Ukforthemoment Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 1 λεπτό πριν, codename **7 είπε Που κολλάει αυτό ; 😋 Στην θήρα.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 9 λεπτά πριν, codename **7 είπε Για εξήγησε το μια . 😀 Θήρα = κυνήγι Θύρα = πόρτα ,είσοδος.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 Μόλις τώρα, codename **7 είπε Ένα λάθος κάναμε , μη μας φας ! Δεν τρώω κανέναν.
codename **7 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Στις 8/4/2024 στις 2:19 ΜΜ, gamanos είπε Εδώ λέει ότι παίζει σαν πρόβλημα και δεν έχει βγάλει άκρη, πέρα από refund. Προτείνει κάτι (I had this issue with my B550, i had to manually set all PCIE to gen 3 as my M.@ was gen 3 and not 4.) Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει στην περίπτωσή σου. Επίσης στη δική μου μητρική, λόγω γενιάς processor, δεν φτάναν τα Lanes της μητρικής άρα υπήρχε λειτουργικό σλοτ αλλά δεν δούλευε στο δικό μου configuration. Τσέκαρε και... https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=+MSI+b550+a+pro+problem+with+nvme μακάρι κάτι από αυτά να βοηθήσει κάπου... Δυστυχως οτι και να εκανα απ οσα λενε δεν τον βλεπει . Στις 8/4/2024 στις 6:18 ΠΜ, nickol-us είπε Μπήκες στο bios και είδες οτι δεν υπήρχε καθόλου ο nvme; Σκέφτηκε οτι πιθανώς δεν σου πάτησε καλά ο δίσκος; Άφησες λίγο χρόνο να βρει το bios τον δίσκο και να κάνει boot από εκεί; Είδες καθόλου το boot order; Δυστυχως δεν τον αναγνωριζει. Υπαρχει καποιος ανταπτορας pcie x1 για m.2; ή pcie x4 με διπλο slot για m.2;
VaggelisMalis Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Ειχα το ίδιο θέμα με μητρική b450 με τον m2 nvme …το πρώτο που πρέπει να κάνεις είμαι update τα bios μηπως και το φτιάξαν ..εμένα δεν έφτιαξε και μετά πήρα εναν ανταπτορα https://www.skroutz.gr/s/26190091/Savio-Karta-PCIe-se-M-2-NVMe-M-Key.html Και τον αναγνώρισε Επεξ/σία 10 Απριλίου 2024 από VaggelisMalis
codename **7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 3 ώρες πριν, VaggelisMalis είπε Ειχα το ίδιο θέμα με μητρική b450 με τον m2 nvme …το πρώτο που πρέπει να κάνεις είμαι update τα bios μηπως και το φτιάξαν ..εμένα δεν έφτιαξε και μετά πήρα εναν ανταπτορα https://www.skroutz.gr/s/26190091/Savio-Karta-PCIe-se-M-2-NVMe-M-Key.html Και τον αναγνώρισε Καλησπέρα φίλε Βαγγέλη. Έχω κάνει το τελευταίο bios update . Δεν διορθώθηκε. Τώρα έχω έναν Kingston A2000 και έναν crucial p3. Όταν βάζω τον Kingston σε ανταπτορα x4 όλα καλά τον αναγνωρίζει αλλά όταν κούμπωνω τον crucial στην 2.2 θέση τότε δεν αναγνωρίζει τον Kingston. Το γράφει και η μητρική ότι αν μπει m.2 στο 2.2 slot τότε το pcie E3 απενεργοποιείται.
comfuzio Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Κοίτα η πάνω θύρα M.2 πάει στην CPU μαζί με την x16 για τα γραφικά, η 2η πάει μέσω chipset (εκτός και αν λέει κάτι άλλο το manual που δεν το έχω διαβάσει). Έπρεπε να παίζει στην πρώτη θύρα όπως και να έχει. Μόνο ασυμβατότητα μπορώ να σκεφτώ από τα πρωτόκολλα που υποστηρίζει, μόνο αν είχες κανέναν άλλο NVMe για δοκιμή επάνω; Και τέλος μήπως είναι sata σε m.2 και όχι nvme; Αν είναι sata σε m.2 form factor ε λογικό να μην παίζει στην πρώτη
nickol-us Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 6 ώρες πριν, codename **7 είπε Καλησπέρα φίλε Βαγγέλη. Έχω κάνει το τελευταίο bios update . Δεν διορθώθηκε. Τώρα έχω έναν Kingston A2000 και έναν crucial p3. Όταν βάζω τον Kingston σε ανταπτορα x4 όλα καλά τον αναγνωρίζει αλλά όταν κούμπωνω τον crucial στην 2.2 θέση τότε δεν αναγνωρίζει τον Kingston. Το γράφει και η μητρική ότι αν μπει m.2 στο 2.2 slot τότε το pcie E3 απενεργοποιείται. Μην μπερδεύεις τις μ2 θύρες με τις pcie, τα m2 θεωρητικά έπρεπε να παίζουν και τα δύο. Πιο πιθανό είναι να κάνει κόλλημα με κάποια από τα sata αλλά και πάλι εκεί λογικά δε θα έπαιζε το sata και όχι η m2 θύρα 5 ώρες πριν, comfuzio είπε Κοίτα η πάνω θύρα M.2 πάει στην CPU μαζί με την x16 για τα γραφικά, η 2η πάει μέσω chipset (εκτός και αν λέει κάτι άλλο το manual που δεν το έχω διαβάσει). Έπρεπε να παίζει στην πρώτη θύρα όπως και να έχει. Μόνο ασυμβατότητα μπορώ να σκεφτώ από τα πρωτόκολλα που υποστηρίζει, μόνο αν είχες κανέναν άλλο NVMe για δοκιμή επάνω; Και τέλος μήπως είναι sata σε m.2 και όχι nvme; Αν είναι sata σε m.2 form factor ε λογικό να μην παίζει στην πρώτη Η πλάκα είναι οτι σύμφωνα με τα specs που δίνει η μητρική, θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο, μα παίζει δηλαδή στην πάνω θύρα τα πάντα κι αν μιλάμε για ssd να μην παίζει στην κάτω... https://www.msi.com/Motherboard/B550-A-PRO/Specification 1
comfuzio Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Ναι δεν είχα δει το manual της και το είπα γενικά, αλλά έχεις δίκαιο @nickol-us! Αν και είχα την εντύπωση γενικά ότι η πάνω θύρα που πάει στην CPU έπαιζε μόνο σαν pci-e και όχι sata και η 2η που πάει από chipset είναι αυτή που παίζει σε 2 ταμπλό. Ήμουν λάθος. OP δεν έχεις επάνω κάποιο άλλο sata έτσι; Κάνα DVD/BR; Αν ναι, κάνε μια δοκιμή να τα βγάλεις και να αφήσεις μόνο στην πάνω θύρα τον NVMe που θες 1
codename **7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 5 ώρες πριν, comfuzio είπε Ναι δεν είχα δει το manual της και το είπα γενικά, αλλά έχεις δίκαιο @nickol-us! Αν και είχα την εντύπωση γενικά ότι η πάνω θύρα που πάει στην CPU έπαιζε μόνο σαν pci-e και όχι sata και η 2η που πάει από chipset είναι αυτή που παίζει σε 2 ταμπλό. Ήμουν λάθος. OP δεν έχεις επάνω κάποιο άλλο sata έτσι; Κάνα DVD/BR; Αν ναι, κάνε μια δοκιμή να τα βγάλεις και να αφήσεις μόνο στην πάνω θύρα τον NVMe που θες Έχω δοκιμάσει μόνο του πάνω τον Kingston A2000 που έχει το λογισμικό. Δεν τον έβλεπε πουθενά στα bios. Έβαλα και τον καινούριο crucial p3 πάνω αλλά ούτε αυτόν τον είδα μέσα στα bios κ πουθενά στο disk management .
comfuzio Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 8 hours ago, codename **7 said: Έχω δοκιμάσει μόνο του πάνω τον Kingston A2000 που έχει το λογισμικό. Δεν τον έβλεπε πουθενά στα bios. Έβαλα και τον καινούριο crucial p3 πάνω αλλά ούτε αυτόν τον είδα μέσα στα bios κ πουθενά στο disk management . Αν βάζεις τον κάθε δίσκο μόνο του και δεν το βλέπει και είναι ο O/S δίσκος, πως έχεις disk management;
fotaras76 Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 Έχω την ίδια μητρική με έναν crucial p3 1 tb στην πάνω m.2 θύρα , η κάτω είναι κενή και έχω επιπλέον 2 hdd. Μέχρι τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα