Προς το περιεχόμενο

Μείωση ταχύτητας download όταν κάνω upload.

magictoboggan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω γραμμή ftth με ταχύτητες 100/10. Παρατήρησα ότι όταν κάνω upload με τη μέγιστη ταχύτητα που μου δίνει ο πάροχος (10Mbps), το download μειώνεται στα 15 - 50 Mbps. Επίσης, το ping αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό. Είναι φυσιολογικό η υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο δίκτυό μου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσιολογικό είναι. Ακόμα κι όταν κατεβάζεις, χρειάζεται να στέλνεις κάποια πακέτα π.χ. ACK (δηλαδή να ανεβάζεις ταυτόχρονα). Αν έχεις μπουκώσει το upload με κάτι άλλο και δεν μπορεί να στείλει αυτά τα πακέτα όσο γρήγορα χρειάζεται, πέφτει και το download αντίστοιχα. Παρόμοια ισχύει και για το ping, λέγεται bufferbloat αλλά αυτό μπορείς να το μετριάσεις κάπως με καλό router και ρυθμίσεις QoS.

• Like 1

3 minutes ago, infin1tyGR said:

Φυσιολογικό είναι. Ακόμα κι όταν κατεβάζεις, χρειάζεται να στέλνεις κάποια πακέτα π.χ. ACK (δηλαδή να ανεβάζεις ταυτόχρονα). Αν έχεις μπουκώσει το upload με κάτι άλλο και δεν μπορεί να στείλει αυτά τα πακέτα όσο γρήγορα χρειάζεται, πέφτει και το download αντίστοιχα. Παρόμοια ισχύει και για το ping, λέγεται bufferbloat αλλά αυτό μπορείς να το μετριάσεις κάπως με καλό router και ρυθμίσεις QoS.

Κατάλαβα. Σε ευχαριστώ! Αν περιορίσω την ταχύτητα στα 9 Mbps ώστε να μπορούν να σταλούν τα απαιτούμενα πακέτα για το download θα εξαλειφθούν αυτά τα προβλήματα;

Θα πρέπει να κάνεις δοκιμές να δεις μέχρι πού σε επηρεάζει. Πάντως με 10 upload είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν νομίζω να το καταφέρεις να κατεβάζεις με 100 ταυτόχρονα χωρίς να το ρίξεις αρκετά. 

• Like 1

28 λεπτά πριν, magictoboggan είπε

Έχω γραμμή ftth με ταχύτητες 100/10. Παρατήρησα ότι όταν κάνω upload με τη μέγιστη ταχύτητα που μου δίνει ο πάροχος (10Mbps), το download μειώνεται στα 15 - 50 Mbps. Επίσης, το ping αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό. Είναι φυσιολογικό η υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο δίκτυό μου;

Αυτονόητο...

2 hours ago, magictoboggan said:

Κατάλαβα. Σε ευχαριστώ! Αν περιορίσω την ταχύτητα στα 9 Mbps ώστε να μπορούν να σταλούν τα απαιτούμενα πακέτα για το download θα εξαλειφθούν αυτά τα προβλήματα;

και στα torrents το ιδιο κανουμε.οταν θες max download συνηθως περιοριζεις λιγο το upload ωστε να παιζει πιο καλα .την χρυση τομη θα την βρεις εσυ αλλα αν βαλεις 8-9 Mbit συνηθως εισαι οκ/επισης λογικο οτι μεγαλωνει τo ping αφου μπορει να αργησουν ας το πουμε απλα τα πακετα επιβεβαιωσης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...