Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την επειρια μου με τη ΔΕΗ. Το Δεκεμβριο του 2023 εκανα αλλαγη προγραμματος απο σταθερο με υψηλη kw σε σταθερο με ποιο χαμηλη (ΗΜ 0,179 και Ν 0,169) γιατι εχω θερμοσυσσορευτες και φοβηθηκα το χειμωνα που θα ερχοταν. Συμφωνα με προτροπη της ΔΕΗ εστειλα φωτο του ρολογιου μου οταν εκανα την αλλαγη, για να υπολογισουν τις σωστες Kw οταν θα εβγαινε ο εκκαθαριστικος. Οπως ηταν αναμενομενο, ο εκκαθαριστικος βγηκε λαθος με 138ευρω παραπανω και με ρητρα προωρης αποχωρησης που με ειχαν διαβεβαιωσει οτι δεν θα εχω (λογω του κανονισμου της ΔΕΗ για αλλαγες προγραμματων πριν τις 31/12/23). Απευθυνθηκα πρωτα στους ιδιους... τιποτα. Στη ΡΑΕ μετα απο τρεις κυκλους αλληλογραφιας... μου αφαιρεσαν τη ρητρα (65 ευρω). Για τα 138ε με παραπεμψανε στον ενεργειακο διαμεσολαβητη. Καποια στιγμη η ΔΕΗ εκδιδει εναν διορθωτικο εκκαθαριστικο με πιστωτικο υπολοιπο τον οποιο ομως δεν ειχα προσβαση να δω αναλυτικα. Ηταν πιστωτικος, οποτε θεωρωντας οτι ειχα κανει εγω λαθος υπολογισμο και ηταν περισσοτερα χρηματα, ειπα οτι ειμαι οκ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!! ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ!! Ειχε εκδοθει 14/2 εκκαθριστικος 4 μηνου με ενδειξεις ΔΕΔΔΗΕ που επρεπε να διορθωθει βαση της φωτο. Εκδοθηκε εναντι 14/3 με δικες μου ενδειξεις 1.386kw. Εκδοθηκε διορθωτικος εκκαθαριστικος 5/4 με τις ενδειξεις του 14/2, ενα μηνα πισω!! και μου συμψηφιζει τα ποσα του πρωτου εκκαθαριστικου και του εναντι χωρις να αλλαζει τις kw. Απ΄οτι καταλαβαινω στον εκκαθαριστικο του ΔΕΔΔΗΕ θα ξαναχρεωθω αυτες τις 1.386kw γιατι δεν εχουν καταγραφει πουθενα. Εχει καποιος παρομοια εμπειρια και τι κανετε με τις λαθος χρεωσεις της ΔΕΗ; Στα δικαστηρια δεν νομιζω οτι θα βγαλω ακρη. Ειμαι πολυ απογοητευμενη. Τελικα ζουμε για να πληρωνουμε οτι μας ζητανε; Και το λαθος τους μπορουν να μας το παρουσιαζουν για σωστο και εμεις να μην μπορουμε να κανουμε τιποτα;  

Δημοσ.

δε βγαίνει άκρη όπως τα γράφεις

γράψε αναλυτικά ανα λογαριασμό

-ημερομηνία έκδοσης -έναντι ή εκκαθαριστικός  -περίοδος κατανάλωσης -kw που χρεώθηκες

και επισήμανε που είναι λάθος

• Like 1
Δημοσ.

14/2/24 εκκαθαριστικος για περιοδο 12/10/23-11/2/24  6.021kw. Δεν διαφωνω με τις kw, αλλα δεν υπολογισαν τη φωτο του ρολογιου που εστειλα στις 23/12/23 με αποτελεσμα να χρεωθω 138ε παραπανω λογω λαθος μοιρασματος τους. 

14/3/24 εναντι με δικες μου ενδειξεις για περιοδο 12/2/24-9/3/24  1.386kw.

5/4/24 εκκαθαριστικος για περιοδο 12/10/23-9/3/24  6.021kw!!!! με ενδειξεις ΔΕΔΔΗΕ ιδιες με τον εκκαθαριστικο στις 14/2. Σε αυτον συμψηφιζουν οτι εχω πληρωσει για προμηθεια ΔΕΗ και ρυθμιζομενες χρεωσεις στους δυο προηγουμενους λογαριασμους και γραφουν επομενη καταμετρηση 11/4/24. Και ρωταω: εαν μετρησει ο ΔΕΔΔΗΕ, εκει που γραφει προηγουμενη καταμετρηση θα φαινονται οι ενδειξεις που ειχα μεχρι τις 11/2; Ετσι δεν θα ξαναχρεωθω τις ενδειξεις της περιοδου 12/2-9/3; 

Τι μπορω να κανω; Σας εχει συμβει κατι παρομοιο; Ξερετε... οχι λαθος στις kw, αλλα καποιο λογιστικο μαγειρεμα;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Sosana382 είπε

Τι μπορω να κανω; Σας εχει συμβει κατι παρομοιο; Ξερετε... οχι λαθος στις kw, αλλα καποιο λογιστικο μαγειρεμα;

πάλι δεν κατάλαβα

πάμε ένα - ένα

14/2/24 εκκαθαριστικος για περιοδο 12/10/23-11/2/24  6.021kw. Δεν διαφωνω με τις kw, αλλα δεν υπολογισαν τη φωτο του ρολογιου που εστειλα στις 23/12/23 με αποτελεσμα να χρεωθω 138ε παραπανω λογω λαθος μοιρασματος τους. 

δεν έχει σχέση το οτι έστειλες 23/12/23 (που κακώς αγνοήθηκε και δε βγήκε λογαριασμός τότε) , ούτε απαραίτητα  χρεώθηκες κάτι παραπάνω μιας και εσύ έστειλες ένδειξη στο 2μηνο αλλά έχεις και άλλους 2μήνες μέχρι το τέλος της εκκαθάρισης .

Ήταν σωστή η μέτρηση 6.021kw 12/10/23-11/2/24  ή όχι ?

Μετά προχωράμε για τα επόμενα ...

Δημοσ.

Η μετρηση ειναι σωστη. Εγω ομως, απο 12/10/23-23/12/23 ειχα καταναλωση ΗΜ 515kw και Ν 1.592kw και αυτοι χρεωσαν 768kw και 2.708kw αντιστοιχα. Ο τιμοκαταλογος ηταν ΗΜ 0,295ε και Ν 0,26ε. Ετσι βγηκε η διαφορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Sosana382 είπε

Εγω ομως, απο 12/10/23-23/12/23 ειχα καταναλωση ΗΜ 515kw και Ν 1.592kw και αυτοι χρεωσαν 768kw και 2.708kw αντιστοιχα

άρα εννοείς το οτι σπάσανε λάθος την κατανάλωση , οκ μέχρι εδώ

1 ώρα πριν, Sosana382 είπε

14/3/24 εναντι με δικες μου ενδειξεις για περιοδο 12/2/24-9/3/24  1.386kw.

είναι έναντι άρα τον αγνοείς

πάμε παρακάτω στα δύσκολα

5/4/24 εκκαθαριστικος για περιοδο 12/10/23-9/3/24  6.021kw!!!! με ενδειξεις ΔΕΔΔΗΕ ιδιες με τον εκκαθαριστικο στις 14/2.

για 12/10/23-9/3/24  το 6.021kw είναι σωστό ? Φαντάζομαι πως όχι

Σε αυτον συμψηφιζουν οτι εχω πληρωσει για προμηθεια ΔΕΗ και ρυθμιζομενες χρεωσεις στους δυο προηγουμενους λογαριασμους και γραφουν επομενη καταμετρηση 11/4/24.

τι εννοείς συμψηφίζουν ? πίστωση ? αν ναι είναι σαν να μην έχεις πληρώσει ρεύμα καθόλου απο 12/10

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

άρα εννοείς το οτι σπάσανε λάθος την κατανάλωση , οκ μέχρι εδώ

είναι έναντι άρα τον αγνοείς

πάμε παρακάτω στα δύσκολα

για 12/10/23-9/3/24  το 6.021kw είναι σωστό ? Φαντάζομαι πως όχι

Σωστα φανταζεσαι. 

1 λεπτό πριν, korakios είπε

τι εννοείς συμψηφίζουν ? πίστωση ? αν ναι είναι σαν να μην έχεις πληρώσει ρεύμα καθόλου απο 12/10

Εννοω οτι υπολογισαν για το διαστημα 12/10/23-9/3/24 χρεωσεις προμηθειας ΔΕΗ και ρυθμιζομενες χρεωσεις (δεν μπορω να ελεγξω αν ειναι σωστες) και αφαιρεσαν το αθροισμα των αντιστοιχων ποσων των 2 αλλων λογαριασμων. Οπως γινεται στον εκκαθαριστικο: σου υπολογιζουν τι καταναλωσες το 4μηνο και σου αφαιρουν τους 3μηνες που εχεις ηδη πληρωσει. Απλως εδω εγινε για 2 μηνες. 

Μόλις τώρα, Sosana382 είπε

Σωστα φανταζεσαι. 

Εννοω οτι υπολογισαν για το διαστημα 12/10/23-9/3/24 χρεωσεις προμηθειας ΔΕΗ και ρυθμιζομενες χρεωσεις (δεν μπορω να ελεγξω αν ειναι σωστες) και αφαιρεσαν το αθροισμα των αντιστοιχων ποσων των 2 αλλων λογαριασμων. Οπως γινεται στον εκκαθαριστικο: σου υπολογιζουν τι καταναλωσες το 4μηνο και σου αφαιρουν τους 3μηνες που εχεις ηδη πληρωσει. Απλως εδω εγινε για 2 μηνες. 

το οτι σπασανε λαθος την καταναλωση δεν ειναι καθολου οκ. Αυτη ισως ειναι η μεγαλυτερη κλοπη της ΔΕΗ κατω απο τη μυτη μας. Σε καποιους μπορει να ειναι μερικα λεπτα και να μην το προσεχουν καν, αλλα την εποχη που αλλαζαν οι τιμες καθε μηνα, αναλογιστειτε ποσα χρηματα εβγαλε η ΔΕΗ χωρις παροχη καμιας υπηρεσιας και χωρις να μπορει να διαμαρτηρηθει και κανενας απο τα εκατομμυρια λογαριασμου που τυπωνει καθε μηνα;  

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sosana382 είπε

Εννοω οτι υπολογισαν για το διαστημα 12/10/23-9/3/24 χρεωσεις προμηθειας ΔΕΗ και ρυθμιζομενες χρεωσεις (δεν μπορω να ελεγξω αν ειναι σωστες) και αφαιρεσαν το αθροισμα των αντιστοιχων ποσων των 2 αλλων λογαριασμων.

ωραία (με εξαίρεση τη λάθος κατανάλωση) , άρα είναι εύκολη η επαλήθευση μιας και έχεις σταθερό

ανέβασε λογαριασμό ,αρχικά το πεδίο Α με τις χρεώσεις προμήθειας , να το τσεκάρω αργότερα

Δημοσ.

ειμαι σιγουρη οτι εχει γινει λαθος γιατι ετσι κι αλλιως 9/3 δεν ηταν αυτες οι Kw. Τι μπορω να κανω για να μην ξαναχρεωθω kw που εχω ηδη πληρωσει; Η ΔΕΗ δεν απαντησε στο αιτημα μου. Εχω κανει αιτημα στη ΡΑΕ, αλλα ειναι διακοσμητικη. Στην αρχικη καταγγελια δεν ειχε κανει κατι. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Sosana382 είπε

Tι μπορω να κανω για να μην ξαναχρεωθω kw που εχω ηδη πληρωσει;

τίποτα μιας και έτσι και αλλιώς δε θα ξαναπληρώσεις κάτι . Ο επόμενος λογαριασμός θα αφορά απο 10/3/24 και μετά

ειμαι σιγουρη οτι εχει γινει λαθος γιατι ετσι κι αλλιως 9/3 δεν ηταν αυτες οι Kw.

καλύτερα να μην στο σκαλίσεις γιατί η ΔΕΗ δε φημίζεται για διορθωτικούς και θα είναι μπλέξιμο

Εκτός βέβαια αν η κατανάλωση που θα είναι μαζεμένη στον επόμενο επηρεάσει τις ΥΚΩ

Δημοσ.

Σε ευχαριστω. Μαλλον αυτο επρεπε να ειχα κανει απο την αρχη. Τελικα σε αυτη τη χωρα ειναι δυσκολο να βρουμε το δικιο μας. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Sosana382 είπε

Σε ευχαριστω. Μαλλον αυτο επρεπε να ειχα κανει απο την αρχη. Τελικα σε αυτη τη χωρα ειναι δυσκολο να βρουμε το δικιο μας. 

ναι αλλά μένει το αν σπάσανε σωστά την κατανάλωση με τη σωστή χρέωση ....

Δημοσ.

Δεν τις σπασανε σωστα, αλλα αφου δεν φημιζεται για διορθωτικους... Θα ασπριζουν τα μαλλια μου στο τελος. Σε ευχαριστω παντως. Καλο βραδυ.

θα ηθελα παντως να μαθω αν υπαρχει εκει εξω κανεις αλλως με παρομοια εμπειρια (που να μην του τις σπασανε τις kw σωστα εννοω). 🙂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...