newnick Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Καλημέρα και από μένα Ψάχνω να αγοράσω έναν εξωτερικό δίσκο για να αποθηκεύω κάτι video tutorials και βιβλία που βρίσκω. Μέγεθος 4 με 5ΤΒ και χωρίς εξωτερική τροφοδοσία. Θέλω να πάρω wd μιας και είμαι ευχαριστημένος από ότι έχω πάρει ως τώρα. Το ερώτημα μου είναι: Να πάρω τον my passport τον απλό ή να πάρω τον ultra; Επίσης βλέπω ότι υπάρχει και my passport με usb c και χωρίς. Έχει καμία διαφορά; Από ότι βλέπω και τα δύο έχουν ταχύτητα 5GB/s που πιστεύω ότι είναι από τον δίσκο μιας και το πρώτο έχει 3.0 usb ενώ το δεύτερο 3.2 Αξίζει να δώσω τα παραπάνω χρήματα για τον ultra? ευχαριστώ
JPaxilleas Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις 🤣 Αυτές είναι οι βασικές κατηγορίες αλλά έρχονται με διάφορες παραλλαγές που αφορούν το interface, το χρώμα, το υλικό κατασκευής. Και στα δυο η εγγύηση είναι 3 χρόνια. Αυτό με το USB και τα διάφορα ονόματα με ξεπερνάει και ο καθένας γράφει ότι θέλει. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να κοιτάς τα specifications στο site του κατασκευαστή. Οπότε για τον My Passport Ultra ισχύουν τα εξής: Οπότε για τον My Passport ισχύουν τα εξής: Από τα παραπάνω δεν υπάρχουν βασικές διαφορές.Μια διαφορά είναι ότι ο Ultra για κάποιο λόγο είναι λιγάκι πιο γρήγορος (με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο - ούτε καν η WD δε λέει που οφείλεται αυτό - υποπτέυομαι κάποια cashing τεχνική) και ότι μπορείς να παίρνεις αντίγραφα κατευθείαν στο cloud. Παράλληλα ο WD Passport έχει interface Micro-USB Type-B. Επίσης το USB-C είναι καθαρά για λόγους συνδεσιμότητας και όχι ταχύτητας. Εάν δεν ενδιαφέρεσαι για το Cloud δε λέει να δώσεις παραπάνω χρήματα (προσωπική μου άποψη). Επεξ/σία 10 Απριλίου 2024 από JPaxilleas 1
newnick Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 9 hours ago, JPaxilleas said: Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις 🤣 Αυτές είναι οι βασικές κατηγορίες αλλά έρχονται με διάφορες παραλλαγές που αφορούν το interface, το χρώμα, το υλικό κατασκευής. Και στα δυο η εγγύηση είναι 3 χρόνια. Αυτό με το USB και τα διάφορα ονόματα με ξεπερνάει και ο καθένας γράφει ότι θέλει. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να κοιτάς τα specifications στο site του κατασκευαστή. Οπότε για τον My Passport Ultra ισχύουν τα εξής: Οπότε για τον My Passport ισχύουν τα εξής: Από τα παραπάνω δεν υπάρχουν βασικές διαφορές.Μια διαφορά είναι ότι ο Ultra για κάποιο λόγο είναι λιγάκι πιο γρήγορος (με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο - ούτε καν η WD δε λέει που οφείλεται αυτό - υποπτέυομαι κάποια cashing τεχνική) και ότι μπορείς να παίρνεις αντίγραφα κατευθείαν στο cloud. Παράλληλα ο WD Passport έχει interface Micro-USB Type-B. Επίσης το USB-C είναι καθαρά για λόγους συνδεσιμότητας και όχι ταχύτητας. Εάν δεν ενδιαφέρεσαι για το Cloud δε λέει να δώσεις παραπάνω χρήματα (προσωπική μου άποψη). Οπότε βλέπω και τα δύο ότι έχουν ταχύτητα 5GB/s άρα δεν έχω κάτι καλύτερο αν πάω στο ultra σωστά?
Λύση JPaxilleas Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 Λύση Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 10 ώρες πριν, newnick είπε Οπότε βλέπω και τα δύο ότι έχουν ταχύτητα 5GB/s άρα δεν έχω κάτι καλύτερο αν πάω στο ultra σωστά? Σωστά. Εάν το θέλεις για απλή χρήση portable + αποθήκευση, δεν αξίζει να δώσεις περισσότερα χρήματα χωρίς να κερδίζεις κάτι ουσιαστικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα