Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, rakeesh είπε

Όντας άσχετος από Mac, απ' αυτά που διαβάζω συμπεραίνω ότι η αναβάθμιση ram είναι αδύνατη, σωστά?

Ολόσωστα. Οπως το παρεις, το παντρευεσαι.

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Αυτος που ειναι ενταξει με τα 8gb , ειναι ενταξει και με ενα λαπτοπ των 400-500 ευρω , δεν χρειαζεται να δωσει 1200+

Αλλα ενταξει να εχει στο διπλανο θεμα το mini pc 16gb ram με 130 ευρω και με 1250 να παιρνεις 8gb , ειναι προσβολη νοημοσυνης 

Δεν είναι έτσι. Τί θα πεις σε αυτόν που θέλει να προγραμματίσει σε Swift; Τί θα πεις σε αυτόν που θέλει μπαταρία 14 ώρες; Τί θα πεις σε αυτόν που θέλει εντελώς αθόρβο laptop; Τί θα πεις σε αυτόν που έχει προϊόντα της Apple και θέλει να μπει στο οικοσύστημα; Μπορώ να σου βρω και αρκετούς ακόμα λόγους...

Το θέμα είναι ότι α Macbook έχουν κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε σχέση με τα laptop... Αν και εδώ να θυμίσω ότι μιλάμε για ultrabook, όχι laptop. 

καταρχήν δε συγκρίνεται το mini pc που αναφέρεις με ένα ultrabook. Αν εννοείς αυτό:

, τότε οι διαφορές με το Μ2 με τα 8GB δεν είναι μεγάλες.... Είναι ΧΑΟΤΙΚΕΣ:

https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-processor-n100-vs-apple-m2

και να μην βάλω και το ότι δεν περιλαμβάνεται στο mini pc οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι (touchpad), ηχεία κτλ και δε μπορείς να το δουλεύεις εν κινήσει....

Είναι προσβολή νοημοσύνης να τα συγκρίνεις...

Είπαμε: και εγώ βρίσκω τα 8GB λίγα. Το έγραψα πολλές φορές. Αν όμως ήθελα ένα μηχάνημα για απλές εργασίες θα το σκεφτόμουν. Έχει αρκετά πλεονεκτήματα.

33 λεπτά πριν, rakeesh είπε

Όντας άσχετος από Mac, απ' αυτά που διαβάζω συμπεραίνω ότι η αναβάθμιση ram είναι αδύνατη, σωστά?

Σωστά. Έτσι είναι και δυστυχώς αυτή η τακτική της Apple έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και από τους περισσότερους κατασκευαστές ultrabooks σήμερα. Η μόνη διαφορά εόιναι ότι στην κατηγορία τιμής της Apple στο απλό M2 βρίσκεις μηχάνημα Windows με διπλάσια RAM και διπλάσιο χώρο αποθήκευσης (που αναβαθμίζεται).

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, elpenor είπε

Η διαχείριση μνήμης της Apple είναι άψογη, όμως το θέμα στο οποίο γράφουμε αναφέρεται σε προϊόντα που έχουν πολύ χαμηλά specs, προβληματικά χαμηλά.

Τα 16 φτάνουν σε αρκετούς χρήστες ιδίως σε Mac που κάνει καλύτερη διαχείριση. Σε αυτό όμως το θέμα δεν είναι καν 16, είναι 8gb και απλά δεν φτάνουν σήμερα όσο καλή και αν είναι η διαχείριση, 8 έχουν τα κινητά.

Το ίδιο Mac με 16 gb ram θα το αγόραζες για βαριά χρήση; Final Cut, Illustrator, Photoshop κλπ;

52 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Αλλα ενταξει να εχει στο διπλανο θεμα το mini pc 16gb ram με 130 ευρω και με 1250 να παιρνεις 8gb , ειναι προσβολη νοημοσυνης 

Εγώ λέω να πάρει καλύτερα ένα raspberry pi, να κουμπώσει και μία κάρτα μνήμης και μια εξωτερική οθόνη 7” και έγινε.

Δημοσ.
1 hour ago, Tlykog said:

Τί θα πεις σε αυτόν που θέλει να προγραμματίσει σε Swift;

Να πάρει 16ρα ram γιατί με την 8ρα θα θέλει να το πετάξει από το παράθυρο. 

Ειδικά αν τρέξεις και emulator σε μέτρια πρότζεκτ η απόδοση είναι κάτω του μετρίου. Καλά σε μεγάλα δεν το συζητώ....

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Tlykog said:

Επειδη είχα μέχρι σήμερα 2 MacBook και αυτή τη στιγμή έχω MacBook M3 pro (11core cpu, 14core gpu), σου γράφω ότι τα 8GB κάνουν για απλή χρηση και μόνο. Όσο για το ότι τα pro ξεκινάνε στα 8GB… πατά το στο YouTube και θα βρεις ακόμα και κανάλια που ασχολούνται και υποστηρίζουν Apple να το κράζουν και να ανεβάζουν βίντεο με τίτλους «μην κάνετε το λάθος να πάρετε αυτό το MacBook” κτλ… Κυριολεκτικά δεν έχω βρει ούτε ένα βίντεο που να το θεωρεί καλή ιδέα…. Θα συμφωνήσω μαζί τους.

Το 90% των χρηστών κάνει απλή χρήση και με απλή χρήση τα 8gb στην συγκεκριμένη συσκευή η οποία χρησιμοποιεί και χώρο από τον σκληρό δίσκο ως ram είναι υπεραρκετά.

Δημοσ.

Για τουϛ εξυπνακηδεϛ, εχω macbook pro του 2013 με intel επεξεργαστη και παταει σε αποδοση, σε ποιοτητα κατασκευηϛ και οθονη το lenovo yoga του 2020, που ειχα πληρωσει 800€ και εχει βγαλει δεκαδεϛ προβληματα τοσο σε επιπεδο software οσο και σε hardware  (σπασμενοϛ μεντεσεϛ, αλλαγη πληκτρολογιου στα 2 χρονια, σκοτεινη και ξεθωριασμενη οθονη). Επισηϛ θεωρω τρολλαρισμα να συγκρινεται με ανωνυμο κινεζικο mini pc διαβαζονταϛ απλα και μονο το ποση μνημη εχει. Τεσπα ο καθεναϛ παιρνει οτι του αρεσει και τον βολευει. Εγω καταθετω την προσωπικη μου εμπειρια απο προιον τηϛ apple, που με εχει ικανοποιησει απολυτα.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 2
Δημοσ.
2 hours ago, Tlykog said:

Κάνουν για απλή χρήση γραφείου. Εκεί ο χρήστης δε θα καταλάβει διαφορά στην ταχύτητα σε σχέση με τα 16.

Και σε απλή δουλειά γραφείου αν ανοίξεις μερικά προγράμματα θα τελειώσουν τα 8gb και θα αρχίσει το swap. Αν ο χρήστης δεν έχει με τι να συγκρίνει μπορεί να μην καταλάβει τη διαφορά όμως δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι επιχείρημα... θέλουμε να κοροϊδέψουμε το χρήστη; Σήμερα η εμπειρία με 8gb σε laptop δεν είναι καλή.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, vangelis_k είπε

Για τουϛ εξυπνακηδεϛ, εχω macbook pro του 2013 με intel επεξεργαστη και παταει σε αποδοση, σε ποιοτητα κατασκευηϛ και οθονη το lenovo yoga του 2020, που ειχα πληρωσει 800€ και εχει βγαλει δεκαδεϛ προβληματα τοσο σε επιπεδο software οσο και σε hardware  (σπασμενοϛ μεντεσεϛ, αλλαγη πληκτρολογιου στα 2 χρονια, σκοτεινη και ξεθωριασμενη οθονη). Επισηϛ θεωρω τρολλαρισμα να συγκρινεται με ανωνυμο κινεζικο mini pc διαβαζονταϛ απλα και μονο το ποση μνημη εχει. Τεσπα ο καθεναϛ παιρνει οτι του αρεσει και τον βολευει. Εγω καταθετω την προσωπικη μου εμπειρια απο προιον τηϛ apple, που με εχει ικανοποιησει απολυτα.

Καλά, αυτός που πρότεινε το κινέζικο μίνι PC αντί του Mac θα αγόραζε και ένα 32άρι ντιμάκι και θα κούμπωνε πάνω του μία οθόνη αν μπορούσε.

Και είμαι βέβαιος ότι όσοι διατυπώνουν τέτοιες απόψεις δεν έχουν ακουμπήσει καν Mac. Συγκρίνουν πορτοκάλια με μήλα και τα βγάζουν όλα... μπανάνες.

• Like 6
  • Super Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, Pitoo said:

Το 90% των χρηστών κάνει απλή χρήση και με απλή χρήση τα 8gb στην συγκεκριμένη συσκευή η οποία χρησιμοποιεί και χώρο από τον σκληρό δίσκο ως ram είναι υπεραρκετά.

To 90% των απλών χρηστών όμως, ειδικά στην Ελλάδα, παίζει να μην δίνει τόσα χρήματα για laptop. 😛

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, vangelis_k said:

Φίλε μου χαίρομαι πολύ που τα μηχανήματα σου σε καλύπτουν για την χρήση που κάνεις, η αλήθεια είναι όμως ότι το macbook 2013 για τα σημερινά δεδομένα είναι αργό. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω από το post σου είναι ότι έκανες μία πολύ κακή αγορά με το lenovo και ότι δεν έχεις δουλέψει σε σύγχρονο PC. Αν δουλέψεις σε ένα macbook σαν αυτό του θέματος θα καταλάβεις πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Πέρα από αυτό συμφωνώ μαζί σου, δεν συγκρίνονται lenovo και γενικότερα κινέζικα προϊόντα με αυτά της Apple, όμως το 8/256 σε laptop το 2024 προσωπικά το θεωρώ πιο τραγικό από την ποιότητα των κινέζων.

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, elpenor είπε

Και σε απλή δουλειά γραφείου αν ανοίξεις μερικά προγράμματα θα τελειώσουν τα 8gb και θα αρχίσει το swap. Αν ο χρήστης δεν έχει με τι να συγκρίνει μπορεί να μην καταλάβει τη διαφορά όμως δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι επιχείρημα... θέλουμε να κοροϊδέψουμε το χρήστη; Σήμερα η εμπειρία με 8gb σε laptop δεν είναι καλή.

Πριν αγοράσω το 14άρι M1 Pro είχα το 13άρι του 2019 με τα 8 gb Ram με Intel cpu με το οποίο δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα μνήμης.

Και μιλάμε για διαρκή χρήση Premiere, Photoshop κλπ. Δηλαδή πραγματικά, διαβάζω αυτά που γράφεις, ότι ξεμένει από μνήμη με απλή δουλειά γραφείου (δεν παίζει) και αναρωτιέμαι «τι σκατά, μήπως τελικά είχα 16 gb και δεν το πήρα χαμπάρι;» 

Όχι, 8 gb ram είχα και το μηχανάκι έκανε εξαιρετική δουλειά σε ό,τι κι αν του ανέθεσα.

4 λεπτά πριν, Thresh είπε

To 90% των απλών χρηστών όμως, ειδικά στην Ελλάδα, παίζει να μην δίνει τόσα χρήματα για laptop. 😛

Για iPhone πάντως δίνει. Beat that 😛 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Zus said:

Πριν αγοράσω το 14άρι M1 Pro είχα το 13άρι του 2019 με τα 8 gb Ram με Intel cpu με το οποίο δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα μνήμης.

Και μιλάμε για διαρκή χρήση Premiere, Photoshop κλπ. Δηλαδή πραγματικά, διαβάζω αυτά που γράφεις, ότι ξεμένει από μνήμη με απλή δουλειά γραφείου (δεν παίζει) και αναρωτιέμαι «τι σκατά, μήπως τελικά είχα 16 gb και δεν το πήρα χαμπάρι;» 

Όχι, 8 gb ram είχα και το μηχανάκι έκανε εξαιρετική δουλειά σε ό,τι κι αν του ανέθεσα.

Τι εννοείς όταν λες πρόβλημα μνήμης, δεν είναι ότι βγάζει μήνυμα out of memory απλά αναγκάζεσαι να πας να φτιάξεις ένα καφέ μέχρι να τελειώσει. Επίσης εξαιρετική δουλειά σε ότι του είχα αναθέσει έκανε και ο 386SX μου, δεν σημαίνει κάτι.

Με αυτό που γράφεις για το Premiere είναι σαν να λες ότι έχουν άδικο οι υπάλληλοι της Adobe που γράφουν ότι τα 16gb είναι το ελάχιστο και ότι προτείνουν τουλάχιστον 32gb (καλύτερα 64). Anyway το παρααναλύσαμε, όποιος θέλει ένα ποιοτικό laptop με πολύ περιορισμένες δυνατότητες (8/256) και ωραία οθόνη/design ας το πάρει.

Spoiler

Anshul_Saini
Adobe Employee , Feb 17, 2023

Hi @ryancloud,

Thank you for your question. I completely understand how frustrating it can be when you and your team are facing performance issues while running Adobe Illustrator on your PC. To determine the cause of the slow performance, it would be helpful to know your team PC's specifications, such as the CPU, OS, GPU, SSD, and RAM, as well as your team's workflows and use cases.

This help article will provide you with detailed information about the minimum and recommended system requirements for Illustrator. By referring to this article, you will be able to ensure that your new PC meets or exceeds the specifications required to run these apps smoothly.

However, as a consultant and professional in the field, I want to assure you that I understand the importance of investing in a PC that has top-of-the-line specifications to handle Adobe products running simultaneously if you are going to do 3D, video editing, and intensive design-related work on Illustrator, Photoshop or InDesign. When looking for a laptop or PC, you should focus on getting an Intel 13th or 12th Generation Core i9 or i7 processor, a dedicated graphics card with at least 6 GB or more VRAM (Nvidia RTX 30 or 40 series), at least 16 GB of RAM but I would recommend getting 32 GB or 64 GB RAM of DDR5 RAM, and a 1 TB or more NVMe PCIe M.2 SSD storage for faster performance.

Additionally, it is crucial to choose laptops or external monitors that have a high color gamut display, allowing you to see accurate colors when working on graphics or color-correcting your footage.

MacBook models such as the M2 Pro or M2 Max Macbook Pros are also great options for running Adobe products smoothly.

In conclusion, investing in a high-spec PC is essential to ensure that your work runs smoothly without the need for frequent upgrades. I hope this helps you make an informed decision. Please feel free to reach out if you have any further questions.

Best,

Anshul Saini

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Zus είπε

Για iPhone πάντως δίνει. Beat that 😛 

Επιβεβαιώνω για το 13άρι του 2019. Το δουλεύει καθημερινά η γυναίκα μου χωρίς κανένα πρόβλημα. Από τις καλύτερες αγορές που έχουμε κάνει ποτέ. Σημείωση, είναι φωτογράφος και χρησιμοποεί τα γνωστά προγράμματα από την Adobe. 

Επεξ/σία από Sherlock_7
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
42 minutes ago, Pitoo said:

1300€ για απλή χρήση, το λες και λίγο overpriced πάντως....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...