Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ομάδα . Έχω μια MSI b550 a pro με εγκατεστημένα windows 11 . Το λογισμικό είναι σε έναν m.2 στην 2.2 θήρα της μητρικής. Προσπάθησα να βάλω τον m.2 στην 2.1 θήρα αλλά δυστυχώς δεν τον αναγνώρισε καν. Τι λέτε να φταίει; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, codename **7 είπε

Καλησπέρα ομάδα . Έχω μια MSI b550 a pro με εγκατεστημένα windows 11 . Το λογισμικό είναι σε έναν m.2 στην 2.2 θήρα της μητρικής. Προσπάθησα να βάλω τον m.2 στην 2.1 θήρα αλλά δυστυχώς δεν τον αναγνώρισε καν. Τι λέτε να φταίει; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

Χωρίς να έχω διαβάσει το manual πιστεύω ότι η θέση 2.1 υποστηρίζει m.2 nvme Gen5 soc οπότε και λογικά δεν τον βλέπει σε αυτή την θέση εάν ο δίσκος σου είναι απλός m.2 SSD και όχι m.2 nvme. Ρίξε μια ματιά στο manual της μητρικής σου ειδικότερα:

"There are four M. 2 slots available on the motherboard: M2_1 is connected to CPU and supports PCIe 4.0 x4." ( sic )

Είτε αφήνεις τον δίσκο σου (m2 SSD) στην θέση 2.2 της μητρικής και εργάζεσαι με αυτόν,  είτε αγοράζεις επιπλέον έναν m2 NVMe δίσκο (που είναι πολύ πιο γρήγορος από τον απλό m2 SSD) και τον τοποθετείς στην θέση 2.1, ενώ στην συνέχεια κάνεις είτε εκ νέου εγκατάσταση των Windows σε αυτόν, είτε ιδανικά κλώνο της εγκατάστασης σου από τον παλιό δίσκο στον νέο δίσκο και έπειτα format στον παλιό ώστε να τον αξιοποιήσεις ως δεύτερο αποθηκευτικό χώρο. 

Επεξ/σία από Ne0n
Δημοσ.

Μπήκες στο bios και είδες οτι δεν υπήρχε  καθόλου ο nvme;

Σκέφτηκε οτι πιθανώς δεν σου πάτησε καλά ο δίσκος;

Άφησες λίγο χρόνο να βρει το bios τον δίσκο και να κάνει boot από εκεί;

Είδες καθόλου το boot order;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Ne0n είπε

Χωρίς να έχω διαβάσει το manual πιστεύω ότι η θέση 2.1 υποστηρίζει m.2 nvme Gen5 soc οπότε και λογικά δεν τον βλέπει σε αυτή την θέση εάν ο δίσκος σου είναι απλός m.2 SSD και όχι m.2 nvme. Ρίξε μια ματιά στο manual της μητρικής σου ειδικότερα:

"There are four M. 2 slots available on the motherboard: M2_1 is connected to CPU and supports PCIe 4.0 x4." ( sic )

Είτε αφήνεις τον δίσκο σου (m2 SSD) στην θέση 2.2 της μητρικής και εργάζεσαι με αυτόν,  είτε αγοράζεις επιπλέον έναν m2 NVMe δίσκο (που είναι πολύ πιο γρήγορος από τον απλό m2 SSD) και τον τοποθετείς στην θέση 2.1, ενώ στην συνέχεια κάνεις είτε εκ νέου εγκατάσταση των Windows σε αυτόν, είτε ιδανικά κλώνο της εγκατάστασης σου από τον παλιό δίσκο στον νέο δίσκο και έπειτα format στον παλιό ώστε να τον αξιοποιήσεις ως δεύτερο αποθηκευτικό χώρο. 

Kingston A2000 gen3.0 είναι ο nvme . Δεν έχει gen 5.0 η συγκεκριμένη μητρική εκτός αν μου ξεφεύγει τόσο πολύ κάτι.

6 ώρες πριν, nickol-us είπε

Μπήκες στο bios και είδες οτι δεν υπήρχε  καθόλου ο nvme;

Σκέφτηκε οτι πιθανώς δεν σου πάτησε καλά ο δίσκος;

Άφησες λίγο χρόνο να βρει το bios τον δίσκο και να κάνει boot από εκεί;

Είδες καθόλου το boot order;

Μπήκα στο bios κ δεν τον δείχνει καν . 

Να μην πάτησε μια φορά οκ. Το έχω δοκιμάσει 3-4 φορές αυτά τα δυο χρόνια με διαφορετικά bios. Αλλά ούτε καν. Και πες εγώ δεν κατάφερα να τον κουμπωσω το έχω πάει σε δύο τεχνικούς και δεν κατάφεραν ούτε αυτοί.

Ότι μπορεί να μην πατήσει η αλήθεια είναι ότι στο 2.2 slot ο m2 δείχνει ότι πατάει κάπου. Στο 2.1 slot είναι λες και είναι αέρας η επαφή. Δεν ξέρω γιατί. 

Το boot order έχω βάλει να βλέπει τον m.2 2.2 σαν boot. Τώρα αν έχει επιλογή που αλλάζω το 2.1 slot πώς το κάνω εφόσον δεν βλέπει τον σκληρό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ λέει ότι παίζει σαν πρόβλημα και δεν έχει βγάλει άκρη, πέρα από refund.

Προτείνει κάτι (I had this issue with my B550, i had to manually set all PCIE to gen 3 as my M.@ was gen 3 and not 4.) Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει στην περίπτωσή σου.

Επίσης στη δική μου μητρική, λόγω γενιάς processor, δεν φτάναν τα Lanes της μητρικής άρα υπήρχε λειτουργικό σλοτ αλλά δεν δούλευε στο δικό μου configuration.

Τσέκαρε και... https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=+MSI+b550+a+pro+problem+with+nvme

μακάρι κάτι από αυτά να βοηθήσει κάπου...

Επεξ/σία από gamanos
Δημοσ.

Τι gen5.0 ρε παιδιά σε B550 chipset;
Δες αν μπορείς να ορίσεις την ταχύτητα της θύρας αυτής χειροκίνητα σε pci-e gen3.0.
Μπορείς να ανεβάσεις και μια φωτό από την 2.1 για να δούμε αν είναι σε καλή κατάσταση;
Αλλιώς δεν πρέπει να έχουν διαφορά οι 2 αυτές θύρες πέραν του ότι η 2.1 πάει στην CPU και η 2.2 στο chipset.
Η μητρική ήταν καινούρια όταν την πήρες ή μτχ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, comfuzio είπε

Τι gen5.0 ρε παιδιά σε B550 chipset;
Δες αν μπορείς να ορίσεις την ταχύτητα της θύρας αυτής χειροκίνητα σε pci-e gen3.0.
Μπορείς να ανεβάσεις και μια φωτό από την 2.1 για να δούμε αν είναι σε καλή κατάσταση;
Αλλιώς δεν πρέπει να έχουν διαφορά οι 2 αυτές θύρες πέραν του ότι η 2.1 πάει στην CPU και η 2.2 στο chipset.
Η μητρική ήταν καινούρια όταν την πήρες ή μτχ;

Την μητρική την αγόρασα καινούρια. Απ' όσο έχω ψάξει δεν έχω βρει κάπου στα bios να ορισω την θύρα σε gen3.0. 

2 λεπτά πριν, codename **7 είπε

Την μητρική την αγόρασα καινούρια. Απ' όσο έχω ψάξει δεν έχω βρει κάπου στα bios να ορισω την θύρα σε gen3.0. 

IMG_20240408_153839876_HDR (1).jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Ναι αυτό που δείχνεις απλά αν έχεις GPU που είναι gen 4 καλό θα ήταν να πας το PCI_E1 σε gen 4.
Tι CPU έχεις;

5900x CPU 

3070 ti gpu

Και πάλι δεν τον αναγνωρίζει τον Kingston στο 2.1 slot. Πάτησε κομπλέ . Βιδωσα το βιδακι κομπλέ. Δεν δείχνει τίποτα απολύτως. Προφανώς όπως και πολλοί άλλοι που το γράφουν στο φόρουμ της MSI η μητρική ήθελε επιστροφή μέσα στην εγγύηση λόγω βλάβης. Τι να κάνουμε. Τον Kingston τον έχω βάλει με ανταπτορα σε PCI x4 στην δεύτερη θέση της κάρτας και τον αναγνωρίζει κομπλέ. Θα βάλω και τον δεύτερο m.2 στην κάτω θέση και ο Θεός βοηθός. Άλλη φορά ας το έβλεπα πιο νωρίς ότι έχει θέμα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! 

Επεξ/σία από codename **7
Δημοσ.

Οπότε σε αυτά μπορείς να είσαι full pci-e gen4.0 και x16 lanes.
Βάλε αν μπορείς μια εικόνα από την θύρα την NVMe 2_1 να δω μην και είναι κάποιο θέμα με τα pins

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Οπότε σε αυτά μπορείς να είσαι full pci-e gen4.0 και x16 lanes.
Βάλε αν μπορείς μια εικόνα από την θύρα την NVMe 2_1 να δω μην και είναι κάποιο θέμα με τα pins

Δεν με αφήνει γιατί είναι 2.35mb

Δημοσ.
35 minutes ago, codename **7 said:

Δεν με αφήνει γιατί είναι 2.35mb

imgur πχ; ή κάποιο άλλο image sharing site και να δώσεις το link;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...