@udioTechnic@ Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Χαιρεται , αγορα RAM DDR5 στα 7200mhz σε συνδιασμο με εναν 12400f , ολα πανω σε μια μητρικη Gigabyte B760M Aorus Elite AX , θα υπαρχει προβλημα ασυμβατοτητας με την μνημη λογο συνδιασμου CPU και RAM ; Υπαρχει καποιος με παρομοια εμπειρια ; Ευχαριστώ
Risky Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δεν έχω παρόμοια εμπειρία, έχω όμως 2 επεξεργαστές 12ης γενιάς στο σπίτι αλλά και τους 2 τους τρέχω με DDR4 setups. Όμως όταν πας να τρέξεις μνήμες DDR5 σε 7200, το αν θα τρέξουν σε αυτή την συχνότητα (παρότι η μητρική που σκέφτεσαι να πάρεις το υποστηρίζει γενικά σαν OC) εξαρτάται από τον επεξεργαστή (και συγκεκριμένα από τον memory controller του). Ο i5-12400F έχει κλειδωμένες εργοστασιακές τιμές σε ρυθμίσεις ρεύματος που επηρεάζουν την ικανότητα του να τρέχει RAM σε μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτές που επίσημα υποστηρίζει οπότε το βλέπω πολύ χλωμό. Διαβάζοντας δεν έχω βρει πολλές περιπτώσεις που να τρέχουν 12400F με RAM σε ταχύτητες πάνω από 6000ΜHz. Νομίζω οτι τα κέρδη σου σε επιδόσεις θα είναι πολύ μικρά σε σχέση με το κόστος αγοράς σε τέτοιες μνήμες. Όπως μπορείς να δεις και εδώ με DDR5-5200 έχεις σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια 1~2% (δηλαδή στατιστικά ασήμαντη) διαφορά σε σχέση με DDR5-6200. Προσοχή έχουν χρησιμοποιήσει i9-12900 για να τρέξουν τα benchmarks για αυτό πιάνει τόσο άνετα και με σταθερότητα DDR-6200. Γενικά συμβατότητα μπορείς να δεις στο παρακάτω link για την μητρική που σκέφτεσαι αλλά δες και το disclaimer που λέει οτι η ταχύτητα που θα πιάσουν οι μνήμες σου εξαρτώνται από τις δυνατότητες της CPU: https://www.gigabyte.com/Motherboard/B760M-AORUS-ELITE-AX-rev-1x/support#support-memsup 1
@udioTechnic@ Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Ευχαριστω πολύ Risky , για οποιους ενδιαφερονται , το παραπανω συστημα που εχω αναφερει στην αναρτηση , καταφερα να τρεξω DDR5 στα 6000Mhz με ενεργοποιημένο το XMP . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα