Jim skou Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Καλησπέρα παιδιά! Είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος τα τελευταία 5 χρόνια. Έχω τραβήξει χιλιάδες φωτογραφίες οι οποίες κάποιες από αυτές είναι εντυπωσιακές. Μετά την έκθεση φωτογραφίας που παρακολούθησα την προηγούμενη εβδομάδα μου μπήκε το μικρόβιο της εκτύπωσης των φωτογραφιών μου, όχι βέβαια σε τόσο μεγάλα μεγέθη όπως στις εκθέσεις αλλά τουλάχιστον σε φωτογραφικό χαρτί Α4 - Α3. Έχω μια dslr με ανάλυση σε Megapixels: 24.2 MP. Πιστεύετε ότι σε τέτοια μεγέθη θα χαθεί η ποιότητα της φωτογραφίας??? Παρακάτω σας παραθέτω δύο από τους φωτογραφικους εκτυπωτές που έχω βάλει στο μάτι ώστε να μου πείτε τη γνώμη σας. Epson L8050 Inkjet. (Αυθεντικά μελάνια 60€) Canon Pixma Pro-200 Inkjet. ( Αυθεντικά μελάνια 144€)
highpriest Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Τα μεγαπίξελ σου είναι μια χαρά για εκτύπωση Προτείνω τον G540 της Canon
pallisi Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Η ανάλυση που έχεις είναι πολύ καλή για αυτά τα μεγέθη εκτύπωσης. Για να μην απογοητευτείς θα σου έλεγα να δεις όλο το workflow σου και ειδικά το καλιμπράρισμα της οθόνης σου. Η ποιότητα του χαρτιού είναι επίσης βασικό. Θα πρέπει να τυπώνεις κάπως συχνά γιατί κολλάνε τα μελάνια, οι canon δεν είναι τόσο επιρρεπής στο βούλωμα. Δες μερικά βίντεο από το κανάλι του KeithCooper για να πάρεις μια πιο καλή άποψη.
gatos74 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Καλησπέρα και σε σένα.Εάν σου αρκεί το α4 μέγεθος ο g540 είναι πολύ καλός για να ξεκινήσεις. Ο L8050 θα σου δώσει παρόμοια αποτελέσματα (καλύτερα σε glossy χαρτί) αλλά με τριπλάσια τιμή αγοράς. Εάν θέλεις α3+ τότε πάρε αυτον. Ο pro 200 είναι καλύτερος αλλά για να καταλάβεις την διαφορά και να εκμεταλλευτείς το λίγο παραπάνω που θα σου δώσει πρέπει να αποκτήσεις εμπειρία. Οπως ειπώθηκε παραπάνω να τυπώνεις σε καλό χαρτί.
georgeole Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 6 ώρες πριν, gatos74 είπε Ο L8050 θα σου δώσει παρόμοια αποτελέσματα (καλύτερα σε glossy χαρτί) αλλά με τριπλάσια τιμή αγοράς. Για να καταλάβω κι εγώ, αφού δίνει παρόμοια αποτελέσματα με τριπλάσιο κόστος, να υποθέσω ότι αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή;
gatos74 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 2 hours ago, georgeole said: Για να καταλάβω κι εγώ, αφού δίνει παρόμοια αποτελέσματα με τριπλάσιο κόστος, να υποθέσω ότι αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή; Οχι....ο epson εχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για dtf. Για την περίπτωση του jim όμως καλύτερα ο canon.
Jim skou Δημοσ. 27 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2024 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Πήγα και αγόρασα τον canon και είχατε δίκιο είναι υπέροχος! Εκτυπώνω τα πάντα οικονομικά και σε καλή ποιότητα. Αγόρασα διάφορα χαρτια από ελάχιστη ποσότητα το καθένα για να δω ποιότητα και τελικά έχω κατασταλάξει σε δύο κατηγορίες συγκεκριμένων εταιρειών. Όλα είναι υπέροχα έχω ενθουσιαστεί! 3
smpt Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Πες μας σε ποια χαρτιά έχεις καταλήξει να ξέρουμε
Jim skou Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 1. Canon SG-201 Φωτογραφικό Χαρτί Plus A6 (10x15) 260gr/m² THE BEST!! 2. Epson Φωτογραφικό Χαρτί A6 (10x15) 200gr/m² Πολύ κοντά σε απόδοση canon. 3.HP Everyday Glossy Φωτογραφικό Χαρτί A6 (10x15) 200gr/m² επίπεδο canon. Λογικά θα καταλήξω σε αυτό γιατί ειναι το πιο οικονομικό. Έχω χρησιμοποιήσει χαρτιά plaisiou και MediaRange ΜΑΚΡΙΑ!!!
gatos74 Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 2 hours ago, Jim skou said: 1. Canon SG-201 Φωτογραφικό Χαρτί Plus A6 (10x15) 260gr/m² THE BEST!! 2. Epson Φωτογραφικό Χαρτί A6 (10x15) 200gr/m² Πολύ κοντά σε απόδοση canon. 3.HP Everyday Glossy Φωτογραφικό Χαρτί A6 (10x15) 200gr/m² επίπεδο canon. Λογικά θα καταλήξω σε αυτό γιατί ειναι το πιο οικονομικό. Έχω χρησιμοποιήσει χαρτιά plaisiou και MediaRange ΜΑΚΡΙΑ!!! Kοίταξε και αυτό
Jim skou Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 🙂 Επεξ/σία 23 Μαΐου 2024 από Jim skou
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα