GeorgeMar1 Δημοσ. 12 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου https://www.facebook.com/groups/941890700945478/
immortalx Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Τα ThinkPad ειναι δημοφιλη για programming για αρκετους και καλους λογους: Ενα απ'τα καλυτερα (προσωπικα θεωρω ΤΟ καλυτερο) laptop keyboard, απ'τα λιγα που δεν αισθανεσαι οτι σου λειπει το desktop keyboard σου. Για εμενα ειναι και το πιο σημαντικο οταν θελει κανεις laptop για προγραμματισμο. Αναβαθμισιμα χωρις "εκπληξεις", περιεργες βιδες και "τεχνητα" εμποδια. Χαρακτηριστικα σε ενα παλαιοτερο T440P που ειχα, ανοιγεις το κατω καλυμα (2 βιδες) και αλλαζεις CPU και RAM. Το ιδιο laptop επαιρνε συνολικα 2+1 δισκους (ενας στο tray του CD-ROM). Σε ενα T480 εχω αλλαξει οθονη + πληκτρολογιο (λογω προτιμησης, οχι γιατι χαλασαν-> FHD + αγγλικο keyboard) και η διαδικασια ηταν παιχνιδακι. Φιλικα σε Linux distros με αριστη υποστηριξη σε drivers ακομη και σε παλαιοτερα μοντελα (γι αυτο και ειναι δημοφιλη στη συγκεκριμενη κοινοτητα) Κυριολεκτικα σκυλια του πολεμου. Καλα, το "military grade" που διαφημιζουν ειναι σκετο maketing, αλλα οντως ειναι τρομερα ανθεκτικα. Χωρις καμια υπερβολη, με εχει παρει ο υπνος με το ThinkPad αγκαλια βλεποντας σειρες και το πρωι το βρισκω στο πατωμα 😅 Κατι που εχει συμβει 10αδες φορες και δεν καταλαβαινει τιποτα. Στα αρνητικα οι τσιμπημενες τιμες και το whitelist στις Wi-Fi καρτες στο BIOS. Το τελευταιο μπορει να γινει bypass αλλα θελει παιδεμα και εναν SPI programmer. Προσωπικα το εχω κανει πετυχημενα αλλα δεν το λες και παιχνιδακι. Αν δεν κανω λαθος στα νεοτερα μοντελα εχουν καταργησει το whitelist. 1
ss13 Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Στις 11/4/2024 στις 9:20 ΜΜ, GeorgeMar1 είπε Μια διευκρίνηση : Μιλάμε για τις σειρές Thinkpad T, P, X. Που έχουν κορυφαία ποιοτητα κατασκευής. Οι σειρές Thinkpad E, L, Z, είναι χαμηλά σε ποιοτητα κατασκευής 😎 1
immortalx Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου 35 λεπτά πριν, ss13 είπε Δεν ξερω τι δειχνεις μ'αυτο το διαγραμμα, αλλα εχει δικιο ο φιλος πιο πανω, οι σειρες T, P, X ειναι τα top-of-the-line, οι E, L ειναι πιο οικονομικες, και η Z πιο "experimental" ας πουμε. Πιο συγκεκριμενα τα T θεωρουνται τα πιο "κλασικα" και τα P ως mobile workstations. 1
GeorgeMar1 Δημοσ. 16 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 1 ώρα πριν, immortalx είπε Δεν ξερω τι δειχνεις μ'αυτο το διαγραμμα, αλλα εχει δικιο ο φιλος πιο πανω, οι σειρες T, P, X ειναι τα top-of-the-line, οι E, L ειναι πιο οικονομικες, και η Z πιο "experimental" ας πουμε. Πιο συγκεκριμενα τα T θεωρουνται τα πιο "κλασικα" και τα P ως mobile workstations. Η σειρα Ζ και Τ ειναι εξισου καλές με τα P και τα Χ?
ss13 Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου 18 λεπτά πριν, GeorgeMar1 είπε Η σειρα Ζ και Τ ειναι εξισου καλές με τα P και τα Χ? Οι μοντελα T, P και X, είναι οι καλές σειρές, αλλά ακριβες, τα αλλά μοντέλα είναι χαμηλότερα σε ποιοτητα 😎 https://www.lenovo.com/gb/en/faqs/laptop-faqs/best-thinkpad-for-you/
GeorgeMar1 Δημοσ. 16 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου (επεξεργασμένο) Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας, τελικά κατέληξα σε ένα Thinkpqd T470s με οθόνη αφής αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι αντί για μάυρο είναι ασημί. Παρολά αυτά είναι πολύ καλό για την ώρα. Αλλά έχω αυτό το θέμα ενω λεεί 100 % υγίεια μπαταρίας με ένα άλλο πρόγραμμα μου λεεί οτι κάτι συμβαίνει. Έχω παραθέσει εικόνα αν κάποιος ξέρει κάτι ας μου πεί. ΥΓ το πηρα στα 290είναι καλή τιμή? Επεξ/σία 16 Απριλίου από GeorgeMar1
nkarama Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου 26 minutes ago, GeorgeMar1 said: Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας, τελικά κατέληξα σε ένα Thinkpqd T470s με οθόνη αφής αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι αντί για μάυρο είναι ασημί. Παρολά αυτά είναι πολύ καλό για την ώρα. Αλλά έχω αυτό το θέμα ενω λεεί 100 % υγίεια μπαταρίας με ένα άλλο πρόγραμμα μου λεεί οτι κάτι συμβαίνει. Έχω παραθέσει εικόνα αν κάποιος ξέρει κάτι ας μου πεί. ΥΓ το πηρα στα 290είναι καλή τιμή? Το δουλεύεις στην μπαταρία και βλέπεις πόσο κρατάει... το τι λένε τα διάφορα προγράμματα, το γράφεις κανονικά. 290 με τι σύνθεση?
n3a Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Τα T470s έχουν δύο εσωτερικές μπαταρίες. Μπορεί η μία να έχει κάποιο θέμα και για τον λόγο αυτό να σου βγάζει ένδειξη. Σε αυτή την τιμή είναι μια χαρά. Καλορίζικο και καλό προγραμματισμό.
GeorgeMar1 Δημοσ. 17 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, nkarama είπε Το δουλεύεις στην μπαταρία και βλέπεις πόσο κρατάει... το τι λένε τα διάφορα προγράμματα, το γράφεις κανονικά. 290 με τι σύνθεση? Πως να το φτιάξω αυτό με την μπαταρία είναι από τα windows i5 7300u 8ram 256ssd Αφή Φωτ πληκτρολόγιο Γενικά είναι κομπλε Επεξ/σία 17 Απριλίου από GeorgeMar1
Λύση ss13 Δημοσ. 3 Μαϊου Λύση Δημοσ. 3 Μαϊου Στις 17/4/2024 στις 12:32 ΠΜ, GeorgeMar1 είπε Πως να το φτιάξω αυτό με την μπαταρία είναι από τα windows i5 7300u 8ram 256ssd Αφή Φωτ πληκτρολόγιο Γενικά είναι κομπλε Υπάρχουν δυο μπαταρίες στο συγκεκριμένο μοντελο, απλά δες μόνο με το ρευμα ποσο αντεχουν οι μπαταρίες, μετά επιλέγεις, μένεις με τις υπάρχουσες μπαταρίες ή το δουλευεις μόνο με το ρευμα, αλλιώς πρεπει να τις αλλάξεις ( Καλη Ανασταση) 😎 https://www.ifixit.com/Guide/Lenovo+ThinkPad+T470S+Batteries+Replacement/140443
Astros098 Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Στις 12/4/2024 στις 1:04 ΜΜ, n3a είπε Και οι δύο εταιρείες έχουν ποιοτικά laptops, η Dell όμως έχει ασυναγώνιστο service στην Ελλάδα σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές. Μετά από Dell θα πήγαινα σε HP. Lenovo και dell πλέον έχουν το ίδιο service Στις 12/4/2024 στις 4:56 ΜΜ, GeorgeMar1 είπε Ναι δεν μιλάω για καινούριο αλλά μεταχειρισμένα. Καινούρια είναι λίγο ακριβά αν και καλά μηχανήματα. Ναι το έχω δει από κοντά φοβερό μηχάνημα. Παιδιά βρίσκεις με 500-550€ πολύ καλά μηχανήματα μεταχειρισμένα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα