michalisprom Δημοσ. 9 Απριλίου Share Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα, έχω ένα πρόβλημα με το desktop και υποψιάζομαι ότι είναι η CPU. Έχω τον Ryzen 5900x σε μητρική asrock x570 με 32 gb ram (2x16) μια RTX3070 και nvme ssd samsung 980 PRO. To PSU είναι corsair 750W. Πριν λίγες μέρες μου έκανε συχνά παγώματα και κάποιες φορές επανεκκίνηση.'Εβαλα πάλι τα windows 10, πέρασα τα 11 4 φορές συνολικά χωρίς εγκατάσταση άλλων προγραμμάτων. Παγώνει συνέχεια μετά από κάποιο διάστημα 5 λεπτά ή μπορεί και στην ώρα. Είχα 3 bsod ,1 CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT 0x00000101 και 2 φορές DPC_WATCHDOG_VIOLATION 0x00000133. Η ψύκτρα είναι η Noctua 15. Έλυσα το σύστημα 2 φορές έλεγξα πάλι συνδέσεις, καλώδια, άλλαξα πάστα στη cpu, μια της noctua. Το σύστημα είναι περίπου 3 ετών και έτρεχε κανονικά, δεν είχε γίνει overclocking.Το πρόβλημα με το freeze έγινε και σε clear boot στα 11. 'Ελεγξα μνήμη, δίσκο και με τα utilities των windows και με memtest86 , samsung magician, κανένα πρόβλημα.Την μια φορά με την πρώτη εγκατάσταση win11 έβαλα τους οδηγούς της μητρικής από asrock, τη δεύτερη άφησα τα windows να βάλουν μόνα τους τους τελευταίους οδηγούς. Το verifier δε βρίσκει πρόβλημα με τους drivers. Πέρασα από την αρχή το τελευταίο σταθερό bios , το UEFI τρέχει στις default ρυθμίσεις. Στο device manager δε φαίνεται να μην αναγνωρίζεται κάτι. Έχουν βγει όλα τα περιφερειακά από τις usb θύρες, δοκίμασα με άλλο ποντίκι και πληκτρολόγιο. Έτρεξα μερικά stress tests με prime95 , occt στην ώρα το καθένα, δεν έβγαλαν κανέναν κωδικό λάθους. Η θερμοκρασία με το prime95 έφτασε και 90c οπότε και το σταμάτησα. Τα minidumps για τις 3 φορές δείχνουν ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+46ff94 ntoskrnl.exe+212bb9 ntoskrnl.exe+418090 . Να είναι hardware πρόβλημα του επεξεργαστή; Τι άλλο μπορώ να κάνω για να είμαι σίγουρος;Όλες οι θύρες της μητρικής εσωτερικές και εξωτερικές δουλεύουν κανονικά. To event viewer έχει και τρια φορές whea logger με event id 18 Επεξ/σία 9 Απριλίου από michalisprom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panatha1369 Δημοσ. 9 Απριλίου Share Δημοσ. 9 Απριλίου https://softwarekeep.com/el-gr/blogs/what-is/what-is-ntoskrnl-exe-how-to-fix-it-ntoskrnl-exe Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emperor4her Δημοσ. 9 Απριλίου Share Δημοσ. 9 Απριλίου Ειχα το ιδιο θεμα το οποιο μου το δημιουργουσε το bios.. εβαλα 2 χρονων πισω και ησυχασα.. με 3900x εγω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aetos1988 Δημοσ. 9 Απριλίου Share Δημοσ. 9 Απριλίου Το τροφοδοτικό πόσα χρόνια το έχεις; Έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις άλλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 9 Απριλίου Share Δημοσ. 9 Απριλίου Θα συμφωνήσω με τον προλαλησαντα σε κάτι παρόμοιο που είχα είταν το τροφοδοτικό και συγκεκριμένα η τάση στα 3.3 κατέβαινε πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα σε τυχαίο χρόνο Παγωματα το βρήκα με το hwinfo 64 που μετράει ρεύματα ψαξε λίγο όλα τα ρεύματα σου ένα προς ενα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 9 Απριλίου Share Δημοσ. 9 Απριλίου Τα μηνύματα που αναφέρεις σχετίζονται με τον επεξεργαστή: CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT (0x00000101): Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται όταν η CPU δεν μπορεί να αποκριθεί σε μια διεργασία εντός ενός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν η CPU είναι υπερθερμαινόμενη, υπερχρονίζεται, ή εάν υπάρχει ένα πρόβλημα στον επεξεργαστή (μπορείς να δεις περισσότερα εδώ). DPC_WATCHDOG_VIOLATION (0x00000133): Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται όταν ο επεξεργαστής δεν μπορεί να εκτελέσει μια διεργασία (Deferred Procedure Call - DPC) εντός ενός προκαθορισμένου χρονικού ορίου (μπορείς να δεις περισσότερα εδώ). Αυτό επίσης μπορεί να συμβεί εάν η CPU είναι υπερθερμαινόμενη ή υπερχρονίζεται. Τα παραπάνω δε σημαίνουν απαραίτητα ότι ο επεξεργαστής έχει 100% πρόβλημα. Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται επίσης σε drivers ή και άλλο λογισμικό. Το τροφοδοτικό μπορεί επίσης να αποτελεί πιθανή αιτία του προβλήματος. Για να δεις εάν είναι το τροφοδοτικό δοκίμασε τα εξής: να αντικαταστήσεις το τροφοδοτικό με ένα άλλο, αν έχεις κάποιο διαθέσιμο ή από κάποιον φίλο. δοκιμή σε διαφορετική πρίζα ή τοίχο (μπας και υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δε νομίζω, εάν μια ελαττωματική πρίζα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο τροφοδοτικό. δες εάν το τροφοδοτικό έχει οποιαδήποτε ένδειξη κάποιας ζημιάς. Εάν παρατηρήσεις κάτι ύποπτο, μυρίζει, δεις κάτι καμμένο τότε μπορεί να είναι και το τροφοδοτικό. Εναλλακτικά, δοκίμασε εάν μπορείς να βάλεις τον επεξεργαστή σε κάποιο άλλο σύστημα. Δύσκολο, αλλά είναι και αυτό μια επιλογή για να δεις εάν πράγματι φταίει ο επεξεργαστής. Τέλος θα σου πρότεινα (εάν είναι ενεργοποιημένα) να πας στο Device Security και να απενεργοποιήσεις στο "Core Isolation" το "Memory Integrity" και δες εάν εξακολουθείς και έχεις το πρόβλημα (μπας και υπάρχει κάποιος driver που δημιουργεί conflict). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 10 Απριλίου Share Δημοσ. 10 Απριλίου Πάντως πρώτα δοκίμασε άλλη μητρική αν μπορείς από κάποιον γνωστό και μετά cpu σαν υπαίτιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mkp Δημοσ. 12 Απριλίου Share Δημοσ. 12 Απριλίου Δοκίμασε να κάνεις διαδοχικά disable τα CCD του 5900Χ, αν και έμενα περισσότερο για πρόβλημα μητρικής μου ακούγεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 21 Απριλίου Share Δημοσ. 21 Απριλίου Και τώρα δοκίμασε να μας ενημερώσεις τι έκανες τελικά🙂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 21 Απριλίου Share Δημοσ. 21 Απριλίου 4 hours ago, ZELOMOTH said: Και τώρα δοκίμασε να μας ενημερώσεις τι έκανες τελικά🙂 Αισιόδοξε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 21 Απριλίου Share Δημοσ. 21 Απριλίου 8 λεπτά πριν, Eloy είπε Αισιόδοξε... Ρομαντικος θα ελεγα..🤣 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Michaelprom Δημοσ. 28 Απριλίου Share Δημοσ. 28 Απριλίου (επεξεργασμένο) Κάηκε η κάρτα γραφικών τελικά. Συγγνώμη για το 2o account, ο τεχνικός μου έσβησε το δίσκο χωρίς back up. Επεξ/σία 28 Απριλίου από Michaelprom 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 28 Απριλίου Share Δημοσ. 28 Απριλίου Ολοι την πατησανε στις εκδοχες που παρεθεσαν. 😛 (Way to make enemies fast.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 5 Μαϊου Share Δημοσ. 5 Μαϊου (επεξεργασμένο) On 28/04/2024 at 18:51, Michaelprom said: Κάηκε η κάρτα γραφικών τελικά. Συγγνώμη για το 2o account, ο τεχνικός μου έσβησε το δίσκο χωρίς back up. Τι στον π....τσο τεχνικός είναι ? Δωστου μια φάπα από μένα. Χρόνια Πολλά , Χριστός Ανέστη. Επεξ/σία 5 Μαϊου από duffyduck 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 12 Μαϊου Share Δημοσ. 12 Μαϊου On 28/04/2024 at 18:51, Michaelprom said: Κάηκε η κάρτα γραφικών τελικά. Συγγνώμη για το 2o account, ο τεχνικός μου έσβησε το δίσκο χωρίς back up. Αφού στο αρχικό σου ποστ είχες εικόνα στην οθόνη... Η vga πότε κάηκε? πριν το πας στον τεχνικό ή μετά ? Μάλλον πρέπει ν'αλλάξεις τεχνικό - είναι ζημιάρηδες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα