλέσει στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών αλλά το μόνο που κάνουν είναι να ελέγχουν το https://www.vodafone.gr/eligibility με τη διεύθυνσή μου που δείχνει μόνο τις επιλογές ADSL και Fiber. Αν το συμπέρασμα που έβγαλα είναι σωστό για την 50άρα, πως μπορώ να διεκδικήσω αυτή την αλλαγή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 12 Απριλίου Share Δημοσ. 12 Απριλίου Αν έχεις VDSL 30άρι κοινώς από το Α/Κ δεν μπορείς να πας παραπάνω, η γραμμή σου δείχνει οκ αλλά δεν είναι εμπορικά διαθέσιμο αυτό το πρόγραμμα (το να πάρεις 50άρι από Α/Κ). Δεν χάνεις τίποτα να μιλήσεις όμως με τις βλάβες και να ζητήσεις να δοκιμάσουν 50άρι προφίλ. Πάνω σε αυτό, είναι αρκετά πιθανό να στο αρνηθούν καθώς δεν αποτελεί μέρος βλαβοδιαχείρισης, αλλά που ξέρεις; μπορεί να πέσεις σε κάποιον "ελαστικό" που να στο κάνει. Ο διαχειριστής γιατί δεν θέλει; δεν είναι ότι πληρώνετε κάτι εσείς και ότι εργασία κάνουν και κάνουν κάποια ζημιά, την φτιάχνουν (μερικές φορές με λίγο κυνήγι παραπάνω) και μόνο θετικά μπορεί να έχει μια κίνηση σαν και αυτή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pant3l1s Δημοσ. 12 Απριλίου Μέλος Share Δημοσ. 12 Απριλίου Ο διαχειριστής είναι ένας άνθρωπος που δεν ξέρει τι είναι το ίντερνετ ούτε γιατί το χρειαζόμαστε. Άρχισα να του λέω για οπτική ίνα και αλλαγές στην πολυκατοικία και άρχισε να με απειλεί. Γι'αυτό η μόνη λύση να δοκιμάσουμε την 50αρα γραμμή μήπως φτιάξει λίγο η κατάσταση με το ίντερνετ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 12 Απριλίου Share Δημοσ. 12 Απριλίου Καιρός να αλλάξετε διαχειριστή θα έλεγα εγώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 12 Απριλίου Share Δημοσ. 12 Απριλίου Δε νομιζω πως θελει την αποδοχη του διαχειριστη για να βαλεις οπτικη ινα. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 12 Απριλίου Share Δημοσ. 12 Απριλίου Αν θυμάμαι καλά από την δικιά μου αίτηση, θέλει του διαχειριστή αλλά ο διαχειριστής δεν θέλει συναίνεση από τους ενοίκους/ιδιοκτήτες. Μπορεί και να θυμάμαι λάθος, αλλά όπως και να έχει δεν γίνεται για το καπρίτσιο ενός να μένουν οι άλλοι πίσω. Στο κάτω κάτω αν δεν θέλει να βάλει ο ίδιος ας μην βάλει, τόσο απλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 12 Απριλίου Share Δημοσ. 12 Απριλίου Τουλάχιστον ένας ιδιοκτήτης να θέλει FTTH, θα μπει η ίνα θέλει δεν θέλει οποιοσδήποτε άλλος ακόμη και ο διαχειριστής. Προσοχή, αναφέρομαι σε επιθυμία ιδιοκτήτη διαμερίσματος και όχι ενοίκου (π.χ. ενοικιαστής). Ο δεύτερος απαραίτητα πρέπει να πάρει την συγκατάθεση του πρώτου. Ο διαχειριστής δεν έχει καμία απολύτως ισχύ να μην προχωρήσουν οι εργασίες. Ωστόσο από την άλλη είναι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος της οικοδομής και γι' αυτό τον θέλουν οι πάροχοι, ώστε να τον ενημερώσουν και να συμφωνήσουν μαζί του (ενυπόγραφα) για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν εντός τις οικοδομής και να συναποφασίσουν την όδευση των ινών. Τίποτα άλλο πέραν αυτών. Το θέμα είναι γνωστό ότι συχνά από άγνοια ή ξερολίαση, μερικοί είναι αρνητικοί. Ευτυχώς όμως νόμοι και κανονισμοί είναι υπέρ του πελάτη, απλά θα πάρει χρόνο, με κυνήγι ακόμη και μέσω δικηγόρου. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 12 Απριλίου Share Δημοσ. 12 Απριλίου αυτό! Θα ακούει focus fm μάλλον και τον "μηχανικό δικτύων" που καλεί τα πρωϊνά και τρομοκρατεί τους ακροατές με τις νέες τεχνολογίες ο διαχειριστής. Θα μπουν οπτικές ίνες και ξαφνικά θα ξέρουν οι ελωχίμ τι κάνει στο σπίτι του ή δεν ξέρω και γω τι άλλο μπορεί να περνάει από το μυαλό του! Πλάκα πλάκα μου θυμίζει όταν ήμουν στην vf, νομίζω το έχω ξαναγράψει, μια κυρία έβαζε φωτιά και έκαιγε τα κουτιά των οπτικών ινών στους ορόφους της πολυκατοικίας που έμενε γιατί μπήκε χωρίς την συγκατάθεση της. Είχαμε μόνιμα βλάβη με αυτήν επίκεντρο, και πως τα φέρνει η ζωή παθαίνει η ίδια βλάβη στην γραμμή της και ήταν μη επιλύσιμη από ΟΤΕ για το δίκτυο χαλκού με μόνη λύση να πάει στις οπτικές ίνες. Έτσι σταμάτησε να καίει τα κουτιά 1 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasanton Δημοσ. 12 Απριλίου Share Δημοσ. 12 Απριλίου (επεξεργασμένο) Παιδιά, προτού κατηγορήσετε κάποιον ότι είναι άσχετος ή παλαιολιθικός, να δείτε και τη δική του θέση. Για την εγκατάσταση FTTH χρειάζεται να έρθει συνεργείο και να περάσει με συγκεκριμένες προδιαγραφές καλώδιο, με συγκεκριμένο τρόπο μέσα από το κλιμακοστάσιο, να ανοίξει τρύπες σε κάθε όροφο, κλπ. Μερικές φορές, το τελικό - αισθητικό κυρίως - αποτέλεσμα δεν είναι καλό στους κοινόχρηστους χώρους. Το αναφέρω έχοντας ως παράδειγμα τη δική μας πολυκατοικία όπου η πρόταση του συνεργείου δεν μας ικανοποίησε. Και στην τελική, με VDSL 50 μια χαρά γίνεται η δουλειά. Ας περιμένουμε τη ΔΕΗ που θα περνά την οπτική με διαφορετικό τρόπο (από τις κολώνες της με καλώδιο απευθείας σε μπαλκόνι?). Επεξ/σία 12 Απριλίου από tasanton 9 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipprin Δημοσ. 12 Απριλίου Share Δημοσ. 12 Απριλίου Και μη ξεχνατε οτι ο άνθρωπός ειναι ενοικιαστής.Αν ηταν ιδιοκτήτης θα τον πηγαινε μπαλα τον διαχειριστή.Μια ιδεα ειναι να βάλεις τον δικο σου τον ιδιοκτήτη στο παιχνιδι....αν θελει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 12 Απριλίου Share Δημοσ. 12 Απριλίου 24 λεπτά πριν, tasanton είπε Παιδιά, προτού κατηγορήσετε κάποιον ότι είναι άσχετος ή παλαιολιθικός, να δείτε και τη δική του θέση. Για την εγκατάσταση FTTH χρειάζεται να έρθει συνεργείο και να περάσει με συγκεκριμένες προδιαγραφές καλώδιο, με συγκεκριμένο τρόπο μέσα από το κλιμακοστάσιο, να ανοίξει τρύπες σε κάθε όροφο, κλπ. Μερικές φορές, το τελικό - αισθητικό κυρίως - αποτέλεσμα δεν είναι καλό στους κοινόχρηστους χώρους. Αν η οικοδομή ήταν παλιά χωρίς υποδομή αερίου και ήθελα σύνδεση με το δίκτυο, τι θα έκανε ή εσείς αν ήμουν ιδιοκτήτης στην δικιά σας οικοδομή; Τα θέματα αυτά, όσν κι αν δεν αρέσουν σε πολλούς, είναι λυμένα από τους νόμους. Αναγκαστικά θα γίνει η εγκατάσταση και απλά φροντίζουμε (και ο διαχειριστής ή ο νόμιμος εκρόσωπος της οικοδομής) για το βέλτιστο αποτέλεσμα. 27 λεπτά πριν, tasanton είπε Και στην τελική, με VDSL 50 μια χαρά γίνεται η δουλειά. Για σένα και πολλούς άλλους, ναι. Υπάρχουν όμως και αυτοί που θέλουν μεγαλύτερες ταχύτητες. Δεν έχουν λόγο; Έχουν απαντώ και μάλιστα με ισχυρό ατού στο χέρι τους. Ήδη έχει εκδοθεί κανονισμός που αναφέρει ότι στις νέες οικοδομές κι εφόσον υπάρχει δίκτυο οπτικών ινών, υποχρεωτικά οι συνδέσεις όλες θα είναι μέσω αυτών και ο χαλκός δεν θα χρησιμοποιείται από τους παρόχους. Για όλες τις παλιές οικοδομές πριν την έκδοση του κανονισμού, θα τρέχει το Smart Readines και άπαξ μία σύνδεση με χαλκό διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο, η νέα θα είναι υποχρεωτικά με ίνα. 31 λεπτά πριν, tasanton είπε Ας περιμένουμε τη ΔΕΗ που θα περνά την οπτική με διαφορετικό τρόπο (από τις κολώνες της με καλώδιο απευθείας σε μπαλκόνι?). Η ΔΕΗ δεν είναι πάροχος λιανικής, αλλά χοντρικής. Με απλά λόγια θα κάνει τις συνδέσεις όπως τώρα που ένας πάροχος έχει αναλάβει την περιοχή. Φέρνει μέχρι έξω από την οικοδομή την ίνα και είτε οι ιδιοκτήτες φροντίζουν για την εγκατάσταση εντός σε όλη την οικοδομή είτε την κάνει η ίδια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Απριλίου Super Moderators Share Δημοσ. 12 Απριλίου 56 minutes ago, tasanton said: Και στην τελική, με VDSL 50 μια χαρά γίνεται η δουλειά. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο μέσος όρος (ή ο διάμεσος) της ταχύτητας σταθερού internet της χώρας είναι τόσο χαμηλά, θέση 101 στο global index της Ookla. 17 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 12 Απριλίου Share Δημοσ. 12 Απριλίου 1 hour ago, tasanton said: Παιδιά, προτού κατηγορήσετε κάποιον ότι είναι άσχετος ή παλαιολιθικός, να δείτε και τη δική του θέση. Για την εγκατάσταση FTTH χρειάζεται να έρθει συνεργείο και να περάσει με συγκεκριμένες προδιαγραφές καλώδιο, με συγκεκριμένο τρόπο μέσα από το κλιμακοστάσιο, να ανοίξει τρύπες σε κάθε όροφο, κλπ. Μερικές φορές, το τελικό - αισθητικό κυρίως - αποτέλεσμα δεν είναι καλό στους κοινόχρηστους χώρους. Το αναφέρω έχοντας ως παράδειγμα τη δική μας πολυκατοικία όπου η πρόταση του συνεργείου δεν μας ικανοποίησε. Και στην τελική, με VDSL 50 μια χαρά γίνεται η δουλειά. Ας περιμένουμε τη ΔΕΗ που θα περνά την οπτική με διαφορετικό τρόπο (από τις κολώνες της με καλώδιο απευθείας σε μπαλκόνι?). Δεν έχει να κάνει αν είναι άσχετος ή παλαιολιθικός, έχει να κάνει ότι αυτό είναι καπρίτσιο. Όπως τα σκυλιά κατουράνε για να μαρκάρουν τον τόπο τους και να δείξουν κυριαρχία, κάποιοι "άνθρωποι" ελέγχουν τις ζωές των άλλων με συμπεριφορές σαν αυτήν. Κόβω τον λ00τσ0 μου ότι δεν θα κάνει μόνο σε αυτό κόλπα. Σε έναν λογικό άνθρωπο αν του δείξεις και του εξηγήσεις, θα καταλάβει και θα πάρει μια ορθή απόφαση για το σύνολο. Για το αισθητικό δεν έχω δει ως τώρα τουλάχιστον κάποια κακιά εγκατάσταση, αλλά ας πούμε ότι οκ χτυπάει στο μάτι....είστε και εσείς από αυτούς που έχουν το σπίτι μόνο για ύπνο και ζείτε την ζωή σας στους κοινόχρηστους χώρους; ή το σπίτι είναι για φωτογραφίες περιοδικών "Το σπίτι μου, η οπτική μου και εγώ"; Εγώ ξέρω ότι βλέπω τον διάδρομο όταν μπαίνω και βγαίνω από το σπίτι άντε και όταν καθαρίζω τον διάδρομο για όσο καθαρίζω τον διάδρομο. Τώρα για 2 ώρες τον χρόνο τόσο δράμα; Εσείς ξέρετε πόσο αξίζει ο χρόνος σας και πόσο θέλετε να διαθέσετε επί του θέματος. Και όπως είπε ο jkoukos υπάρχει το νομικό πλαίσιο, αν θέλει ο ιδιοκτήτης δεν πάει να βαράει τα πισινά του στο ταβάνι; 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipprin Δημοσ. 12 Απριλίου Share Δημοσ. 12 Απριλίου 54 λεπτά πριν, comfuzio είπε αν θέλει ο ιδιοκτήτης δεν πάει να βαράει τα πισινά του στο ταβάνι; Σωστα εδω μιλαμε για ενοικιαστη ομως οποτε οι κορονες και τα κηρύγματα δεν περνανε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 12 Απριλίου Share Δημοσ. 12 Απριλίου Just now, filipprin said: Σωστα εδω μιλαμε για ενοικιαστη ομως οποτε οι κορονες και τα κηρύγματα δεν περνανε... Ρωτάει τον ιδιοκτήτη που το δύσκολο; Και αν θέλει ο ιδιοκτήτης...να μην κάνει κύκλο η συζήτηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα