Προς το περιεχόμενο

Απορία για Efood-Wolt κλπ

Disrespect

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τον τελευταίο καιρό, επειδή η σύζυγος λείπει στο εξωτερικό και εγώ δεν ξέρω να φτιάχνω ούτε καφέ, έχω ξεσκιστεί στο delivery πρωι-μεσημερι-βραδυ και πρόσεξα κάτι που μου φαίνεται περίεργο: Στις 9 από τις 10 παραγγελίες που μου έρχονται μέσω efood και wolt οι διανομείς είναι αλλοδαποί και.. σκουροχρωμοι. Μην με παρεξηγήσετε, δεν το εννοώ με ρατσιστικό τρόπο, ούτε έχω κανένα πρόβλημα, μια χαρά κάνουν την δουλειά τους οι άνθρωποι και δίνω και tip, αλλά τι συμβαίνει; Δεν έχουν ανάγκη από δουλειά οι ντόπιοι, ή είναι πολιτική των εταιριών ή κάτι άλλο; 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Disrespect είπε

Δεν έχουν ανάγκη από δουλειά οι ντόπιοι; 

Οι ντόπιοι δουλεύουν στις courier που είναι με μισθό, δεν θέλουν την διαδικασία του ελεύθερου επαγγελματία με την οποία δουλεύουν οι εταιρείες που αναφέρεις. 

Ισχύει. Είναι περίπου 60-40 (παίρνω wolt πάρα πολύ συχνά, γιατί βολεύει για super market). 

Το άλλο (καλό) που έχω δει εγώ είναι ότι πλέον πολλές φορές μου κάνουν παράδοση και γυναίκες.

Σχετικά με τους ντόπιους που λες, οι φίλοι μου (επαρχία) ήθελαν να δουλεύουν delivery μαύρα, για να μην χάσουν ταμείο και επιδόματα.. Σε αυτές τις εταιρείες προφανώς δεν γίνεται.

3 minutes ago, JakeKaufman said:

πάντα οι μετανάστες κάνουν τις πιο χειρονακτικές / ανειδίκευτος εργασίες.

Yep, μάλιστα πολλοί δεν ξέρουν καν να διαβάζουν ελληνικά. Έρχονται κάτω από το σπίτι και παίρνουν τηλέφωνο να τους ανοίξεις (καλά, όχι ότι τους κατηγορώ, είναι δύσκολη γλώσσα).

• Moderators

Αυτοί είναι οι λεγόμενοι στολοι κάνει κάποιος την έναρξη και βάζει αρκετά άτομα να δουλεύουν για αυτόν με μισθούς πείνας, εδώ Θεσσαλονίκη δίνουν 500 στους ξένους και δουλεύουν κατά μέσο ωρο 10 ωρο (βενζίνες μηχανάκια όλα των παιδιών)

• Like 4
  • Thanks 2

42 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Αυτοί είναι οι λεγόμενοι στολοι κάνει κάποιος την έναρξη και βάζει αρκετά άτομα να δουλεύουν για αυτόν με μισθούς πείνας, εδώ Θεσσαλονίκη δίνουν 500 στους ξένους και δουλεύουν κατά μέσο ωρο 10 ωρο (βενζίνες μηχανάκια όλα των παιδιών)

Άρα είναι θέμα χρημάτων. Γιατί είχα ακούσει κάτι ιστορίες ότι βγάζουν και 3 χιλιάρικα/μήνα οι ντελιβεράδες και μου έκανε εντύπωση που δεν θέλουν να ασχοληθούν τόσοι άνεργοι νέοι με μηχανές.

• Moderators
9 λεπτά πριν, Disrespect είπε

Άρα είναι θέμα χρημάτων. Γιατί είχα ακούσει κάτι ιστορίες ότι βγάζουν και 3 χιλιάρικα/μήνα οι ντελιβεράδες και μου έκανε εντύπωση που δεν θέλουν να ασχοληθούν τόσοι άνεργοι νέοι με μηχανές.

Αν πας ελεύθερος επαγγελματίας και δουλεύεις μόνος μπορείς να βγάλεις λεφτά εξαρτάτε της ώρες που έχεις σκοπό να διαθέσεις

Φίλος που δουλεύει και στις 3ις πλατφόρμες καθαρά συνήθως είναι πάνω από 2500 ΑΛΛΆ δεν έχει ζωή για να πιάνει τέτοια νούμερα, μιλάμε για πάνω από  90 ώρες τη βδομάδα

47 λεπτά πριν, Disrespect είπε

Νομίζω ότι οι εταιρίες που αναφέρεις προσλαμβάνουν τα άτομα όχι με μισθό σαν υπαλλήλους αλλά σαν εξωτερικούς συνεργάτες / ελεύθερους επαγγελματίες, που σημαίνει ότι ο ντελιβεράς θα πρέπει να κάνει έναρξη επιχείρησης με ότι αυτό συνεπάγεται (να πληρώνει ΦΠΑ, ασφάλεια, λογιστή κλπ) που είναι έξτρα κόστος. Αν κάποιες μέρες δεν έχει πολύ δουλειά ενδεχομένως να μην έχεις κέρδος, και φυσικά άδειες και τέτοια δεν υπάρχουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Νομίζω ότι οι εταιρίες που αναφέρεις προσλαμβάνουν τα άτομα όχι με μισθό σαν υπαλλήλους αλλά σαν εξωτερικούς συνεργάτες / ελεύθερους επαγγελματίες, που σημαίνει ότι ο ντελιβεράς θα πρέπει να κάνει έναρξη επιχείρησης με ότι αυτό συνεπάγεται (να πληρώνει ΦΠΑ, ασφάλεια, λογιστή κλπ) που είναι έξτρα κόστος. Αν κάποιες μέρες δεν έχει πολύ δουλειά ενδεχομένως να μην έχεις κέρδος, και φυσικά άδειες και τέτοια δεν υπάρχουν.

Δεν νομίζω ότι οι Πακιστανοί κάνουν έναρξη επαγγέλματος στην εφορία, και πληρώνουν λογιστή για τήρηση βιβλίων, δηλώσεις φπα, εφκα κλπ. Αμφιβάλλω αν έχουν και μηχανάκι δικο τους.  Αλλά εντάξει, αν όντως δίνουν 500 ευρώ για 10 ώρες/7 μέρες την εβδομάδα χωρίς καν το κόστος της βενζίνης, λογικό να μην τραβάει κόσμο.

Επεξ/σία από Disrespect
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εννοούσε αυτό ...γραφει οτι κάποιος τους "χρησιμοποιεί"... π.χ. 500 1000ε στον αλλοδαπό κ τα  άλλα 500 1000σε αυτόν π τους χρησιμοποιεί για να "νοικιάζουν" το μηχανακι κ να τους πληρώνουν λογιστή γ μπλοκακι...

Προσωπική άποψη ότι δεν τους πληρώνουν καν το μπλοκάκι(εφκα) κ  τα τρώνε κ απλά αναγκαστούν να φύγουν από την χωρα  μετα απο κανα 1 2 χρονια γιατί θα χρωστανε...

Επεξ/σία από kage

• Moderators
14 ώρες πριν, Disrespect είπε

Δεν νομίζω ότι οι Πακιστανοί κάνουν έναρξη επαγγέλματος στην εφορία, και πληρώνουν λογιστή για τήρηση βιβλίων, δηλώσεις φπα, εφκα κλπ. Αμφιβάλλω αν έχουν και μηχανάκι δικο τους.  Αλλά εντάξει, αν όντως δίνουν 500 ευρώ για 10 ώρες/7 μέρες την εβδομάδα χωρίς καν το κόστος της βενζίνης, λογικό να μην τραβάει κόσμο.

Δεν δίνει η wolt /efood τόσα

Πάω εγώ πχ και γίνομαι "συνεργάτης" το εταιριών σαν διανομέας βαριέμαι να δουλέψω και "νοικιάζω" την εφαρμογή σε κάποιον εγώ σε αυτόν του δίνω τα μισά από ότι έβγαζε πχ αν έκανε έναρξη, και αυτός είναι ανασφαλιατος, και τρέχει όλη μέρα βγάζοντας ψίχουλα

Μετά υπάρχουν άτομα που φτιάχνουν στόλους έχουν μια εταιρεία και κάνουν πρόσληψη 10 άτομα πχ (με ούτε μισό ένσημο τη βδομάδα) τους δίνουν ελάχιστα και έτσι βγάζουν πάλι τζάμπα λεφτά,

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η δεύτερη κατηγορία κύριος γιατί οι εταιρίες (wolt efoos κτλ) το ξέρουν αλλά δεν κάνουν τίποτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Δεν δίνει η wolt /efood τόσα

Πάω εγώ πχ και γίνομαι "συνεργάτης" το εταιριών σαν διανομέας βαριέμαι να δουλέψω και "νοικιάζω" την εφαρμογή σε κάποιον εγώ σε αυτόν του δίνω τα μισά από ότι έβγαζε πχ αν έκανε έναρξη, και αυτός είναι ανασφαλιατος, και τρέχει όλη μέρα βγάζοντας ψίχουλα

Μετά υπάρχουν άτομα που φτιάχνουν στόλους έχουν μια εταιρεία και κάνουν πρόσληψη 10 άτομα πχ (με ούτε μισό ένσημο τη βδομάδα) τους δίνουν ελάχιστα και έτσι βγάζουν πάλι τζάμπα λεφτά,

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η δεύτερη κατηγορία κύριος γιατί οι εταιρίες (wolt efoos κτλ) το ξέρουν αλλά δεν κάνουν τίποτα

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει καταγγελία και να φάνε τεράστιο πρόστιμο, ακόμα και να τις κλείσουν γιατί αυτό δεν κάτι που η εταιρία μπορεί να ισχυριστεί οτι δεν γνώριζε γιατί φαίνεται ξεκάθαρα στο λογιστήριο με ποιόν έχεις συνάψει σύμβαση καί πόσοι απασχολούνται. Αν δηλαδή συμβεί ενα σοβαρό ατύχημα με καποιον απο τους εργαζόμενους "φάντασμα" που εχει πάρει καποιος μαυρα με υπεργολαβία τι θα γίνει;

Επεξ/σία από Disrespect

• Moderators
1 ώρα πριν, Disrespect είπε

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει καταγγελία και να φάνε τεράστιο πρόστιμο, ακόμα και να τις κλείσουν γιατί αυτό δεν κάτι που η εταιρία μπορεί να ισχυριστεί οτι δεν γνώριζε γιατί φαίνεται ξεκάθαρα στο λογιστήριο με ποιόν έχεις συνάψει σύμβαση καί πόσοι απασχολούνται. Αν δηλαδή συμβεί ενα σοβαρό ατύχημα με καποιον απο τους εργαζόμενους "φάντασμα" που εχει πάρει καποιος μαυρα με υπεργολαβία τι θα γίνει;

Ρίχνουν την ευθηνη στον υπό εργολάβο, wolt efood σηκώνουν τα χέρια ψηλά εγώ έκανα σύμβαση με τον τάδε δεν μπορώ να ξέρω σε ποιον δίνει τους κωδικούς της εφαρμογής του

Εδώ ξέρω άτομα που η εφαρμογή τους είναι online 24/7 είτε δουλεύουν κάνα 8ωρο και της άλλες 16 ώρες, "νοικιάζουν" την εφαρμογή τους είτε δεν δουλεύουν καθόλου και νοικιάζουν την εφαρμογή και κρατάνε χωρίς να κάνουν τίποτα ποσοστά 25 έως και 50%

Το πρόβλημα που είχαν χαρεί όσοι ήταν εστίαση(ανασφάλιστοι, ένα μισό ένσημο τη βδομάδα και αμα κτλ) ότι θα λυνόταν με της εφαρμογές, πλέον γίνεται χειρότερο, και το παραπάνω δημιουργεί αρκετά μεγάλο πρόβλημα και στις νόμιμους, γιατί ναι μεν είναι πχ 1000 άτομα στη Θεσσαλονίκη αλλά όταν κάποιος νοικιάζει σε 2-3-4 την εφαρμογή του και δουλεύει 24/7 στην ουσία "τρώει" από το μεροκάματο τους

18 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Ρίχνουν την ευθηνη στον υπό εργολάβο, wolt efood σηκώνουν τα χέρια ψηλά εγώ έκανα σύμβαση με τον τάδε δεν μπορώ να ξέρω σε ποιον δίνει τους κωδικούς της εφαρμογής του

Εδώ ξέρω άτομα που η εφαρμογή τους είναι online 24/7 είτε δουλεύουν κάνα 8ωρο και της άλλες 16 ώρες, "νοικιάζουν" την εφαρμογή τους είτε δεν δουλεύουν καθόλου και νοικιάζουν την εφαρμογή και κρατάνε χωρίς να κάνουν τίποτα ποσοστά 25 έως και 50%

Το πρόβλημα που είχαν χαρεί όσοι ήταν εστίαση(ανασφάλιστοι, ένα μισό ένσημο τη βδομάδα και αμα κτλ) ότι θα λυνόταν με της εφαρμογές, πλέον γίνεται χειρότερο, και το παραπάνω δημιουργεί αρκετά μεγάλο πρόβλημα και στις νόμιμους, γιατί ναι μεν είναι πχ 1000 άτομα στη Θεσσαλονίκη αλλά όταν κάποιος νοικιάζει σε 2-3-4 την εφαρμογή του και δουλεύει 24/7 στην ουσία "τρώει" από το μεροκάματο τους

Υπάρχουν λύσεις

--Μέγιστο 8 ώρες την μέρα να έχεις δυνατότητα να δουλεύεις , μετά να μην σε αφήνει η εφαρμογή 

--Να πρέπει να τραβάς σελφι κάθε 2 ώρες και με ΑΙ να αναγνωρίζει η εφαρμογή ότι είσαι εσύ που δουλεύεις και όχι Πακιστανός 

• Haha 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...