zeke Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Γνώστες του αντικειμένου, χρειάζομαι μερικές απόψεις, ώστε να καταλήξω σε αγορά νέου συστήματος (εντός του 2024) που να κρατήσει για τουλάχιστον 5 χρόνια. Βασική λειτουργία θα είναι για ημι-επαγγελματικούς λόγους, no gaming - (που όμως δεν θα με χάλαγε κάνα VR for fun ή να χαζεύω 4k ray tracing που και που... 🙄) DAW με αρκετά VST & IR (need a lot of memory) για recording / music production Photoshop / Premiere 4k edit (need cuda cores) 32bit παλαιολιθικά προγράμματα μουσικής τα οποία συνεργάζονται με outboard analog gear που ακομα χρησιμοποιώ Το πρόβλημα είναι το εξής: Είμαι με W10, i7 3770, 16 gb και υστερεί σε ταχύτητα όταν κάνω τα projects έκτος απο τα crash που τρώει λόγω memory! Ένα Mac Studio M2 Max ή Μ3 Max (έαν κυκλοφορήσει) θα ήταν δελεαστική αγορά, αλλά εκεί ίσως έχω άλλα προβλήματα όπως: δεν ξέρω εάν θα παίζει 32bit με το conversion rosetta για τα silicon, όπως επίσης πολλά 64bit VST και προγράμματα που χρησιμοποιώ για το workflow και all-round γενικά. Επίσης σαν λειτουργικό ίσως χρειαστεί χρόνος και έξτρα ψάξιμο για να "παίζει" με τον τρόπο που θέλω, όπως στα Windows...βέβαια με τα Parallels θα γίνεται δουλειά; coherence mode, είδα και μου άρεσε 😎 Τι παίζει με scaling στις οθόνες 4k; θα αντέξει κάποια χρόνια ή θα πάει για πέταμα έαν χαλάσει το παραμικρό εκει μέσα; 😑 Εάν πάμε σε PC, μόνο σε SFF λόγω χώρου αναγκαστικά, οπότε το ζήτημα εδώ είναι, ποιό είναι το πιο stable/cool και γρήγορο CPU για τις εργασίες που θα του βάζω. Βασικά ερωτήματα: AiO ή custom watercooling (silence is a must) 64 gb minimum ram or more AMD ή Intel Windows 10 ή 11 RTX ? SFF κουτί χωρίς τζαμάκι (NR200P, A4-H2O... ?) Οθόνη θα παίζει κάτι σε OLED TV μαζί με QD-OLED monitor 4k. Budget 3k
forgotten Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου σε εχω αυτο https://www.asrock.com/nettop/AMD/DeskMeet X600 Series/index.asp θα ειναι διαθεσιμο σε ενα μηνα ριχνεις ενα ryzen και εισαι καλυμενος για τα 5 χρονια... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα