slaughter Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Καλησπέρα στην παρέα. Κάνουμε εκκαθάριση στο εξοχικό όπου έχουμε μαζέψει ότι δεν χρειαζόμασταν ή είχαμε χώρο να βάλουμε στα σπίτια μας. Μαζί με όλα είναι και αρκετά παλιά Ηχοσυστήματα και ηχεία. Πολλά είναι πάνω απο 30 χρόνια και δεν είμαι σίγουρος αν δουλεύουν καν. Πήρα ένα CD player που είχαμε (αγορασμένο το 92) και δοκίμασα αν δουλεύει αλλά με το που ανοίγει πετάει error και δεν διαβάζει ή γυρίζει καν το CD μέσα (έφυγε για ανακύκλωση). Πιστεύω οτι πολλά απο αυτά θα μπορούσαν να πουληθούν και κάποιος να τα αγαπήσει και να βγάλω κ εγώ κάτι αλλά δεν είμαι άτομο που πουλάει ή αγοράζει μεταχειρισμένα Τέλος πολλά απο τα ηχεία έχουν φθορές και δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσεις πάνω τους. Παραθέτω μερικές photos να μου πείτε την γνώμη σας. Ευχαριστώ.
JakeKaufman Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου εγώ κάτι αντίστοιχα τα χάρισα, μέσω του insonnia στο thread που πλεον δεν ειναι ενεργο. δεν βλέπω καμία αξία σε τέτοια μηχανήματα, με την απόδοση που έχει ένα jbl του 2024. 1
vamvakoolas Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου πρεπει πρωτα να ελεγξεις ειτε σε μαγαζι ειτε μονος τι δουλευει και τι οχι απο εκει και περα +ειναι επωνυμα και φαινονται καλης κατασκευης (ειδικα ξυλο σε ηχειο παντα βοηθα για ποιοτητα ηχου) -βλεπω οτι οι κονοι σε μερικα ισως θελουν αλλαγη/επισκευη Σιγουρα υπαρχει αγορα απλως θελει χρονο (δε θα πουληθουν σε 2 ημερες). Αν εχεις χωρο (φυλαξη) και χρονο τοτε ασχολησου 2
Ntinaras Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Τα ηχεια, αν δεν εχεις ασελγησει πανω τους, δεν χαλανε. Δηλαδη αν δεν τα εχει καψει ηλιος, υγρασια και δεν τα εβαζες τερμα να καουν, θα δουλευουν Ο ενισχυτης φανταζομαι το ιδιο. Τα υπολοιπα παρελκομενα ειναι παντελως περιττα. Μπορεις απλα να συνδεσεις 2 ηχεια και τον ενισχυτη να εχεις λιγο καλυτερο ηχο απο τη τηλεοραση. 1
esertas Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Τα ηχεία βλέπω θέλουν άλλαγμα τα γουφερ. Θέλουν κάποια χρήματα για να παίξουν.
vagpap Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) Ένα πιθανό πρόβλημα που μπορεί να έχουν οι ενισχυτές, το tape deck και το ραδιόφωνο είναι στα ποτενσιόμετρα (να κάνουν θόρυβο κατά τη χρήση ή/και να κόβουν ήχο σε κάποιες θέσεις). Από εκεί και πέρα, και αναφορικά με τους ενισχυτές, τόσο ο NAD όσο και ο Philips δε νομίζω ότι χαρακτηρίζονται hi-end ή κάτι τέτοιο αλλά για την εποχή τους και οι 2 μια χαρά ήταν οπότε αν δουλεύουν νομίζω ότι μπορείς να βρεις αγορά (σίγουρα όχι σε 2 μέρες). Αντίστοιχα, αν λειτουργεί όπως είναι, το Philips tuner μπορεί να πάει πακετάκι με το NAD. Επεξ/σία 9 Απριλίου από vagpap 1
DeadMaker Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) Πολύ απλά κάνε μια έρευνα σε εξειδικευμένα site όπως πχ ,το audiokarma η το diyaudio πληκτρολογώντας το μοντέλο να δεις αν έχουν εργοστασιακή αξία και τις απόψεις των μελών.. Επίσης κάνε και μια έρευνα στο ebay για το πόσο τα πουλάνε. Επεξ/σία 10 Απριλίου από DeadMaker 1
kafkaa Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Ο ενισχυτής ΝΑD αν λειτουργεί σωστά μπορείς να τον πουλήσεις γύρω στα 150 ευρώ. Και ο philips είναι σχετικά αξιόλογος για vintage. Μπορεί να πιάσει περίπου 200 παρέα με το ραδιόφωνο και το κασετόφωνο που είναι σετ . Πάντως και οι δυο δεν είναι ούτε για χάρισμα ούτε για πέταμα. Τα ηχεία δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και ακόμα και αν λειτουργούν θέλουν σίγουρα αναρτήσεις νέες στα woofer . Δεν νομίζω να αξίζει να ασχοληθεί μαζί τους 1 1
tasos2012 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) On 09/04/2024 at 11:16, slaughter said: Καλησπέρα στην παρέα. Κάνουμε εκκαθάριση στο εξοχικό όπου έχουμε μαζέψει ότι δεν χρειαζόμασταν ή είχαμε χώρο να βάλουμε στα σπίτια μας. Μαζί με όλα είναι και αρκετά παλιά Ηχοσυστήματα και ηχεία. Πολλά είναι πάνω απο 30 χρόνια και δεν είμαι σίγουρος αν δουλεύουν καν. Πήρα ένα CD player που είχαμε (αγορασμένο το 92) και δοκίμασα αν δουλεύει αλλά με το που ανοίγει πετάει error και δεν διαβάζει ή γυρίζει καν το CD μέσα (έφυγε για ανακύκλωση). Πιστεύω οτι πολλά απο αυτά θα μπορούσαν να πουληθούν και κάποιος να τα αγαπήσει και να βγάλω κ εγώ κάτι αλλά δεν είμαι άτομο που πουλάει ή αγοράζει μεταχειρισμένα Τέλος πολλά απο τα ηχεία έχουν φθορές και δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσεις πάνω τους. Παραθέτω μερικές photos να μου πείτε την γνώμη σας. Ευχαριστώ. Τίποτα δεν είναι για πέταμα,απλά μετά από αρκετό καιρό που δεν ήταν σε λειτουργία,χρειάζονται ένα καλό καθάρισμα (εσωτερικά),αρχικά οι σκόνες και μετά με ειδικό σπρευ οι επαφές,ποτενσιόμετρα κλπ. Τα ηχεία θέλουν refoaming στα γούφερ (στις αναρτήσεις) ,κάτι που μπορεί να γίνει από εξειδικευμένο τεχνικό στις επισκευές ηχείων και θα κοστίσει σαν εργασία (όχι τόσο σαν υλικό.....περίπου 30-40 ευρώ το γούφερ). Αλλά είδικα για τα μεγάλα ηχεία,αξίζει να γίνει.Καλό θα ήταν να συνδυαστεί και με αντικατάσταση υλικών στο κροσόβερ (πυκνωτές) και της καλωδίωσης. Από εκεί και πέρα αν ακούσεις,θόρυβο κατά την λειτουργία των ενισχυτών ή δεν παίζει το ένα κανάλι όπως το άλλο,τότε θα πρέπει και αυτά να περασουν από έλεγχο από τεχνικό και ίσως χρειαστεί και εκεί αντικατάσταση των πυκνωτών του τροφοδοτικού (ειδικά στον Philips που είναι σχεδόν 45 ετών). Με το κασετόφωνο δεν έχει νόημα να ασχοληθείς,γιατί υποθέτω ότι δεν έχεις κασέτες,αλλά και γιατί σαν μοντέλο ήταν κάτι πολύ απλό,άρα δεν έχει αξία και για κάποιον συλλέκτη. Επεξ/σία 26 Μαϊου από tasos2012 1
tasos2012 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) και ανταλλακτικό για την ανάρτηση των γουφερ........ https://www.repairyourspeakers.com/nl/foam-luidsprekerranden/philips/1-x-foamrand-soepel-voor-philips-f9416/a-683-10000018 όπως έγραψα δεν είναι κάτι ακριβό,αλλά κοστίζει η εργασία. Το τετράγωνο στο κάτω μερος των ηχείων,είναι παθητικός ακτινοβολήτης (μια επιλογή για καλύτερα χαμηλά, όπως είναι και η ανάκλαση χαμηλών για παράδειγμα). Αν επισκευαστούν,μαζί με τον NAD θα αποτελούν ένα αρκετά αξιόλογο συνδυασμό ενισχυτή ηχείων,που θα μπορεί να καλύψει ακόμα και ένα μεγάλο καθιστικό. Επεξ/σία 26 Μαϊου από tasos2012 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα