Disrespect Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Εδω και λιγους μήνες προσπαθώ να πουλήσω ενα ακίνητο. Το εχω αναθέσει σε 3 μεσιτικά με απλη εντολή, μου εχουν φέρει ενδιαφερόμενους, αλλά δεν έχω καταλήξει σε συμφωνία με κανέναν ακόμα. Πρόσφατα ήρθα σε επαφή με εναν μεσίτη που είπε οτι ειδικευεται σε τέτοια ακίνητα, εχει πελάτες απο εξωτερικό κλπ και θα μου βρεί σίγουρα αγοραστή, αλλά για να συνεργαστεί θέλει αποκλειστική σύμβαση μεσιτείας. Δεν ξέρω αν πρεπει να το δεχτώ γιατί δεν καταλαβαινω τι θα συμβεί αν πχ δεχτώ πρόταση απο άλλον (οχι δικό του) ενδιαφερόμενο. Θα πρέπει να τον απορρίψω; Πρέπει να πώ στα άλλα μεσιτικά να σταματήσουν να ασχολούνται; Παρακαλώ τα φώτα σας. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2024 από Disrespect 1
MikeJ Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Αν δεχτείς να υπογράψεις με αυτόν τότε πρέπει αναγκαστικά να ξεκόψεις με τους άλλους. Αυτός θα σε βάλει να υπογράψεις συμβόλαιο ότι άπαξ και εσύ πας να το πουλήσεις μέσω άλλου μεσίτη (ή και χωρίς καν μεσίτη) θα δικαιούται και ο ίδιος την μεσιτική αμοιβή (ή κάποια αντίστοιχη "ποινή" κάποιον χιλιάδων ευρώ). Δηλαδή αυτός θέλει να εξασφαλίσει ότι ο ίδιος όπως και να χει θα πληρωθεί. Οπότε ή προχωράς αποκλειστικά με εκείνον (αν θεωρείς ότι είναι καλύτερος όλων) ή συνεχίζεις με τους υπόλοιπους που δεν ζητούν αποκλειστικότητα και θα πάει η προμήθεια σε όποιον φέρει πρώτα αγοραστή. 1
vagos789 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Η θεση του ειναι αδυναμη αφου αν πουληθει εξαιτιας ενεργειων αλλου μεσιτη θα πρεπει α) να το μαθει απο καπου οτι πουληθηκε και β)να σε κυνηγησει νομικα για δουλεια που εκανε αλλος.Επισης θα πρεπει να εξαιρεθουν απο τη συμβαση οσοι μιλανε μαζι σου τωρα.
Disrespect Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, MikeJ είπε Αν δεχτείς να υπογράψεις με αυτόν τότε πρέπει αναγκαστικά να ξεκόψεις με τους άλλους. Αυτός θα σε βάλει να υπογράψεις συμβόλαιο ότι άπαξ και εσύ πας να το πουλήσεις μέσω άλλου μεσίτη (ή και χωρίς καν μεσίτη) θα δικαιούται και ο ίδιος την μεσιτική αμοιβή (ή κάποια αντίστοιχη "ποινή" κάποιον χιλιάδων ευρώ). Δηλαδή αυτός θέλει να εξασφαλίσει ότι ο ίδιος όπως και να χει θα πληρωθεί. Οπότε ή προχωράς αποκλειστικά με εκείνον (αν θεωρείς ότι είναι καλύτερος όλων) ή συνεχίζεις με τους υπόλοιπους που δεν ζητούν αποκλειστικότητα και θα πάει η προμήθεια σε όποιον φέρει πρώτα αγοραστή. Δηλαδή ακόμα κι αν σταματήσω την επικοινωνία με τα άλλα μεσιτικά, αλλά κάποιος απο αυτούς που το έχει ήδη δεί μου κάνει προταση, πρέπει να πληρώσω διπλά μεσιτικά, ακόμα και σε αυτόν που δεν εκανε τίποτα; Ε δεν με συμφέρει καθόλου αυτό. Θα του πώ αν θέλει μονο με απλή εντολή, αλλιως αντε γεια. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2024 από Disrespect
Joshua21 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 36 minutes ago, Disrespect said: Καλησπέρα. Εδω και λιγους μήνες προσπαθώ να πουλήσω ενα ακίνητο. Το εχω αναθέσει σε 3 μεσιτικά με απλη εντολή, μου εχουν φέρει ενδιαφερόμενους, αλλά δεν έχω καταλήξει σε συμφωνία με κανέναν ακόμα. Πρόσφατα ήρθα σε επαφή με εναν μεσίτη που είπε οτι ειδικευεται σε τέτοια ακίνητα, εχει πελάτες απο εξωτερικό κλπ και θα μου βρεί σίγουρα αγοραστή, αλλά για να συνεργαστεί θέλει αποκλειστική σύμβαση μεσιτείας. Δεν ξέρω αν πρεπει να το δεχτώ γιατί δεν καταλαβαινω τι θα συμβεί αν πχ δεχτώ πρόταση απο άλλον (οχι δικό του) ενδιαφερόμενο. Θα πρέπει να τον απορρίψω; Πρέπει να πώ στα άλλα μεσιτικά να σταματήσουν να ασχολούνται; Παρακαλώ τα φώτα σας. Η συνηθισμένη παπάτζα, έτσι λένε όλοι για να σε πείσουν. Επίσης λένε πως κανένας μεσίτης δεν θα ασχοληθεί σοβαρά με το ακίνητο σου αν δεν έχει αποκλειστική εντολή. Όσο για αυτό που ρωτάς, αν του κάνεις αποκλειστική ανάθεση σημαίνει πως αν το πουλήσεις για όσο διαρκεί η σύμβαση αυτή (8 μήνες max) θα του πληρώσεις αμοιβή ακόμα και αν δεν μεσολαβήσει με κανέναν τρόπο, δλδ ακόμα και αν τον αγοραστή στον βρει άλλος μεσίτης ή τον βρεις μόνος σου. Τώρα μπορείς να αποφασίσεις μόνος σου τι θα κάνεις. 1
Dinos1973 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 51 minutes ago, Disrespect said: Καλησπέρα. Εδω και λιγους μήνες προσπαθώ να πουλήσω ενα ακίνητο. Το εχω αναθέσει σε 3 μεσιτικά με απλη εντολή, μου εχουν φέρει ενδιαφερόμενους, αλλά δεν έχω καταλήξει σε συμφωνία με κανέναν ακόμα. Πρόσφατα ήρθα σε επαφή με εναν μεσίτη που είπε οτι ειδικευεται σε τέτοια ακίνητα, εχει πελάτες απο εξωτερικό κλπ και θα μου βρεί σίγουρα αγοραστή, αλλά για να συνεργαστεί θέλει αποκλειστική σύμβαση μεσιτείας. Δεν ξέρω αν πρεπει να το δεχτώ γιατί δεν καταλαβαινω τι θα συμβεί αν πχ δεχτώ πρόταση απο άλλον (οχι δικό του) ενδιαφερόμενο. Θα πρέπει να τον απορρίψω; Πρέπει να πώ στα άλλα μεσιτικά να σταματήσουν να ασχολούνται; Παρακαλώ τα φώτα σας. Μην το κανεις, γαι ευνοητους λογους! δεν υπαρχει καποια εγγυηση οτι θα στο πουλησει εκτος και βαλετε χρονικο ορο! 2
paylidis Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Παπαριες λεει, κλασσικο παπατζιλικι, την εχω πατησει και εμαθα... μακρυα, κοψε κατι απο τη τιμη κ πουλα το μονος σου... ουτως ή αλλιως μαλλον αυτη θα ειναι η λυση 2
SeNNinhA Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Disrespect είπε Καλησπέρα. Εδω και λιγους μήνες προσπαθώ να πουλήσω ενα ακίνητο. Το εχω αναθέσει σε 3 μεσιτικά με απλη εντολή, μου εχουν φέρει ενδιαφερόμενους, αλλά δεν έχω καταλήξει σε συμφωνία με κανέναν ακόμα. Πρόσφατα ήρθα σε επαφή με εναν μεσίτη που είπε οτι ειδικευεται σε τέτοια ακίνητα, εχει πελάτες απο εξωτερικό κλπ και θα μου βρεί σίγουρα αγοραστή, αλλά για να συνεργαστεί θέλει αποκλειστική σύμβαση μεσιτείας. Δεν ξέρω αν πρεπει να το δεχτώ γιατί δεν καταλαβαινω τι θα συμβεί αν πχ δεχτώ πρόταση απο άλλον (οχι δικό του) ενδιαφερόμενο. Θα πρέπει να τον απορρίψω; Πρέπει να πώ στα άλλα μεσιτικά να σταματήσουν να ασχολούνται; Παρακαλώ τα φώτα σας. Το ερωτημα που πρεπει να του θεσεις ειναι τι ωφελος θα εχεις εσυ από αυτο ωστε να ξεκόψεις από τους υπολοιπους μεσιτες ή από την προσωπική σου προωθηση. Συνήθως η αποκλειστικότητα συνεπάγεται και καποιες προωθητικές ενέργειες από την πλευρά του μεσητικού οι οποίες και δικαιολογούν την αποκλειστικότητα. Πχ δεν μπορει αυτός να πληρώνει για διαφημιση σε εφημεριδα και στο τελος να καρπώνονται την αναγνωρισιμότητα του ακινητου αλλοι. Εαν δεν σου προσφερει κατι αλλο απο τις προσωπικες του γνωριμίες που να δικαιολογεί την αποκλειστικότητα δεν εχεις κανενα λογο να του την δωσεις. First come - first serve Από την αλλη εαν οντως εχει ακρες να σου το πουλησει σε τιμη που θελεις λογω επαφων σε εξωτερικό και τον πιστευεις μπορεις να του δωσεις μια αρχική συμφωνια συγκεκριμενου χρονου. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2024 από SeNNinhA 1
andreaspA Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Αν δεν μιλαμε για κανενα πολυ ιδιαιτερο ακινητο που απευθυνεται σε πολυ ειδικο κοινό, ο μεσιτης δεν εχει να σου προσφερει τιποτα. Μια αγγελια θα βαλει στον spitogato και στην ΧΕ. 1
chrisxkar Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Βάλε το σπίτι μόνος σου στον σπιτόγατο εφόσον είναι σε νορμαλ τιμή μέσα σε 2μέρες μην πω την ίδια ημέρα θα σε πάρει τηλέφωνο μεσίτης για αναλάβει το σπίτι και να έρθει να βγάλει φωτογραφίες.Οταν σε πάρει πες πως δεν έχει πρόβλημα να το δουλέψει αλλα δεν υπογράφεις τέτοιο χαρτί
CHRISpros Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Η αγορά είναι γεμάτη αγοραστές και άδεια από σπίτια. Ενας σοβαρός μεσίτης πρέπει να έχει έτοιμη λίστα με πιθανούς αγοραστές, τι ψάχνουν και πόσα λεφτά έχουν. Που σημαίνει πως ΑΜΕΣΑ μπορεί να σου φέρει ΗΔΗ πελάτες του που αναμένουν. Εγω θα του έλεγα πως έχεις αποκλειστική μεσιτεία για 1 μήνα, για να δείξεις το σπίτι στο πελατολόγιό σου. Αν είναι να πάρει αποκλειστική μεσιτεία για να το βάλει διαφήμιση και να μαζέψει τηλέφωνα, τότε αυτό μπορείς να το κάνεις και μόνος σου. Δεν τον χρειάζεσαι σε κάτι. 2
andreaspA Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 2 ώρες πριν, chrisxkar είπε Βάλε το σπίτι μόνος σου στον σπιτόγατο εφόσον είναι σε νορμαλ τιμή μέσα σε 2μέρες μην πω την ίδια ημέρα θα σε πάρει τηλέφωνο μεσίτης για αναλάβει το σπίτι και να έρθει να βγάλει φωτογραφίες.Οταν σε πάρει πες πως δεν έχει πρόβλημα να το δουλέψει αλλα δεν υπογράφεις τέτοιο χαρτί να μην το δωσει σε μεσιτη. Μαλιστα να το απαγορεψει. Διαφορετικα σε 3 μερες θα υπαρχουν 10 αγγελιες του σπιτιου στον spitogato που μονο ζημια κανουν. 1
chrisxkar Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Κοίτα δεν θα σου πω παπαριες εγώ όταν ήθελα να νοικιάσω το σπιτι μου το έδωσα σε μεσίτη πρώτον γιατί δεν έχω πραγματικα τον χρόνο να πηγαινω να δείχνω.Και δευτερον είμαι διακρητικός και δεν κάνω πολλές ερωτήσεις ενώ ο μεσίτης μου είπε αυτός έτσι ,αυτός φοιτητής και οπότε μπόρεσα να πώ θέλω να το δώσω σε αυτόν/τους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα