Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2000 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2000 H dhmiourgia enos tetoiou software einai paixnidaki. Mporei na ftiaxtei akoma kai mesa apo to word. Mporw na to ftia3w an 8elete omws 8a xreiazetai na kanete c/p ta greeklist sto programma... Gia to diavasma selidwn 8a xreiastw perissotero xrono..
Netuser Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2000 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2000 ΡΕ φίλε ΧΛΜΚ είπαμε να γράφουμε ελληνiκά αλλά πρόσεχε και εσύ λίγο τα χοντρά λάθη. Μα καλα δεν έχεις πάει σχολείο;;<BR>1) οικειοποιήση -->οικειοποιήσει (είναι ρήμα)2)Η Ελλάδα και οι Έλληνες γράφονται με κεφαλαία.<BR>3)επιτείθωμε-->επιτείθομαι<BR> Υπερασπίζεσαι την ελληνική γλώσσα αλλά ταυτόχρονα την κακοποιείς. Επιτέλους, σταματήστε το βιασμό της ελλήνικης γλώσσας.
Imagine Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2000 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2000 Dionise, <BR>Kala osa les alla min xexnas posoi diaforetikoi tropoi uparxoun gia na grapseis kati sta greeklish...<BR>Edw i Microsoft kai den mporese na kanei swsto diorthwti sto word kai tha kaneis s\esi translator? Sto Word vazoume tonous kai mperdeuetai na katalabei pia lexi ennow...sta greeklish den exei tonous kai akoma ta grammata exoun sindiasmous... th=8<BR>xi=3 ktl...ante na breis akri!<BR>Loipon, oi Ellhnes tou exwterikou na setaroun Ellhnika! Den katalaba? Win Me (international prepei na einai) kai mia xara ta blepw...den prepei na einai ellhnika kai ta Win...bale ena kainourio Explorer!<P>Imagine
imported_Dimitris Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2000 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2000 Ο καθένας να γράφει όπως του αρέσει. Έτσι είναι πλήρης ελευθερία. Εμένα μου αρέσει να γράφω ελληνικά και προσπαθώ να γράφω ελληνικά. Καμιά φορά χωρίς να κοιτάξω στην οθόνη αρχίζω να γράφω και μετά απο 2-3 λέξεις διαπιστώνω ότι έγραφα greeklish. Τότε τις περισσότερες φορές τα σβήνω και τα γράφω όλα ελληνικά. Ξέρετε γιατί;<BR>Γιατί μόνο στο forum γράφω ελληνικά και αν δεν το κάνω θα τα ξεχάσω. Και μετά θα πάω να γράψω κάτι που θα υπάρχει κόσμος ή σε κάποια υπηρεσία και θα γίνω ρεζίλι. Και δεν θα μπορώ να πω μισό λεπτο να το τσεκάρω στο word<BR>Eπίσης αν δεν γράφω ελληνικά θα ξεχάσω την γραμματική μας για την οποία η ξένοι κοιτάνε με ανοικτό το στόμα. Πρέπει να καταλάβουμε την αξία της γλώσσας μας (ΜΟΝΑΔΙΚΗ). <BR>Εδώ στο forum όμως υπάρχουν παιδιά που στην καθημε΄ρινή τους ζωή γράφουν ελληνικά οπότε δεν έχουν αυτή την ανάγκη
Anonymous Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2000 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2000 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Originally posted by xlmk:<BR><B>ρε παιδια ψυσικα και ειναι δικαιωμα του καθενος να γραφει οπως θελει αλλα εχουμε καταντισει να εχουμε οικειοποιηση οτιδηποτε μη ελληνικο και στο τελος βριζουμε την ελλαδα και τους ελληνες δηλαδη εμενα και σενα,για κατι που εχουμε συνεναισει και εμεις.Αν ειναι ρε λεον μη μιλας ελληνικα εκτος απο το να μη γραφεις,μην νομιζεις οτι σου επιτειθωμε απλα στο τελος θα γινουμε ενα κραμα σκατα χωρις γλωσσα πολιτισμο κτλ.Οσο μπορουμε τελος παντον ας προσπαθουμε,ωστε και τα παιδια μας αυριο να ξερουν εστω απο που καταγονται </B><HR></BLOCKQUOTE><P>Einai kai ayth mia apopsh kai einai kai ayth sebasth. Eimai ellhnas kai oso mporo to fonazo. Alla an theloyme na milame gia gnisia ellhnika tote tha stamatisoyme na leme scaner kai tha leme saroths. Tha stamatisoyme na leme CPU kai tha leme kentrikh monada epexergasias...... Kai sto kato kato grafotnas greeklish den milame kapia allh glosa. Apla grafoyme thn elliniki glosa me la
xlmk Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2000 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2000 φιλε Netuser δεξου την συγγνωμη μου και ευχαριστω για την διορθωση σου χωρις να θελω να σου δικαιολογηθω την πατησα απο το να γραφω και εγω παλαιοτερα με αγγλικους χαρακτηρες και τωρα να κολλαω πολλες φορες σε απλες λεξεις και να νιωθω ντροπη, παντος και παλι σε ευχαριστ
abeness Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2000 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2000 Λοιπον μαγκες πρωσοπικα πισυεύω ότι ο καθε ενας μπωρεί να γράφει όπως θέλει, απο την άλλη καλό θα ήταν να γράφουμε στα Ελληνικα μιας και αυτή είανι η γλώσσα μας, όμως διαφωνο με τον xlmk, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά , δεν νομίζω ότι "βριζουμε την ελλαδα και τους ελληνες δηλαδη εμενα και σενα,για κατι που εχουμε συνεναισει και εμεις". Οκάθε ένας είναι Ελλήνας όσο αισθάνεται Ελληνας.<BR>Τέλος αγαπητε φίλε Netuser σωστή η επισήμανση που έκανες στον xlmk αλλά αν πρόσεξες το προβλημα με την ορθογραφία το έχουμε πολοί και για αυτό κατα μεγάλο μέρος ευθείνεται (κατα την γνώμη μου) η εκπεδευση στα σχολεια, οχι πως εμεις δεν πάμε πίσω
Netuser Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2000 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2000 Να ευχαριστησω και εγω με τη σειρα μου τον χλμκ και τον αβενεςς για τα σχολια τους και να προσθεσω πως την ελληνικη γλωσσα πρεπει να τη διαφυλαξουμε και να προσεχουμε την ορθογραφια οσο μπορουμε. Ειναι και για μενα δυσκολο να γραφω στα ελληνικα στο διαδυκτιο αλλα δεν μπορω και να επιάλλω στον οποιονδηποτε να γραφει με ενα συγκεκριμενο τροπο. Ακομα και εγω σε ολα τα ποστ μου γραφω γρεεκλις. Ειναι λοιπον το προβλημα πολυ μεγαλο και πιστευω οτι ειναι καλο για οποιον μπορει να γραφει ελληνικα παρολο που εμενα μου τρωει πολυ ωρα να γραφω ελληνικα, αν και επισης εκοπσα τους τονους).
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2000 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2000 Nomizw pws h kouventa apo ypologistikostrefhs egine e8nikistikh.Symfwnw apolyta me thn egkatastash twn ellhnikwn stous ypologistes sto e3wteriko...kai egw an eixa diko mou 8a to ekana! Omws epeidh doulevw se ypologisth tou panepisthmiou, kai epeidh ws gnwston oi aggloi einai poly hli8ioi se afta, otan zhthsa apo ton Administrator na mou valei to ellhniko keyboard extension moy apanthse me mia fysikothta pws den to xreiazomai ka8ws edw einai gayland kai pws otidhpote ergasies xreiazetai na kanw einai sta agglika.Kai pros8ese oti oi browsers exoun enswmatomena ellhnika, opote mporw na diavazw eidhseis apo thn patrida mou... Opws katalavate loipon den einai 8ema tou an 8eloume alla tou an mporoume!<P>Filika<BR>Dioniso
Netuser Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2000 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2000 RE file dionise esy eisai se panepisthmio sthn agglia,ok an den mporeis mh grafeis. Yparxoun omos xiliades alloi pou mporoun kai kalo einai na kanoun mia prospathia. Na kai ego tora grafo se greeklish, sinithia blepeis. Kai diafono katheta oti h shzhtish egine ethnikistikh, an einai dynaton na les tetoia pragmata, katarxas to skefthkes poli ayto. Otan dhladh leme se kapoion na grafei an mporei sth glossa tou ,ayto einai ethnikismos?Den pame kala kai mou fenetai oti exeis mperdepsei kapoies ennoies sto mialo sou. Telika prota prepei na mathoume na milame ellhnika giati apo oti blepo milame gia grapsimo alla kai apo logo de pame piso
fkkso Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2000 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2000 Ρε Διόνυσε, για να καταλάβω, από πού κρίνεις εσύ ότι η κουβέντα μας έγινε "ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ"? Και πώς χρησιμοποιείς μια τέτοια λέξη τη στιγμή που δεν ξέρεις τι σημαίνει? Και το ότι δεν ξέρεις τι σημαίνει αποδεικνύεται απότο γεγονός ότι την χρησιμοποιείς σε άσχετο τόπο και χρόνο. Και λέω εγώ: Πριν από λίγους μήνες (2-3) οι Γάλλοι ψήφισαν ένα νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα πολιτικά πρόσωπα της Γαλλίας <B>ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ</B> να χρησιμοποιούν στο λόγο τους μη Γαλλικές λέξεις. Αντίθετα οι δικοί μας όλο και ξενίζουν. Π.χ. ο Ευθυμίου μίλησε σε ένα σχολείο και είπε "lifestyle" και "in". Αυτός είναι ο υποτργός της Ελληνικής ( Εθνικής Παιδείας? Τη στιγμη που οι Γάλλοι θα του είχαν κόψει πρόστημο? Και διερωτώμαι, μήπως οι Γαλλική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση Εθνικιστών? Μάλλον όχι γιατί στη Γαλλία κυβερνά το Σοσιαλιστικό Κόμμα. ʼρα <B> το να θέλεις να διατηρήσεις αναλοίωτη από εξωτερικούς παράγοντες τη γλώσσα και τον πολιτισμό σου δεν είναι Εθνικισμός. Χωρίς να θεωρώ ότι το να
fkkso Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2000 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2000 Το χαμογελάκι ήταν λάθος. Απλά ήθελα να βάλω ένα Ελληνικό ερωτηματικό ανάμεσα σε δύο παρανθέσεις και ξέχασα να απενεργοποιήσω τα smilies όπως θα κάνω τώρα. Λοιπόν το χαμιγελάκι διαβάστε το ως (;
Vdellas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2000 Λοιπόν παιδιά τσακώνεστε όλοι και έχετε φτάσει να αναφέρεται ακόμη και για εθνικισμούς,εγώ όπως είπα παραπάνω δεν έχω πρόβλημα με τα greeklish ή τα ελληνικά.Απλά πιστεύω ότι ένα κείμενο γραμένο στα greeklish(αλήθεια ποια απ'όλα;ο κάθε ένας έχει τον δικό του τρόπο να γράφει greeklish!!!) είναι <άσχημο> και δεν διαβάζετε τόσο εύκολα όσο ένα κείμενο στα ελληνικά.Ειδικά στο forum της insomnia όπου κάθε μέρα γράφουνε πολλά και διαφορετικά άτομα με την δική τους greeklish είναι ιδιαίτερα κουραστικό να κάθεσε να διάβαζεις τα greeklish του κάθε ενός,οπότε πολλές φορές το post κάποιου <greeklish> user αν καταλάβω ότι δεν λέει και κάτι πολύ ενδιαφέρον το περνάω πολύ γρήγορα αντίθετα με ένα post στα ελληνικά. <BR> <BR>
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2000 Τη λέξη "Εθνικισμός" την ανέφερα απαντώντας στην πρόταση να σταματήσουμε να λέμε λέξεις που έχουν σχέση με τους υπολογιστές όπως CPU, Scanner κλπ. με τις διεθνείς ονομασίες τους και να τις αντικαταστήσουμε με τις ελληνικές ονομασίες. Πραγματικά είναι πολύ όμορφες μερικές μεταφράσεις, όμως οι περισσότερες είναι "ωμές" μεταφράσεις που αν πας να τις χρησιμοποιήσεις μιλώντας καταλήγεις να μιλάς ξύλινα Ελληνικά, Ελληνικά βγαλμένα από Macintosh συστήματα του '80. Επίσης τη λέξη αυτή τη χρησιμοποίησα τόσο εύκολα, καθώς έτσι ακριβώς την διάβασα σε ένα κινέζικο βιβλίο(οχι οχι δεν ξέρω κινέζικα ;p). Το βιβλίο αυτό αναφερόταν και υπερασπιζόταν την αντικατάσταση των κινέζικων χαρακτήρων, στις σελίδες του διαδικτύου, με λατινικούς χαρακτήρες, κατά όμοιο τρόπο με τα greeklish. Βιβλίο το οποιό πρέπει να αναφέρω ότι είναι του 1991, καθώς όλοι πια χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο γραφής ακόμα και στην καθημερινή ζωή, κυρίως στις διαφημιστικές πινακίδες και στις πινακίδες χώρων διασκέδασης, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των ξένων επ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.