this.is.elia Δημοσ. 8 Μαϊου Share Δημοσ. 8 Μαϊου Εάν το rendering γίνεται στον Corona, κόψε από επεξεργαστή. Πάρε έναν 7900x ή 7700x, έτσι και αλλιώς θα κάθεται. Επίσης τα 128gb φαίνονται υπερβολή, εκτός και εάν έχεις όντως διαπιστώσει ότι οι σκηνές σου χρειάζονται αυτήν την ποσότητα μνήμης. Προσωπικά θα ξεκίναγα με ένα σετάκι 48gb και μόνο εάν έβλεπα ζόρια θα έπαιρνα ακόμα ένα για 96gb. Γενικά, ότι λέφτα μπορούσα θα τα έριχνα στην GPU. Εκεί όντως θες μνήμη και ταχύτητα - και η 4070s είναι οριακή. Θα προτιμούσα χαλαρά μια μεταχειρισμένη 3090 ή μια 4070tis εφόσον ψάχνεις οπωσδήποτε για καινούργια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Land_Of_Banania Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαϊου Την είδα την ψύκτρα, καλή εναλλακτική φαίνεται! 22 λεπτά πριν, this.is.elia είπε Εάν το rendering γίνεται στον Corona, κόψε από επεξεργαστή o Corona με CPU δουλεύει 🤔 Ram αυτή την στιγμή έχω 64 και δυστυχώς υπάρχουν σκηνές που μου δημιουργούν προβλήματα (πολλά αντικείμενα, δέντρα κλπ κλπ που φτάνουν στα 80 περιπου όταν κάνει render) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 8 Μαϊου Share Δημοσ. 8 Μαϊου 11 ώρες πριν, Land_Of_Banania είπε Καλησπέρα insomniacs και χρόνια πολλά. Με μια μικρή έρευνα έχω καταλήξει στα παρακάτω και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Ιδανικά θα ήθελα να ρίξω λίγο την τιμή γιατί έχω βγει εκτός budget αλλά δεν ξέρω από που να κόψω.. Cpu - Amd 7950x - https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=152688 Cooler - Nocta NH-D15s - https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=107604 Motherboard - Asrock X670E Pro RS - https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=153170 Ram - GoodRAM 64GB DDR5 RAM με Ταχύτητα 6000 - https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=171473 Ram - GoodRAM 64GB DDR5 RAM με Ταχύτητα 6000 - https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=171473 Gpu - ZOTAC GAMING GeForce RTX 4070 SUPER Twin Edge OC - https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=176584 NVME M2 - Samsung 990 PRO SSD - https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=155188 Case -Be Quiet Silent Base 802 Window Midi - https://www.skroutz.gr/s/25745466/Be-Quiet-Silent-Base-802-Window-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-Mayro.html PSU - Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, νομίζω κάποιο 850 W Τι λέτε? Ευχαριστώ Σε SSD δες έναν WD SN850X ή έναν Lexar NM790. Προτείνω τον Lexar για πιο value for momey. Κουτί μπορείς να βρεις πολλά αξιόλογα κουτιά γύρω στα 100 ευρώ. Σίγουρα μπορείς να εξοικονομησεις 40-50 ευρώ χωρίς συμβιβασμούς σε ποιότητα. Σε motherboard μπορείς να δεις και σε B650E. Αλλά οι καλές πιο φθηνές δεν θα είναι. Δεν είναι κακή ή συγκεκριμένη αλλά δεν με ενθουσιάζει κι όλας προσωπικά. Είναι αρκετά προσωπική υπόθεση η μητρική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
this.is.elia Δημοσ. 8 Μαϊου Share Δημοσ. 8 Μαϊου 58 minutes ago, Land_Of_Banania said: o Corona με CPU δουλεύει 🤔 Ram αυτή την στιγμή έχω 64 και δυστυχώς υπάρχουν σκηνές που μου δημιουργούν προβλήματα (πολλά αντικείμενα, δέντρα κλπ κλπ που φτάνουν στα 80 περιπου όταν κάνει render) Σόρρυ μπερδεύτηκα με το vray... 2024 και ακόμα κάνεις rendering στον επεξεργαστή; Επίσης για τα δέντρα και τα αντικείμενα που γίνονται πολλά instances, να χρησιμοποιείς proxies. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Land_Of_Banania Δημοσ. 9 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαϊου 21 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Δεν είναι κακή ή συγκεκριμένη αλλά δεν με ενθουσιάζει κι όλας προσωπικά. Τι θα πρότεινες εναλλακτικά? Δεν ξετρελάθηκα κι εγω απλα κοίταξα για μια X670Ε που να ειναι και οσο γινεται οικονομική Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 9 Μαϊου Share Δημοσ. 9 Μαϊου 1 ώρα πριν, Land_Of_Banania είπε Τι θα πρότεινες εναλλακτικά? Δεν ξετρελάθηκα κι εγω απλα κοίταξα για μια X670Ε που να ειναι και οσο γινεται οικονομική Το οικονομική είναι ένα θέμα. Βασικά αφού πας σε δυνατούς επεξεργαστές και μεγάλη και γρήγορη μνήμη και ανάγκες για σωστή υποστήριξη δίσκων κλπ συστημάτων επιβάλλεται να έχεις μια μητρική με ισχυρά VRMs/MOSFETs. Η συγκεκριμένη δεν είναι κακή αλλά βλέπω ότι έχει τα ίδια που φοράει και η αδελφή της σε B650. Το θέμα επιλογής μητρικής ειναι πολύ προσωπικό. Εγώ έχω τις δικές μου εμμονές, κάποιοι άλλοι τις δικές τους. Οι ανάγκες και τα θελω μας και η βαρύτητα που δίνουμε σε κάθε ένα από αυτά διαφέρουν. Σε εμένα ήταν τα τελευταιο κομμάτι που παρήγγειλα ακριβώς γιατί ήμουν μπερδεμένος με το τι θα έπρεπε να πάρω αλλά και γιατί δεν έβρισκα κατι που να τικαρει όλα τα κουτάκια μου και να είναι σε τιμή που μπορώ να φτάσω. Οπότε θα έλεγα κάνε μια δική σου ερευνα πρώτα. Διάβασε reviews, διασταρωσε πληροφορίες και μετά κατέληξε σε 2-3 να επιλέξεις. Μπορώ να σου προτείνω αλλά δεν θα είναι πιο φθηνές. Πιο ακριβές θα είναι. Θεωρώ βέλτιστη την Asus ProArt X670E-CREATOR WIFI. Πολύ καλή επιλογή η Taichi B650E lite (αλλά μπορείς να βρεις και πολύ κοντά σε τιμή και την κανονική όχι lite εκδοχή. Η lite έχει τα πάντα ίδια με λιγότερα φρουφρου και χωρίς μεταλλικο backplate). Μην το δέσεις κόμπο. Κάνε την δική σου έρευνα αγοράς. Επίσης ερώτηση: Αεροψυξη???? Γιατι??? Πάρε μια νεα Arctic Liquid Freezer III κατευεθειαν από την Arctic που είναι σε προσφορά και σε πολύ καλές τιμές. Εάν είναι να κόψεις κατι τότε απλά βρες φθηνότερο κουτί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 9 Μαϊου Share Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) Όπως θα δεις και στην υπογραφή έχω 7900x με την αεροψυκτρα που σου προτείνανε(phantom spirit/εφάμιλλη με dh15- πλέον υπάρχει και στην Ελληνική αγορα). Πιστεύω ότι στον 7900x είναι το όριο της(~220watts max load).Οπότε για 7950x θα έλεγα και εγώ για υδροψυξη παρόλο που δεν τις προτιμώ ιδιαίτερα. Εάν παίζει ακόμα η προσφορά της arctic πάρε την μεγαλύτερη που χωράει στο κουτί σου. Τώρα για ram.Δες για 2x48.Εχουν αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με 2/4x32-> A)Μπορείς να φτάσεις τα 192gb max Β)Είναι πιο εύκολες για τον ελεγκτή μνήμης σε σχέση με τα 32αρια dimm. Γ)Είναι καλό medium σε σχέση 64gb vs 128gb. Τώρα για την κάρτα γραφικών, θα έλεγα ότι ίσως να εκοβες από αλλού και να πήγαινες σε 4070ti super/4080 για την χρήση που αναφέρεις λόγο 16gb vram. Υ.γ Βλέπω πως τα Κιτ 2x48 έχουν τσιμπήσει ένα 60ευρω από τότε που τις αγόρασα εγώ. Υ.γ2 Καλουτσικες τιμές σε ddr5 ram έχει και το e-shop σε 2x32gb Επεξ/σία 9 Μαϊου από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Land_Of_Banania Δημοσ. 10 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαϊου 13 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Αεροψυξη???? Γιατι??? Δεν είχα ποτέ μέχρι τώρα υδρόψυξη και τις φοβάμαι.. Έχω ακούσει διάφορα ατυχήματα και δε θέλω να μπω σε μπελάδες. Από ό,τι είδα σε sites γίνεται δουλειά και με καλή αερόψυξη. Η υδρόψυξη στην εγκατάσταση είναι εύκολη? Βάζεις αντίστοιχα πάστα και την κολλάς πάνω στο cpu? 11 ώρες πριν, @topos είπε Τώρα για ram.Δες για 2x48 Έχω βάλει 2*64 για να τρέχουν σε υψηλότερη ταχύτητα. Δεν ξέρω καθόλου τη μάρκα (goodram) βέβαια αλλά καλό Latency έχουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 10 Μαϊου Share Δημοσ. 10 Μαϊου 2 hours ago, Land_Of_Banania said: Δεν είχα ποτέ μέχρι τώρα υδρόψυξη και τις φοβάμαι.. Έχω ακούσει διάφορα ατυχήματα και δε θέλω να μπω σε μπελάδες. Από ό,τι είδα σε sites γίνεται δουλειά και με καλή αερόψυξη. Η υδρόψυξη στην εγκατάσταση είναι εύκολη? Βάζεις αντίστοιχα πάστα και την κολλάς πάνω στο cpu? Έχω βάλει 2*64 για να τρέχουν σε υψηλότερη ταχύτητα. Δεν ξέρω καθόλου τη μάρκα (goodram) βέβαια αλλά καλό Latency έχουν Βρε μαζί σου για την αεροψυξη, ούτε εγώ θέλω υδροψυξη(ένας από τους λόγους που πήγα 7900x). Όμως όπως σου είπα για 7950x,14900k ίσως και 14700k μάλλον είναι επιτακτική επιλογή εάν θέλεις να αφαιρέσεις power limits.Μιλαμε για 250+ watt. Εάν την υποστηρίζει το κουτί σου απλά την τοποθετεις- δεν έχεις να κάνεις με νερά/γεμίσματα/συνδεσμολογίας κτλ. Όσο για την ram, παρόλο που δεν το αναφέρει λογικά πρέπει να κιτακια των 2x32(κάποιοι πωλητές το αναφέρουν στην περιγραφή) και όχι μονό dimm 64gb. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 10 Μαϊου Share Δημοσ. 10 Μαϊου 7 ώρες πριν, Land_Of_Banania είπε Δεν είχα ποτέ μέχρι τώρα υδρόψυξη και τις φοβάμαι.. Έχω ακούσει διάφορα ατυχήματα και δε θέλω να μπω σε μπελάδες. Που ακριβώς έχεις ακούσει για ατυχήματα? Θα ήθελα να το μάθω αυτό. Να έχεις ακούσει άτομα να φοβούνται και να συζητούν για πιθανά ατυχήματα ναι, θα βρεις πολλούς. Να έχεις πραγματικά διαβάσει για ατυχήματα με ΑΙΟ το θεωρώ απίθανο γιατί εγώ ψάχνω να βρω αναφορές και δεν βρίσκω. Τα μοναδικά "ατυχήματα" στις ΑΙΟs είναι μετά από χρόνια να σταματήσει να δουλεύει η αντλία τους κάτι που το καταλαβαίνεις μόνο όταν ανεβασει θερμοκρασίες η CPU όπου απλά οι ασφαλιστικές δικλείδες της CPU ενεργοποιουνται και σταμστα να δουλεύει το PC σου προσωρινά. Περισσότερα "ατυχήματα" υπάρχουν με κακή τοποθέτηση της πάστας ή ακόμη και κακη τοποθέτηση της CPU στο Socket (ειδικά στο τελευταιο πάρα πολλές περιπτωσεις). Ατυχήματα μπορεί να υπάρξουν σε custom made υδροψυξεις με ανοιχτά κυκλώματα από άτομα με μικρή εμπειρια σε αυτό. Αλλά δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Οι ΑΙΟs είναι κλειστά κυκλώματα, εργοστασιακες κατασκευές. Εάν υπήρχαν θέματα εφενως οι εταιρίες θα χρεωκοπουσαν και σφετερω θα ήταν ευρέως γνωστες οι έστω και ελάχιστες με οδηγίες από όλους για αποφυγή συγκεκριμένων εταιρειών και μοντέλων. Τα ψυγεία είναι τεσταρισμενα με pressure tests. Η πλάκα ψύξης δένει με πολλαπλές βίδες, φλάντζα και εγκοπες εφαρμογής στην κεφαλή της αντλίας και οι σωληνωσεις είναι από εξαιρετικά χοντρό συνθετικό υλικό. Τα μοναδικά σημεια που μπορεί να υπάρξει δισροη είναι τα σημεία ενώσεων των σωληνώσεων με ψυγεία και αντλία. Πληροφοριακά εάν προσπαθήσεις να βγάλεις τους σωλήνες από τις ενώσεις τους θα συνειδητοποιήσεις πόσο δύσκολο είναι και τις περισσότερες φορές θα πρέπει να τους κοψεις. Οπότε είναι απίθανο να υπάρξει διαρροη. Βασικά δεν έχω ακούσει καμία. 8 ώρες πριν, Land_Of_Banania είπε Από ό,τι είδα σε sites γίνεται δουλειά και με καλή αερόψυξη. Καλή και η αεροψυξη αλλά: 1) Εχει τα όρια της. Οι υδροψυξεις πάντα έχουν καλύτερη απόδοση σε όλα τα συστήματα. Αλλιώς θα είχαμε ακόμη και σήμερα αεροψυξη στα αυτοκίνητα μία είναι είναι πιο φθηνή και απλή. 2) Έχει περισσότερη φασαρία. Για να ψύξει το ίδιο καλά χρειάζεσαι ανεμιστήρες που θα δουλεύουν σε υψηλότερες στροφές. 3) Θέλει πολύ καλη οριζόντια και διαμπερή κυκλοφορία του αέρα. Οπότε αεροψυξεις υψηλής απόδοσης έχουν υψηλότερες απαιτήσεις από κουτιά και διατάξεις άρα θέτουν περιορισμούς. 8 ώρες πριν, Land_Of_Banania είπε Η υδρόψυξη στην εγκατάσταση είναι εύκολη? Βάζεις αντίστοιχα πάστα και την κολλάς πάνω στο cpu? Στην πράξη είναι λιγότερο μπελαλίδικη από την εγκατάσταση αεροψυξης. Η τοποθέτηση της κεφαλής στην CPU είναι πολύ πιο εύκολη μιας και δεν έχεις τον τεράστιο όγκο της ψυκτρας να σε εμποδίζει. Το ψυγείο απλά το κουμπώνεις στην θέση που επέλεξες με 8 συνήθως βίδες που βιδωνονται εξωτερικά στο κουτί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 10 Μαϊου Share Δημοσ. 10 Μαϊου 30 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Καλή και η αεροψυξη αλλά: 1) Εχει τα όρια της. Οι υδροψυξεις πάντα έχουν καλύτερη απόδοση σε όλα τα συστήματα. Αλλιώς θα είχαμε ακόμη και σήμερα αεροψυξη στα αυτοκίνητα μία είναι είναι πιο φθηνή και απλή. 2) Έχει περισσότερη φασαρία. Για να ψύξει το ίδιο καλά χρειάζεσαι ανεμιστήρες που θα δουλεύουν σε υψηλότερες στροφές. 3) Θέλει πολύ καλη οριζόντια και διαμπερή κυκλοφορία του αέρα. Οπότε αεροψυξεις υψηλής απόδοσης έχουν υψηλότερες απαιτήσεις από κουτιά και διατάξεις άρα θέτουν περιορισμούς. Δε διαφωνώ αλλά δεν μπορώ την σκέψη ότι υπάρχει νερό μέσα στο pc, με τίποτα λέμε. Οι αεροψύξεις έχουν μηδενική συντήρηση και μηδενικά προβλήματα,το πολύ πολύ να χαλάσει το ανεμιστηράκι και να βάλεις άλλο. Τη βάζεις και ξενοιάζεις καθώς έχεις μόνο να αλλάξεις την πάστα μετά από χρόνια. Επίσης για το 99% (και βάλε) των χρηστών μια καλή αερόψυξη είναι αρκετή από θέμα απόδοσης, δε χρειάζεται κάτι παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 10 Μαϊου Share Δημοσ. 10 Μαϊου 29 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Δε διαφωνώ αλλά δεν μπορώ την σκέψη ότι υπάρχει νερό μέσα στο pc, με τίποτα λέμε. Οι αεροψύξεις έχουν μηδενική συντήρηση και μηδενικά προβλήματα,το πολύ πολύ να χαλάσει το ανεμιστηράκι και να βάλεις άλλο. Τη βάζεις και ξενοιάζεις καθώς έχεις μόνο να αλλάξεις την πάστα μετά από χρόνια. Επίσης για το 99% (και βάλε) των χρηστών μια καλή αερόψυξη είναι αρκετή από θέμα απόδοσης, δε χρειάζεται κάτι παραπάνω. Σέβομαι την άποψη σου όπως και τις υπόλοιπες. Η επιλογή το καθενος είναι υποκειμενική με τα δικά του κριτήρια και θέλω. Το ότι σε κάποιους υπάρχει ο φόβος της χρήσης δεν σημαίνει όμως ότι ο φόβος αυτός εχει και πραγματική βάση. ΔΕΔΟΜΈΝΟ και όχι αποψη: Στατιστικά δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τις ΑΙΟs. Δεν έχουν αναφερθεί θέματα διαρροών. Από εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει αυτό που του ταιριάζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 10 Μαϊου Share Δημοσ. 10 Μαϊου 2 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Σέβομαι την άποψη σου όπως και τις υπόλοιπες. Η επιλογή το καθενος είναι υποκειμενική με τα δικά του κριτήρια και θέλω. Το ότι σε κάποιους υπάρχει ο φόβος της χρήσης δεν σημαίνει όμως ότι ο φόβος αυτός εχει και πραγματική βάση. ΔΕΔΟΜΈΝΟ και όχι αποψη: Στατιστικά δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τις ΑΙΟs. Δεν έχουν αναφερθεί θέματα διαρροών. Από εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει αυτό που του ταιριάζει. Είδα εδώ χτες μια αγγελία χαλασμένης gpu που έγραφε ότι χάλασε από διαρροή σε υδροψυξη. Δε λέω πως είναι συχνό φαινόμενο αλλά better safe than sorry. Δεν είναι μόνο ο φόβος του νερού αλλά και το γεγονός ότι η αντλία μπορεί να παραδώσει πνεύμα. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως αν κάποιος κάνει τη δουλειά του με αεροψυξη δε βρίσκω κάποιο σοβαρό λόγο για να πάει σε υδροψυξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 10 Μαϊου Share Δημοσ. 10 Μαϊου 16 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Είδα εδώ χτες μια αγγελία χαλασμένης gpu που έγραφε ότι χάλασε από διαρροή σε υδροψυξη. Δε λέω πως είναι συχνό φαινόμενο αλλά better safe than sorry. Θα ήθελα να γνωρίζω σε αυτή την περίπτωση τον λόγο αλλά και την υδροψυξη. Από μόνο του ως γεγονός δεν λέει κάτι. Εάν υπήρξε όντως θέμα κατασκευαστικο τότε θα είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Το σύνηθες είναι να προκειται για γεγονός που αφορά custom made υδροψυξη. Δεν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις αλλά για ΑΙΟs. Επίσης το επόμενο σύνηθες είναι να πρόκειται για λαθος του χρήστη με πιο σύνηθες να ανοίξει το καπάκι της κεφαλης ψύξης και να μην το κλείσει σωστά και χωρίς να έχει αλλάξει την φλάντζα του. Συνήθως δεν τοποθετούν σωστά την φλάντζα (την παλιά έστω) και η στεφανωση πάει περίπατο. Θα είναι τρομερή έκπληξη να υπάρχει όντως αστοχία της μαμά ΑΙΟ. Στην περίπτωση αυτή οι εταιρείες αποζημιώνουν όλη την ζημιά του PC και στήνεις ένα νέο σύστημα από την αρχή. Pas mal. Αλλά αλήθεια πιστεύεις ότι τη σήμερον ημέρα με την πληροφορία να διαχέεται στιγμιαία παντού ότι υπάρχουν προβληματικες ΑΙΟs και δεν έχει βουηξει το διαδίκτυο? Εγώ όχι. 25 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Δεν είναι μόνο ο φόβος του νερού αλλά και το γεγονός ότι η αντλία μπορεί να παραδώσει πνεύμα. Οπως είπα και πριν. Εάν η αντλία τα παίξει (σπάνιο και μετά από χρόνια αλλά υπαρκτό) τότε ο επεξεργαστής υπερθερμαινεται. Καθε CPU έχει πάρα πολλές δικλείδες ασφαλειας για τετοιες περιπτώσεις. Οταν φτάσει κοντά (ποτέ δεν τα ξεπερνάει) στα όρια ασφαλούς λειτουργίας του τότε απλά κλείνει. Άρα έχεις άμεση γνώση του προβλήματος χωρίς επιπτώσεις στην CPU. Συντριπτικά περισσότερες οι περιπτώσεις υπερθέρμανσης της CPU από άλλους παράγοντες όπως κακή τοποθέτηση της στο slot αλλά ελάχιστους βλέπω να πληρώνουν τεχνικό για αυτό. 42 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως αν κάποιος κάνει τη δουλειά του με αεροψυξη δε βρίσκω κάποιο σοβαρό λόγο για να πάει σε υδροψυξη. Ναι. Σαφέστατα μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με σεροψυξη. Τι δεν μου αρέσει προσωπικά σε αυτη: 1) Είναι τεράστια γκουμουτσα και πιάνει όλο τον χώρο στο κουτι. 2) Έχει βάρος και κυρίως ροπές που καταπονουν τις στηρίξεις στις Motherboards. Δεν εχουν όλες οι Motherboards ενισχυμένη κατασκευή ή ακόμη καλύτερα metal backplate. 3) υψηλότερος θόρυβος από τους ανεμιστήρες που αναγκαστικά λειτουργούν σε υψηλότερες στροφές για να επιτύχουν την ίδια ψύξη. 4) Χειρότερες ροές ψυχρού αέρα γύρω από τα υπόλοιπα συστήματα και κυκλώματα της Motherboard. Η αεροψυξη επικρατεί και εκτός ότι καταλαμβάνει όλο τον χώρο από πάνω, οι πολύ ισχυρές ροές αέρα που δημιουργεί από πανω εμποδίζουν τις σωστές ροές αέρα από κάτω για τα κυκλώματα της mobo εκλωβιζοντας ακόμη και θερμό αέρα εκεί. Ούτε καν οι μνήμες δεν αεριζονται σωστά. Να μην μιλήσω για τους Nvme και τα VRMs από κατω. 5) Έχεις πολλους περιορισμούς στο τι κουτιά θα χρησιμοποιήσεις. Θέλεις οπωσδήποτε μεγάλου όγκου κουτιά και κυρίως κουτιά που θα έχεις οριζόντια ανεμπόδιστη διαμπερή ροή αέρα (εμπρός-πίσω) Προσωπικες πάντα εκτιμήσεις. Όχι. Δεν είναι κακες οι αεροψυξεις. Αλλά είναι πια ξεπερασμενες. Η τεχνολογία εξελίσσεται. Ο φόβος δεν είναι λογικό να μας κρατάει πίσω. Οι ΑΙΟs είναι πιο πλήρως ώριμες και αξιόπιστες. Η πιθανότητα αστοχίας μικρότερη από 1 στο εκατομμύριο δεν θεωρώ ότι είναι λόγος αποφυγής του καλύτερου. Οι αεροψυξεις είναι ακόμη ζωντανές αλλά τις θεωρώ πιο ταιριαστές για πιο low specs CPUs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Land_Of_Banania Δημοσ. 11 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαϊου Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις και το διάλογο παίδες, βοηθάει πολύ. Πολύ πιθανό προβλήματα που έχω ακούσει για υδροψύξεις να αναφέρονται σε custom ή σε λάθη που έχει κάνει ο εκάστοτε χρήστης. Παρόλα αυτά από αυτά που βλέπω σε μετρήσεις δεν ξέρω κατα πόσο είναι απαραίτητη. Βάζω το παρακατω Link για όποιον έχει όρεξη https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-9-7950x-cooling-requirements-thermal-throttling/ Η διαφορά σε απόδοση με AIO και air cooler είναι αμελητέα όπως τα λέει αυτός. Και δοκιμάζει με 420 AIO. 21 ώρες πριν, @topos είπε Όσο για την ram, παρόλο που δεν το αναφέρει λογικά πρέπει να κιτακια των 2x32(κάποιοι πωλητές το αναφέρουν στην περιγραφή) και όχι μονό dimm 64gb. Ρώτησα τηλεφωνικά και μου είπαν πως είναι μονό 64αρι. Ελπίζω να μην προκύψει καμιά έκπληξη στην πορεία. Μπορείτε να μου προτείνετε κανένα τροφοδοτικό για ένα τέτοιο σύστημα? Για αυτά που γράφω παραπάνω σε γενικές γραμμές και 2-3 δίσκους ακόμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα