polaki Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου 10 hours ago, Tlykog said: … Στην Αμερική είναι στη χώρα παραγωγής τους, χωρίς μεταφορικά, τελωνεία, φόρους κτλ. Πάντα ήταν φθηνότερα και πάντα θα ειναι. Στη Κίνα κατασκευάζονται όλα τα προϊόντα της Apple. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, polaki είπε Στη Κίνα κατασκευάζονται όλα τα προϊόντα της Apple. Σωστό. Η Apple κατασκευάζει τα προϊόντα της στην Κίνα, αλλά τα παράγει στις ΗΠΑ. Εγώ έγραψα παράγει στην Αμερική, που είναι σωστό. Η Apple, κατά κύριο λόγο, κατασκευάζει τα προϊόντα της στην Κίνα, όπως σωστά έγραψες, όχι παράγει. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής στην Κίνα, που αναλαμβάνουν την κατασκευή προϊόντων της Apple όπως το iPhone, το iPad και οι υπολογιστές Mac, είναι υπεύθυνες για τη συναρμολόγηση των τελικών προϊόντων. Αυτό σημαίνει ότι παίρνουν εξαρτήματα και εξοπλισμό από διάφορους προμηθευτές ανά τον κόσμο και τα συναρμολογούν σε ένα τελικό προϊόν. Η Apple σχεδιάζει τα προϊόντα της στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια αναθέτει την κατασκευή τους σε εξωτερικούς συνεργάτες και εργοστάσια, κυρίως στην Κίνα. Αυτοί οι εργολαβικοί κατασκευαστές όπως η Foxconn και η Pegatron είναι υπεύθυνοι για τη συναρμολόγηση των διαφόρων συσκευών. Άρα αυτό που έγραψα είναι σωστό και αυτό που έγραψες είναι σωστό επίσης. Επεξ/σία 13 Απριλίου από Tlykog 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου 40 minutes ago, Tlykog said: Η Apple είναι ακριβή. Κάποιοι μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και με λιγότερα χρήματα. Δεκτό και λογικό. Τα προϊόντα τους είναι ακριβά, αλλά η εμπειρία χρήσης είναι πολύ ραφιναρισμένη και σε κάποιους αρέσει αυτό. Δίνουν προσοχή στη λεπτομέρεια. Έχουν θετικά και αρνητικά. Η Apple πέραν από τα specs δίνει και ακριβώς αυτό που είπες, εμπειρία χρήσης. Να δουλεύουν όλα απροβλημάτιστα μεταξύ τους, να παίρνεις καινούριο ρολοι και σε 15 λεπτά μέσα να είναι σα να το είχες από πριν. Όλα τα προϊόντα μεταξύ τους σε μια αρμονία, βλέπεις πχ άρθρο στο insomnia στο κινητο να μπορείς να το μεταφέρεις στο iPad να συνεχίζεις από εκεί που είσαι. Instantly. Ακόμα και το design είναι κάτι που πληρώνεται, πως να το κάνουμε δηλαδή. Σίγουρα αρκετοί κατασκευαστές την πλησιάζουν σε αυτό, αλλά η Apple ήταν εξαρχής πρωτοπόρος στο design. Να βάζεις ρε παιδί μου έναν iMac στο χώρο και ακόμα και στην κουζίνα να τον βάλεις να μην είναι ένα άσχημο πραγμα. Σκατα στα μούτρα των κατασκευαστών οθονών που παίζουν με την πλαστική μαύρη ασχήμια. Εχεις ένα mouse, το Magic Mouse που για χαλαρή χρήση είναι κόσμημα στο τραπέζι. Ναι δεν είναι για πολύωρη χρήση. Αλλά σχεδιαστικά είναι κόσμημα. Όπως και να έχει, είναι κρίμα να βλέπει κάποιος τα προϊόντα της apple απλά ως «επεξεργαστής και RAM», οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει κάτι μεγαλύτερο από αυτό. Όποιου του ταιριάζει λοιπόν το ΟΛΟ concept, ναι χαρά εκτιμάει και ξέρει ότι αν θέλει κάτι για πιο σοβαρή δουλειά θα το πληρώσει +250€ για να έχει 16GB. Το 9 στα 10 όμως που το θέλει για να μπει ένα Facebook και να στείλει ένα email και το 8αρι μια χαρά θα του είναι. Και μέχρι να το αλλάξει, ο δίσκος δε θα έχει προλάβει καμία απολύτως φθορά η οποία πιο πολύ στη θεωρία είναι παρά πρόβλημα της πράξης. Εκτός αν κάποιος από εσάς μπορεί να μας δείξει εδώ μηχανάκι Apple που να έχει κλατάρει ο δίσκος απτά πολλά γραψίματα.. 3 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου 5 λεπτά πριν, polaki είπε Η Apple πέραν από τα specs δίνει και ακριβώς αυτό που είπες, εμπειρία χρήσης. Να δουλεύουν όλα απροβλημάτιστα μεταξύ τους, να παίρνεις καινούριο ρολοι και σε 15 λεπτά μέσα να είναι σα να το είχες από πριν. Όλα τα προϊόντα μεταξύ τους σε μια αρμονία, βλέπεις πχ άρθρο στο insomnia στο κινητο να μπορείς να το μεταφέρεις στο iPad να συνεχίζεις από εκεί που είσαι. Instantly. Ακόμα και το design είναι κάτι που πληρώνεται, πως να το κάνουμε δηλαδή. Σίγουρα αρκετοί κατασκευαστές την πλησιάζουν σε αυτό, αλλά η Apple ήταν εξαρχής πρωτοπόρος στο design. Να βάζεις ρε παιδί μου έναν iMac στο χώρο και ακόμα και στην κουζίνα να τον βάλεις να μην είναι ένα άσχημο πραγμα. Σκατα στα μούτρα των κατασκευαστών οθονών που παίζουν με την πλαστική μαύρη ασχήμια. Εχεις ένα mouse, το Magic Mouse που για χαλαρή χρήση είναι κόσμημα στο τραπέζι. Ναι δεν είναι για πολύωρη χρήση. Αλλά σχεδιαστικά είναι κόσμημα. Όπως και να έχει, είναι κρίμα να βλέπει κάποιος τα προϊόντα της apple απλά ως «επεξεργαστής και RAM», οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει κάτι μεγαλύτερο από αυτό. Όποιου του ταιριάζει λοιπόν το ΟΛΟ concept, ναι χαρά εκτιμάει και ξέρει ότι αν θέλει κάτι για πιο σοβαρή δουλειά θα το πληρώσει +250€ για να έχει 16GB. Το 9 στα 10 όμως που το θέλει για να μπει ένα Facebook και να στείλει ένα email και το 8αρι μια χαρά θα του είναι. Και μέχρι να το αλλάξει, ο δίσκος δε θα έχει προλάβει καμία απολύτως φθορά η οποία πιο πολύ στη θεωρία είναι παρά πρόβλημα της πράξης. Εκτός αν κάποιος από εσάς μπορεί να μας δείξει εδώ μηχανάκι Apple που να έχει κλατάρει ο δίσκος απτά πολλά γραψίματα.. Συμφωνώ σε όλα. Το κυνήγι των hardware specs είναι κάτι που προσπαθει να το επιβάλει η αγορά εκεί που δεν έχει σωστή παραμετροποίηση. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που νομίζουν πχ ότι μία κάμερα των 100ΜΡ είναι πάντα καλύτερη από μία των 50, ότι ένας επεξεργαστής 8 πυρήνων είναι πάντα καλύτερος από έναν των 6, ότι ένα μηχάνημα με 16GB RAM θα τρέχει πάντα καλύτερα από ένα των 8 κτλ... Είναι κρίμα. Το να έχεις απαιτήσεις από μία εταιρεία, όπως έγραψαν κάποιοι παραπάνω είναι σωστό και δεν πρέπει να είναι κάποιος κολλημένος. Αυτό ισχύει για κάθε κατασκευαστή, κάθε προϊόντος. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zus Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) Το synergy που έχει το οικοσύστημα της Apple μεταξύ των συσκευών της δεν συναντάται πουθενά αλλού. Όταν ξεκινάω μία δουλειά στο iPhone και μπορώ να τη συνεχίσω στο Mac χωρίς να κουνήσω καν το δαχτυλάκι μου είναι κάτι που κάνει την εμπειρία ξεχωριστή. Δεν είναι για όλους η συγκεκριμένη εμπειρία καθότι κοστίζει, ωστόσο στη δική μου δουλειά που απαιτεί να γράφω συνεχώς κείμενα, με έχει σώσει. Αναγκάζομαι καμία φορά να δουλέψω στο PC και είναι διακριτή η διαφορά στην εμπειρία. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν από 10 χρόνια, λόγω άγνοιας, έλεγα τα ίδια ακριβώς που αναφέρουν και άλλοι κατά καιρούς εδώ μέσα. Και κυρίως το εξής: Δεν δίνω πάνω από 1.000 € σε μηχάνημα που δεν μπορεί να παίξει games. Τώρα τα θυμάμαι και γελάω. Επεξ/σία 13 Απριλίου από Zus 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου 25 Μαρτίου είχα πάει σε ένα εστιατόριο, δώσαμε 70€ το άτομο. Μου πήρε 2 μέρες άλλα έπεισα τον εαυτό μου ότι τα άξιζαν, ότι ήταν όλα πολύ νόστιμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zus Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου 3 λεπτά πριν, alexzzz είπε 25 Μαρτίου είχα πάει σε ένα εστιατόριο, δώσαμε 70€ το άτομο. Μου πήρε 2 μέρες άλλα έπεισα τον εαυτό μου ότι τα άξιζαν, ότι ήταν όλα πολύ νόστιμα Την επόμενη φορά να πας για σουβλάκια, δεν είναι για εσένα τα Black Angus με σκαλοπίνια σοτέ. Και μην πάρεις αυτοκίνητο για να βγεις, πάρε λεωφορείο, αν γίνεται πήχτρα μέσα δεν θα πληρώσεις και εισιτήριο, τσάμπα θα τη βγάλεις! 🙂 1 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου Just now, Zus said: Την επόμενη φορά να πας για σουβλάκια, δεν είναι για εσένα τα Black Angus με σκαλοπίνια σοτέ. Όχι εντάξει, με τα στόρυ που έκανα και είδαν ότι πήγα στο ακριβό εστιατόριο καλύφθηκα εγώ. Αυτό ήθελα δεν με ένοιαζε και πολύ το να φάω, δεν ήταν εκεί το νόημα 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zus Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου 4 λεπτά πριν, alexzzz είπε Όχι εντάξει, με τα στόρυ που έκανα και είδαν ότι πήγα στο ακριβό εστιατόριο καλύφθηκα εγώ. Αυτό ήθελα δεν με ένοιαζε και πολύ το να φάω, δεν ήταν εκεί το νόημα Αν αυτό είχες ανάγκη, καλά έκανες. Χαλάλι τα 70€ για την πόζα. Ο σωστός παραλληλισμός βέβαια θα ήταν: Πλήρωσα για σουβλάκια 70€ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Just_travel_everywhere Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Realme 11 pro, μοντέλο του 2023 vs iPhone 15, επίσης μοντέλο του 2023: https://nanoreview.net/en/phone-compare/realme-11-pro-vs-apple-iphone-15 εκτός της οθόνης, που τη θάβουν λόγω μεγέθους και 60Hz, πες μου έναν τομέα στο οποίο να είναι καλύτερο... Είναι χαοτική διαφορά... Η ποιότητα κατασκευής δε φαίνεται μόνο από τα υλικά κατασκευής, αλλά και από άλλα πράγματα, όπως πχ η αδιαβροχοποίηση, που έχει κόστος για να επιτευχθεί. Επιπλέον, το πρώτο πράγμα που πετσοκόβεται για να χαμηλώσει το κόστος είναι η κάμερα. Εκεί φαίνεται το Realme... Ας μη συγκρίνουμε ανομία πράγματα. Για τα ροδάκια έχεις δίκιο. Είναι ειρωνεία και τραγικότητα μαζί. Απορώ αν όντως ενδιαφέρονται να τα πουλήσουν σε τέτοια τιμή... Η εξαίρεση, όμως, δεν κάνει τον κανόνα. Η Apple είναι ακριβή. Κάποιοι μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και με λιγότερα χρήματα. Δεκτό και λογικό. Τα προϊόντα τους είναι ακριβά, αλλά η εμπειρία χρήσης είναι πολύ ραφιναρισμένη και σε κάποιους αρέσει αυτό. Δίνουν προσοχή στη λεπτομέρεια. Έχουν θετικά και αρνητικά. Ακριβή είναι για κάποιους που δεν έχουν εύκολα να το αγοράσουν το συγκεκριμένο προϊόν για κάποιους άλλους δεν είναι ακριβό απλά ο καθένας έχει μάθει να αγοράζει κάτι που δεν μπορεί κανονικά ή δεν πρέπει να αγοράσει για αυτό είναι ακριβό. Τώρα η συγκεκριμένη προσφορά είναι πολύ ωραία προσφορά για όποιον δεν έχει μακ 5 λεπτά πριν, Zus είπε Αν αυτό είχες ανάγκη, καλά έκανες. Χαλάλι τα 70€ για την πόζα. Ο σωστός παραλληλισμός βέβαια θα ήταν: Πλήρωσα για σουβλάκια 70€ Έβλεπα χθες στο youtube ένα βίντεο που έκανε ένας νεαρός μαζί με την παρέα του πήγαν γερμανία και αγόρασαν διάφορα ακριβά ρούχα μάρκες τύπου prada που πλήρωσε ακριβά και όταν ήρθε η ώρα κάποια στιγμή να πάει στην τουαλέτα τον πείραξε που έπρεπε να πληρώσει ένα ευρώ αυτοί είμαστε οι έλληνες. Αυτός που έχει λεφτά για να αγοράσει τα προϊόντα αυτά είτε μάρκες είτε οτιδήποτε άλλο δεν έχει ανάγκη να πετάξει 1€ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johzio Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) Να προσθέσω και εγώ την εμπειρία μου με macbook. Κάτοχος macbook air 2020 8 256 intel i5 ( το πασίγνωστο πλέον για τις υψηλές θερμοκρασίες). Το αγόρασα μεταχειρισμένο μόλις βγήκε το Μ1. Προερχόμενος απο lenovo του 2012 με 8 gm ram ssd και windows, η διαφορά ήταν χαοτική, όπως ήταν αναμενόμενο φυσικά. Η χρήση του macbook είναι απλή, με εντατική όμως χρήση photoshop και lightroom, (ερασιτεχνικά ) στα οποία δέν με ενοχλεί η απόδοση, εκτός αν φορτώσω τεράστια αρχεία TIFF και πολλά layers. O κύριος λόγος που με κρατάει σε mac είναι η εξαιρετική οθόνη και η συνολική εμπειρία χρήσης μαζί με το macOS. Σε σύγκριση με τα windows 11 και 8 gb ram του γραφείου, το macbook ακόμα και όταν ψήνεται... είναι το ίδιο γρήγορο άν όχι περισσότερο. Σίγουρα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε windows με λιγότερα χρήματα και περισσότερη ram, αλλά όπως γράφηκε και πιό πάνω, η συνολική εμπειρία χρήσης δέν είναι ίδια. Χρησιμοποιούσα 20+ χρόνια windows μέχρι και τα 10, αλλα δέν θα ξαναγυρνούσα εκτός εάν χρειαζόμουν συγκεκριμένα προγράμματα φυσικά που δέν υπάρχουν σε macOS. Για κάποιον που θέλει πρώτο macbook ή αναβαθμίζει απο παλιότερο μοντέλο, η προσφορά θα έλεγα είναι πολύ καλή με αγορά τιμολογίου. Για εμένα θα το σκεφτόμουν σίγουρα εάν δέν είχα αλλάξει μπαταρία πρόσφατα στο υπάρχον macbook και με ενδιέφερε και η αγορά κινητού. Επεξ/σία 13 Απριλίου από johzio 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, alexzzz said: 25 Μαρτίου είχα πάει σε ένα εστιατόριο, δώσαμε 70€ το άτομο. Μου πήρε 2 μέρες άλλα έπεισα τον εαυτό μου ότι τα άξιζαν, ότι ήταν όλα πολύ νόστιμα Ας μαγείρευες σπίτι σου, να πλένεις και τα πιάτα. Να τα εφερνες απτό σουπερμάρκετ, να καθάριζες και τα λέπια απτά ψαρια να βρωμαγε όλη η κουζίνα απτό ψήσιμο. Μπορεί να ήταν και πιο νόστιμα, σίγουρα πιο οικονομικά, αλλά Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑ. Ατυχέστατο παράδειγμα παρ’όλα αυτά. Σε τεχνολογικό φόρουμ. Επεξ/σία 13 Απριλίου από polaki 2 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, alexzzz είπε 25 Μαρτίου είχα πάει σε ένα εστιατόριο, δώσαμε 70€ το άτομο. Μου πήρε 2 μέρες άλλα έπεισα τον εαυτό μου ότι τα άξιζαν, ότι ήταν όλα πολύ νόστιμα Μπορείς να πας και από το σπίτι σου παντού με τα πόδια. Θα γλυτώσεις τα χρήματα του εισιτηρίου κι θα πείσεις τον εαυτό σου ότι το κανείς για να γυμνάζεσαι… Θα σου πάρει κάτι παραπάνω από 2 μέρες αλλά θα τα καταφέρεις. Τελικά θα φτιάξεις πόδια σαν πλατάνια και δε θα καταλαβαίνεις τίποτα… Ο παραλληλισμός σου είναι τόσο λάθος σε τόσα πολλά επίπεδα… Επεξ/σία 13 Απριλίου από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου Τόσο λαθος που όλοι τσιμπήσατε και απαντήσατε γιατί νιώθετε ότι σας αφορά. I rest my case Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imr Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου Πολυ καλο deal. Το σκεφτομαι να κανω την κινηση, σκεφτομουν εδω και καιρο την διαφορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις