tab0u Δημοσ. 9 Απριλίου Share Δημοσ. 9 Απριλίου Καλησπέρα, μετά από χρόνια (μην πω και δεκαετία), αποφάσισα να στήσω ένα σταθερό υπολογιστή ώστε να τον χρησιμοποιώ σε εκτός δουλειάς πράγματα μιας και η εταιρεία μου δίνει λάπτοπ. Λόγω έλλειψης χώρου, προσανατολίζομαι σε mATX build. Ποσό που διαθέτουμε : Περίπου 1000+ ευρώ, δεν θα με ενοχλούσε αν μειωνόταν στα < 1000 Χρήση υπολογιστή : καθημερινή χρήση (browsing, movies), developing και κανένα game (κυρίως rts και αν το σηκώνει το Microsoft Flight Simulator) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: - Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Οθόνη υπάρχει, είναι η LG UltraGear 27GP850P-B Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ένα κατάστημα θα βόλευε αλλά και διαφορετικά καταστήματα για μείωση κόστους είναι οκ. Θα χρησιμοποιηθεί τιμολόγιο. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Όχι, θα συναρμολογηθεί από μένα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι Δεν έχω βρει ακόμα καταστήματα κλπ, άλλα έχω καταλήξει σε αυτή την πιθανή σύνθεση: https://pcpartpicker.com/list/342jkJ Ερωτήσεις/Απορίες: 1. To case θα είναι οκ ή θα υπάρχουν θέματα με airflow/ temp throttling? 2. To PSU μήπως είναι μέγαλο για τις ανάγκες του συστήματος; Βλεπω estimated wattage 289W ενώ το PSU είναι 850 3. Υπάρχει κάτι που έχω πετάξει τσάμπα λεφτά; Πχ φθηνότερη κάρτα γραφικών ίσως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzavardin Δημοσ. 9 Απριλίου Share Δημοσ. 9 Απριλίου Η noctua είναι κάτι παραπάνω από overkill για τον επεξεργαστή και δε θα δεις καν διαφορά με μικρότερες όπως freezer 36 στο 1/3 της τιμής. Μνήμες οπωσδήποτε δες να είναι 6000cl30/6400cl32. Κάπου 140 βγαίνουν ετοιμοπαραδοτες, φτηνότερα με αναμονή. Είμαι υπέρ της μητρικής ότι καλύτερο για τα χρήματα μαζί με την αντίστοιχης κατηγορίας msi. Το τροφοδοτικό είναι overkill οντως για 4060, αλλά γενικά έχω να πω ότι για gaming 2k η 4060 δύσκολα θα την βγάλει. Πρέπει να ανέβεις λίγο με κάποιο τρόπο στο μπάτζετ. Το build πέραν αυτών που είπα μου αρέσει όμως για τα λεφτά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tab0u Δημοσ. 9 Απριλίου Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 17 λεπτά πριν, tzavardin είπε Η noctua είναι κάτι παραπάνω από overkill για τον επεξεργαστή και δε θα δεις καν διαφορά με μικρότερες όπως freezer 36 στο 1/3 της τιμής. Μνήμες οπωσδήποτε δες να είναι 6000cl30/6400cl32. Κάπου 140 βγαίνουν ετοιμοπαραδοτες, φτηνότερα με αναμονή. Είμαι υπέρ της μητρικής ότι καλύτερο για τα χρήματα μαζί με την αντίστοιχης κατηγορίας msi. Το τροφοδοτικό είναι overkill οντως για 4060, αλλά γενικά έχω να πω ότι για gaming 2k η 4060 δύσκολα θα την βγάλει. Πρέπει να ανέβεις λίγο με κάποιο τρόπο στο μπάτζετ. Το build πέραν αυτών που είπα μου αρέσει όμως για τα λεφτά. Σε ευχαριστώ πολύ tzavardin 🙇♂️ Θα αλλάξω την noctua με freezer. Για την μνήμη δεν νομίζω οτι θα δω τόσο μεγάλη διαφορά αλλά μιας και η τιμή είναι πολύ κοντά θα κοιτάξω για 6000cl30/6400cl32. Για την κάρτα γραφικών, αν πάω σε radeon που είδα ότι είναι λίγο καλύτερη σε αυτο το price range, πχ Sapphire-Radeon-RX-7700-XT-12GB θα έχει νόημα; Πρέπει να τσέκαρω αν θα υπάρχει και κάποιο θέμα με το G-Sync που έχει η οθόνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση tzavardin Δημοσ. 9 Απριλίου Λύση Share Δημοσ. 9 Απριλίου 43 λεπτά πριν, tab0u είπε Σε ευχαριστώ πολύ tzavardin 🙇♂️ Θα αλλάξω την noctua με freezer. Για την μνήμη δεν νομίζω οτι θα δω τόσο μεγάλη διαφορά αλλά μιας και η τιμή είναι πολύ κοντά θα κοιτάξω για 6000cl30/6400cl32. Για την κάρτα γραφικών, αν πάω σε radeon που είδα ότι είναι λίγο καλύτερη σε αυτο το price range, πχ Sapphire-Radeon-RX-7700-XT-12GB θα έχει νόημα; Πρέπει να τσέκαρω αν θα υπάρχει και κάποιο θέμα με το G-Sync που έχει η οθόνη. Το adaptive sync θα δουλέψει. Θα έχεις σημαντικά καλύτερο raster, περίπου 35 με 40% ανάλογα το παιχνίδι με την 7700xt. Θα την προτιμούσα σίγουρα. Όπως και την 7800xt, ή την 4070 super, αλλά εκεί πάμε πολύ πάνω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα