Lux Aeterna Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 Γεια χαρά! Πρόκειται να ανακαινίσω το σπίτι μου, και αναρρωτιέμαι εάν είναι καλύτερο να ξηλώσω όλα τα πατώματα (μωσαϊκό και ξύλο που δεν επισκευάζονται) προκειμένου να στρωθούν νέα πλακάκια. Η μία σκέψη είναι αυτή και η άλλη είναι να ξηλώσω μόνο τα ξύλα που έχουν φουσκώσει και να βάλω τα πλακάκια πάνω από το μωσαϊκό. Επίσης, έχετε εικόνα για το αν είναι ωραίο αισθητικά και ο εσωτερικός χώρος και το μπαλκόνι να έχουν το ίδιο πλακάκι; Λένε ότι δίνει μεγαλύτερη αίσθηση στον χώρο.
spooker Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 8 hours ago, Lux Aeterna said: Γεια χαρά! Πρόκειται να ανακαινίσω το σπίτι μου, και αναρρωτιέμαι εάν είναι καλύτερο να ξηλώσω όλα τα πατώματα (μωσαϊκό και ξύλο που δεν επισκευάζονται) προκειμένου να στρωθούν νέα πλακάκια. Η μία σκέψη είναι αυτή και η άλλη είναι να ξηλώσω μόνο τα ξύλα που έχουν φουσκώσει και να βάλω τα πλακάκια πάνω από το μωσαϊκό. Επίσης, έχετε εικόνα για το αν είναι ωραίο αισθητικά και ο εσωτερικός χώρος και το μπαλκόνι να έχουν το ίδιο πλακάκι; Λένε ότι δίνει μεγαλύτερη αίσθηση στον χώρο. Είμαι και εγώ σε παρόμοια φάση. Προσωπικά προτιμώ το μωσαϊκό να ξηλωθεί τελείως το οποίο έχει κόστος. Όλοι προτείνουν να βάλεις πλακάκι από πάνω γιατί τους βολεύει. Το πρόβλημα με αυτό είναι πως ψηλώνει το πάτωμα και αυτό μετά σημαίνει πως ολες οι αναλογίες στο σπίτι βγαίνουν off. Οι πόρτες πρέπει να κοντυνουν και τυχόν παράθυρα θα πρέπει να πανε λίγο ψηλότερα αν υπάρχει καναπές η άλλο έπιπλο ώστε να μην χτυπάνε στο άνοιγμα με το έπιπλο. Προτιμώ ξύλο στο σαλονι και ισως στα δωμάτια και πλακάκι σε όλα τα άλλα μέρη. Στο balcony βάζεις το ίδιο πλακάκι αν σου αρέσει. 2
andreaspA Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 8 ώρες πριν, Lux Aeterna είπε Πρόκειται να ανακαινίσω το σπίτι μου, και αναρρωτιέμαι εάν είναι καλύτερο να ξηλώσω όλα τα πατώματα (μωσαϊκό και ξύλο που δεν επισκευάζονται) για το μωσαικο ψαχτο. Εχει ξαναγινει της μοδας. Τα τριβουν και τα γυαλιζουν και γινονται καταπληκτικα. Τουλαχιστον σε μια περιπτωση που εχω δει. 2
Lux Aeterna Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 2 ώρες πριν, spooker είπε Είμαι και εγώ σε παρόμοια φάση. Προσωπικά προτιμώ το μωσαϊκό να ξηλωθεί τελείως το οποίο έχει κόστος. Όλοι προτείνουν να βάλεις πλακάκι από πάνω γιατί τους βολεύει. Το πρόβλημα με αυτό είναι πως ψηλώνει το πάτωμα και αυτό μετά σημαίνει πως ολες οι αναλογίες στο σπίτι βγαίνουν off. Οι πόρτες πρέπει να κοντυνουν και τυχόν παράθυρα θα πρέπει να πανε λίγο ψηλότερα αν υπάρχει καναπές η άλλο έπιπλο ώστε να μην χτυπάνε στο άνοιγμα με το έπιπλο. Προτιμώ ξύλο στο σαλονι και ισως στα δωμάτια και πλακάκι σε όλα τα άλλα μέρη. Στο balcony βάζεις το ίδιο πλακάκι αν σου αρέσει. Εγώ σκέφτομαι το αντίθετο, να φύγουν τα πάντα. Απλώς ανεβαίνει πολύ το κόστος και δεν ξέρω εάν αξίζει.
zio10 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Για μένα ξηλωμα όλα και τα παλιά ξύλινα. Θέλω να κάνω το ίδιο σε δύο δωμάτια το καλοκαίρι αν μπορέσω. Με φοβίζει η λίγο η διαδικασία να έρθει το πάτωμα στο σωστό ύψος για να μπει πλακάκι. 2
villasg Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 υποψην οτι ξηλωμα ξυλινων πατωματων , απαιτει "γεμισμα" με υλικο και μετααπο πανω τα πλακακια . Το υλικο που θα παρει ειναι πολυ να ξερεις οποτε υπαρχει θεμα με το βαρος . Οποτε πριν κανεις κατι τετοιο ρωτα ενα μηχανικο καλου κακου , και εαν το κανεις το γεμισμα να ειναι με ελαφρυ υλικο και οχι απλα τσιμεντο ....... 2 ώρες πριν, spooker είπε Προσωπικά προτιμώ το μωσαϊκό να ξηλωθεί τελείως το οποίο έχει κόστος δεν ειναι παντα ευκολο , θελει πολυ δουλεια καλο τεχνιτη με καταλληλα εργαλεια κλπ κλπ και φυσικ κοστος 2 ώρες πριν, spooker είπε Το πρόβλημα με αυτό είναι πως ψηλώνει το πάτωμα και αυτό μετά σημαίνει πως ολες οι αναλογίες στο σπίτι βγαίνουν off επειδη το εκανα σε πολυκατοικια του 57 "σηκωνεται" 2-3 ποντους , δεν βγαινει τιποτα off απλα θελουν αν δεν εχουν κενο απο κατω οι πορτες λιγω φαγωμα
spooker Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 2 minutes ago, villasg said: επειδη το εκανα σε πολυκατοικια του 57 "σηκωνεται" 2-3 ποντους , δεν βγαινει τιποτα off απλα θελουν αν δεν εχουν κενο απο κατω οι πορτες λιγω φαγωμα Διαφωνώ. Όλα βγαίνουν off. Αν υπάρχουν πχ πάγκοι στην κουζίνα αυτοί πλέον θα είναι πιο κοντοί σε ύψος για τον ίδιο άνθρωπο, 3 πόντοι δεν είναι λίγο. Παίζει ρόλο το σπίτι φυσικά, αν είναι ψιλοταβανο μπορεί να μην επηρεάζουν 3 πόντοι ιδιαίτερα. Επίσης θα πρέπει να έρθει όλο το σπίτι στο ίδιο επίπεδο, οχι όπως αυτό που μένω τώρα που η κουζίνα ειναι ψηλότερη από το υπόλοιπο σπίτι και έχει αυτό το σκαλοπατακι των 3 πόντων που η robo σκούπα δυσκολεύεται να ανέβει. Αν είναι να κάνεις μια δουλειά καντην σωστά εκτός αν μιλαμε για airbnb.
Chrisxxx Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Ξύλωμα όλα αν γίνεται θα φανεί πολύ καλύτερα και θα γινει καλύτερη δουλεια από το να φτιαξουν πάνω από τα παλιά. Λάβετε επίσης υπόψη ότι αν πρέπει να γεμισει ένα δωματιο που π.χ. απο ξυλο θα παει σε πλακακι/laminate θελει χρόνο για να στεγνωσει το τσιμεντο. 1
gpapadakis Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Νομίζω το πιο οικονομικό είναι πλακάκι πάνω από το μωσαϊκό, και laminate πάνω από τα ξυλα. Το καλύτερο βεβαια είναι να φύγουν όλα, και να στρώσεις καινούρια, αλλά το κόστος ανεβαίνει πολυ. Αν περνάνε και σωληνες νερού από κάτω από το πάτωμα, έτσι τις αλλάζεις πριν τρυπήσουν.
vagos789 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Το μωσαικο με ενα γυαλισμα θα ειναι μια χαρα Το ξυλο αν ειναι οντως σε κακη κατασταση,αλλαξε το,θα εισαι οκ για πολλα χρονια με αυτες τις δυο κινησεις
vamvakoolas Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 Δημοσ. 12 Απριλίου 2024 11 hours ago, Lux Aeterna said: Γεια χαρά! Πρόκειται να ανακαινίσω το σπίτι μου, και αναρρωτιέμαι εάν είναι καλύτερο να ξηλώσω όλα τα πατώματα (μωσαϊκό και ξύλο που δεν επισκευάζονται) προκειμένου να στρωθούν νέα πλακάκια. Η μία σκέψη είναι αυτή και η άλλη είναι να ξηλώσω μόνο τα ξύλα που έχουν φουσκώσει και να βάλω τα πλακάκια πάνω από το μωσαϊκό. Επίσης, έχετε εικόνα για το αν είναι ωραίο αισθητικά και ο εσωτερικός χώρος και το μπαλκόνι να έχουν το ίδιο πλακάκι; Λένε ότι δίνει μεγαλύτερη αίσθηση στον χώρο. εγω δε ξερω τα αισθητικα αλλα θα απαντησω για το τεχνικο: Προφανως αν εχεις χρηματα η καλυτερη λυση ειναι να ξηλώσεις πατωμα ειτε ειναι μωσαικο ειτε ξυλο ειτε πλακακι.Συνηθως σε παλιες πολυκατοικιες αντικαθιστουμε και σωληνωσεις (αν υπαρχουν απο κατω) ή τις μεταφερουμε. Το αποτελεσμα τεχνικα ειναι καλυτερο (χωρις μερεμετια ή μπαλωματα). Συνισταται σε αγοραστες που αγοραζουν ποιοτικα υλικα που θα αντεξουν στο χρονο Τελευταια εχει αναπτυχθει η ζητηση για τοποθετηση πλακακι πανω στο πλακακι ή στο μωσαικο. Προφανως υπαρχει προβλημα με το υψος του δαπεδου (πορτες/σοβατοπια κτλ)μερικες φορες (αναλογα με το πλακα και τη τεχνικη) εχει αναφερθει ανωμαλια στο δαπεδο. Θελει προσοχη με τη ποσοτητα κολλα που θα βαλει αλλα και τη κολλα πλακιδιων. Καποιος μηχανικος μου ειχε πει οτι αν στρωσεις απο πανω πλακακι ισως εχει ρυγματα/ρωγμες απο συντονισμο με το κατω πλακακι αλλα δεν εχω δει εγω κατι τετοιο... Συνισταται σε ανακαινισεις μικρης κλιμακας (ενα δωματιο) ή χαμηλο μπατζετ/airbnb. 1
zio10 Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Τι λύσεις υπάρχουν για ελαφρύ γέμισμα πατώματος; Διαβάζω για ελαφρό μπετόν - περλομπετον αλλά κι αυτά πρέπει να έχουν αρκετό βάρος αν μιλάμε για ένα δωμάτιο και 8-10 εκ. πάχος. Πχ κάτι με αφρό πολυουρεθάνης ίσως, δεν ξέρω.
andreaspA Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 20 ώρες πριν, zio10 είπε Τι λύσεις υπάρχουν για ελαφρύ γέμισμα πατώματος; Διαβάζω για ελαφρό μπετόν - περλομπετον αλλά κι αυτά πρέπει να έχουν αρκετό βάρος αν μιλάμε για ένα δωμάτιο και 8-10 εκ. πάχος. το μισο απο το μπετό έχουν απο όσο ξέρω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα