Προς το περιεχόμενο

Κατάστημα JMC Tech

Annaa_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 hours ago, user2163 said:

Τι να έκαναν δηλαδή; Έφοδο να έβαζαν δικό τους εργαζόμενο μέσα να τους παρακολουθεί;

Νόμιμη επιχείρηση είναι.

Θα μπορούσαν να βλέπουν ορισμένα στατιστικά που περνούν από την πλατφόρμα τους, π.χ. καθυστερήσεις σε παραγγελίες ή σε επιστροφές χρημάτων. Θα μπορούσαν να βλέπουν τα σχόλια αγοραστών. Θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλεψη/ρήτρα στη μεταξύ τους συνεργασία όταν προκύπτει θέμα. Δεν μπορεί να λες μόνο - ως skroutz - ελάτε, πλακωθείτε στον ανταγωνισμό ποιος θα είναι φθηνότερος και εγώ νίπτω τα χέρια μου. Έχει ευθύνη το κάθε marketplace νομίζω.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 796
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

26 λεπτά πριν, Billator είπε

Ναι αρκεί να είναι Pro Active το κράτος (που δεν έχουμε) ειδικά όταν βλέπει επαναλαμβανόμενα μοτίβα καταγγελιών, αμφιβάλω ακόμα αν το τύπος έχει νομικές ευθύνες πέρα από τα πρόστιμα που έβαλαν οι ανεξάρτητες αρχές, αυτό είναι το ζήτημα και το τεράστιο πρόβλημα.

Αυτός είχε 1-2-3 μήνες να φτιάξει βαλίτσες και να δει πόσο cashout μπορεί να κάνει , μείωσε το με σωστούς ελέγχους σε 1-2 εβδομάδες αυτό, βάλε τις αντίστοιχες απαγορεύσεις εξόδου από την χώρα και πάγωμα λογαριασμών (προληπτικά) και βλέπεις αν φταίει μετά το κατάστημα ή όχι, αλλά να μην  μπορεί να είναι ο άλλος Σευχέλλες και διαβάζει εμάς από το κινητό με τόση μεγάλη ευκολία. 

Προληπτικό πάγωμα λογαριασμών; Απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα; Με τι ακριβώς στοιχειοθετείται αυτο; Με τα παράπονα κόσμου οτι δε παρέλαβε τις παραγγελίες του; Αυτό είναι λαϊκό δικαστήριο. Σιγά μην τον βάλουν και προληπτικά φυλακή. 

20 λεπτά πριν, tasanton είπε

Θα μπορούσαν να βλέπουν ορισμένα στατιστικά που περνούν από την πλατφόρμα τους, π.χ. καθυστερήσεις σε παραγγελίες ή σε επιστροφές χρημάτων. Θα μπορούσαν να βλέπουν τα σχόλια αγοραστών. Θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλεψη/ρήτρα στη μεταξύ τους συνεργασία όταν προκύπτει θέμα. Δεν μπορεί να λες μόνο - ως skroutz - ελάτε, πλακωθείτε στον ανταγωνισμό ποιος θα είναι φθηνότερος και εγώ νίπτω τα χέρια μου. Έχει ευθύνη το κάθε marketplace νομίζω.

Το bold αφορά μόνο τις παραγγελίες μέσω Skroutz στις οποίες ο συγκεκριμένος ηταν τυπικότατος. Δε μπορεί να παρακολουθεί παραγγελίες το Skroutz που γίνονται μεταξύ καταστήματος και καταναλωτή χωρίς να εμπλέκεται. 

• Like 3

19 ώρες πριν, Lewnidas1995 είπε

θεωρεις δηλαδη οτι οι παραγγελιες που δεν παραδώθηκαν ειναι πανω απο 120Κ ;
Και άντε, ειναι πανω απο 120Κ. Ποσο μέσα μπηκε που πουλούσε σε τετοιες τιμες τοσους μηνες ;

Με ένα χιλιάρικο το iPhone, μιλάμε για 120 συσκευές (μόνο αυτό). Κάτσε και μέτρα μόνο πόσοι αγόρασαν εδώ μέσα και κάνε τα μαθηματικά.

1 minute ago, Koopas said:

Με ένα χιλιάρικο το iPhone, μιλάμε για 120 συσκευές (μόνο αυτό). Κάτσε και μέτρα μόνο πόσοι αγόρασαν εδώ μέσα και κάνε τα μαθηματικά.

Είναι απλή λογική ότι κάποιος δεν θα αγοράσει κάτι τόσο φθηνό ώστε να παίξει κορόνα γράμματα τα λεφτά του.

Εγω τον Γενάρη χαλβαδιαζα gpu που την είχε το jmc 250€ κατω αλλά προτίμησα το έμπιστο foxstore.

Εάν δεν κάνω λάθος, για το λόγο αυτό άνοιξε το thread. Γιατί κάποιοι (αρκετοί) έπαιξαν κορώνα γράμματα τα λεφτά τους. Μπήκα στον κόπο αυτές τις ημέρες και διάβασα αρκετές σελίδες, με πάμπολα μηνύματα "νόμιζα πως" και άλλα συναφή.

Εσύ κι εγώ μπορεί να μην αγοράσαμε, αλλά δεν είμαστε ο κανόνας του thread.

• Like 1

φυλακη δεν έχει για όσους θα θελατε για τέτοιους  είδους περιστατικά 

Μου τα έλεγε ο μαθηματικός μου πριν πολλά χρόνια... "Δεν θέλω πολλά από λίγους, θέλω λίγα από πολλούς"

Έχουμε και λέμε:

1) Στήνεται επιχείρηση με άκρως δελεαστικές τιμές που εκπληρώνει κάθε υποχρέωσή της για να φτιάξει όνομα στην αγορά.

Έτσι ώστε να ικανοποιήσει το low IQ κριτήριο του "Μην φοβάσαι αγορές από κάθε τυχάρπαστο στο internet όπου δίνεις λεφτά πρώτος χωρίς ΤΙΠΟΤΑ στο χέρι. Απλά "ΔεΣε ΤεΣ αξΕΙολογΙσΕιΣ"

2) Αρχίζει τα "κανόνια" παράλληλα με επιστροφές χρημάτων ή παράδοση προϊόντων σε ορισμένους για να δημιουργήσει την εντύπωση προσωρινών τεχνικών ή διαδικαστικών προβλημάτων και να κερδίσει χρόνο από τα υπόλοιπα θύματα.

3) Μόλις κάνει τη γερή μπάζα  φεύγει για το εξωτερικό και η ΑΑΔΕ βεβαιώνει πρόστιμα στον αέρα.

Αλλά ο άνθρωπος είχε καλές αξιολογήσεις πριν την κομπίνα. Όλα κι όλα. Δεν είμαστε άνθρωποι των σπηλαίων να θέλουμε το προϊόν στο χέρι για να πληρώσουμε, ή κάποια παρόμοια διασφάλιση.

• Like 2
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντα θα υπάρχει σε μια μηχανή αναζήτησης (Σκρουτζ / best price) αυτός που θα έχει την ακριβότερη κ αυτός με  την φθηνότερη τιμή ….

Δεν σημαίνει , υποχρεωτικά ότι αυτός που έχει την καλύτερη τιμή είναι ο απατεώνας … ειδικά  όταν είναι πάνω από 5-6 χρόνια στην αγορά κ έχει αγοράσει από εκεί η μισή Ελλάδα …

Έχω δει όμως να δημιουργούν ψεύτικο προφίλ με θετικές Κρητικές καταστήματα μέσα σε 2-3 μήνες …. Άτομα που αγόρασαν ΜΟΝΟ από το συγκεκριμένο κατάστημα κ μετά …καμία άλλη κίνηση… μέρα με την ημέρα έφτιαξαν το ιδανικό προφίλ του καλού καταστήματος …

Υπάρχουν ακόμη κ σήμερα που γράφουμε … πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι ούτε οι πρώτοι αλλά ούτε κ οι τελευταίοι …

Η λύση είναι πάντα αυτή που προτείνει η τράπεζα … πληρωμή με πιστωτική ..

Μεταφορά λίγο πριν την αγορά του ποσού στην πιστωτική  κ πληρωμή με ασφάλεια ….

Επεξ/σία από xabos
  • Like 2

Στις 22/6/2024 στις 2:28 ΜΜ, SamaelMorningstar είπε

Εγώ πάντως αγοράζω ΜΌΝΟ ΕΑΝ ΈΧΕΙ PAYPAL το μαγαζί. Οπότε επειδή όλοι στην Ελλάδα το έχουν καταργήσει αρχικά τους εύχομαι καλό κλείσιμο και δεύτερον αγορές μόνο από Κίνα και Ισπανία.

Μην ξεχασεις να ζητησεις δουλεια και επιδοματα απο Ισπανια και Κινα μετα, ετσι?

• Like 2

Παντως σχετικα με την επιστροφη χρηματων και τα ασφαλιστρα. Ο Μακκας τα τσεπωσε. Στο ιντερνετ κυκλοφορει το 20 με 30 χιλιαδες παραγγελιες. Οποτε κανα 10ρικο μυρια πρεπει να το πηρε.

Ομως η visa και η mastercard πληρωνουν τωρα τον απατεωνα οπως πληρωσαν τον perishop. 

Γιατι ομως το Κρατος ειναι που ειναι μπανανια θα γινει ακομα χειροτερο? 

Τα ασφαλιστρα λογικα θα ανεβουν στη visa και στη mastercard για την Ελλαδα. Οποτε θα ανεβει και το ποσοστο κερδους ανα συναλλαγη, οποτε θα ακριβυνουν και τα προιοντα. Απο τη στιγμη που εμπλεκονται αμερικανικες εταιρειες δεν νομιζω να ειναι καθολου καλο για τη χωρα συνολικα. 

Θυμαμαι παλια στο ebay πολλους πωλητες να αναγραφουν... δεν στελνουμε ιταλια. Μου εκανε εντυπωση πως και στελναν στην Ελλαδιτσα αλλα δεν στελναν στην ιταλια. Τοτε υπηρχε μια μαφια στα ιταλικα ταχυδρομια και πολλα δεματα "χανοντουσαν" χωρις καμια ενημερωση, οποτε επρεπε το ebay να αποζημιωσει τον Ιταλο που αγορασε αλλα και το καταστημα δεν παρεδιδε το αντικειμενο. Ετσι η λυση που ειχαν βρει ειναι "δεν στελνουμε ιταλια" 

Οταν ενας απατεωνας κανει μια απατεωνια μπορει να μη γινει τιποτα. Οταν οι απατεωνες γινονται 2 3 κτλ, τοτε το πραγμα ζοριζει.

Το paypal εχει πολυ μεγαλες κρατησεις στα καταστηματα, σχεδον 4% για να εγγυηθει οτι αν κατι παει στραβα ο καταναλωτης θα παρει τα χρηματα του πισω. Οι καρτες απο την αλλη ειναι απο 1 εως 2%. Αυτο βεβαια μπορει να αλλαξει, μετα απο τα τελευταια περιστατικα....

Ενας λογος που τα καταστηματα βγαζουν εκτος το paypal ειναι οι υψηλες κρατησεις. Ομως λογω της ασφαλειας που παρεχει εγω ψωνιζω αποκλειστικα με paypal

10 ώρες πριν, xlife82 είπε

Παντως σχετικα με την επιστροφη χρηματων και τα ασφαλιστρα. Ο Μακκας τα τσεπωσε. Στο ιντερνετ κυκλοφορει το 20 με 30 χιλιαδες παραγγελιες. Οποτε κανα 10ρικο μυρια πρεπει να το πηρε.

Ομως η visa και η mastercard πληρωνουν τωρα τον απατεωνα οπως πληρωσαν τον perishop. 

Γιατι ομως το Κρατος ειναι που ειναι μπανανια θα γινει ακομα χειροτερο? 

Τα ασφαλιστρα λογικα θα ανεβουν στη visa και στη mastercard για την Ελλαδα. Οποτε θα ανεβει και το ποσοστο κερδους ανα συναλλαγη, οποτε θα ακριβυνουν και τα προιοντα. Απο τη στιγμη που εμπλεκονται αμερικανικες εταιρειες δεν νομιζω να ειναι καθολου καλο για τη χωρα συνολικα. 

Θυμαμαι παλια στο ebay πολλους πωλητες να αναγραφουν... δεν στελνουμε ιταλια. Μου εκανε εντυπωση πως και στελναν στην Ελλαδιτσα αλλα δεν στελναν στην ιταλια. Τοτε υπηρχε μια μαφια στα ιταλικα ταχυδρομια και πολλα δεματα "χανοντουσαν" χωρις καμια ενημερωση, οποτε επρεπε το ebay να αποζημιωσει τον Ιταλο που αγορασε αλλα και το καταστημα δεν παρεδιδε το αντικειμενο. Ετσι η λυση που ειχαν βρει ειναι "δεν στελνουμε ιταλια" 

Οταν ενας απατεωνας κανει μια απατεωνια μπορει να μη γινει τιποτα. Οταν οι απατεωνες γινονται 2 3 κτλ, τοτε το πραγμα ζοριζει.

Το paypal εχει πολυ μεγαλες κρατησεις στα καταστηματα, σχεδον 4% για να εγγυηθει οτι αν κατι παει στραβα ο καταναλωτης θα παρει τα χρηματα του πισω. Οι καρτες απο την αλλη ειναι απο 1 εως 2%. Αυτο βεβαια μπορει να αλλαξει, μετα απο τα τελευταια περιστατικα....

Ενας λογος που τα καταστηματα βγαζουν εκτος το paypal ειναι οι υψηλες κρατησεις. Ομως λογω της ασφαλειας που παρεχει εγω ψωνιζω αποκλειστικα με paypal

Πολύ σωστά τα λες. Την ταρίφα πάλι ο καταναλωτής θα την πληρώσει. Λιγότερες αγορές προφανώς από μέρους μας και όχι όχι υπερκαταναλωτισμος οπότε ίσως βγει και σε καλό στο τέλος. Οι κλέφτες πάντως με τα καταστήματα δίνουν και ένα μάθημα σε όσους έχασαν λεφτά. Ώστε να μην την ξανά πατήσουν στο μέλλον. 

• Like 1

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Πολύ σωστά τα λες. Την ταρίφα πάλι ο καταναλωτής θα την πληρώσει. Λιγότερες αγορές προφανώς από μέρους μας και όχι όχι υπερκαταναλωτισμος οπότε ίσως βγει και σε καλό στο τέλος. Οι κλέφτες πάντως με τα καταστήματα δίνουν και ένα μάθημα σε όσους έχασαν λεφτά. Ώστε να μην την ξανά πατήσουν στο μέλλον. 

Η ιστορία έχει μια τάση να επαναλαμβάνεται και φοβάμαι ότι στο μέλλον θα συναντήσουμε σχετικά σύντομα παρόμοιο thread. Οι χαμηλές τιμές είναι δελεαστικές ακόμα και γι' αυτόν που δεν έχει ανάγκη κάποια αγορά, αρκετοί δε είναι αρκετά άπληστοι ώστε θα σκεφτούν "ας κάνω την κίνηση, να προλάβω να φάω κι εγώ".

Κατ εμέ αυτό είναι το πρόβλημα, η απληστία μας, που μας κάνει να βγάζουμε μόνοι τα ματάκια μας.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Koopas είπε

Η ιστορία έχει μια τάση να επαναλαμβάνεται και φοβάμαι ότι στο μέλλον θα συναντήσουμε σχετικά σύντομα παρόμοιο thread. Οι χαμηλές τιμές είναι δελεαστικές ακόμα και γι' αυτόν που δεν έχει ανάγκη κάποια αγορά, αρκετοί δε είναι αρκετά άπληστοι ώστε θα σκεφτούν "ας κάνω την κίνηση, να προλάβω να φάω κι εγώ".

Κατ εμέ αυτό είναι το πρόβλημα, η απληστία μας, που μας κάνει να βγάζουμε μόνοι τα ματάκια μας.

Όλη η κοινωνία λειτουργεί με βάση την απληστία, δυστυχώς. Όμως είναι πρωτόγονο ένστικτο που δύσκολα θα αποβάλλουμε. Όταν ζούσαμε στη φύση έπρεπε να ήμαστε άπληστοι και να τρώμε όσο μπορούμε γιατί δεν ξέραμε πότε θα ξανα μπορέσουμε να φάμε. Αυτά τα ένστικτα οδηγούν υποσυνείδητα τις αποφάσεις μας ακόμη, όσο και αν μας φαίνεται ότι κάνουμε "ελεύθερες" επιλογές. Το θέμα είναι να μάθουμε την ύπαρξη τους και να αντιλαμβανόμαστε ποτέ μας επηρεάζουν ώστε να προσπαθούμε να επιβάλλουμε τη λογική μας πάνω από αυτά.

Έτσι λειτουργεί και η τεχνική της ευκαιρίας που σε κάνει να αγοράζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι μόνο και μόνο γιατί είναι ευκαιρία. Σκέφτεσαι ας το πάρω τώρα που το βρήκα φθηνά.

Πριν κάνουμε λοιπόν μια αγορά είτε μετά από σκέψη είτε αυθόρμητη καλό είναι να έχουμε και στο νου μας ότι χρησιμοποιούν τα ένστικτά μας και πως θα πρέπει να διακρίνουμε αν η αγορά που θα κάνουμε εμπίπτει σε αυτή τη περίπτωση.

Σας αφήνω γιατί πρέπει να προλάβω να αγοράσω το μηχάνημα που βγάζει τα κουκούτσια από τα κεράσια. Είναι σε έκπτωση σήμερα.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
  • Thanks 1

Νομίζω οι απαντήσεις σε αυτό το νήμα εξηγούν κ τα χάλια του τόπου μας.

Κάποιοι συνάνθρωποί μας εξαπατήθηκαν και οι απαντήσεις των υπολοίπων είναι κυρίως κατηγορίες προς τα θύματα, επίδειξη εξυπνάδας και επιλεκτικών γνώσεων, συγκάληψη του σκρουτζ και ελάχιστη βοήθεια, κατανόηση και καλή διάθεση προς τα θύματα.

Σε αυτό το νήμα έμαθα το αυτονόητο, βεκτις εμπαορ ή πώς διάολο λέγεται αυτό που μαθαίνουν όσοι σπουδάζουν σε οικονομικές σχολές. Γιατί, τι πιο λογικό, να πρέπει να σπουδάσεις οικονομικά για να έχεις δικαίωμα να παραγγείλεις ατμοκαθαριστή;

Εδώ έμαθα ότι πριν στείλω λεφτά σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται νόμιμα θα πρέπει αν τα στείλω μέσω τράπεζας ότι πρέπει να ψάξω γεμή, ντεμή και δεν συμαζεύεται. Γιατί, βέβαια, τι άλλο έχω να κάνω στη ζωή μου;

Εδώ έμαθα ότι αυτός (σκρουτζ, μπεστ πράις) που προωθεί έναν απατεώνα δεν έχει την παραμικρή ευθύνη. Μάλιστα.

Θυμηθήκαμε πάλι τα ψιλά γράμματα και ότι το άδικο πέφτει σε αυτόν που δεν τα διαβάζει. Βέβαια. Όσοι το λένε αυτό έχουν διαβάσει ενδελεχώς τους όρους χρήσης facebook, instagram, google, microsoft, κλπ κλπ. Και τους έχουν καταλάβει βέβαια. Άλλωστε, πριν ανοίξεις website ή χρησιμοποιήσεις ios  ή android περνάς από τη νομική τουλάχιστον. Και μετά διαβάζεις κάθε license, γιατί, τι άλλο να την κάνεις τη ζωή σου;

Εγώ λέω, μήπως να εστιάζουμε α) στο πώς να βοηθήσουμε, αν ξέρουμε κ μπορούμε και β) στο ότι ο απατεώνας είναι αυτός που φταίει; και να απαιτούμε ποινές πολλαπλάσιες των κερδών που αποφέρει η απάτη;

Μήπως να αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν κοινωνικά όντα και όχι ως κάποιοι που χαίρονται με το κακό των άλλων, γιατί άλλωστε εμείς είμαστε γ@μ@τοι και ξέρουμε και δεν τα παθαίνουμε αυτά;

Τροφή για σκέψη:

πού ακριβώς και πόσο εύκολα μας δείχνει το σκρουτζ ποιοτικά στοιχεία για το μαγαζί; εκτός από τα πουλημένα αστεράκια;

τσεκάρει το σκρουτζ, έστω και υποτυπωδώς τις πληρωμένες κριτικές; π.χ. "κάνει αυτό που υπόσχεται" σε άκυρα αντικείμενα; ποιος κάνει αυτό που υπόσχεται; ο κουμπαράς;;;;;

το best price τι κάνει με τα πενηντάρικα που εισπράτει αν την ασφάλεια την προσφέρει η visa? αποτρέπει τους χρήστες; τους τα επιστρέφει;

πώς είναι αποδεκτό το best price να διαφημίζει ως δωρεάν μια υπηρεσία την οποία πρέπει να πληρώσεις 50 ευρώ για να τη χρησιμοποιήσεις;

• Like 3
  • Thanks 2

1 ώρα πριν, doubleh είπε

Εδώ έμαθα ότι πριν στείλω λεφτά σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται νόμιμα θα πρέπει αν τα στείλω μέσω τράπεζας ότι πρέπει να ψάξω γεμή, ντεμή και δεν συμαζεύεται. Γιατί, βέβαια, τι άλλο έχω να κάνω στη ζωή μου;

Βασικα, ακομα φαινεται οτι δεν εμαθες οτι δεν στελνουμε λεφτα. Πληρωνουμε με καρτα. Ουτε ΓΕΜΗ πρεπει να ψαξεις, ουτε ντεμη, ουτε Μιμη Ντενιση. Ουτε ειμαστε η 1η χωρα με τετοια πραγματα, ουτε η τελευταια. Οσο υπαρχουν θυματα, υπαρχουν και θυτες και αυτο προσπαθουμε να μαθουμε σε μερικους. Τα θεματα πλεον ειναι αρκετα, ενας που μπαινει στον κοσμο των online αγορων καλο ειναι να κανει μια ερευνα για τους πιο ασφαλεις τροπους.

Και ουτε το σκρουτζ φταιει που ξαφνικα τον τελευταιο μηνα βαρεσε πιστολι ενα καταστημα.

Στις 1/7/2024 στις 12:39 ΠΜ, xlife82 είπε

Το ποσοστο των καρτων οντως εχει αλλαξει προς τα πανω, γιατι εκτιναχθηκαν οι online αγορες και οι εξαπατησεις των καταναλωτων. Μην φανταστεις, δεκατα. Και, το paypal εχει 4% γιατι εχει αρκετα μικροτερη αγορα απο τις visa/mc που κυριολεκτικα πληρωνεις μεχρι και στο περιπτερο της γειτονιας. 

• Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...