Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να αγοράσω ένα καλό full size 100% ενσύρματο μηχανικό πληκτρολόγιο με μέγιστο budget ~150€, με διακόπτες red ή brown. Προορίζετε για gaming και γενική χρήση.
Κατά προτίμηση να έχει multimedia buttons και στήριγμα καρπού, γιατί τα είχα συνηθίσει από τα προηγούμενα keyboards που είχα και δεν μπορώ πλέον χωρίς αυτά.
Σκέφτομαι το Corsair k70 Pro αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή επιλογή στα 150€.

Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας.

Δημοσ.

Δεν θα εχεις πολλες απαντησεις,γιατι το πληκτρολογιο και η αισθηση του,ειναι πολυ προσωπικα πραγματα ακομη και οταν μιλαμε για πληκτρολογια της ιδιας ποιοτητας και κατηγοριας.

Ειδικα οταν εισαι διατεθιμενος να πληρωσεις τοσο μεγαλο ποσο,εξορισμου τα πληκτρολογια θα εχουν καλη ποιοτητα. Τι να σου πει καποιος ; Ειναι πολλες οι περιπτωσεις που υπαρχουν καθε ανθρωπος και αλλο μοντελο και σε αυτην τη τιμη ολα ειναι καλα.

Το καλυτερο ειναι για να δεις ποιο σου αρεσει εσενα,να πας σε ενα μεγαλο καταστημα που να εχουν διαφορα σε διαθεσιμοτητα και μπορει ο κοσμος να τα δοκιμασει.Ετσι θα δεις ποιο σου ''πηγαινει'' καλυτερα.Εναλλακτικα διαβασε διαφορες κριτικες σε εγκριτα sites.

Αλλα σου επισημαινω οτι μπορει να διαβασεις ενα επαινετικο αρθρο για καποιο πληκτρολογιο και οταν το δοκιμασεις να μην σου αρεσει.Επισης μπορει να βρεις ενα φτηνοτερο,κατω απο 100 ευρω η ακομη πιο φτηνο και να σε ικανοποιησει απολυτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, benign είπε

Δεν θα εχεις πολλες απαντησεις,γιατι το πληκτρολογιο και η αισθηση του,ειναι πολυ προσωπικα πραγματα ακομη και οταν μιλαμε για πληκτρολογια της ιδιας ποιοτητας και κατηγοριας.

Ειδικα οταν εισαι διατεθιμενος να πληρωσεις τοσο μεγαλο ποσο,εξορισμου τα πληκτρολογια θα εχουν καλη ποιοτητα. Τι να σου πει καποιος ; Ειναι πολλες οι περιπτωσεις που υπαρχουν καθε ανθρωπος και αλλο μοντελο και σε αυτην τη τιμη ολα ειναι καλα.

Το καλυτερο ειναι για να δεις ποιο σου αρεσει εσενα,να πας σε ενα μεγαλο καταστημα που να εχουν διαφορα σε διαθεσιμοτητα και μπορει ο κοσμος να τα δοκιμασει.Ετσι θα δεις ποιο σου ''πηγαινει'' καλυτερα.Εναλλακτικα διαβασε διαφορες κριτικες σε εγκριτα sites.

Αλλα σου επισημαινω οτι μπορει να διαβασεις ενα επαινετικο αρθρο για καποιο πληκτρολογιο και οταν το δοκιμασεις να μην σου αρεσει.Επισης μπορει να βρεις ενα φτηνοτερο,κατω απο 100 ευρω η ακομη πιο φτηνο και να σε ικανοποιησει απολυτα.

Δεν είναι το θέμα μου η αίσθηση, προσαρμόζομαι, το θέμα μου είναι τα χαρακτηριστικά που θα έχει (πχ, hot swappable), η ποιότητα και γενικά αν κάτι γίνεται εύκολα replace αν χαλάσει, γι' αυτό το σκέφτομαι με το Corsair...σε αυτή την τιμή θα έπρεπε να ήταν hot swappable.
Σίγουρα κάποιος πιο έμπειρος από μένα στα μηχανικά πληκτρολόγια θα μπορούσε να βοηθήσει με 1-2 επιλογές να κοιτάξω.

Είμαι ανάμεσα σε αυτά: Corsair K70 RGB Pro, Razer BlackWidow V4 -Yellow Switch, Dycky One 3, Keychron K10 Pro, Keychron V6 Max.

Επεξ/σία από Retrial
Δημοσ.

Ολα καλα ειναι θα προτιμουσα τα Corsair και Ducky προσωπικα.Ειδικα για την Corsair ξερω οτι παραγουν replacement caps γυρω στα 30 δολλαρια,οποτε θα εχεις και καλο support.

(Εγω εχω αυτο : https://www.skroutz.gr/s/25980668/Corsair-K60-Pro-RGB-Gaming-Michaniko-Pliktrologio-me-Cherry-Viola-diakoptes-kai-RGB-fotismo-Elliniko.html)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν δίνεις τόσα πολλά χρήματα για πληκτρολόγιο, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Εγώ έψαχνα για 6 μήνες σχεδόν, γιατί η αγορά έχει μεγαλώσει πάρα πολύ και υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και πάρα πολλές παράμετροι.

Για εμένα τέσσερα ήταν τα βασικά κριτήρια, να είναι full size, hot swappable, μεταλλικό και με φωτιζόμενα πλήκτρα, όχι μόνο φωτισμό γύρω από τα πλήκτρα - με αυτήν τη σειρά. Το πιο κοντινό που βρήκα ήταν τα keychron Q series, το μόνο που τους έλειπε ήταν τα φωτιζόμενα πλήκτρα. Τα περισσότερα Q είναι εξαντλημένα, οπότε "συμβιβάστηκα" με το ασύρματο Q6 pro, με μόνο του μειονέκτημα τα μη φωτιζόμενα πλήκτρα, το οποίο έλυσα αγοράζοντας extra keycaps. Palm rest έχω ένα της coolermaster, περίπου €10 από ελλάδα. Ελπίζω να μην ξαναγοράσω άλλο πληκτρολόγιο.

Οι τιμές τους είναι σχεδόν εξωπραγματικές, αλλά αφού φτάνεις τα €160, ίσως να σκεφτείς να πας και στα €225, μαζί με τα έξτρα keycaps από το aliexpress. Η keychron έχει -20% μέχρι αύριο νομίζω, οπότε ρίξε μια ματιά.

Edit: Βλέπω τα σήκωσαν όλα τα καλά κομμάτια από το site...

Επεξ/σία από Voodooman
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Voodooman είπε

Όταν δίνεις τόσα πολλά χρήματα για πληκτρολόγιο, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Εγώ έψαχνα για 6 μήνες σχεδόν, γιατί η αγορά έχει μεγαλώσει πάρα πολύ και υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και πάρα πολλές παράμετροι.

Για εμένα τέσσερα ήταν τα βασικά κριτήρια, να είναι full size, hot swappable, μεταλλικό και με φωτιζόμενα πλήκτρα, όχι μόνο φωτισμό γύρω από τα πλήκτρα - με αυτήν τη σειρά. Το πιο κοντινό που βρήκα ήταν τα keychron Q series, το μόνο που τους έλειπε ήταν τα φωτιζόμενα πλήκτρα. Τα περισσότερα Q είναι εξαντλημένα, οπότε "συμβιβάστηκα" με το ασύρματο Q6 pro, με μόνο του μειονέκτημα τα μη φωτιζόμενα πλήκτρα, το οποίο έλυσα αγοράζοντας extra keycaps. Ελπίζω να μην ξαναγοράσω άλλο πληκτρολόγιο.

Οι τιμές τους είναι σχεδόν εξωπραγματικές, αλλά αφού φτάνεις τα €160, ίσως να σκεφτείς να πας και στα €225, μαζί με τα έξτρα keycaps από το aliexpress. Η keychron έχει -20% μέχρι αύριο νομίζω, οπότε ρίξε μια ματιά.

Ακριβώς τα ίδια σκέφτομαι και εγώ.

Θέλω να πάρω το Keychron V6 Max αλλά αυτό με τα rgb που δεν φωτίζονται τα γράμματα με έχει αποθαρρύνει γι'αυτό σκέφτομαι να πάω στο Corsair K70 Pro να τελειώνω, αν και το Keychron είναι καλύτερο.

Έχω κοιτάξει για αλλά Keycaps αλλά έχω χαθεί. Ποια πήρες εσύ; Μπορείς να μου κάνεις link κάποια για το V6 Max?

Δημοσ.

Βλέπω τώρα ότι υπάρχει ακόμη αυτό, αν δεν σε χαλάει το μπλε σασί:

https://www.keychron.com/products/keychron-q6-qmk-custom-mechanical-keyboard?variant=39990023389273

Το "πρόβλημα" των keychron είναι ότι έχουν south facing LEDs, δηλαδή το φως στο κάτω τμήμα του διακόπτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα περισσότερα keycaps (που συνήθως έχουν τυπωμένα τα σύμβολα στο πάνω τμήμα τους) να μη φέγγουν τελικά. Έχω ήδη αυτά (pudding λέγονται), που το κάτω μισό τους είναι διάφανο, οπότε έχω κάποιες ελπίδες να φέγγουν κάπως.

https://www.aliexpress.com/item/1005004045595266.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.24.569f18021W4OcB

Αν δεν δουλέψουν (πράγμα που φοβάμαι), έχω παραγγείλει και αυτά, που έχουν τα σύμβολα τυπωμένα στο πλάι και οι κριτικές λένε ότι φέγγουν σωστά.

https://www.aliexpress.com/item/1005005501427627.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.2be71802H0E01C

Το σκφτόμουν να το πάρω το μπλε, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου με ένα τόσο έντονο χρώμα, και αφού το μαύρο δεν υπήρχε διαθέσιμο, πήγα στο σκούρο γκρι, που το βρήκα μια χαρά.

• Like 1
Δημοσ.
25 minutes ago, Voodooman said:

Βλέπω τώρα ότι υπάρχει ακόμη αυτό, αν δεν σε χαλάει το μπλε σασί:

https://www.keychron.com/products/keychron-q6-qmk-custom-mechanical-keyboard?variant=39990023389273

Το "πρόβλημα" των keychron είναι ότι έχουν south facing LEDs, δηλαδή το φως στο κάτω τμήμα του διακόπτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα περισσότερα keycaps (που συνήθως έχουν τυπωμένα τα σύμβολα στο πάνω τμήμα τους) να μη φέγγουν τελικά. Έχω ήδη αυτά (pudding λέγονται), που το κάτω μισό τους είναι διάφανο, οπότε έχω κάποιες ελπίδες να φέγγουν κάπως.

https://www.aliexpress.com/item/1005004045595266.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.24.569f18021W4OcB

Αν δεν δουλέψουν (πράγμα που φοβάμαι), έχω παραγγείλει και αυτά, που έχουν τα σύμβολα τυπωμένα στο πλάι και οι κριτικές λένε ότι φέγγουν σωστά.

https://www.aliexpress.com/item/1005005501427627.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.2be71802H0E01C

Το σκφτόμουν να το πάρω το μπλε, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου με ένα τόσο έντονο χρώμα, και αφού το μαύρο δεν υπήρχε διαθέσιμο, πήγα στο σκούρο γκρι, που το βρήκα μια χαρά.

Δεν εχω ξαναγορασει απο Ali,ειναι ασφαλες? (Δεν εχω paypal.) :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, benign said:

Ναι, απόλυτα, αλλά αργούν, μπορεί να φτάσουμε και μήνα. Δεν υπάρχει έξτρα τελωνείο, όλα έχουν περάσει απευθείας.

Προσωπικά βάζω μια revolut που έχω, αλλά και παλιότερα που έβαζα κανονική χρεωστική μου (πάντα με λίγα χρήματα μέσα), ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, benign είπε

Safe είναι απλά παίρνει καιρό να σου έρθει το δέμα. Επίσης σε μια περίπτωση που είχα πάρει μια μπαταρία για το παλιό μου smartphone το δέμα δεν ήρθε ποτέ χάθηκε ή το "κρατήσανε" στο τελωνείο. Σε αυτή την περίπτωση το μαγαζί, μου έκανε refund.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, ougxar είπε

Κοιτας σε keychron,royal kludge

Θα πήγαινα Keychron V6 Max αλλά το ότι δεν περνάει το rgb φως μέσα από το keycap να φωτίζει τα γράμματα είναι απογοητευτικό. Ποιος ο λόγος του RGB light τότε; Θα πρέπει να βρω keycaps για south facing leds + επιπλέον λεφτά 😕

Επεξ/σία από Retrial

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...