Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σπίτι μου στο χωριό έχει ακόμη την ΔΕΗ στο όνομα του θανόντος πατέρα μου.

Είναι καλύτερο να κάνω αρχικά την αλλαγή ονόματος στην ΔΕΗ και μετά την μεταφορά;

ή μπορώ να κάνω μεταφορά στο δικό μου όνομά πηγαίνοντας απευθείας στον νέο πάροχο ;

Την εγγύηση που είχε δώσει ο πατέρας μου θα την πάρω πίσω έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

Καλύτερο είναι να πας απευθείας στον νέο πάροχο και να υπογράψεις σύμβαση.

Πάντως όπως και να το κάνεις - δλδ είτε υπογράψεις στην ΔΕΗ είτε απευθείας στον άλλο πάροχο - την εγγύηση δεν θα την πάρεις εσύ, θα πιστωθεί στον τελικό λογαριασμό που θα εκδοθεί στο όνομα του πατέρα σου. Αν τύχει να είναι πιστωτικός μπλέκεις, για να εισπράξουν οι κληρονόμοι θα πρέπει πρώτα να προσκομίσουν στη ΔΕΗ πιστοποιητικά συγγενών, αποδοχή κληρονομιάς κτλ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν τύχει να είναι πιστωτικός μπλέκεις

Eπιστρέφονται μέσω iban και τα σηκώνει από την τράπεζα μετά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρει κανείς τι επιπλέον ζητάνε για την επιστροφή του ποσού της εγγύησης θανόντος;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
Just now, Nabuko said:

Eπιστρέφονται μέσω iban και τα σηκώνει από την τράπεζα μετά. 

Πέρα από το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο νόμιμο, για να το κάνει έτσι θα πρέπει να γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία πελάτη που είναι καταχωρημένα στη ΔΕΗ (ειδικά στους παλιούς πελάτες οι καταχωρήσεις ήταν άλλες αντί άλλων), να έχει κρατήσει αντίγραφο ταυτότητας του θανόντα, καθώς επίσης και να έχει πρόσβαση σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό όπου πρώτο όνομα είναι του θανόντα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Ξέρει κανείς τι επιπλέον ζητάνε για την επιστροφή του ποσού της εγγύησης θανόντος;

Τα γράφει όλα στο λινκ που έβαλα από πάνω. 

Δημοσ.
1 hour ago, The_Judas said:

Είναι καλύτερο να κάνω αρχικά την αλλαγή ονόματος στην ΔΕΗ και μετά την μεταφορά;

ή μπορώ να κάνω μεταφορά στο δικό μου όνομά πηγαίνοντας απευθείας στον νέο πάροχο ;

Για να μη μπλέξεις με γραφειοκρατία... κοίτα πόση είναι η εγγύηση πχ 130 ευρώ, περίμενε να βγει λογαριασμός 130+

Μετά κάνεις αλλαγή παρόχου απευθείας στο όνομα σου (φρόντισε να αναγράφεται η ένδειξη μετρητή στην αίτηση), κι αν σου πούνε ότι δε χρειάζεται να επιμείνεις.

Όταν η ΔΕΗ βγάλει Τελικό λογαριασμό στον πατέρα σου, θα γίνει συμψηφισμός της εγγύησης με το χρωστούμενο ποσό και θα πληρώσεις τη διαφορά.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

H εγγύηση πόσο είναι;Γιατί αν είναι απο πολύ παλιά ,και δεν είχε γίνει διακοπή λόγω χρέους κάποια στιγμή, μπορεί να είναι λίγο πάνω απο 1€ .

• Like 1
Δημοσ.

διάβασε και ετοίμασε τα χαρτιά 

https://www.pkp.com.gr/αλλαγή-ονόματος-λόγω-θανάτου/

τα έκανα πριν 1,5 χρόνο...φαίνονται πολλά αλλά μαζεύονται εύκολα (εγώ ήμουν μοναδικός κληρονόμος) 

ο ηλεκτρολόγος είναι ένα βασικό σημείο   αν έχει λήξει το προηγούμενο ΥΔΕ που ισχύει για 14 χρόνια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ekrepali είπε

Για να μη μπλέξεις με γραφειοκρατία... κοίτα πόση είναι η εγγύηση πχ 130 ευρώ, περίμενε να βγει λογαριασμός 130+

Μετά κάνεις αλλαγή παρόχου απευθείας στο όνομα σου (φρόντισε να αναγράφεται η ένδειξη μετρητή στην αίτηση), κι αν σου πούνε ότι δε χρειάζεται να επιμείνεις.

Όταν η ΔΕΗ βγάλει Τελικό λογαριασμό στον πατέρα σου, θα γίνει συμψηφισμός της εγγύησης με το χρωστούμενο ποσό και θα πληρώσεις τη διαφορά.

Ακριβώς αυτό....

Ετσι είχα κάνει όταν έκανα αλλαγή  απο το όνομα του μακαρίτη του πατέρα μου στο δικό μου... άφησα να έχει μαζευτεί πρώτα  στο περίπου το ποσό της εγγύησης και μετά έκανα αλλαγή ονόματος... έτσι η εγγύηση συμψηφίζεται στον τελικό λογαριασμό και δεν μπλέκεις με χαρτούρα για να την πάρεις πίσω.  

4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

H εγγύηση πόσο είναι;Γιατί αν είναι απο πολύ παλιά ,και δεν είχε γίνει διακοπή λόγω χρέους κάποια στιγμή, μπορεί να είναι λίγο πάνω απο 1€ .

Σωστό αυτό.... αν δεν υπήρχε κάποια άλλη δοσοληψία  με την ΔΕΗ και είναι πολύ παλιά θα είναι της τάξης  των 4..5 ευρώ.... μπορεί να την δεί την γράφει ο λογαριασμός.

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ekrepali είπε

το σπιτι ανηκει σε εμενα + 3 συγγενεις που δεν συνεισφερουν παντα σε ολα τα εξοδα. Γι αυτο δεν θελω να καρπωθουν το 100ρι που ειχε δωσει ο μπαμπας μου που αρκετες φορες το συντηρουσε μονος του.

Δημοσ.
7 hours ago, Ukforthemoment said:

Για να είναι τόσο θα πρέπει η εγγύηση να είχε πληρωθεί 40-50 χρόνια πριν.

Δημοσ.
4 hours ago, The_Judas said:

το σπιτι ανηκει σε εμενα + 3 συγγενεις που δεν συνεισφερουν παντα σε ολα τα εξοδα. Γι αυτο δεν θελω να καρπωθουν το 100ρι που ειχε δωσει ο μπαμπας μου που αρκετες φορες το συντηρουσε μονος του.

Τώρα μας το πέταξες αυτό, ότι ανήκει το σπίτι σε 4 κληρονόμους...

Νομικά το 100 άρικο ανήκει σε όλους όσους έκαναν αποδοχή κληρονομιάς, από κει και πέρα κάνε ο,τι νομίζεις.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, ekrepali είπε

Τώρα μας το πέταξες αυτό, ότι ανήκει το σπίτι σε 4 κληρονόμους...

Νομικά το 100 άρικο ανήκει σε όλους όσους έκαναν αποδοχή κληρονομιάς, από κει και πέρα κάνε ο,τι νομίζεις.

Δεν έχουν καμία σχέση με την κληρονομιά, ειναι συγγενείς 3ου βαθμου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Δεν έχουν καμία σχέση με την κληρονομιά, ειναι συγγενείς 3ου βαθμου.

Καλημερα... Ξερεις τι ποσο ηταν η εγγυηση αυτη; Πριν ποσα χρονια μιλα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...